De Grote All About Phones IFA agenda

Deze week gaat het dan eindelijk gebeuren. Na maanden van geruchten over producten van zo’n beetje alle grote fabrikanten gaat de 53e IFA beurs van start in Berlijn. All About Phones is in grote getale aanwezig en zal uitgebreid verslag doen van alle aspecten van de beurs. In dit artikel zetten we onze plannen en verwachtingen op een rijtje om zo een overzicht te bieden van al het electronica geweld dat deze week in Berlijn te zien zal zijn.

De Grote All About Phones IFA agenda ifa head bg content 1 

Officieel gaat de beurs aanstaande vrijdag pas van start maar wij zijn woensdag al ter plekke om met de coverage te beginnen. Na een ochtend acclimatiseren en handjes schudden staan later die dag de presentaties van Samsung en Sony op het programma. Sony bijt het spits af om vier uur.

Woensdagmiddag om vier uur weten we precies wat Sony’s plannen voor dit najaar zijn. Het is inmiddels veilig om te gokken dat ze met een nieuwe Xperia telefoon gaat komen. Het nieuwe high-end toestel, wat we leerden kennen als Honami en inmiddels bekend staat als de Xperia Z1, moet hoge ogen gaan gooien. De fabrikant noemt het haar beste toestel ooit. Een product waar we meer vraagtekens bij zetten is de aparte Sony opzetcamera. Dat wil niet zeggen dat er niet heel veel informatie gelekt is van het product (integendeel; dat is er in overvloed) maar het praktisch nut van de lenscamera ontgaat ons nog. We hopen dat Sony morgen tijdens haar presentatie laat zien wat precies de bedoeling is van de nieuwe productcategorie.

De Grote All About Phones IFA agenda samsung ifa berlin 2008 

Na Sony is het de beurt aan Samsung. De Koreaanse fabrikant heeft om zeven uur haar presentatie op de planning staan. De presentatie, die de titel Samsung Unpacked mee heeft gekregen, zal in het teken staan van de Galaxy Gear en de Galaxy Note III. Van de Note III zijn al een hoop details bekend. Naar alle waarschijnlijkheid wordt de 5.68-inch grote phablet geleverd met een Full HD Super AMOLED Display, een Snapdragon 800 CPU, 3GB aan RAM, een 13-megapixel camera en 32GB/64GB aan storage. Volgende geruchten draait het toestel op Android 4.3 en krijgt het de mogelijkheid om in 4K te filmen. Uit gelekte software zou gebleken zijn dat de Note III over een vingerafdrukscanner gaat beschikken maar die geruchten zijn volgens andere bronnen niet correct. We gaan het morgen merken. De Galaxy Gear is wat spannender wat ons betreft. De Gear is de eerste smartwatch van Samsung en de geruchten gaan alle kanten op. Waarschijnlijk krijgt het horloge een 320×320 OLED display op een formaat van ronde de drie inch. Gedacht wordt dat Samsung de Galaxy Gear vooral gaat promoten als fitness apparaat. Wij zijn vooral benieuwd of de smartwatch bruikbaar zal zijn met telefoons van andere fabrikanten of dat sommige functionaliteit alleen gaat werken in samenwerking met Samsung telefoons.

Na deze twee grote presentaties, en nadat we alle artikelen hebben geschreven, is het zaak om vroeg naar bed te gaan want donderdag wordt een drukke dag. De donderdag is de tweede persdag. De beurs is nog dicht voor bezoekers maar wij mogen al een rondje lopen en worden rondgeleid door de stands van onder andere Panasonic, Sharp, Samsung en LG. Hier gaan we voor All About Media de televisies van deze fabrikanten bekijken en interviews met verschillende product managers opnemen.

De Grote All About Phones IFA agenda ifa berlin101

De donderdagmiddag staat helemaal in het teken van LG. Eerst staat de grote presentatie van de Koreaanse fabrikant op de planning. LG heeft de meeste plannen al uit de doeken gedaan, zo hebben we de LG G2 al twee keer in levende lijve gezien. De G Pad 8.3 hebben we nog niet in het echt mogen aanschouwen, we gaan er van uit dat we deze op de IFA mogen vasthouden. We verwachten niet dat LG nog met grote verassingen komt gezien alle details van haar topmodellen al bekend zijn gemaakt.

Vrijdag is voor ons de tweede en voor het publiek de eerste beursdag. We zullen op bezoek gaan bij onder andere Sony, Samsung TV en AMD om hun producten voor het komende seizoen te gaan bekijken. We verwachten hier onder andere de 98-inch grote 4K TV van Samsung en de eerste platte OLED TV van LG te kunnen aanschouwen. Nadat we klaar zijn bij de stands van de televisiemakers hebben we de hele middag om de beurs af te struinen voor alle toestellen en tablets die onder de radar door zijn gevlogen. We denken dat het nog te vroeg is voor de HTC One Max maar Lenovo zal ongetwijfeld wat interessante toestellen hebben aangezien die tak steeds belangrijker wordt voor het bedrijf.

Vrijdagavond gaan we weer naar huis. Vanaf dat moment zullen we nog een flinke kluif hebben aan het verwerken van alle video’s en andere content die we gemaakt hebben op de beurs. Verwacht de komende week een stormvloed aan informatie over de laatste telefoons, phablets, tablets, horloges en andere apparaten die op de Berlijnse beurs te zien zijn.

Volg ons op Facebook, Twitter, YouTube en Google+ om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de Duitse hoofdstad.

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters