Overzicht: alles van het Mobile World Congress 2015

Het Mobile World Congress in Barcelona zit er weer op en al onze content staat inmiddels online. Tijd om een overzichtje te maken van alles wat we tijdens de beurs zijn tegengekomen en alle nieuwe aankondigingen op een rijtje te zetten.

Hieronder zetten we per fabrikant alle artikelen en video’s die we gemaakt hebben op een rijtje. Verder zullen we de belangrijkste aankondigingen van iedere fabrikant even noemen. De linkjes in het woord hands-on verwijzen naar de geschreven hands-on, die in het woord video verwijzen vanzelfsprekend naar de video. Op YouTube hebben we een afspeellijst gemaakt van alle video’s van het Mobile World Congress, die kun je hier vinden.

Samsung

Samsung Galaxy S6 en S6 Edge hands-on

Voor Samsung stond het Mobile World Congress helemaal in het teken van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Twee geslaagde smartphones waarvan je hieronder onze hands-on en video’s nog eens terug kunt vinden. Verder kwamen we op de beursvloer drie nieuwe Samsung’s tegen die de fabrikant voorafgaand aan de beurs bekend maakte: de Galaxy E5, Galaxy E7 en Galaxy A7. Ook daar maakten we een geschreven hands-on en een video van.

Samsung Galaxy S6: hands-on, video
Samsung Galaxy S6 Edge: hands-on, video
Samsung Galaxy A7: hands-on, video
Samsung Galaxy E7: hands-on, video
Samsung Galaxy E5: hands-on, video

HTC

HTC One M9 hands-on

HTC maakte dit Mobile World Congress niet alleen zijn nieuwe topmodel bekend, maar ook een tweetal accessoires. De HTC Grip is een fitnessbandje, de HTC Vive een virtual reality headset. Vooral die laatste is erg interessant, maar helaas hebben we geen kans gekregen die uit te proberen. De HTC One M9, het nieuwe vlaggenschip van HTC, konden we natuurlijk wel uitgebreid onder handen nemen op de beurs.

HTC One M9: hands-on, video

Sony

Eerste ervaring met de Sony Xperia Z4 Tablet 861

Voor Sony stond het MWC niet in het teken van een nieuwe topsmartphone. In plaatst daarvan kondigde Sony zijn nieuwe toptablet aan en werden er twee midrangetelefoons getoond. De Xperia Z4 Tablet valt vooral op door zijn handige toetsenborddock en zijn hoge prijskaartje. De Xperia M4 Aqua lijkt een erg interessante midranger te worden en de Xperia E4g moet het voor Sony gaan doen in het low-endsegment.

Sony Xperia Z4 Tablet: hands-on, video
Sony Xperia M4 Aqua: hands-on, video
Sony Xperia E4g: hands-on, video

Microsoft

Microsoft Lumia 640 XL design

Microsoft toonde twee nieuwe toevoegingen aan de Lumialijn, de Lumia 640 en Lumia 640 XL. De twee smartphones hebben 3G-, 4G-, singlesim- en dualsimversies. De verwachting is dat in ieder geval de 4G-varianten naar Nederland zullen komen. Op de stand van Microsoft waren verder demo’s van Windows 10 te zien en natuurlijk zijn we ook daarmee aan de slag gegaan.

Microsoft Lumia 640: hands-on, video
Microsoft Lumia 640 XL: hands-on, video
Windows 10 for phones: hands-on, video

LG

LG Watch Urbane LTE hands-on

LG maakte zoals vanouds bijna alles al voorafgaand aan het Mobile World Congress bekend. Dit jaar ging het om een setje low-end- tot midrange-telefoons: de Joy, Leon, Spirit en Magna. Vooral die laatste twee vallen op, omdat het de eerste goedkope smartphones met een gebogen scherm zijn. Naast vier smartphones toonde LG ook een nieuwe smartwatch en dat was misschien wel de leukste. Deze Watch Urbane LTE is namelijk de eerste wearable die op het nieuwe LG Wearable Platform, dat afstamt van WebOS, gebaseerd is.

LG Joy: hands-on, video
LG Leon: hands-on, video
LG Spirit: hands-on, video
LG Magna: hands-on, video
LG Watch Urbane LTE: hands-on, video

Huawei

Huawei Y3

De aankondigingen van Huawei tijdens het Mobile World Congress vielen ons een beetje tegen. De fabrikant kwam met een nieuwe tablet en wat nieuwe wearables, maar het is van allemaal nog niet duidelijk of en wanneer ze naar Nederland komen. Overigens was een van de wearables, de Huawei Watch, wel erg mooi om te zien, waarmee hij een streepje voor heeft op veel concurrenten. Er was toch ook voor ons nog wat te zien: de Huawei Y3. Een nieuwe low-endtelefoon die nooit echt aangekondigd is, maar wel op de beurs stond.

Huawei Y3: hands-on, video

Honor

Honor 4X hands-on

Hauweidochter Honor had ook niet heel veel te melden. Er werden twee telefoons aangekondigd, maar die waren eigenlijk in december al bekend gemaakt. De Honor 6+ en Honor 4X zijn twee phablets van het jonge merk en zullen binnenkort naar Europa komen. De Honor 6+ is een wat duurder toestel dat vooral opvalt door zijn dubbele camera. De Honor 4X valt vooral op door zijn goede specificaties voor het lage marktsegment waarin hij zal gaan opereren. Natuurlijk hebben we de mogelijkheid gegrepen om een hand-on van de twee apparaten te maken.

Honor 6+: hands-on, video
Honor 4X: hands-on, video

Acer

Acer Liquid Jade Z hands-on

Acer kwam met een aantal nieuwe smartphones, waaronder zijn eerste Windows Phone sinds tijden. De Allegro was inmiddels ver over de uiterste houdbaarheidsdatum en is eindelijk vervangen door de Liquid M220. Ook op Androidgebied werd het een en ander aangekondigd. De belangrijkste aankondiging was die van de Liquid Jade Z, een goedkope versie van de Jade S. Daarnaast maakte Acer de Liquid Z520 en Liquid Z220 bekend.

Acer Liquid Jade S: video
Acer Liquid Jade Z: hands-on, video
Acer Liquid M220: hands-on, video

Alcatel OneTouch

Alcatel Idol 3 5.5 en 4.7 hands-on

Alcatel OneTouch kondigde een aantal toevoegingen in zijn Pixi-lijn aan en lanceerde zijn nieuwe topmodel. Deze Idol 3 bestaat eigenlijk uit een tweetal toestellen: de Idol 3 5.5 en de Idol 3 4.7. Misschien nog wel het leukste wat Alcatel op de stand had, was de Alcatel Watch. Deze smartwatch is voorzien van een eigen besturingssysteem waardoor hij eenvoudig werkt en is erg klein en goedkoop.

Alcatel Idol 3 4.7: hands-on, video
Alcatel Idol 3 5.5: hands-on, video
Alcatel Watch: hands-on

Kazam

Kazam Tornado 348 hands-on

Kazam presenteerde zich in Barcelona voor het eerst aan de Nederlandse pers. Deze nieuwe fabrikant zal begin april zijn toestellen in Nederland op de markt brengen en belooft een goede prijs-kwaliteitverhouding en goede service te bieden. Op het Mobile World Congress kondigde Kazam een nieuwe lijn Thunder-toestellen, de Tornado 455L en de Tornado 552L aan. We gingen hands-on met het nieuwe vlaggenschip en het huidige topmodel: de Tornado 552L en de Tornado 348.

Kazam Tornado 552L: hands-on, video
Kazam Tornado 348: hands-on, video

Wiko

Wiko Highway Pure hands-on

Wiko is al even actief op de Nederlandse markt, maar wij hadden nog nooit met de fabrikant kennis gemaakt. Dus togen we in Barcelona naar de stand van de Franse smartphonemaker. Wiko maakte op het Mobile World Congress twee nieuwe smartphones in het hogere middensegment bekend: de Highway Star en de Highway Pure. Die hebben we beiden van dichterbij bekeken.

Wiko Highway Star: hands-on, video
Wiko Highway Pure: hands-on, video

Overige fabrikanten

Motorola Moto E 2015 design

Natuurlijk stonden er nog veel meer fabrikanten op het Mobile World Congress. We zijn niet bij iedere smartphonemaker langs geweest, maar een aantal interessante toestellen hebben we nog wel meegenomen. Op de Lenovo-stand maakten we bijvoorbeeld kennis met de Motorola Moto E 2015, Lenovo Vibe Shot en Medion Life X6001. We gingen bij Nokia langs voor hun nieuwe tablet en bezochten Asus voor de Zenfone 2 en de Zenwatch.

Asus Zenfone 2: hands-on, video
Asus Zenwatch: video
Lenovo Vibe Shot: video
Medion Life X6001: hands-on
Motorola Moto E 2015: hands-on, video
Nokia N1: hands-on, video

En verder

Natuurlijk hebben we meer gedaan dan alleen nieuwe toestellen bekijken op het Mobile World Congress. Zo maakten we iedere dag een Telewiki special. Daarin bespraken we de dag en liet collega Bart in een minuut een leuk nieuwtje dat hij tegengekomen was op de beurs zien. We gingen verder langs bij Vodafone, waar we een ‘Instant Classroom’ te zien kregen: een koffertje met techniek dat ervoor moet zorgen dat kinderen in lastige situaties in ontwikkelingslanden toch les kunnen krijgen. Hieronder vind je alle overige video’s die we op het Mobile World Congress gemaakt hebben.

Mobile World Congress 2015 intro
Telewiki special dag 1
Telewiki special dag 2
Telewiki special dag 3
Vodafone Foundation Instant Classroom

Mobile World Congress 2015 
Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters