EMUI 5.0: dit is er nieuw in Huawei’s skin

Een van de meest polariserende skins van dit moment is toch wel Huaweis EMUI. Sommigen vinden het geweldig, anderen vinden het helemaal niets. Hoe dan ook, Huawei heeft met de aankondiging van zijn Huawei Mate 9 de nieuwste versie van zijn skin geïntroduceerd: EMUI 5.0. Dit is wat er nieuw is in de nieuwste versie van het besturingssysteem van Huawei.

De App-drawer

EMUI 5.0Huawei heeft misschien wel de meest gehoorde klacht over Chinese skins in het algemeen en EMUI in het bijzonder aangepakt. Het Chinese bedrijf heeft namelijk een app-drawer toegevoegd. Standaard staat deze uitgeschakeld. Het inschakelen werkt echter simpel. Het enige wat je hoeft te doen, is een schakelaartje omzetten in het instellingenmenu.

Mis geklikt? Geen probleem

Het gebeurt iedereen weleens dat hij per ongeluk op het scherm van je telefoon tikt en daardoor iets doet wat je helemaal niet wilt doen. Huawei gaat proberen onderscheid te maken tussen deze ‘miskliks’ en ‘echte’ kliks. Het gebogen ontwerp van de Porsche Design Mate 9 zou hier een belangrijke rol in gaan spelen.

Nieuwe Nougat-functies

EMUI 5.0 is gebaseerd op het nieuwste Androidbesturingssysteem: Android 7.0 Nougat. Huawei laat de nieuwe functies van dit operating system verrassend intact. EMUI 5.0 ondersteunt bijvoorbeeld splitscreen multitasken, snel tussen apps wisselen en Google Now. Het splitscreen multitasken heeft de Chinese fabrikant nog wat verbeterd met Knock Knock-ondersteuning. Daardoor kan je met je vinger over het scherm swipen om de functie op te starten. Ook de snelkoppelingen van Nougat heeft Huawei behouden. Hierdoor kan je via het dropdown-menu snel bij diepere menu’s komen, door een van de icoontjes ingedrukt te houden.

Écht slimme smartphone

Met EMUI 5.0 lijkt Huawei zijn smartphones ook nog wat slimmer te willen maken. De smartphones die draaien op EMUI 5.0 gebruiken namelijk slimme algoritmes om ervoor te zorgen dat de telefoon zich kan aanpassen aan hoe jij het toestel gebruikt. Door te kijken naar welke apps je het meest gebruikt weet het toestel welke apps voorrang moeten krijgen qua bijvoorbeeld werkgeheugen.

Ook maakt het toestel gebruik van geheugencompressie en Vulkan. Door dat eerste lever je in de praktijk een beetje van de kracht van de processor in om wat meer werkgeheugen te krijgen. Dit gebeurt echter vaak op gebieden waar de processor onderbelast is. Daardoor lijkt dit een goede toevoeging. Door de Vulkan-ondersteuning zouden de prestaties van de GPU tot 400 procent beter worden.

Inzetten op het Westen

Huawei zegt zich met zijn EMUI-skin meer te willen concentreren op de voorkeuren van het Westen. Met de nieuwe versie EMUI 5.0 lijkt het Chinese bedrijf hiertoe de eerste stappen te zetten.

Bron: AndroidAuthority

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

iOS 11.1

Zorgt de iOS 11.1 bug ervoor dat je de ‘i’ niet kunt typen? Zo los je het op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters