Is de Samsung Galaxy Note 8 het wachten waard?

Ondanks alle ellende rond de Galaxy Note 7, zal Samsung dit jaar gewoon met een Note 8 komen. Leuk, maar nu Samsung met de Galaxy S8+ ook al een erg goede en grote smartphone heeft rijst de vraag: is de Samsung Galaxy Note 8 nog wel het wachten waard? Het antwoord is niet zo makkelijk als het lijkt.

Oude troeven verdwenen

Voor het formaat hoef je het in ieder geval niet te doen. De Note-lijn begon natuurlijk als de lijn van Samsung’s grote high-endsmartphones, maar de kans dat Samsung de 6,2 inch van de Galaxy S8+ zal overtreffen is klein.

Verder introduceerde Samsung met de Note voorheen vaak een nieuwe chipset. Daarmee was de smartphone krachtiger dan de Galaxy S-telefoon die eerder in hetzelfde jaar uitkwam; nog een goede reden om voor de Note te gaan. Sinds de Galaxy S6 is dat echter niet meer het geval en de kans is klein dat 2017 wat dat betreft anders gaat zijn. Er gaan wat geruchten over een Exynos 9-chipset, maar ik zou er niet vanuit gaan.

Betere smartphone

Toch zal de Galaxy Note 8 een betere smartphone worden dan de Galaxy S8 en S8+. De belangrijkste reden daarvoor is dat Samsung voor de Note-lijn altijd wat meer tijd neemt om de nieuw geïntroduceerde functies wat beter te polijsten. Waarschijnlijk zal Samsung de onhandige plaatsing van de vingerafdrukscanner in de S8 oplossen en de irisscan verder optimaliseren. Ook Bixby zal een stuk volwassener zijn tegen de tijd dat de Note 8 uitkomt. Die verbetering zul je echter ook op je Galaxy S8 of S8+ merken.

Samsung S Pen SpeakerEen ander voordeel van de Note 8 zal zijn S Pen zijn. Lang niet iedereen vind de actieve stylus van Samsung handig. Als je hem slim in je dagelijkse workflow weet te integreren is het pennetje alleen al een goede reden om voor de Note 8 te gaan. Wat dat betreft zal de Galaxy Note 8 voor sommige mensen als een verlossing voelen: het wordt de eerste smartphone in Nederland met een S Pen sinds de Note 4 uit 2014.

De Note 8 krijgt waarschijnlijk wel een dubbele camera

Bovendien zal de Note 8 waarschijnlijk wat nieuwe functies brengen. Zo gaat het gerucht dat de telefoon een 4K-scherm krijgt. Dat zou hem tot een waar virtual reality-monster maken. Wie het jammer vond dat de Galaxy S8 geen dubbele camera had doet er ook goed aan nog even te wachten: de Note 8 krijgt dat waarschijnlijk wel. Hoewel… Dat zeiden de geruchten natuurlijk ook over de S8. Misschien zitten ze er wel opnieuw naast.

Samung Galaxy Note 8 concept

Het wachten waard?

Rest mij alleen nog het antwoord op de vraag: is de Samsung Galaxy Note 8 het wachten waard? Ja. Tenminste, als je groot fan bent van de S Pen of dubbele camera’s. Als die twee functies niet zo belangrijk voor je zijn, vraag ik me af of de Note 8 voldoende nieuws zal brengen.

In het ergste geval betaal je over een half jaar minder voor je S8

Aan de andere kant: als je kunt wachten met het kopen van een nieuwe smartphone is dat eigenlijk altijd de moeite waard. De ontwikkelingen gaan snel, je weet nooit wat er in dat halve jaar opeens uit de hoge hoed getoverd wordt. In het ergste geval betaal je over een half jaar minder voor je Galaxy S8 of S8+.

Op de hoogte blijven? Voor alle ontwikkelingen rond de Samsung Galaxy Note 8 kun je terecht in ons Galaxy Note 8 archief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Mark -

  Het is het wachten zeker waard. Al zal hij voor velen al gauw te duir worden. De prijs zal rond de 900 a 1000 euro zijn. Als je kijkt naar de s8 natuurlijk. Voor mij teveel maar in het begin. Voor vele die langer kunnen wachten of pas volgend jaar verlengen. Is de note 8 een interessante keuze

 2. Mzdmbz -

  “..het wordt de eerste smartphone in Nederland met een S Pen sinds de Note 4 uit 2014.”

  Dus het is zeker dat de Note 8 wordt uitgebracht in Nederland?

 3. Willem -

  Zo blij je natuurlijk aan de gang wat het wachten betreft.
  Samsung zal zich wel twee keer bedenken weer met rotzooi op de markt te komen en dat is een voordeel voor de consumers.
  Qua disign zijn ze nog erg star maar, er is een lichte verbetering.
  Wat mij betreft vrrdienen ze een tweede kans.

  1. Kayden -

   Thanks, Heather. We really appreciate you sharing the post. You bring up a great point about the recovery community and what its response will be. It’s definitely going to be interesting to see the impact leiizalatgon has both in the near future and long-term.

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Redesign: zo gaat Spotify er binnenkort uit zien op je smartphone lees verder

iPhone X kloon

Leagoo S9: lijkt op een iPhone X, klinkt als een Galaxy S9, maar is een Chinese Kloon lees verder

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters