Het Mobile World Congress 2011 zit er weer op

De afgelopen week heeft zich in Barcelona zoals ieder jaar het Mobile World Congress afgespeeld, wat je natuurlijk niet ontgaan is als je je de afgelopen week ook maar een klein beetje met de telecomwereld beziggehouden hebt. In dit artikel geven we een sfeerimpressie en een kleine terugblik.

MWC 2011 terrein

Om maar even meteen met de negatieve dingen van onze kant af te trappen: onze liveblogs dit jaar waren helaas niet zo’n succes. Onze welgemeende excuses daarvoor. De ellende begon al op zondag. Terwijl Dominick en Marco bij Sony Ericsson geen internetverbinding meer hadden omdat het Wi-Fi netwerk van de producent, zoals altijd overigens, overbelast was. Daarvoor hadden we een mooie oplossing: een tweetal simkaarten van Vodafone, die ons deze kaartjes gesponsord heeft, om de boel bij elkaar te tetheren. Helaas hadden beide kaartjes per abuis een datalimiet van 10MB, iets dat we jammer genoeg zelf waren vergeten uit te zetten. Daar zaten we met het kaartje dat ons Sony Ericsson-team bij zich had al voor de persconferentie begon doorheen. Tegelijkertijd hadden Danijel en Alex bij Samsung een ander probleem: in plaats van een datastick hadden ze een Galaxy Tab als Wi-Fi-hotspot. Doordat er zo veel Wi-Fi-netwerken in de lucht hingen, werd het onmogelijk daar tussendoor te komen en dus hadden we op de laptop geen verbinding. Als gevolg daarvan hebben we het hele liveblog via de Galaxy Tab bijgehouden, maar dat is uiteraard niet echt ideaal. Maandag bij LG was het probleem alweer van een andere aard: de datalimieten waren opgeheven en in principe deed alles het weer. Helaas bleek er geen bereik te zijn in het gebouw waar de persconferentie van LG plaatsvond. Weg liveblog. Op dinsdag bij HTC ging het aan de technische kant wel goed, maar daar mocht maar één van onze redacteurs naar binnen. En in je eentje foto’s maken en alles bijschrijven is niet erg makkelijk, waar vooral de spelling wat onder te lijden had.

Buiten de liveblogs ging alles, wat ons betreft, wel gewoon goed en hebben we je kunnen voorzien van meer nieuws en hands-ons dan ooit tevoren. Daarvoor gaan de credits ook zeker uit naar ons team in Nederland bestaande uit Bart en Marc.

Mocht je zelf nog iets toe te voegen hebben over onze verslaggeving van het Mobile World Congress 2011, dan horen we dat graag via een reactie onder dit artikel.

MWC 2011 terrein

 

MWC 2011 Google glijbaan

De sfeer van het Mobile World Congress proeven is natuurlijk niet echt mogelijk als je er niet zelf bij bent, maar we kunnen wellicht met een aantal plaatjes en wat toelichting toch een klein beetje van de MWC-sfeer naar je toe brengen.

In essentie is het Mobile World Congress natuurlijk gewoon zoals elke andere beurs, maar dan wel met net een beetje meer spektakel. Daarmee spande Google duidelijk de kroon. De producent was door de hele beurs aanwezig met Android-mannetjes die een schaaltje met verschillende prikkertjes erin vasthielden. Veel leuker dan de voetbalplaatjes van Albert Heijn, maar tevens onmogelijk om allemaal te verzamelen in een aantal dagen. Maar het neusje van de zalm was toch wel de Android-stand. Wat dacht je van een lekkere Honeycomb- of Gingerbread-shake of een lopende band waar alle Android-toestellen die tot nu toe uitgebracht zijn langskomen? Of de beruchte glijbaan, op de foto niet met onze hoofdredacteur zoals een bezoeker ons vroeg, maar wel met ondergetekende. De Android-stand had het allemaal.

Maar ook andere producenten deden hun best. Zo had Sony Ericsson ter ere van haar Xperia Play een team verkleed als de Sims op pad gestuurd en was de stand van LG volgestouwd met heel wat 3D-geweld. En dan was er nog Sonim die op een soort sub-beurs ingevroren en in het beton gegoten telefoons had om te laten zien dat ze overal tegen kunnen. Verder waren er nog de promobabes die je van alle hoeken tegemoet lachen. En dat terwijl het MWC niet eens een autobeurs is.

MWC 2011 sfeer

 

MWC 2011 sfeer

 

MWC 2011 sfeer

 

Echte verrassingen waren er tijdens dit Mobile World Congress niet; bijna alles was al van tevoren uitgelekt of aangekondigd. De grootste verrassing was eigenlijk dat HTC geen dualcore-telefoon had klaarstaan, maar eigenlijk vooral verder bouwt op de telefoons die het merk vorig jaar in de schappen had staan.

Verreweg de meest gewaagde zetten kwamen van LG en Sony Ericsson: LG had met haar Optimus 3D zeker één van de opvallendste apparaten van de beurs, hoewel we de 3D-werking van het toestel een beetje vonden tegenvallen. Sony Ericsson viel zeker ook op, en dan in een iets positievere zin. Of de Xperia Play de markt gaat veroveren moeten we nog zien, maar het is in ieder geval een erg leuk en apart toestel.

De beste lineup kwam wat ons betreft van LG, die met een flink arsenaal aan Android-toestellen de meeste segmenten bedekt heeft en ook nog eens een leuke innovatie te tonen had. De Optimus One, Optimus Me en Optimus Chat moeten het lagere marktsegment verzorgen, terwijl LG met de Optimus Black, Optimus 2X Speed en Optimus 3D een goed gevuld portfolio voor het duurdere segment te bieden heeft én een van de weinigen is met een dualcore-telefoon.

Van de grote producenten was het, naast Nokia die niets liet zien, HTC die ons het meeste tegenviel. Hoewel het bedrijf een stevig portfolio heeft laten zien, wist de producent niet de innovatie die we van HTC gewend zijn neer te zetten. De Facebook-telefoons zijn wel iets nieuws, maar of je nou echt beter wordt van een Facebook-knopje dat vragen we ons af.

Sony Ericsson Xperia Play mwc

 

LG Optimus 3D MWC

 

Samsung Galaxy S 2 AAP

 

Sonim beton MFG

 

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters