MWC 2015: naast nieuwe topmodellen valt er genoeg te ontdekken

Het MWC 2015 zal een aantal nieuwe superphones brengen zoals de HTC One M9 en de Samsung Galaxy S6 (Edge), maar ook een flink aantal andere fabrikanten laten hun nieuwste producten zien. Die zijn echter meestal lang niet zo indrukwekkend. Een overzicht.

Microsoft

Microsoft Lumia 535 design

Allereerst Microsoft. De softwaregigant die vorig jaar Nokia opslokte, zou vier nieuwe Lumia’s het licht doen zien. De telefoons zijn niet erg indrukwekkend, als we de geruchten mogen geloven. Over de telefoons is weinig meer bekend dan de schermgrootte en –resolutie, maar het worden op zijn best toestellen in de midrange-categorie. Een segment waarin Windows Phone groot hoopt te worden. Wanneer en of dit besturingssysteem weer het high-end segment gaat bedienen, blijft onduidelijk. Microsoft heeft gemerkt dat de goedkoopste Windows Phone, de Nokia Lumia 520, de afgelopen jaren het best verkocht van alle Windows Phone-toestellen, en bouwt blijkbaar graag op dat succes voort. De persconferentie van Microsoft is maandagochtend. Dan zullen we zien of de geruchten kloppen.

HTC

“Een broertje voor de HTC One M8 met een betere camera”

HTC heeft naast de One M9 blijkbaar nog een interessant toestel in de pijplijn: de One M8i. Dit toestel zou sprekend lijken op de One M8, maar de ingewanden zijn iets minder indrukwekkend. Het toestel zou op een 64-bits Snapdragon 615-processor lopen die acht kernen telt, waarvan de snelste vier 1,7Ghz klokken en de langzamere vier 1Ghz. De One M8i zou een 13-megapixelcamera krijgen in plaats van de twee ultrapixelcamera’s op de achterkant van de One M8.

LG G Flex 2 design 

LG

“De LG Magna, Spirit, Leon en Joy volgen de L-serie op”

LG heeft de Flex 2 al bekendgemaakt en die zal uitgebreid geshowd worden. Daarnaast zal LG de opvolgers van de midrange en low-end L-serie tentoonstellen. De namen zijn al bekend, en de L met een nummer wordt verlaten. De telefoons krijgen de namen Magna, Spirit, Leon en Joy en zijn inmiddels door LG aangekondigd. Ook laat LG uiteraard zijn nieuwste wearable zien, de LG Watch Urbane. Een stalen horloge dat op Android Wear loopt. Naar verluidt komt er ook nog een nieuwe smartwatch van LG aan die een ander besturingssysteem krijgt, dat door LG zelf is ontwikkeld. Of dat klopt, zullen we tijdens het MWC vanzelf te zien krijgen. Een grote persconferentie is niet belegd, maar LG laat alle nieuwe producten op zijn stand zien.

Lenovo

MWC 2015: naast nieuwe topmodellen valt er genoeg te ontdekken mwc2015a

Lenovo laat zich evenmin onbetuigd: er worden naar verluidt zeker zes nieuwe smartphones aangekondigd. De Vibe Max, Vibe Shot, Vibe P1, Vibe P1 Pro, Vibe X3 en Vibe S1. Al deze telefoons ontberen de wow-factor voor smartphoneliefhebbers, en het is bovendien maar de vraag of ze de Nederlandse markt ooit zullen bereiken. Toch moet Lenovo als één van de grootste Chinese telefoonfabrikanten serieus worden genomen, en we gaan er dan ook zeker een kijkje nemen.

Samsung

“De opvolger van de meest indrukwekkende Androidtablet ooit”

Samsung heeft naast de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge nog wat producten in de coulissen staan, die wellicht tijdens dit MWC worden onthuld. De Galaxy Tab S2 is de belangrijkste hiervan. De opvolger van de meest indrukwekkende Androidtablet ooit, de Tab S, zou nog dunner en sneller zijn dan zijn voorganger. Verder mag worden verwacht dat Samsung ook een hoekje van zijn doorgaans enorme stand vrijmaakt voor zijn Tizen Z1-telefoon. Dit besturingssysteem is door Samsung zelf ontwikkeld op de fundamenten van MeeGo, en vooral software-ontwikkelaars kijken er begerig naar. De hardware is alleen niet om over naar huis te schrijven. Wellicht wordt de Z1 door Samsung getoond en dan valt hier te lezen wat we ervan vinden.

ZTE en Huawei

“Huawei zou de Ascend P8 en een Android Wear-horloge laten zien”

Verder komt ZTE nog met een topmodel, de Nubia Z9. Dit is een phablet met een 5,5-inch scherm en een Snapdragon 810-processor, die zich meteen onder de superphone-categorie schaart. ZTE heeft in Nederland alleen nog maar wat goedkope modellen op de markt gebracht, maar All About Phones zal de Chinezen zeker even gaan vragen of deze Nubia Z9 ook alsjeblieft in Nederland mag uitkomen. Hij ziet er namelijk veelbelovend uit, zowel qua uiterlijk als qua specificaties. Een Chinese fabrikant die we inmiddels beter kennen, omdat die wel goede telefoons uitbrengt in Nederland, is Huawei. Van deze fabrikant wordt gefluisterd dat die de Ascend P8 en een nieuwe fitnessband zal laten zien, en misschien wel zijn eerste Android Wear smartwatch.

BenQ en Kyocera

“Een smartphone die zichzelf oplaadt met zonnecellen in het scherm”

BenQ tenslotte probeert potten te breken met de F52, die ook op een Snapdragon 810 loopt, maar een kleiner 5,2-inch scherm heeft. Voorts is er nog Kyocera, dat eigenlijk alleen maar ruggedized telefoons laat zien, en daartussen vinden we een oudje: de al bijna twee jaar oude Torque SKT01. Dit toestel noemen we omdat Kyocera hem heeft omgebouwd: er zit een laagje onder het scherm met doorzichtige zonnecellen, die het toestel kunnen opladen. Of het kabeltje echt thuis kan blijven met dit toestel? Wij geven straks het antwoord.

Sony, Asus, Alcatel, etc. etc. etc.

Natuurlijk is dit maar een kleine greep van alles wat er aan nieuws wordt geshowd op de enorme beursvloer, waar 1900 exposanten in acht enorme hallen van samen 98.000 vierkante meter groot laten zien wat ze in huis hebben. Ongenoemd zijn bijvoorbeeld nog Asus en Alcatel, die waarschijnlijk weer een groot aantal nieuwe smartphones in de lagere segmenten uitspugen. Ook Sony komt waarschijnlijk nog met een tablet en wat midrangetelefoons. All About Phones is vanaf zondagavond tot en met woensdag voortdurend in de lucht met updates, hands-ons, video’s en opvallende zaken van het Mobile World Congress 2015 in Barcelona.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters