De Honor 8 bewijst dat je te veel betaalt voor je telefoon

Zojuist heeft Honor haar nieuwe vlaggenschip gepresenteerd: De Honor 8. De telefoon heeft geweldige specificaties, een erg mooi design, een dual camera en een vingerprint sensor die ook als shortcut key kan worden gebruikt. Het grote verschil met de concurrentie? Het prijskaartje.

Honor is een dochtermerk van het Chinese merk Huawei. Waar Huawei zich de laatste tijd steeds meer heeft geprofileerd als een premium merk, was Honor juist het tegenovergestelde. De telefoons waren altijd vriendelijk geprijsd, hadden voor dit geld goede specificaties en een jonge doelgroep. Ook met de Honor 8 wil het Chinese merk jongeren bereiken, maar het potentieel, de bouwkwaliteit en het design van hun nieuwe vlaggenschip kan er wel eens voor zorgen dat die doelgroep opeens veel breder zal worden.

Waar zit het addertje bij de Honor 8?

Met specificaties die niet onderdoen voor de concurrentie en een design dat naar mijn mening het mooiste is dat ik de afgelopen tijd op smartphonegebied langes heb zien komen, rijst de vraag, waar zit het addertje onder het gras?
Het antwoord is eigenlijk erg simpel, het addertje zit bij de concurrent. Waar je voor een vergelijkbare telefoon al snel boven de 800 euro zit, lukt het Honor om voor de helft van het geld een vergelijkbare telefoon te leveren. Een geweldige telefoon kost dus gewoon 400 euro, alles wat je meer betaalt, betaal je voor marketing. Het enige dat ik nog zou kunnen aanvoeren ten faveure van de concurrentie (lees: De Samsung Galaxy S7) is dat het scherm van de Honor 8 een resolutie heeft van 1920 x 1080 pixels en daarmee dus onderdoet voor de meeste huidige vlaggenschepen. Dat gezegd hebbende, als je geen VR applicaties wil draaien op je smartphone, dan ga je dit verschil niet kunnen zien. De batterij van 3000 mAh wordt door dit scherm wel een stuk minder zwaar belast, wat ervoor zorgt dat de telefoon ook  bij intensief gebruik meer dan een dag mee zal gaan. Opladen kan snel via de USB-c poort.

Hands-on

Sebastien heeft op dit moment de Honor 8 mee en zal zo snel mogelijk een uitgebreide hands-on maken voor je. Tot die tijd kun je genieten van onderstaande productvideo.

 

 

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters