Samsungs in de toekomst nog beter bestand tegen water? – ADV

Een spatje water op je scherm betekent natuurlijk niet het einde van de wereld. In de meeste gevallen. Het is vooral erg vervelend. En die vingerafdrukken op je beeldscherm zien er natuurlijk niet uit, maar ook dat kan eigenlijk geen kwaad. Samsung lijkt nu deze (kleine) problemen op te lossen met een superhydrophobic coating; een nieuwe technologie ontwikkeld door Oak Ridge Nationa Laboratory.

Superhydro-wattes?

Samsung galaxy Note 7 waterdichtSuperhydrophobic. In de volksmond zoiets als super waterbestendig. In principe betekent dat deze coating water letterlijk afstoot. Iets technischer: een normale waterbestendige coating moet water met een contacthoek van minimaal 90 graden afstoten. Bij een superhydrophobic coating is deze hoek minimaal 150 graden.

In de praktijk betekent dit dat glazen panelen met een superhydrophobic coating geen water verzamelen, zoals de meeste panelen dat wel doen. Hierdoor is nat geworden glas binnen enkele seconden weer droog.

Waterschade is een van de meest voorkomende schades aan smartphones. Heeft jouw smartphone een nat pak gehaald? Loop binnen bij een van de Smartrepair Servicepunten. Voor smartphone, tablet, laptop en iPhone reparatie in Nijmegen, Utrecht, Den Bosch, Almere en Tilburg ben je daar aan het juiste adres.

Superwaterbestendige smartphones

Wat zou superhydrophobic coating dan toevoegen aan de al waterbestendige smartphones van Samsung? Niet veel zou je misschien denken. Fout! De huidige schermen zijn dan wel waterbestendig, maar moeten eerst lang drogen voordat ze weer gebruikt kunnen worden als ze nat zijn geweest. De nieuwe coating is bijna meteen droog en werken dus direct weer.

Overigens is dit niet het enige pluspunt van de nieuwe technologie!

Ook zou deze coating schittering verminderen, waardoor je dus minder last hebt van zon op je beeldscherm. En die vervelende vingerafdrukken die zouden met een superhydrophobic coating ook voorgoed verleden tijd zijn.

Wanneer de technologie uiteindelijk toegepast gaat worden, daar is nog weinig over bekend. Maar het zou zo maar kunnen dat de S8, die volgend jaar op de markt komt, al over deze technologie beschikt.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters