De beste festivaltelefoons voor 2014

Het festivalseizoen is in volle gang: Lowlands, Pukkelpop, Mysteryland… Zomaar een greep uit populaire festivals die voor de deur staan. Natuurlijk wil je je op een festival nergens zorgen om maken. Zo gek is het dus niet als je je dure smartphone liever thuis laat. Er zijn gelukkig zat goedkope, verrassend complete telefoontjes waardoor je alsnog bereikbaar bent. Tijd om er een paar uit te lichten.

Want tijdens zo’n groot festival kan er van alles gebeuren met je telefoon. Hij kan sneuvelen in noodweer, gestolen worden tijdens een onbewaakt moment of tijdens het optreden van je favoriete artiest uit je zak vallen en vertrapt worden.

Er zijn inmiddels heel veel telefoontjes die minder dan honderd euro kosten, over de meeste functies van een echte smartphone beschikken en daarmee de ideale festivaltelefoons zijn. In deze speciale Telekoopwijzer sommen wij een paar goedkope, veelzijdige dumbphones op die ideaal zijn voor festivals.

Nokia 108

Nokia 108 dumbphone

Voor nog geen dertig euro ben je al telefonisch bereikbaar. De Nokia 108 is dan een van je opties. Met het telefoontje hoef je je geen zorgen te maken over opladen: hij heeft een stand-by tijd van wel een maand. Verder moet je niet te veel van de 108 verwachten. Met de Nokia kun je prima bellen en sms’en, maar dan houdt het ook wel zo’n beetje op. Er zit ook nog een klein cameraatje in de Nokia 108, maar met een resolutie van 0,9 MP is het maar de vraag of je je lievelingsartiest überhaupt op de foto krijgt. Het fijne aan de Nokia 108 is dat je er geen omkijken naar hebt: hij kost bijna niets, je bent prima bereikbaar en je dure smartphone ligt veilig thuis.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Nokia 206

Nokia 206 dumbphone

Met de Nokia 108 heb je een dumbphone voor een echte bodemprijs. De Nokia 206 is met 48 euro iets duurder, maar heeft wel meer mogelijkheden. Je kunt er niet alleen mee bellen en sms’en: er zijn ook Facebook- en WhatsApp-apps voor de Nokia 206. Voor nog geen vijftig euro ben je tijdens een drukbezocht festival dus prima bereikbaar en ligt je ‘gewone’ dure smartphone veilig thuis. Het kleurenscherm van 2,4 inch is redelijk groot en met de 1,3 MP-camera schiet je best aardige foto’s. Ook met de 206 hoef je je geen zorgen te maken over de levensduur van de batterij. De maximale stand-by tijd is maar liefst 47 dagen.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Nokia 220

Nokia 220 dumbphone

De Nokia 220 kan in hetzelfde rijtje worden geplaatst als de 206. Een fysiek toetsenbord, een klein kleurenschermpje, een lange batterijlevensduur en apps voor Facebook, Twitter en WhatsApp. Bovendien met 32 euro zeker niet te duur. Ideaal voor een festival, dus. Je kunt ‘m kopen in het zwart, rood en wit en valt tussen alle dure smartphones ongetwijfeld op als onverwachte verrassing. Met de 2 MP-camera kun je leuke foto’s maken die dus gelijk gedeeld kunnen worden. Zo heb je voor ruim dertig euro een redelijk complete telefoon om het een paar dagen mee uit te houden, en hoef je er verder niet naar om te kijken.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Samsung E1200

Samsung E1200 dumbphone

De dumbphone is bekend terrein voor Nokia, maar ook met dit type telefoons is Samsung een meer dan geduchte concurrent. De Koreaanse fabrikant maakt qua design misschien minder mooie dumbphones. Een telefoon als de E1200 is met 21 euro wel heel erg goedkoop. Het zal je niet verbazen dat je met de Samsung E1200 niet meer kunt dan bellen en sms’en. Je gewone telefoon ligt wel veilig thuis en je bent voor ruim twintig euro prima bereikbaar. Mooi is ‘ie niet, althans niet zo opvallend als de Nokia-dumphones, maar na het festival kun je wel je opa of oma er blij mee maken.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Samsung Galaxy Star

Samsung Galaxy Star dumbphone

Samsung biedt met de Galaxy Star een veel completere dumbphone. Daar is de prijs ook naar: met 61 euro is ‘ie ongeveer drie keer zo duur als de E1200. Voor die prijs krijg je wel een telefoon met een 3 inch-touchscreen. Ook loopt ‘ie op Android 4.1 Jelly Bean. Je kunt er dus niet alleen mee WhatsAppen en Facebooken, op een rustig momentje kun je ook het journaal terugkijken via de NOS-app. Om maar iets te noemen. Met de 2 MP-camera maak je redelijke foto’s. Deze kun je dus gelijk delen met vrienden, of de rest van de wereld. Gevolg is wel dat de batterij wat sneller leeg is.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Samsung B2100i

Samsung B2100i dumbphone

Met deze telefoon kun je rustig een moshpit ingaan en helemaal losgaan. De Samsung B2100i staat te boek als een ideale telefoon voor ‘extreme outdoor’-activiteiten. Daar kunnen we het beuken in een moshpit ook wel onder scharen. Met 85 euro is ‘ie wel redelijk aan de prijs en heeft hij minder in zijn mars dan de bovenstaande Galaxy Star. Al is ‘ie wel zowel water- als stofdicht. Hij draait alleen niet op Android, heeft geen touchscreen en ook geen apps als Facebook en WhatsApp. Wel zit er een 1,3 MP-cameraatje in om een leuk momentje vast te leggen.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

LG Optimus L1 II

LG Optimus L1 II dumbphone

Niet alleen Samsung en Nokia maken prima dumbphones: ook LG weet er wel raad mee. Voor 61 euro heb je met de LG Optimus L1 II al een telefoontje die draait op Android. En dus apps heeft als WhatsApp en Facebook. Het touchscreen heeft een formaat van 3 inch en een resolutie van 240×320 pixels. De processor klokt 1 GHz en met 512 MB heb je aardig wat werkgeheugen. De camera maakt foto’s in 2 MP en je hebt 4 GB aan opslagruimte. Hoewel je dat met 2 MP-foto’s niet snel vol krijgt, kun je het geheugen van de Optimus L1 II toch uitbreiden. De batterij zal wel wat sneller leeg zijn dan de dumbphones die niet op Android draaien.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Alcatel One Touch Pop C1

Alcatel OneTouch Pop C1

De Alcatel One Touch Pop C1 verschilt qua prijs nauwelijks van de bovenstaande LG. Hij kost 67 euro en draait ook op Android. Daarmee heeft hij nagenoeg dezelfde mogelijkheden als de Optimus L1 II: WhatsApp, Facebook, aardige foto’s en een leuk design. De Pop C1 is lekker compact en past daarmee prima in je broekzak. Wel zo fijn, tijdens een festival. Het scherm is met 3,5 inch best groot en met 2 MP maakt hij best aardige fotootjes. Hij beschikt zelfs ook over een frontcamera om selfies mee te maken. Het is alleen de vraag of je er met 0,3 MP een beetje goed uitziet.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters