Samsung hoopt smartphonefanaat in 2015 op wenken te bedienen

Het is al bijna zondag, de dag waarop Samsung zijn Unpacked-evenement organiseert. Dit is traditiegetrouw het evenement waarop Samsung zijn nieuwe vlaggenschip presenteert. Het lijkt erop dat Samsung mikt op het gebruik van een paar innovatieve technieken in dit nieuwe vlaggenschip.

Samsung nu nog maar vijfde speler op Chinese markt Samsung

Het is al bijna zondag, de dag waarop Samsung zijn Unpacked-evenement organiseert. Dit is traditiegetrouw het evenement waarop Samsung zijn nieuwe vlaggenschip presenteert. Het lijkt erop dat Samsung mikt op het gebruik van een paar innovatieve technieken in dit nieuwe vlaggenschip.

“Om jou het allerbeste te kunnen bieden, loopt Samsung voorop in innovaties”, aldus de Zuid-Koreaanse fabrikant tegen All About Phones. “Zo introduceerden wij ’s werelds eerste mobiele telefoon met MP3-speler en ontwikkelden wij als eerste software voor touchscreens.”

“Met de introductie van de Galaxy Note hadden we ook een wereldprimeur. Deze combinatie van smartphone en tablet creëerde een compleet nieuwe productcategorie binnen de smartphonemarkt. Ondertussen zijn grote smartphone-schermen gemeengoed geworden. Kortom, innovatie zit ons DNA.”

Adaptive Fast Charging

Het lijkt erop dat Samsung dit met de lancering van nieuwe telefoons wil benadrukken. “Anno 2015 is het leven hectischer dan ooit. Je bent constant onderweg, staat met de hele wereld in verbinding en wilt daarom geen moment missen. Dan moet je er niet aan denken dat de batterij van je smartphone jouw drukke leven niet aankan. Vanuit die gedachte ontwikkelden wij Adaptive Fast Charging”, aldus Samsung.

De kans is groot dat de fabrikant daar dit jaar flink op gaat inzetten. Batterijen van smartphones worden nog wel groter qua inhoud, maar smartphones vergen ook meer energie. Het snel opladen van een batterij kan dit probleem deels oplossen. Bijvoorbeeld als je smartphone een half uur oplaadtijd nodig heeft om weer een paar uur intensief gebruikt te worden. Samsung ziet die tactiek met Adaptive Fast Charging waarschijnlijk wel zitten.

“Of je nu thuis, op kantoor of onderweg bent, binnen no-time staat je smartphone weer tot je beschikking om precies te doen wat jij wilt”, aldus de Zuid-Koreaanse fabrikant. “En als het aan ons ligt, gaat draadloos opladen een grote doorbraak maken in 2015. Met onze nieuwe generatie Galaxy-smartphones openen we daarom een wereld vol nieuwe, draadloze mogelijkheden.”

Samsung hoopt smartphonefanaat in 2015 op wenken te bedienen note 4 camera

Camera

Samsung leverde met de Galaxy Note 4 waarschijnlijk de beste smartphonecamera van 2014 af. Hoewel de precieze specificaties van de camera van de nieuwe generatie Galaxy-smartphones nog onbekend zijn, blaakt Samsung op dit vlak van het zelfvertrouwen.

“De Galaxy Note 4 introduceerde de 90 graden ‘Wide Selfie’ en de nieuwe Galaxy A-serie heeft een 5 megapixel frontcamera, voor de ultieme selfie. Je kan er daarom vanuit gaan dat Samsungs nieuwe vlaggenschip model je weer de best verkrijgbare camera biedt”, meent Samsung.

MWC 2015

All About Phones is bij Samsung Galaxy Unpacked aanwezig en zal zo snel mogelijk met een hands-on van de telefoon komen, zowel in geschrift als op video. Voor Samsung betekent het MWC 2015 de aftrap voor een jaar waarin het met de Galaxy-lijn waarschijnlijk een boel nieuwe features wil toevoegen aan smartphones.

“The sky is the limit en bij Samsung zijn wij constant bezig om zelfs die limiet te verbreken”, meent het bedrijf. “Alles waarvan we nu denken dat het onmogelijk is: niet raar opkijken als wij door slimme innovaties straks het tegendeel bewijzen. Ook met onze nieuwste generatie Galaxy-smartphones bieden we zelfs de meest veeleisende smartphonefanaten daarom weer het beste van het beste.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters