Tien dingen die de iPhone 7 heeft afgekeken van de concurrentie

Apple kondigde eind vorig jaar de iPhone 7 en iPhone 7 Plus aan, met veel nieuwe functies en handigheidjes. Maar niet alles is zo nieuw als het lijkt. Hier zijn 10 dingen die Apple heeft afgekeken bij zijn concurrenten.

1: Waterdichtheid

Met veel trots kondigde Apple aan dat de nieuwe iPhone 7 (Plus) waterdicht is. Hartstikke handig natuurlijk, maar Samsung en Sony maken al jaren waterdichte smartphones.

waterdicht Apple iPhone 7 Plus waterdicht

2: Dubbele camera

Een dubbele camera zorgt voor betere fotokwaliteit en een betere zoomfunctie, zo vertelt Apple over de nieuwe functie van de iPhone 7 Plus. Deze technologie bestaat echter al vrij lang. De HTC One M8 en de Honor 6 Plus hadden namelijk al twee jaar geleden een telefoon met twee camera’s. Een recenter voorbeeld is de Huawei P9.

3: Een nieuwe poort voor headphones

De lightning poort moet de oude 3.5mm headphone-jacks gaan vervangen. Dat zou zorgen voor betere geluidskwaliteit. Voor alle andere smartphones is er echter al een alternatief voor de lightning poort: LeEco kwam bijna een halfjaar geleden met de Le 2, Le 2 Pro en de Le Max 2. Daar was de USB type-c aansluiting al te zien, dat net als lightning de oude jacks overbodig moet maken. Een recenter voorbeeld van deze aansluiting vinden we in de Motorola Moto Z.

Apple iPhone 7 Plus design

4: Front-facing stereospeakers

Met de front-facing stereospeakers heeft de iPhone 7 de beste geluidskwaliteit van alle iPhones. Maar ook hiermee innoveert Apple niet: de HTC One had namelijk al in 2013 twee stereospeakers aan de voorkant zitten. Ook de Google Nexus 6P by Huawei en de Sony Xperia Z5 gingen de iPhone 7 voor.

5: F/1.8 diafragma

Met een F/1.8-diafragma is de iPhone 7 zonder meer dé iPhone voor als je in het donker kiekjes moet schieten. De HTC 10 had dit echter al eerder. In de Samsung Galaxy S7 (Edge), dat een F/1.7-diafragma heeft, moet Apple zelfs zijn meerdere erkennen.

Apple iPhone 7 Plus design

6: Geen 16GB-versies meer uitbrengen

Door het weghalen van de 16 GB-variant is het waarschijnlijk dat je met de iPhone 7 niet snel met een volle opslag komt te zitten. Samsung haalde de 16GB-versies echter al langer geleden weg: de Galaxy S5 is het laatste model uit het premium vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant waar een 16GB-versie beschikbaar is. Het toevoegen van een 256GB-versie is overigens wel nieuw.

7: Compleet draadloze headphones

De AirPods zijn de draadloze oordopjes van Apple die volgens het Amerikaanse bedrijf de toekomst van headphones worden. Maar ook in deze race legde Apple het af tegen Samsung: het Koreaanse bedrijf bracht een aantal weken geleden de Samsung Gear IconX uit, die ook geheel draadloos is.

8: Een sneller LTE-modem (4G)

Het snellere LTE-modem van de iPhone 7 zorgt dat het nieuwe toestel downloadsnelheden van 450 mbps kan halen. Het zal Samsung een zorg wezen: de Galaxy S7 en S7 Edge kunnen tot liefst 600 mbps.

9: Het weghalen van de antennebandjes

Met het nieuwe design van de Jet Black iPhone 7 rekent Apple vrijwel helemaal af met de antennebandjes rond het toestel. En toch blijkt Samsung opnieuw een betere innovator: De Samsung Galaxy S7 heeft namelijk helemaal geen antennebandjes.

Camerabedrijf

10: Je meldingen zien zonder knoppen

Raise to Wake werd als een killerfunctie van de iPhone 7 gebracht. Met dit systeem kun je je notificaties bekijken zonder een knop op je iPhone aan te raken. Het zal trouwe Android-gebruikers bekend in de oren klinken: twee jaar geleden bracht Google in zijn toenmalige besturingssysteem Lollipop iets soortgelijks. Op Android heette het echter Ambient Display.

Heb je onze review van de Samsung Galaxy S8 al gecheckt? Apple zal hard aan de bak moeten om Samsung te evenaren. Of is LG de concurrent waarvoor Apple op moet passen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hotemetoot -

  Wel apart, dit stuk van 8 maanden😎Maargoed, er wordt hier één merk vergeleken met 5-6 andere merken,
  Wat hier vergeten wordt, is dat er oop afgekeken wordt van Apple ( touch ID, 64 bit, ik noem maar wat)…
  Verder loopt de iPhone 7(plus) A10 chip nog steeds rondjes om de concurentie. 😉

 2. Ranesh -

  De toon van de info is onnodig negatief. Had het dan benoemd als iets in de termen van hoe innovatief de iPhone is. Maar wanneer is de iPhone wel innovatief geweest? Zelfs het eerste toestel was dit behalve het concept niet als ik de normen aanhoudt die jullie hier aanhouden.

  De camera van de One M8 was inderdaad ook dubbel, maar had een heel ander doel, waarmee de implementatie al helemaal anders was. De M8 had een soort van 3d-camera. Onwijs nutteloze feature die gebruikers misschien een paar keer gebruikt hebben om te testen. Maar het heeft dus niets te maken met het maken van twee foto’s, die vervolgens gecombineerd worden om aspecten die geschaad worden bij kleur in orde te brengen (in theorie).

  Een toestel waterdicht maken is gewoon een evolutie. Het is veel te makkelijk om te roepen dat ze het afgekeken hebben. Hooguit volgen ze een trend. Het is niets waar je briljant voor hoeft te zijn en in Japan was het altijd al een soort van norm, zelfs voordat Sony met hun eerste Xperia Z kwam.

  Voor het gebruik van een F/1.8 diafragma geldt eigenlijk hetzelfde. Ik weet verder niet in hoeverre de implementatie überhaupt gebaseerd is op specs die Apple zelf gekozen heeft of dat het eigen is aan de camera-implementatie die ze ingekocht hebben? In het verleden kochten ze immers de sensoren van Sony in. Gold dat ook voor het objectief? Dan is het natuurlijk logisch dat ze volgen aangezien dat gewoon de beste implementatie is die de leverancier beschikbaar heeft.

  Voor alle overige zaken geldt hetzelfde. Het is evolutie, de stand van de markt, en daar conformeert Apple zich aan. Dat anderen het ook al hadden betekent niet dat ze het hebben afgekeken. Hooguit zou je dit kunnen zeggen van punt 10. Maar in de software nemen iOS en Android al jaren dingen van elkaar over. IOS meer van Android dan andersom, maar dit is simpelweg omdat Android meer functionaliteit biedt.

  1. Ranesh -

   Toevoeging: Dat Apple komt met een camera van gelijke specs en eenzelfde nieuwe implementatie die bij anderen ook te vinden is, wil natuurlijk niet zeggen dat ze niets verbeterd hebben. De aansturing en processing in iOS is altijd erg goed. We weet hebben ze daar wel de nodige verbeteringen toegepast? Aangezien velen dezelfde sensoren gebruiken, valt juist op softwarevlak het onderscheid te maken en zaken wellicht beter te doen dan anderen.

   1. Sandra -

    Hey! I baked a ton of cookies tonight too! Are you getting pounded with snow like we are on Crap Cod? Nothing better to do when yor1&82#7;ue stuck inside than make sugary sweets! Also, love the pic!

 3. Edddd -

  Wat een flauwekul. Het zijn allemaal evoluties. Dan heb je kans dat een ander, met één aspect, je voor is. Ik vind het geheel belangrijker, hoe is het toestel qua OS en on vergelijk met één ander toestel.

  Je moet om alle genoemde punten te combineren dus òf een iPhone nemen òf 10 Android toestellen? Dan lijkt me de keuze voor de hand liggend…

  Sindskort heb ik weer een Android. Pfff, nog een half jaar volhouden en dan weer snel over naar een iPhone. Graag de iPhone 7!

  1. ikke -

   Meeste vlaggeschepen kunnen wat de iPhone kan + een hele shitloadmeer. Keus lijkt me dan overduidelijk zat… Plus iPhonewordt overhyped, net als samsung. Terwijl geen van beiden de beste smartphonesmaken, by far not zelfs… De een na de ander stapt over op android, zegt genoeg.

  2. Ranesh -

   Welke functie heeft de iPhone dan die niet ieder vlaggenschip op Android heeft plus meer? Dat verhaal dat je 1- Android telefoons zou moeten combineren om te voldoen aan de functionaliteit van één iPhone is onzin. iOS heeft door de historie heen juist minder functionaliteit gehad en qua hardware afgezien van de snelheid van de SoC nooit de toon gezet. Misschien iets als lock-screen notificaties. Dat is echt het enige dat ik kan bedenken. Maar Symbian had dit ook al.

 4. Paatskie -

  Goh, wat raar dat ze niet de eerste zijn met die punten…

  Android heeft een gigantische sloot verschillende merken, laten we zeggen 6. Als elk van deze 6 merken 4 modellen per jaar uitbrengt heb je 24 verschillende mobieltjes in 1 jaar (Dit is dan nog heel krap genomen want het zijn er veeeeeel meer zoals we weten)

  Tuurlijk heeft 1 van die 24 dan wel iets al gedaan. Tegen de sloot van Androids die per jaar uit komen kan je qua innovativiteit niet tegen concurreren.

  Apple gebruikers zijn over het algemeen trouwe gebruikers. Voor hun is dit nieuw dus laat ze lekker enthousiast er over zijn. Dat eindeloos vergelijken en “apple-bashen” is zo zinloos. Apple’s met peren vergelijken is dit! (sorry voor het flauwe woordgrapje)

  1. Edddd -

   Inderdaad. De filosofie van Apple is dan ook niet om overal de eerste mee te zijn, maar om op alle vlakken een hele goede en prettige gebruikservaring te bieden. Zodra er een verbetering wordt ingevoerd, is het meteen heel goed en goed geïntegreerd. Waardoor geen ander een iPhone overtreft (in mijn ervaring).

   1. ikke -

    Waar ze nu al lang mee falen. Want HTC doet dat tig keer beter. IOS wordt gewoon onterecht opgehemeld. Android doet daar gewoon niet voor onder en draait misschien nog wel beter als een trein. Plus het feit dat je niet wordt gelimit.Gaat ze uiteindelijk de das omdoen. Want dat wil men niet. Bij google heb je tenminste niet van die domme onnodige restricties die je worden opgelegd…

   2. Ranesh -

    Het is gewoon een persoonlijk voorkeur. Er zijn dingen die ik fijn vind aan mijn iPhone en dingen die ik fijner vind aan Android. Ook als het om generale gebruikservaring gaat slaat Apple wel eens de plank mis. Het invoeren van tekst bijv. Ze hebben een minderwaardig toetsenbord en de manier waarop correcties werken is ook inferieur aan wat Android te bieden heeft.

    Je hebt tegenwoordig wel Swiftkey en Fleksy die beschikbaar zijn als custom toetsenborden, maar op Android werken die toch beter. Sterker nog, ik ben op iOS teruggegaan naar het originele toetsenbord. (overigens is het beste softwarematige toetsenbord dat van BB10. Geen idee hoe de Android Blackberries deze hebben weten over te zetten. De laatste beta die ik probeerde voelde iig als een zwak aftreksel).

    Die prettige ervaring die Apple zegt te bieden gaat overigens ook samen met zaken die puur commercieel ingegeven zijn. Het weghalen van de 3,5mm jack aansluiting (koptelefoonaansluiting) heeft niets met een prettige ervaring te maken. Hetzelfde geldt voor het gegeven dat ze die audio-output al jaren niet zo goed krijgen als in bepaalde Android-telefoons. Nu hebben ze deze weggehaald, maar dit werkt dus wel langs een eigen protocol. Via het bedraade lightning waar fabrikanten aan Apple dus geld betalen als ze daar iets voor willen maken, en bluetooth waarbij de nodige functionaliteit weggehaald is wanneer je het met een niet-apple-apparaat gebruikt.

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters