Samsung Galaxy Note 7: de beste smartphone die je nooit had

Nederland Samsung Galaxy Note 7 ontploftDe Samsung Galaxy Note 7. Het had dé iPhone-killer moeten worden. Reviews waren lyrisch over het nieuwe toestel en ook onze Sébastien riep het toestel uit tot zijn favoriete smartphone van het jaar. Maar na aanhoudende klachten over problemen met de batterij besloot Samsung vandaag de productie definitief te stoppen. In Nederland kwam de telefoon uiteindelijk officieel niet eens uit. De Samsung Galaxy Note 7: de beste smartphone die je nooit had. Waar ging het mis?

Onthulling en ontvangst

Samsung onthulde de Samsung Galaxy Note 7 op 2 augustus. De reviews waren zoals eerder gezegd lyrisch. Ook Sébastien was in zijn review laaiend enthousiast over het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Op 6 augustus begon de voorbestelling en op 19 augustus kwam de smartphone officieel uit in onder meer Zuid-Korea en de Verenigde Staten. So far, so good, zou je zeggen.

Eerste melding van ontploffing

Maar al vijf dagen later, op 24 augustus, kwam de eerste melding binnen van een ontploffende Note 7. Een Chinese gebruiker had zijn telefoon aan de oplader liggen toen het toestel ontplofte. Het bedrijf ondernam actie en stopte op 31 augustus tijdelijk de Note 7-levering aan providers. Op 2 september kondigde Samsung een totale terugroepactie van de telefoon aan. Het is natuurlijk een flinke blunder dat de batterijen kunnen exploderen, maar de vervangende telefoons zouden volgens de technologieproducent alle problemen oplossen.

Samsung Galaxy Note 7 reviewOok vervangers hebben problemen

Op 19 september begon Samsung met het vervangen van oude Note 7-telefoons. Aanvankelijk leek het probleem daarmee te zijn opgelost. Op het eerste gezicht wendde Samsung hiermee een mogelijk gigantische crisis af. Zou je denken.

Het Note 7-probleem begon pas écht uit de hand te lopen toen ook de vervangende toestellen problemen bleken te hebben. In Zuid-Korea kwamen na een week klachten over batterijen die erg heet werden. Daardoor stelde Samsung de start van de ‘nieuwe’ verkoop drie dagen uit, van 28 september naar 1 oktober.

Snelle, pijnlijke dood

Op 5 oktober kwam het bericht naar buiten dat een vliegtuig in Noord-Amerika geëvacueerd moest worden, omdat de Note 7 van een passagier was ontvlamd. Extra pijnlijk was dat het bleek te gaan om een ‘nieuwe’ Note 7, waarvan de batterij niet zou kunnen ontploffen.

Nederland Samsung Galaxy Note 7 reviewHet bleek het begin van een snelle en toch pijnlijke dood van het 849 euro kostende vlaggenschip van Samsung. Op 9 oktober stoppen zowel AT&T als T-Mobile met het verkopen en vervangen van de Note 7. Op 10 oktober kondigt Samsung een tijdelijk productiestop aan. Een dag later, op 11 oktober, gooit het Zuid-Koreaanse bedrijf de handdoek helemaal in de ring. De Samsung Galaxy Note 7 wordt wereldwijd uit de verkoop gehaald. Samsung stopt ook met het vervangen van de smartphones.

De Note 7 had een van de grootste vlaggenschepen van dit jaar moeten worden. Zoals gezegd: de iPhone-killer. In plaats daarvan werd het een van de grootste fiasco’s in de smartphonegeschiedenis. Samsung heeft de toekomst van de Note-serie onzeker gemaakt en zijn goede naam te grabbel gegooid. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zal nu alle hoop op de Samsung Galaxy S8 vestigen. Maar of die alle imagoschade kan wegnemen die de problemen van de Note 7 hebben veroorzaakt, dat moet nog blijken.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters