Samsung Galaxy Note 7: de beste smartphone die je nooit had

Nederland Samsung Galaxy Note 7 ontploftDe Samsung Galaxy Note 7. Het had dé iPhone-killer moeten worden. Reviews waren lyrisch over het nieuwe toestel en ook onze Sébastien riep het toestel uit tot zijn favoriete smartphone van het jaar. Maar na aanhoudende klachten over problemen met de batterij besloot Samsung vandaag de productie definitief te stoppen. In Nederland kwam de telefoon uiteindelijk officieel niet eens uit. De Samsung Galaxy Note 7: de beste smartphone die je nooit had. Waar ging het mis?

Onthulling en ontvangst

Samsung onthulde de Samsung Galaxy Note 7 op 2 augustus. De reviews waren zoals eerder gezegd lyrisch. Ook Sébastien was in zijn review laaiend enthousiast over het nieuwe vlaggenschip van Samsung. Op 6 augustus begon de voorbestelling en op 19 augustus kwam de smartphone officieel uit in onder meer Zuid-Korea en de Verenigde Staten. So far, so good, zou je zeggen.

Eerste melding van ontploffing

Maar al vijf dagen later, op 24 augustus, kwam de eerste melding binnen van een ontploffende Note 7. Een Chinese gebruiker had zijn telefoon aan de oplader liggen toen het toestel ontplofte. Het bedrijf ondernam actie en stopte op 31 augustus tijdelijk de Note 7-levering aan providers. Op 2 september kondigde Samsung een totale terugroepactie van de telefoon aan. Het is natuurlijk een flinke blunder dat de batterijen kunnen exploderen, maar de vervangende telefoons zouden volgens de technologieproducent alle problemen oplossen.

Samsung Galaxy Note 7 reviewOok vervangers hebben problemen

Op 19 september begon Samsung met het vervangen van oude Note 7-telefoons. Aanvankelijk leek het probleem daarmee te zijn opgelost. Op het eerste gezicht wendde Samsung hiermee een mogelijk gigantische crisis af. Zou je denken.

Het Note 7-probleem begon pas écht uit de hand te lopen toen ook de vervangende toestellen problemen bleken te hebben. In Zuid-Korea kwamen na een week klachten over batterijen die erg heet werden. Daardoor stelde Samsung de start van de ‘nieuwe’ verkoop drie dagen uit, van 28 september naar 1 oktober.

Snelle, pijnlijke dood

Op 5 oktober kwam het bericht naar buiten dat een vliegtuig in Noord-Amerika geëvacueerd moest worden, omdat de Note 7 van een passagier was ontvlamd. Extra pijnlijk was dat het bleek te gaan om een ‘nieuwe’ Note 7, waarvan de batterij niet zou kunnen ontploffen.

Nederland Samsung Galaxy Note 7 reviewHet bleek het begin van een snelle en toch pijnlijke dood van het 849 euro kostende vlaggenschip van Samsung. Op 9 oktober stoppen zowel AT&T als T-Mobile met het verkopen en vervangen van de Note 7. Op 10 oktober kondigt Samsung een tijdelijk productiestop aan. Een dag later, op 11 oktober, gooit het Zuid-Koreaanse bedrijf de handdoek helemaal in de ring. De Samsung Galaxy Note 7 wordt wereldwijd uit de verkoop gehaald. Samsung stopt ook met het vervangen van de smartphones.

De Note 7 had een van de grootste vlaggenschepen van dit jaar moeten worden. Zoals gezegd: de iPhone-killer. In plaats daarvan werd het een van de grootste fiasco’s in de smartphonegeschiedenis. Samsung heeft de toekomst van de Note-serie onzeker gemaakt en zijn goede naam te grabbel gegooid. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zal nu alle hoop op de Samsung Galaxy S8 vestigen. Maar of die alle imagoschade kan wegnemen die de problemen van de Note 7 hebben veroorzaakt, dat moet nog blijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Kelvin -

  Wat als apple t accu bedrijf geld heeft betaald om samsung accus te verpesten?? (Of iets dergelijks)
  T lijkt ver gezocht maar tis super strategish als bedrijf zijnde (en fuc*ed up triest uiteraard) maar de zaken wereld is hard

 2. danny -

  Erg jammer dat ze de productie gestopt hebben. Persoonlijk had ik graag de note 7 gehad.
  oke dat deze er een aantal in brand vliegen oke dat is bij de nieuwe Iphone 7 ook het geval.
  klaarblijkelijk komt appel overal mee weg zonder actie. samsung kan beter zoeken waar het echte probleem zit endan alsnog de note 7 op de makt brengen. waarschijnlijk ligt het aan de accu en de fabriekant er van( ook de fabriekant van de iphone accu).
  en in de toekomst zal ik wel blijven kiezen voor samsung tenzij Nokia terug komt met iets heel moois. En als de note 7 er niet komt dan wachten tot de note 8.

   1. danny -

    Daar zij ook al meldingen van gedaan dat deze van binnen zijn ontbrand. met Iphone zelf is niet veel mis ik zelf heb er veder niks mee kan er niet veel mee doen.

   2. stijn -

    Niks. Naja er zijn dingen zoals bendgate van de 6+, maar dit is een mega verschil. Apple zou hier ook actie voor moeten ondernemen, want het exploderen van een accu is stomweg levensgevaarlijk, een telefoon die buigt niet. Samsung heeft niks anders kunnen doen dan dit, maar het exploderen van de zogenaamd veilige toestellen kan niet door de mand, dit is levensgevaarlijk. Niemand komt met zo iets weg, ook niet apple.

  1. Bobbo -

   Und noch etwas zum Thema Breivik:Vor ca. zwei Wochen haben sich Zehntausende in Oslo zudgemenaefunsmn, um gemeinsam ein Kinderlied zu singen, welches Breivik so sehr verhasst war.Quisa, fällt ihnen etwas auf?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters