Nokia's witte tanden

Als Nokia alsnog ten onder gaat, kunt u er in ieder geval nog stralend witte tanden aan overhouden. De fabrikant heeft besloten om als promotiestunt bij elke ‘glanzend witte Nokia Lumia 900’ in Engeland een bleekbehandeling voor mooie witte tanden cadeau te doen. En dat biedt perspectief!

Lumia 900

Want de Lumia’s van hoog tot laag, van 610 tot 900 worden in veel meer kleurtjes geleverd. De marketingstunt van Nokia met de witte Lumia kan dus weleens het begin zijn van nog veel meer moois. Wat krijg je bij een blauwe Lumia 610? Ehm, even denken. Een kaartje voor het zwembad? Nee, te saai. Een smurfenijsje dan! Da’s beter. En het past ook goed in de jonge doelgroep.

We dromen even verder op de lijn van de marketingboys van Nokia. De aanschaf van een paarsroze Lumia 800 bijvoorbeeld, daar kun je ook van alles bij bedenken. Een kistje frambozen? Een VIP-plek bij Gay Pride? Een gratis jaarabonnement bij T-Mobile?

De zwarte telefoons van Nokia bieden idioot veel mogelijkheden voor een reclamestuntje: een zak houtskool, een gesigneerde single van Paint it Black van de Rolling Stones, een avondje Hans Dorrestijn, je kunt weer van alles bedenken.

Nokia doet behoorlijk gek om zijn Lumia-telefoons onder de aandacht te brengen. Maar de toestellen hebben naar mijn bescheiden mening die flauwekul helemaal niet nodig. Ze deugen namelijk gewoon, zoals we al jaren van de Finse fabrikant gewend zijn. Consumenten in Nederland gaven onlangs in een enquete aan dat ze Nokia nog altijd als een van de meest vertrouwde merken zien. Waarom daar niet op voortgebouwd? Waarom niet een soort inruilactie bedacht, zoals: ‘Geef je Nokia N95 terug en neem een Lumia 710 mee voor een korting?’

Bovendien wordt de beste reclame voor de Lumia-telefoons niet door Nokia zelf gemaakt, maar door de altijd verrassende acties van bloggers. Zo was er onlangs eentje die met het scherm van een Lumia 900 een spijker in een plank sloeg. Geen krasje te zien op het toestel. Op zó’n actie moet je nou voortborduren. Een kleinere fabrikant had dat absoluut gedaan. Had er een gereedschapskist bij geleverd, of zo’n multitool zakmes (‘ook met de Lumia 900 kun je van alles doen’), verzin het maar.

Maar Nokia kiest dus voor klanten met witte tanden. In Engeland. Ik ben benieuwd of het wat omzet oplevert. Mijn aandacht hebben ze in ieder geval getrokken, dus dat heeft Nokia alvast binnen.

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Microsoft Phone

Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile lees verder

Windows 10 Creators update

Deze Windows Phones krijgen de Windows 10 Creators update lees verder

Microsoft Surface Phone

Iedereen online: Android voor het eerst populairder dan Windows lees verder

Pokémon Go

Geld blijft rollen: Pokémon Go verbreekt record lees verder

Super Mario Run Demo

Nintendo introduceert Super Mario Run event: Gold Goombas lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters