Roundup eerste twee dagen MWC 2010

Het Mobile World Congress in Barcelona is weer van start gegaan en tussen alle nieuwsberichten op onze homepage door zullen we ook verslag leggen van alle dingen die we niet een heel nieuwsbericht waardig. Vandaag, op dag 3 van het MWC, zullen we nog even terugblikken op zondag en maandag, de eerste twee dagen van het event.

MWC 2010 beursterrein

 

Zoals we afgelopen zaterdag al even meldden en iedere beetje oplettende lezer ook vast wel gemerkt heeft de afgelopen dagen, is het Mobile World Congress weer van start gegaan. Afgelopen zondag namen we ’s middags het vliegtuig naar Barcelona, waarna we in een druilerige, grauwe stad terecht kwamen. Hoewel het weer eigenlijk altijd goed is tijdens het MWC, is het nu niet veel soeps zoals je op de bovenstaande foto kunt zien. Door de stewardess werden we nog lekker gemaakt met een temperatuur van 17 graden in combinatie met een zonnetje maar daar lijkt niets van terecht te komen met een temperatuur die niet hoger ligt dan tien graden en een flink wolkendek waar af en toe wat regen uit komt.

Nadat we aangekomen waren in ons hotel zijn we opgesplitst in twee teams, om even later de persconferenties van Samsung en Sony Ericsson live te verslaan. Ons eerste team van de dag bestond uit Ronald en Alex, die al snel bij Samsung te vinden waren en ons tweede team, bestaande uit Dominick en Danijel, was afgereisd naar een van de mooiste clubs van Barcelona voor Sony Ericsson. Uiteindelijk onthulde Samsung de Wave, waarvan we inmiddels al een hands-on van online hebben. Sony Ericsson introduceerde de ‘fabulous five’, bestaande uit de al eerder aangekondigde Vivaz en X10 en drie varianten op die toestellen. Ook deze Vivaz Pro, X10 Mini en X10 Mini Pro hebben we inmiddels even kunnen ervaren.

Samsung Unpacked 2010

 

Samsung Unpacked 2010

 

Sony Ericsson persconferentie MWC 2010

 

Sony Ericsson persconferentie MWC 2010

 

Na de twee persconferenties organiseerde Whizpr nog een tapas-party waar we onder het genot van een drankje rustig konden praten met de mensen die onder andere pr-zaken voor HTC regelen. Rond een uurtje of één waren we in het apartement om ons voor te bereiden op een drukke tweede dag waarop we onder andere persconferenties van Nokia en Microsoft geplant hadden.

Nvidia stand MWC 2010

 

HTC stand MWC 2010

 

Samsung stand MWC 2010

 

Dag twee begonnen we in alle vroegte met een ontbijtje bij Samsung waar we een kleine update kregen over de Nederlandse markt en natuurlijk beter kennis konden maken met de Samsung S8500 Wave. Daarna ging ons team weer doormidden, met Ronald en Danijel die naar Nokia en Microsoft gingen terwijl Alex en Dominick het beursterrein verkenden en op zoek gingen naar leuke nieuwtjes. Die nieuwtjes waren zeker aanwezig met naast dingen die al op AAP te vinden waren of binnenkort op onze frontpage zullen verschijnen ook wat minder belangrijke maar toch leuke dingen zoals een mooie demo van een krachtige chipset van Nvidia, waar we niet heel veel informatie over hebben verder.

Nvidia chipset demo MWC 2010

 

Samsung had naast de lunch eerder die dag ook nog een rondleiding op de stand voor ons in petto waarbij we wat toelichting kregen van het Nederlandse team van de Koreaanse producent. Ook hier waren heel wat leuke en minder leuke nieuwtjes te vinden waar we niets over gemeld hebben op onze frontpage, waaronder het feit dat de Samsung Corby Pro hoogstwaarschijnlijk niet naar Nederland zal komen. Ook kwamen we bijvoorbeeld een bluetooth-headset tegen die geheel in stijl is met de Samsung Wave, die je hieronder kunt zien. Veel meer specificaties over deze Samsung HM3200 is trouwens nog niet bij ons bekend. Ook alle toestellen van Samsung kwamen we natuurlijk tegen, maar daar zullen we, voor zover dat nog niet is gebeurd en de toestellen wel interessant zijn, nog hands-on-ervaringen over publiceren.

Samsung HM3200 Wave headset

 

Ondertussen bleek er bij Nokia heel wat minder nieuws naar voren te komen en kondigde de producent eigenlijk alleen wat strategische dingen aan zoals een samenwerking met Intel waaruit MeeGo voortkwam. Microsoft daarentegen had een hele grote aankondiging te doen met Windows Phone OS 7 Series. Waar we al het een en ander over hebben gemeld. We sloten de avond af met een Amerikaans event van Pepcom, waar ook veel leuke nieuwtjes te vinden waren aangezien het een soort MWC in het klein was.

Nokia persconferentie MWC2010

 

Windows Mobile persconferentie MWC 2010

 

Het event van Pepcom was in een hotel ergens buiten het beursterrein en was eigenlijk een kleine beurs waar vooral Amerikaanse bedrijven, die geen stand op het Mobile World Congress zelf wilden hebben, stonden. Het was een mooie gelegenheid om zonder lange wachttijden en stress even rustig te praten met de aanwezige bedrijven en daar hebben we dan ook mooi gebruik van gemaakt. We hebben onder andere Sonim bezocht, maar daar zullen we later nog iets over publiceren. De meest opvallende bedrijven waren eigenlijk Powermat, Dell, Intel, Pelikon, RIM en Swype, waarbij we even kort zullen schrijven over een aantal van de producten. Velen zullen een eigen bericht krijgen, maar Swype en de presenter van RIM komen hieronder even aan bod.

De Presenter van BlackBerry hadden we al iets eerder over geschreven, maar nu hebben we het apparaat ook echt even in onze handen gehad en bekeken. Uitproberen was er helaas niet bij en over de werkzaamheid van het ding weten we dan ook niet veel meer dan in het hierboven gelinkte bericht te vinden is, maar de hardware zelf is prima. Het ding is niet te groot, ziet er gelikt uit en voelt stevig aan. Hieronder staan wat foto’s van de BlackBerry Presenter.

BlackBerry Presenter live

 

BlackBerry Presenter live

 

Het tweede bedrijf op MobileFocus Global, want zo heet het evenement van Pepcom, waarover we even iets zullen melden is Swype. Zoals al eerder op AAP te lezen was probeert Swype een betere tekstinvoermethode voor touchscreens te maken en heeft het bedrijf al heel wat investeringen weten op te halen. Op het MobileFocus Global-event konden we Swype even uitproberen op groot scherm en op klein scherm. De techniek werkt lekker, je kunt er na wat gewenning snel mee typen maar er is één probleem. Je ziet niet welke letters je al ingevoerd hebt, dus je moet het woord als het ware al in je hoofd gespeld hebben waardoor je bij lange woorden nog weleens in de problemen kan komen.

Aan het eind van de MWC komen we nog terug met een artikel waarin we de laatste wetenswaardigheden zullen benoemen.

Swype live

 

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters