De Sony Ericsson FanWalk 2009 komt ten einde

De Sony Ericsson FanWalk 2009 is weer ten einde en inmiddels is de finale in Berlijn gespeeld door de honderd finalisten. Al met al was het een erg geslaagde wandeling van meer dan driehonderd kilometer richting Berlijn.

Sony Ericsson Fanwalk 2009 Finale

Afgelopen week stond helemaal in het teken van de FanWalk bij All About Phones. De FanWalk is de jaarlijkse wandeling die Sony Ericsson organiseert voor honderd kandidaten uit allemaal verschillende Europese landen. De kandidaten moeten een bepaalde route elk jaar lopen richting de stad waar de MTV Europe Music Awards plaats vinden en diegene die het eerst aan komt en wint, mag een award uitreiken tijdens het spektakel live op TV. De honderd FanWalkers kregen allemaal een Sony Ericsson W995 waarmee ze de gehele tien dagen mee konden bloggen en filmen. Afgelopen week heeft Sony Ericsson een videoverslag bijgehouden van elke dag die je hier kunt terugvinden.

Vandaag vond de finale plaats van de FanWalk in Berlijn aangezien vanavond de MTV EMA zullen gaan plaatsvinden. Echter was gisteren al de perspresentatie van MTV over de EMA en daar was All About Phones ook even bij. Zo liepen we Kate Perry tegen het lijf die het gehele event vanavond aan elkaar zal gaan praten. Ook de burgemeester van Berlijn en de baas van MTV was hierbij aanwezig. Ondertussen werd ook duidelijk gemaakt dat de band U2 vanavond een kort concert zal geven ter ere van de val van de muur in Duitsland en dat belooft kort maar uiterst krachtig te worden.

Sony Ericsson Fanwalk 2009 Finale

Inmiddels was het tijd voor de FanWalkers om de finish te belopen en deze keer lag de finish bij de O2 Arena in Berlijn waar vanavond de MTV EMA zullen plaatsvinden. Gister werd duidelijk wie er gewonnen had dankzij een loting onder alle FanWalkers en de bijbehorende opdrachten. Echter was het eerst tijd om daadwerkelijk van oost naar West-Berlijn te lopen. Daar eenmaal aangekomen stonden de FanWalkers van vorig jaar op ze te wachten die tevens vanavond mee mogen naar de uitreiking. De FanWalkers zijn een erg hechte groep die meer dan een week lang intensief met elkaar opschieten en vaak erg goede maatjes worden. Veel FanWalkers houden dan ook goed contact met elkaar na afloop en elk jaar weer komen de FanWalkers van het jaar ervoor bij elkaar om de nieuwe FanWalkers te verwelkomen. Deze keer stonden de FanWalkers van 2008 de nieuwe leden van de club op te wachten en de vreugde was groot toen de twee menigtes elkaar ontmoete.

Sony Ericsson Fanwalk 2009 Finale

 

Sony Ericsson Fanwalk 2009 Finale

 

Sony Ericsson Fanwalk 2009 Finale

 

Na de ontmoeting en het bereiken van de finish werd duidelijk wie de winnaar was van de FanWalk 2009. Dit jaar was de Ierse Gillian Deegan de winnares van de FanWalk. Deze dame had de meeste stemmen gekregen van haar mede FanWalkers en had daarnaast als een van de beste de opdrachten gedaan. De dame is nu in het bezit van een MTV award die ze vanavond moet gaan afstaan aan een artiest tijdens de live show van de popzender. Onduidelijk is nog welke award ze precies mag gaan uitreiken aangezien dat pas vlak voor de show bekend gemaakt wordt.

Ondertussen is het Nederlands en Belgisch-team ook ongeschonden aangekomen in Berlijn en na een gesprek met de zeven deelnemers werd duidelijk dat ze de tijd van hun leven hebben gehad. Naast de vele vrienden die ze gemaakt hebben tijdens de reis, hadden ze ook mega veel nieuwe ervaringen mee gemaakt die ze nooit meer zullen vergeten. Volgens het team was alles erg goed geregeld maar ook af en toe afzien omdat ze gemiddeld op een dag 27 kilometer toch echt moesten lopen en de daarbij behorende opdrachten waren ook niet mals. Al met al een erg geslaagde week volgens de Nederlandse en Belgische kandidaten die ze niet snel weer zullen vergeten. Uiteindelijk is Terry Spee als beste Nederlander geëindigd op de achtste plaats dit jaar. De FanWalkers zullen volgens hun eigen zeggen de nodige moeite hebben om weer om te schakelen naar hun dagelijkse leven, echter voor het zover is mogen ze vanavond eerst mee naar de MTV Awards.

Sony Ericsson Fanwalk 2009 Finale

 

Sony Ericsson Fanwalk 2009 Finale

 

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters