De Honor 8 bewijst dat je te veel betaalt voor je telefoon

Zojuist heeft Honor haar nieuwe vlaggenschip gepresenteerd: De Honor 8. De telefoon heeft geweldige specificaties, een erg mooi design, een dual camera en een vingerprint sensor die ook als shortcut key kan worden gebruikt. Het grote verschil met de concurrentie? Het prijskaartje.

Honor is een dochtermerk van het Chinese merk Huawei. Waar Huawei zich de laatste tijd steeds meer heeft geprofileerd als een premium merk, was Honor juist het tegenovergestelde. De telefoons waren altijd vriendelijk geprijsd, hadden voor dit geld goede specificaties en een jonge doelgroep. Ook met de Honor 8 wil het Chinese merk jongeren bereiken, maar het potentieel, de bouwkwaliteit en het design van hun nieuwe vlaggenschip kan er wel eens voor zorgen dat die doelgroep opeens veel breder zal worden.

Waar zit het addertje bij de Honor 8?

Met specificaties die niet onderdoen voor de concurrentie en een design dat naar mijn mening het mooiste is dat ik de afgelopen tijd op smartphonegebied langes heb zien komen, rijst de vraag, waar zit het addertje onder het gras?
Het antwoord is eigenlijk erg simpel, het addertje zit bij de concurrent. Waar je voor een vergelijkbare telefoon al snel boven de 800 euro zit, lukt het Honor om voor de helft van het geld een vergelijkbare telefoon te leveren. Een geweldige telefoon kost dus gewoon 400 euro, alles wat je meer betaalt, betaal je voor marketing. Het enige dat ik nog zou kunnen aanvoeren ten faveure van de concurrentie (lees: De Samsung Galaxy S7) is dat het scherm van de Honor 8 een resolutie heeft van 1920 x 1080 pixels en daarmee dus onderdoet voor de meeste huidige vlaggenschepen. Dat gezegd hebbende, als je geen VR applicaties wil draaien op je smartphone, dan ga je dit verschil niet kunnen zien. De batterij van 3000 mAh wordt door dit scherm wel een stuk minder zwaar belast, wat ervoor zorgt dat de telefoon ook  bij intensief gebruik meer dan een dag mee zal gaan. Opladen kan snel via de USB-c poort.

Hands-on

Sebastien heeft op dit moment de Honor 8 mee en zal zo snel mogelijk een uitgebreide hands-on maken voor je. Tot die tijd kun je genieten van onderstaande productvideo.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Johan -

    Alsof € 400 goedkoop is! Er zijn zat betaalbare telefoons met fatsoenlijke prestaties beschikbaar, die voor veel minder dan de helft over de toonbank gaan. Ik denk aan de Motorola modellen. En zo is er meer keuze….

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters