Nokia: Out with a bang!

Nokia zal morgen naar verwachting haar grote laatste persconferentie gaan houden in Dubai. De fabrikant zal een flink aantal producten gaan aankondigen, waaronder een high-end smartphone een een Windows-tablet.

Nokia World 2014

Er is een tijd voor komen en er is een tijd van gaan. Dat geldt jammer genoeg ook voor ’s werelds bekendste telefoonmerk dat er nagenoeg eigenhandig voor heeft gezorgd dat de mensen op deze aardbol met elkaar verbonden zijn geraakt via draadloze telefoons. De kans is groot dat begin 2014 Nokia’s devices en services overgenomen zal zijn door Microsoft en wat dan over blijft is het merk Nokia dat slechts een flink aantal patenten beheert en netwerken exploiteert. Nokia als telefoonmerk zal tot een voorlopig einde komen; daar waar het nieuwe Nokia geen smartphones mag fabriceren die kunnen concurreren met Microsoft’s nieuwe telefoontak.

In de aanloop naar de laatste grote persconferentie van Nokia blikt All About Phones vooruit wat we kunnen verwachten tijdens Nokia World 2013 in Dubai. Het evenement zal om 9 uur Nederlandse tijd van start gaan en is hier live te volgen. Het belooft Nokia’s belangrijkste persconferentie ooit te worden aangezien de fabrikant maar liefst acht nieuwe producten klaar heeft staan en twee daarvan snijden voor Nokia een nieuwe categorie aan; de phablet en tablet-markt. Het ziet er dan ook naar uit dat Nokia ‘out with a bang’ afscheid van ons gaat nemen, zoals de Amerikanen dat zo mooi zeggen.

Nokia Lumia 1520

Nokia Lumia 1520
Bron: @Evleaks

De Nokia Lumia 1520 is wellicht Nokia’s slecht bewaarde geheim van 2013 gebleken. Werkelijk alles van het toestel is vroegtijdig uitgelekt. Van echte foto’s tot aan persafbeeldingen en de fabrikant heeft zelf ook een duit in het zakje gedaan door in China vroegtijdig de informatie over het toestel online te zetten op haar website.

De Nokia Lumia 1520 wordt eindelijk een Lumia die qua specificaties daadwerkelijk de concurrentie aan kan gaan met de high-end Android’s van dit moment, mits de geruchten uiteraard kloppen. Het toestel kan zich dan ook moeiteloos meten met een Galaxy Note 3 van Samsung, een LG G2 of een Sony Xperia Z1.

Als we de gelekte specificaties van de Nokia Lumia 1520 erbij pakken dan valt op dat dit het eerste toestel van Nokia zal zijn met een 6″ scherm en een Full HD-resolutie. Het paneel is afkomstig van Samsung en is voorzien van Amoled met Nokia’s eigen PureMotion HD+ erin verwerkt. Het toestel zal aangedreven worden door een Qualcomm 800-processor geklokt op 2GHz en een Adreno 330 GPU. Ook zal er 2GB Ram aanwezig zijn en 32GB interngeheugen dat middels een micro-SD-slot uit te breiden is. De smartphone krijgt een grote batterij mee van 3300mAh. De camera is 20-megapixels sterk en is voorzien van een Zeiss-lens. Uiteraard kunnen er ook 1080p video’s opgenomen worden met het toestel.

Nokia Lumia 1520
Bron: @Evleaks

De telefoon zal 8.7mm dik gaan worden en wordt daarmee een stukje dunner dan de Lumia 920 en de Lumia 1020. Qua dikte zal hij gelijk zijn bijna aan de Lumia 925. De smartphone zal ook standaard LTE bieden en weegt in totaal 176 gram; iets lichter dan de Lumia 920. De kans dat het toestel nog dit jaar in Nederland beschikbaar zal komen, is klein. De smartphone zal in het zwart, rood, wit en geel beschikbaar komen. De adviesprijs zal waarschijnlijk rond de 700 euro komen te liggen op termijn.

Nokia Lumia 2520

Een andere categorie die Nokia na jaren speculeren eindelijk in zal stappen is de tablet-markt. De eerste Windows 8.1 RT-tablet van Nokia zal onder de Lumia-lijn gaan vallen en krijgt rugnummer 2520 mee. Het apparaat zal, net als diens smartphones, gemaakt zijn van plastic en in velen kleuren op de markt gaan komen, waaronder rood, blauw en zwart.

De tablet zal over een 10.1″ scherm gaan beschikken en een quadcore 800-processor van Qualcomm. Daarnaast zal het apparaat over een Full HD-scherm gaan beschikken dat ook buiten de deur goed af te lezen zou zijn. Het apparaat krijgt ook de beschikking over 4G middels een simkaart en ook wordt er melding gemaakt van een 6.7-megapixelcamera met een Zeiss-lens. De tablet moet ongeveer 8.9mm dik gaan worden en is opgebouwd uit plastic. De tablet moet ongeveer 590 gram gaan wegen. De ram in het apparaat zou 2GB sterk zijn en het geheugen moet 32GB groot zijn. De batterijduur van het apparaat moet rond de 10 uur komen te liggen.

Naar verluid moet de adviesprijs van de Lumia 2520 499 dollar gaan worden in Amerika. Onduidelijk is nog of hij ook naar Europa zal gaan komen.

Nokia Lumia 2520 
Bron: @Evleaks
Nokia Lumia 2520 
Nokia Lumia 2520 

Nokia Lumia 1320

Een ander toestel waar nog niet zo veel over is uitgelekt is de Lumia 1320. Dit toestel moet een nieuw midrange toestel worden dat volgens The Verge de codenaam Batman heeft mee gekregen interen bij Nokia. Het toestel moet een goedkope phablet gaan worden dat de concurrentie aan kan met de Galaxy Mega van Samsung. Bronnen beweren dat de resolutie zal blijven steken op 720p van het scherm. De smartphone krijgt naar verwachting een dualcore-processor mee en een 5-megapixelcamera. De adviesprijs zal waarschijnlijk rond de 350 euro komen te liggen. Dit alles draait net als de Lumia 1520 op Windows Phone 8 GDR3.

Nokia Asha 503, Asha 502, Asha 500

Nokia zal ook een aantal nieuwe Asha’s gaan aankondigen op Nokia World die met namen bestemd zijn voor opkomende landen. Deze Asha’s beschikken over S40-software en hebben een aantal handige apps mee gekregen om ze tot een smartphone te bombarderen. Zo is er WhatsApp op verkrijgbaar en ook navigatie op sommige modellen. De Asha’s kunnen daarnaast ook met Exchange overweg. Qua specificaties zijn ze niet hoogstaand, al weten we de exacte specificaties nog niet. De toestellen zijn met namen bedoeld voor opkomende landen als India en Afrikaanse landen.

Nokia zal een drietal Asha’s naar verluid gaan bekend maken. De Asha 503, Asha 502 en de Asha 500. De Asha 503 zal het grootste scherm mee gaan krijgen en de Asha 500 het kleinste. De prijzen zullen tussen de 80 en 130 euro komen te liggen omgerekend, zo is de verwachting. De kans is klein dat deze gekleurde rakkers naar de Benelux zullen gaan komen.

Nokia Asha 503 
Bron: @Evleaks
Nokia Asha 502 
Nokia Asha 500 

Accessoires

Nokia staat bekend om zijn accessoires en op Nokia World zullen er een aantal nieuwe aangekondigd gaan worden door de fabrikant. De eerste heet treasure tag en dit kleine apparaatje zorgt ervoor dat je nooit meer je sleutels kwijt raakt. Het apparaatje is voorzien van NFC en kan bijvoorbeeld aan je fiets, sleutels of rugzak gehangen worden. Zodra je rugzak of je sleutels te ver van het toestel verwijderd zijn, zal het apparaatje een geluid gaan maken zodat je hem snel kunt lokaliseren.

Ook zal Nokia de Guru gaan aankondigen. Dit is waarschijnlijk een Bluetooth-headset, terwijl andere weer menen dat het een op zich zelf staande mp3-speler is. Het apparaat lijkt wat op zijn voorgangers en beschikt over een usb-ingang en NFC. Ook zijn er volumeknoppen op aanwezig wat in combinatie met de usb-ingang suggereert dat het hier om een mp3-speler gaat.

Nokia Guru 
Nokia Guru 
Nokia Guru 
Nokia Lumia 1520 treasure tag 
Bron: @Evleaks
Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Microsoft Phone

Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile lees verder

Windows 10 Creators update

Deze Windows Phones krijgen de Windows 10 Creators update lees verder

Microsoft Surface Phone

Iedereen online: Android voor het eerst populairder dan Windows lees verder

Pokémon Go

Geld blijft rollen: Pokémon Go verbreekt record lees verder

Super Mario Run Demo

Nintendo introduceert Super Mario Run event: Gold Goombas lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters