Roundup laatste drie dagen MWC 2010

Het Mobile World Congress in Barcelona is weer van start gegaan en tussen alle nieuwsberichten op onze homepage door zullen we ook verslag leggen van de reis zelf en alle dingen die we niet een heel nieuwsbericht waardig vinden. We zijn alweer aan het einde gekomen van het evenement en zullen in dit bericht verslag doen van de laatste drie dagen.

MWC zonnetje

 

In onze vorige roundup konden we het toch niet laten om heel even te mopperen over het slechte weer, maar dat is gelukkig niet van toepassing geweest op onze hele reis. Op dinsdag was het weer nog een beetje slecht, maar op woensdag brak de zon door en donderdag was helemaal een mooie dag. Zo mooi zelfs dat een groot deel van dit bericht lekker in het zonnetje geschreven is.

We begonnen onze drukke dinsdag wat later dan aanvankelijk het plan was omdat ons bed toch wel erg lekker lag, maar rond een uur of tien waren we op het beursterrein te vinden om ons op te maken voor de verschillende activiteiten die we die dag in de planning hadden. Na nog wat informatie van maandag verwerkt te hebben ging Ronald op weg naar F-Secure, reisde Danijel af naar HTC en kregen Dominick en Alex bij Microsoft een update van topman Maarten Sonneveld. Daarna konden Dominick en Alex terecht bij Sagem Wireless voor de lancering van de Puma Phone, welke op het eerste gezicht een erg leuk toestel lijkt te zijn.

Launch puma-telefoon

 

Launch puma-telefoon

 

De rest van de dag hebben we vooral veel artikelen verwerkt in de persruimte van het MWC, hoewel Alex en Ronald nog een interview hadden met Motorola. Daar is helaas niet zo veel uit voort gekomen, behalve wat informatie over andere toestellen waar jullie later nog wat over gaan horen waarschijnlijk. Een nieuwtje dat Motorola wel wist te melden is dat de Droid Devour voorlopig echt alleen in Amerika beschikbaar zal zijn en dat niemand nog iets weet over een eventuele oversteek naar Europa. Om die reden was het toestel ook niet te aanschouwen op het MWC. Tijdens een rondje over de Samsung-stand kregen we nog wel twee leuke nieuwtjes te zien, namelijk een prototype van een telefoon op brandstofcel en een zogenaamde 3W-telefoon. 3W staat voor WiMax, Wi-Fi en WCDMA, drie van de snelste dataoverdrachttechnieken die op het moment op de markt te vinden zijn. Opvallend is dat deze 3W-telefoon nog op Windows Mobile 6.1 draait. Verder heeft de telefoon met bijvoorbeeld een 3,7″ Amoled-scherm en een 5-megapixelcamera redelijke specificaties, maar waarschijnlijk zullen we deze M8400 in Nederland nooit kunnen verwelkomen.

Samsung brandstofceltelefoon MWC 2010

 

Samsung M8400 3W MWC 2010

 

We sloten de dag af met een diner met Sonim in de mooie binnenstad van Barcelona. Woensdag beloofde een rustige dag te worden en werd dat ook grotendeels. Het enige dat we in de planning hadden was een interview met Opera en een gesprekje met Sonim, waar we verder weinig over te vertellen hebben. Over Opera kwam al wat online en het enige dat we over woensdag nog te melden hebben is een kleine preview van de Samsung E2370, een rugged-telefoon met een indrukwekkende batterij.

Samsung E2370 live MWC 2010

 

De E2370 heeft wat minder extreme looks dan de B2100 en is dan ook minder gericht op de extreme gebruikers. Volgens Samsung is de B2100 wat minder gericht op gebruikers die alles met hun telefoon willen, maar meer op mensen die een telefoon willen die lang meegaat en veel kan hebben. Het toestel heeft dan ook een batterij van 2000mAh, waar hij meer dan een maand standby op moet kunnen staan volgens Samsung. Wat opvalt is dat de telefoon geen schroefje meer heeft in de batterijklep, waardoor we ons afvragen hoe waterdicht hij is. Het toestel voelt wel heel robuust aan en hoewel we er niet mee hebben mogen gooien, hebben we niet het idee dat hij snel kapot kan.

Samsung E2370 live MWC 2010

 

Samsung E2370 live MWC 2010

 

We eindigde de dag met pizza’s in ons appartement en gingen zo onze laatste dag tegemoet. Donderdag was het weer helemaal top te noemen, maar helaas was er nog het een en ander aan werk te verzetten. Vanuit het pershonk van het MWC heben we nog een aantal producenten bezocht, waarvan we over een aantal iets los zullen publiceren en twee hier even zullen bespreken, namelijk Parrot en General Mobile.

Barcelona met zon MWC 2010

 

Parrot heeft deze week wat uitbreidingen in haar Stark speakerzuilen, waar we het al eerder over hadden, aangekondigd. De nieuwe speaker ondersteund nu de equalizer van de iPod of iPhone en zal in drie nieuwe kleuren uitgebracht worden, namelijk Artic White, Pearl Grey en Sorbet Lime. Het ding heeft verder net als de wat oudere versie Wi-Fi, bluetooth en een aantal kabeltjes om met een apparaat te verbinden. De dingen kosten zo’n 1100 euro en de nieuwe kleuren moeten in april in de winkels liggen.

Parrot Starck live MWC 2010

 

Parrot Starck live MWC 2010

 

General Mobile heeft een aantal nieuwe telefoons aangekondigd, maar daarvan zullen er helaas waarschijnlijk geen naar Nederland komen. Het bedrijf zegt eerst Oost Europa te willen veroveren naast haar thuismarkt Amerika. Wij in Nederland zullen waarschijnlijk nog een tijd moeten wachten voordat we überhaupt iets van General Mobile op de markt zien komen, aangezien er nog geen concrete plannen gemaakt zijn door het bedrijf. Het bedrijf heeft wel een aantal leuke Android-telefoons aangekondigd, waaronder één dual-sim-toestel onder de naam DSTL1. Dit toestel draait op Android 1.6, terwijl de andere producten, de Cosmos, Cosmos² en TouchStone op Android 2.0 draaien. De toestellen hebben een mooie eigen schil, die weliswaar nog niet perfect werkt. De producten voelen hier en daar wat plastic aan, maar zitten verder wel goed in elkaar.

General Mobile Android-lineup

 

General Mobile TouchStone live MWC 2010

 

General Mobile Cosmos live MWC 2010

 

General Mobile Cosmos² live MWC 2010

 

General Mobile DSTL1 live MWC 2010

 

Verder heeft de donderdag nieuwstechnisch niet zo veel interessants meer voortgebracht en voordat we vanavond weer richting Nederland gaan, gaan we nog even van de zon genieten. De komende tijd zullen er nog wel een aantal MWC-gerelateerde berichten live gaan op AAP, zodat we echt alles gecoverd hebben.

MWC terreinfoto 2010

 

Mobile World Congress 2010 See you next year

 

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters