HTC Desire en Sony Ericsson X10 naast elkaar bekeken

De HTC Desire en de Sony Ericsson Xperia X10, samen zijn het toch wel een beetje de smartphones waar alle ogen op gericht zijn op het moment. Maar welke is nou eigenlijk de beste voor jou als consument? In dit artikel zullen we ze naast elkaar zetten.

Desire vs X10 hoofdplaatje 

De afgelopen tijd zijn er twee Android-telefoons met een flinke featureset op de markt geknald door HTC en Sony Ericsson: de HTC Desire en de Sony Ericsson Xperia X10. Net na de release van de twee telefoons doken overal berichten op over welke nou eigenlijk de beste van de twee was en waren er legio gebruikers die, hier op All About Phones maar ook elders, vroegen welke van de twee ze nou moeten nemen. Dat is dan ook de reden dat we in aanvulling op onze reviews van de X10 en de Desire, dit artikel publiceren.

Aangezien we van de twee telefoons al volledige reviews hebben gepubliceerd, zullen we de toestellen niet in detail doornemen. In plaats daarvan zullen we in dit artikel veel verwijzingen maken naar de reviews van de twee telefoons en juist die punten eruit pikken waarop de telefoons echt van elkaar verschillen. Eerst komt de hardware aan bod, dan nemen we de software op de schop. Zoals je gewend bent van onze volledige vergelijkende reviews, zullen we de telefoons op verschillende punten scores geven en zo tot een eindcijfer komen voor de beide telefoons. Natuurlijk zullen we het geheel afsluiten met een conclusie waarin te vinden is welke telefoon voor welke doelgroep het beste is.

Hardware

In tegenstelling tot de X10, heeft de Desire naast veel plastic, ook een beetje metaal in de behuizing. De rand rond het scherm is van metaal gemaakt in de Desire, maar buiten dat zijn beide toestellen van plastic. Ondanks dit wint de X10 het toch op bouwkwaliteit, aangezien de Desire een batterijklepmechanisme heeft dat het van de X10 verliest. Het klepje zit niet erg goed vast en zorgt voor een duidelijk voelbaar randje. Dit is bij de X10 wel goed gedaan, hoewel het mechanisme in essentie hetzelfde is.

Sony Ericsson Xperia X10 vs HTC Desire

 

Sony Ericsson Xperia X10 vs HTC Desire

 

Sony Ericsson Xperia X10 vs HTC Desire

 

Het design in het algemeen is een puntje waar de X10 toch wel weet te verbazen. Waar de HTC Desire een redelijk standaard design heeft voor een dergelijke telefoon, is het design van de X10 op zijn minst opvallend te noemen. De X10 werkt met opvallende hoeken, maar ook elegante rondingen. Hierdoor is het design een mooie mix van twee vormen, terwijl de Desire het bekende platte design met wat afgeronde hoeken heeft.

Sony Ericsson Xperia X10 vs HTC Desire

 

Sony Ericsson Xperia X10 vs HTC Desire

 

Sony Ericsson Xperia X10 vs HTC Desire

 

Het gevoel in de hand is ook bij de Sony Ericsson wat beter, door een fenomeen dat de producent zelf ‘human curvature’ noemt. Deze curve in het toestel laten hem enigszins naar je hand vormen en dat houdt inderdaad lekkerder vast dan de in je handen eigenlijk net iets te platte Desire. Zodra de telefoons in je broekzak verdwijnen, worden de rollen echter omgedraaid. De X10 is wat groter en dikker en daarmee ook minder prettig in je broekzak, dan de dunne en net iets kleinere Desire.

Onder de motorkap zijn beide telefoons min of meer hetzelfde: ze zijn beiden gebaseerd op de QSD8250 Snapdragon processor van Qualcomm, die kloksnelheden van 1 GHz weet te bereiken. Wel flinke verschillen zitten er in het werkgeheugen, waar de X10 het onderspit delft. De telefoon van Sony Ericsson moet het doen met 384MB RAM, terwijl de HTC 576MB werkgeheugen heeft.

De camerasensor in de X10 heeft op papier een hogere resolutie dan de Desire, namelijk 8 megapixels versus 5 megapixels. In realiteit is dat zeker te merken, foto’s van de Desire zijn duidelijk minder dan die van de X10 en daar pakt Sony Ericsson opnieuw een aantal punten van HTC weg. Wat overigens wel opvalt is dat de X10 het betrekkelijk minder doet met nachtfoto’s. De flits van het toestel is minder fel en foto’s zijn veel sneller bewogen dan bij de HTC Desire. Hieronder staan een paar vergelijkingsfoto’s van de beide toestellen. Rechts is de Desire, links de X10.

Sony Ericsson Xperia X10 vs HTC Desire camera X10

 

Sony Ericsson Xperia X10 HTC Desire camera Desire

 

Sony Ericsson Xperia X10 vs HTC Desire camera X10

 

Sony Ericsson Xperia X10 HTC Desire camera Desire

 

Sony Ericsson Xperia X10 vs HTC Desire camera X10

 

Sony Ericsson Xperia X10 HTC Desire camera Desire

 

Sony Ericsson Xperia X10 vs HTC Desire camera X10

 

Sony Ericsson Xperia X10 HTC Desire camera Desire

 

Sony Ericsson Xperia X10 vs HTC Desire camera X10

 

Sony Ericsson Xperia X10 HTC Desire camera Desire

 

Sony Ericsson Xperia X10 vs HTC Desire camera X10

 

Sony Ericsson Xperia X10 HTC Desire camera Desire

 

Tot slot is er het scherm. De X10 heeft een TFT-scherm en de Desire een AMOLED-exemplaar. Opvalt dat de helderheid weinig uitmaakt, maar de kleuren zijn vele malen intenser in de HTC Desire en ook de contrasten lopen een mijl voor op die van de X10. De Desire heeft echter wel een irritante eigenschap in het scherm, namelijk dat grote contrasten, vooral in tekst en pictogrammen, een paars lijntje om zich heen krijgen. Ook de diameter van de X10 wint het met 4″ tegenover 3,7″ van de Desire en aangezien het scherm van de X10 beter zichtbaar is onder de directe zon dan die van de Desire, is het lastig om een winnaar aan te wijzen. De Desire heeft een veel mooier scherm, maar met kuren. De X10 heeft een wat minder scherm, maar wel groter en zonder kuren. Gelijk spel dus.

Bouwkwaliteit (2) 8 7
Design (1) 9 7
In de hand (3) 8 7
Chipset (3) 9 10
Camera (2) 8 7
Scherm (3) 7 7
Totaal 8,1 7,6

Software

Op software-gebied zijn de verschillen toch vooral in de interface te vinden, aangezien de kern van de beide toestellen Android is. De HTC Desire heeft HTC’s eigen Sense-interface, terwijl de X10 is uitgerust met het UX-platform van Sony Ericsson, bestaande uit Timescape en Mediascape. De beide interfaces, waarover je hier en hier meer kunt lezen, zijn eigenlijk totaal verschillend. Die van HTC bestaat eigenlijk uit een allesomvattende schil die slechts de basiselementen van Android zichbaar houdt, terwijl Sony Ericsson het bij een grafische aanpassing van Android met daar bovenop twee redelijk uitgebreide applicaties houdt. Onze voorkeur gaat hier uit naar Sense, omdat die erg goed aan te passen is naar je behoeften en veel meer mogelijkheden biedt dan het platform van Sony Ericsson. Een ander voordeel is dat er veel meer widgets beschikbaar zijn in de Desire, die ook de nodige handige functies toevoegen. De X10 heeft dan weer als voordeel dat je Timescape als standby kan instellen, waardoor je direct op je standby scherm al je sociale contacten kunt bijhouden.

Screenshot Sony Ericsson Xperia X10 standby

 

Screenshot HTC Desire standby

 

Screenshot Sony Ericsson Xperia X10 standby

 

Screenshot HTC Desire standby

 

Screenshot Sony Ericsson Xperia X10 standby

 

Screenshot HTC Desire standby

 

Een ander wat minder significant verschil, is de versie van Android waar de beide telefoons het mee moeten doen. De Desire loopt op Android 2.1, terwijl de X10 voorlopig nog versie 1.6 heeft. Dat vertaald zich in de praktijk eigenlijk alleen in live-wallpapers, meer kleuren in het scherm en betere Exchange-integratie bij de Desire. Een ander punt dat zich in de toekomst voor zou kunnen doen, hoewel dat dan opgelost zal worden middels een update van de X10, is dat sommige applicaties speciaal voor Android 2 gebouwd zijn en dus niet werken op de X10. De andere verschillen, zoals bestanden versturen via bluetooth, zijn door Sony Ericsson al opgelost. Exchange is trouwens gedeeltelijk geïntegreerd middels Moxier in de X10, waardoor de praktische verschillen klein zijn.

De verschillen zijn wel weer groot in het social-networking gebied. Hoewel de X10, zoals we hierboven al even aanhaalden, de sociale onderwerpen dichter bij de hand heeft, wint de Desire het toch op dit gebied. De Desire heeft namelijk met Friend Stream een uitgebreide social-networking applicatie, die overigens wel Hyves mist. De X10, die met zijn Timescape dan weer wel Hyves-integratie heeft, heeft geen uitgebreide voorgeïnstalleerde programma’s voor Hyves of Twitter. Zelfs voor Facebook, waarvan wel een app aanwezig is, wordt je doorgestuurd naar de browser vanuit Timescape, wat niet bepaald handig te noemen is en zeker niet bijdraagt aan de sociale skills van het toestel.

Screenshot Sony Ericsson Xperia X10 Timescape

 

Screenshot HTC Desire Friend Stream

 

Screenshot Sony Ericsson Xperia X10 Timescape

 

Screenshot HTC Desire Friend Stream

 

Op het gebied van multimedia is het dan weer de X10 die de overhand heeft. De basale afspeelmogelijkheden van de beide toestellen zijn wel zo’n beetje gelijk, maar Mediascape van de X10 gaat verder dan de speler van de Desire door ook online-media goed te integreren. De Desire weet dan weer de nodige puntjes te scoren met zijn FM radio, maar gezien het feit dat er ook internetradio bestaat en radio luisteren sowieso niet heel veel meer gedaan wordt, kan dat toch niet op tegen de mooiere en uitgebreidere speler van de X10. De galerijen van de X10 Desire zijn beide erg mooi en goed aan elkaar gewaagd.

Screenshot Sony Ericsson Xperia X10 mediascape

 

Screenshot HTC Desire muziekspeler

 

Screenshot Sony Ericsson Xperia X10 galerij

 

Screenshot HTC Desire galerij

 

Het laatste puntje dat we hier langs zullen gaan is de browser, ook wel belangrijk in hedendaagse smartphones. De belangrijkste verschillen zijn eigenlijk dat die van de Desire flash tot op zekere hoogte ondersteund, terwijl de browser van de X10 dat niet doet. Daarnaast weet de Desire te scoren op browser-gebied met multitouch waarmee je makkelijker kan zoomen en kun je al navigeren voordat de pagina helemaal geladen is, wat ook wel handig is. De Desire is dan ook zeker de winnaar op dit vlak.

Screenshot Sony Ericsson Xperia X10 browser

 

Screenshot HTC Desire browser

 

Interface (5) 8 9
Besturingssysteem (2) 8 10
Social-networking (3) 8 9
Multimedia (3) 9 8
Browser (2) 8 9
Totaal 8,2 8,9

Conclusie

Concluderend kunnen we eigenlijk de Desire als winnaar aanwijzen met een kleine marge, maar dat zegt weinig. Eigenlijk hebben beide toestellen hun sterke punten en moeten ze ook daarop beoordeeld worden en niet op die twee tiende punt verschil in de eindscore. De HTC Desire kenmerkt zich toch wel vooral door zijn uiterst sterke interne hardware en mooie software, die dan vooral op het gebied van de interface uitblinkt. De X10 daarentegen moet het meer hebben van de externe hardware en de multimediacapaciteiten, die de Desire toch wel duidelijk overtreffen.

Ons verkoopadvies is dan ook verschillend voor verschillende doelgroepen. Mensen die veel multimedia gebruiken moeten zeker de X10 eens goed gaan bekijken en de meer sociale-types mogen de Desire niet onbekeken laten. Als je in die regionen niet echt een voorkeur hebt, moet je je keuze toch vooral van het design af laten hangen, aangezien het verder beide ontzettend goede smartphones zijn die erg aan elkaar gewaagd zijn. De prijs is nu nog in het voordeel van de Desire, maar dat zal waarschijnlijk binnen een redelijk korte tijd omdraaien, aangezien de prijs van de X10 nog flink zakt en die van de Desire stabiel is.

Sony Ericsson Xperia X10 piano

 

HTC Desire piano

 

Bouwkwaliteit (2) 8 7
Design (1) 9 7
In de hand (3) 8 7
Chipset (3) 9 10
Camera (2) 8 7
Scherm (3) 7 7
Interface (5) 8 9
Besturingssysteem (2) 8 10
Social-networking (3) 8 9
Multimedia (3) 9 8
Browser (2) 8 9

De HTC Desire bestellen:

De Sony Ericsson Xperia X10 bestellen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Rens -

  Bedankt voor deze vergelijking! Mijn voorkeur gaat uit naar de Desire, maar ik miste nog een vergelijking tussen de X10. Aangezien de X10 overal opduikt als naaste concurrent van de Desire is dat niet geheel onbelangrijk.

  De knoop nu definitief doorgehakt.
  Thanks again!

 2. MohKraats -

  Wat ik hier mis in de vergelijk, is de basis.
  Beide zijn allereerst telefoons.
  Ofwel, is er fatsoenlijk mee te bellen? geluid? verstaanbaarheid aan beide kanten? (is bv de Iphone zeer beroerd mee.)
  kan je vlot vanuit een adresboek bellen?
  Verder mis ik dingen als hoe goed kan je typen op zo'n display? Toch wel een must voor een touchscreen phone zonder toetsen.
  Vooral wat betrefd geluid en het typen hoor ik dat er veel verschil zit tussen beide toestellen ???

  1. MohKraats -

   Op http://www.techradar.com loopt men tegen een aantal issues aan bij de X10, met name zwak geluid tijdens bellen, wat toch wel belangrijk is, als je de telefoon ook gebruikt om mee te bellen tenminste…
   Ik moet zeggen dat deze site wel erg pro-HTC is, en ik een gevoel van anti- X10 bespeur.
   Samen met de reviews op deze site is het weer een beetje in balans denk ik zo…

   1. zwerver -

    Wij zouden anti-X10 en pro-HTC zijn? Dat vind ik wel grappig 😉

    Kijk even naar [url=http://allaboutphones.nl/reviews/218/Telekoopwijzer-mei.html]de Telekoopwijzer van mei[/url] en tel het aantal SE telefoons wat daar hoog scoort en vergelijk dat eens met het aantal HTC telefoons. Netjes in balans volgens mij? Ik denk dat we, ondanks dat redacteuren persoonlijke voorkeuren hebben, over het algemeen genomen niet pro-hetenemerk of anti-hetanderemerk zijn. Zelfs Apple krijgt bij ons niet meer aandacht, terwijl dat op andere sites soms wel heel erg opvalt. Het zou voor het aantal lezers misschien beter zijn om wat meer Apple aandacht te creeren, maar we willen daar domweg niet aan.

    Overigens, als je feedback hebt over het al dan niet pro/anti zijn van onze redacteurs, zou je dat dan [url=http://allaboutphones.nl/forum/frontpage-feedback-suggesties-f3.html]hier[/url] willen doen? Daar kunnen we uitgebreider discussieren dan in de reacties 😉

   2. MohKraats -

    Hallo Zwerver,
    Wat betrefd dat pro-htc, bedoelde ik bij Techradar.

    Maar anyway, het belangrijkste vind ik eigenlijk de missende items, zoals genoemd.
    Voor mij is ook een touchscreen telefoon nog steeds een telefoon. Ik wil er fatsoenlijk mee kunnen bellen.
    Mijn broer is helemaal weg van zijn Iphone, maar als hij mij belt, heb ik vaakmoeite hem te verstaan.
    Wat de X10 betrefd had Techradar het er over dat het geluid nogal zwak is. (heb ik met mijn K810 ook enigsinds) Dan kan je de ander gewoon niet verstaan als je je in een luidruchtigere omgeving bevind.
    Hebben jullie wat dat betrefd ook ervaringen met de Desire en X10 opgedaan wta dit betrefd? (verstaanbaarheid aan beide kanten?)

   3. Dominick -

    Ik heb beide telefoons minimaal één week full-time gebruikt. Bij beiden gewoon goede belkwaliteit gehad. Ik had met de X10 bij één nummer en flinke galm, maar dat bleek later met onder andere de Samsung Monte ook te zijn bij dat nummer, dus ik ga ervanuit dat dat aan de tegenpartij ligt. Er zijn uiteraard kleine verschillen, maar wat mijn ervaring betreft zijn ze beiden prima. Daarom hebben we ze ook niet in de vergelijking opgenomen, omdat de verschillen zo klein zijn dat het niet relevant is in een artikel als deze. Daarbij moet wel gezegd worden dat iedereen uit het team van AAP die de toestellen gebruikt heeft in de Randstad woont en over het algemeen gewoon erg goed bereik heeft, dus het kan zijn dat dit met minder bereik wat verschilt, maar daar kunnen we helaas geen uitspraak over doen.

 3. Willem -

  Tenzij iemand me kan verbeteren: groot verschil tussen X10 en Desire = Synchronisatie-ondersteuning voor Outlook. X10 lukt maar via veel omwegingen, maar bij HTC hebben ze een tooltje dat dit knap oplost; voor mij is het duidelijk, dit maakt het verschil (voorlopig) in het voordeel van HTC.

 4. Erik -

  ben ik de enige die deze revieuw een beetje bevooroordeelt vind?
  alles lijkt bekeken in het voordeel van die x10.
  De behuizing en hoe de phone in de hand ligt zijn wel dingen die meespelen maar
  dingen zoals baterij duur, sense, video,track pad,… zijn toch nog allemaal dingen die ik mis.
  ik ben toch van mening dat hier te weinig argumenten zijn aangehaald om een goede beslissing te kunnen maken tussen de 2.

  1. Dominick -

   De batterijduur vonden we niet genoeg verschillen om mee te nemen, anders konden we ook wel gewoon de reviews van de twee in één artikel plakken, maar dat was niet de bedoeling van dit artikel 😉

   Sense is meegenomen in de interface, wat je met video bedoeld weet ik niet en de trackpad is naar onze mening niet echt een voordeel. In de paar weken dat ik de Desire heb gehad heb ik dat ding alleen maar gebruikt om te testen hoe gevoelig hij is.

   Maargoed, je mag ervan vinden wat je wilt en dat onze mening niet overeen komt met die van alle anderen is niet meer dan logisch, toch 😉

 5. Djago -

  Hallo Harry,

  Wat bedoel jij met kwaliteit? Design en dus uiterlijk kan ik me voorstellen dat is namelijk persoonljk, maar SE qua kwaliteit beter dan HTC? Ik weet uit ervaring dat dit anders is…

 6. Harry -

  Heb de X10, gisteren een tijdje met de Desire gespeeld. Ik mis bij de X10 toch wel heel wat functionaliteit die de Desire wel heeft. Android is een perfect besturingssysteem, maar HTC lijkt alles beter te hebben aangevuld. Kan ook mede aan het verschil 1.6/2.1 liggen. Ik vind Timescape erg simpel en nauwelijks een goed bundeling van al mn netwerkcontacten. Maar echt tegenvallen me de mediamogelijkheden, dat had ik van SE toch echt beter verwacht. Afspeelmogelijkheden in Mediascape zijn beperkt (nauwelijks video-ondersteuning) en geen equalizer, waardoor het geluid erg mat klinkt. Wel even bijzeggen dat ik de mediamogelijkheden van de HTC nauwelijks heb gebruikt.
  Voor mij gaf uiterlijk en kwaliteit van SE de doorslag. Maar ik wacht met een definitef oordeel als 2 of 2.1 update voor het apparaat beschikbaar komt, anders ga ik toch weer verder kijken.

 7. Patrick -

  Wat mij betreft de meest spraakmakende smartphones van dit moment. Bezit zelf de X10 en me vriendin de Desire. Zou zo een dag willen wisselen, wat een toppers. Ik tevreden, nou hopen dat voor de X10 snel Android 2.1 beschikbaar komt.

  Wellicht ook een interessant artikel beide smartphones worden beschreven:

 8. Hans -

  Heb de Desire 3 dagen in bezit gehad en meteen doorverkocht want wat je nergens leest: Amoled scherm overdag buiten met zon niet te lezen, standaard geen notities, geen taken (wel te downloaden in de Android shop)ook de contactenlijst is redelijk beperkt als je er bv meerdere mobiele tel.nrs. moet invullen bij hetzelfde contact (allemaal dezelfde benaming). Ook niet in te stellen dat je automatisch wifi verbinding kunt maken, alleen handmatig. 7 homescreens was voor mij niet voldoende, rede: je kunt er aan b.v. snelkoppelingen max. 16 kwijt op één scherm. Op een Nokia N900 is dat bv 32 op één scherm. Widgets op de Desire zijn meer á la N97. Voor Profielinstellingen zijn er maar 2 mogelijkheden, stil en Algemeen, dus voor de rest steeds handmatig je geluiden bijstellen. Er is ook geen Voicedial mogelijk via het toestel zelf. Het is niet mijn bedoeling om het toestel af te kraken maar het wordt wel door velen in reviews als een top toestel omschreven. In dat geval is het best wel magertjes uitgerust en vind ik het minimaal vreemd dat dit soort belangrijke zaken nooit aan bod komt in de reviews.

  1. Dominick -

   Over het scherm is wel degelijk te lezen in onze [url=https://www.allaboutphones.nl/reviews/206/HTC-Desire.html]review[/url], de rest idd niet. Maar het is idd jammer dat reviews nooit alles omvatten, dat ga ik niet ontkennen. Jammer dat het toestel je niet beviel 🙁

   1. Hans -

    Het is niet bedoeld als aanval, maar wel jammer omdat je mede door alle vrijwel uitsluitend positieve reviews een beslissing neemt. Als ik de door mij opgenoemde zaken vooraf had geweten dan was ik niet aan de Desire begonnen en zou dan voor de Experia10 hebben gekozen, ondanks de op papier wat mindere specificaties, per slot zegt een getal ook niet alles maar weet ik wel dat SE over het algemeen redelijk compleet is. Zelfs de N900 is completer dan de Desire, dus wacht ik wel tot de nieuwe MeeGo er is.(N9)

   2. Dominick -

    Haha, nee, dat snap ik 🙂 Maar ik snap idd je punt, alleen het lastige is dat iedereen er andere prioriteiten aan stelt. Daarom vind ik persoonlijk Android juist zo mooi omdat je zonder enige moeite alles kan installeren en het dus naar je wens kan aanpassen. De meeste zaken die je omscreef zijn overigens op de meeste Android-telefoons niet standaard aanwezig, dus daar was je met de X10 net zo hard tegenaan gelopen. Ben erg benieuwd naar MeeGo idd 🙂

  2. jandeman -

   je hebt gelijk wat betreft de persoonlijke aanpassingen.ik heb een nokia N95 en die kun je lekker instellen en dat is met het sense systeem zeer matig.overal moet een appsje voor geinstalleerd worden en dan maar hopen dat het je bevalt.inderdaad is bij veel zonlicht het scherm niet af te lezen

 9. Maykel -

  Nuttige vergeljking! Hebben jullie misschien ook gebeld met de toestellen? Ben benieuwd naar de verschillen ook op dat vlak. Als de SE beter klinkt, wordt het toch een Xperia denk ik..

 10. Bart -

  Heb uiteindelijk toch voor de desire gekozen, vanwege de nog onduidelijke 2.1 update, lack of multitouch en net een beetje kleiner apparaat. Toevallig vandaag ook met een collegaatje gespeeld en we kwamen tot de conclusie dat de xperia duidelijk de beste is, totdat het scherm aangaat/aanraakt. De desire is veel snappier, geen lag en directe fades, waar de x10 echt het geven van een commando is, vervolgens een actie van het apparaat.

  Met betrekking tot camera en media moet ik de x10 weer de voorkeur geven, de 0,3" en het mooie tft-scherm wint daarbij wel, algemene graphic-candy gaat dan weer naar de desire (met Sense)..

  Bedenk alleen dat de xperia wel echt blauw is.. Veel van de underlayer en bijvoorbeeld ook timescape doet behoorlijk blauw aan 😉

 11. Danny -

  Ik heb de desire inmiddels in bezit en vind het een top toestel. Had hiervoor de x1 en dat was gewoon bagger. Denk dat htc op dit gebied ook een stuk vertrouwders is dan Sony.

  1. Vincent -

   En dan te bedenken dat die X1 gemaakt is door HTC :X

   Ik heb inmiddels de X10 een paar weken in gebruik, heb ook de Desire meerdere keren in m'n handen gehad. Het zijn beide prachtige toestellen. Ik ben voor de X10 gegaan vanwege de multimediafactor, camera en design. Goed om te lezen dat de review mijn gedachtegang bevestigd!

 12. bitkid -

  Ik zou voor Xperia x10 ik ehb het zelf en ik man niet voorstellen dat iemand deze telefoon neit heeft, Trowuens de desire is oerlelijk maarja beide toestellen zijn top maar Xperia is echt bijzonder goed

  1. Dominick -

   Scherm staat in het artikel onder hardware

   Batterij maakt weinig uit, Desire wint het net. Maar in de praktijk zal het er op neer komen dat ze beiden elke avond aan de lader hangen.

 13. Marc W -

  Je schrijft: "gezien het feit dat er ook internetradio bestaat en radio luisteren sowieso niet heel veel meer gedaan wordt". Het heeft niet veel met de praktische review te maken, maar ben toch benieuwd waar je dit op baseert? Je zou ook kunnen stellen dat radio mede dankzij internetradio juist méér dan ooit beluisterd wordt… Benieuwd naar je cijfers.

  1. Dominick -

   Dat is niet gebaseerd op cijfers, maar dat is wel wat wij in ieder geval veel horen. Krijg erg vaak naar me toe als we als nadeel noem dat er geen radio op zit of als ik het er met iemand over heb dat radio toch niet veel meer gebruikt wordt omdat je makkelijk een eigen muziekcollectie kan bijhouden en dan niet meer nummers hoort die je niet leuk vind.

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: Dit zijn de beste smartphones voor de feestdagen lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters