Special: Samsung City Event

Welkom bij deze nieuwe special van All About Phones! Deze keer brengen we een uitgebreid verslag van het Samsung City Event dat afgelopen woensdag de 12e plaatsvond.

In week 36 kreeg ik de uitnodiging om naar het Samsung City Event te komen in het World Fashion Center in Amsterdam. Ervan uitgaand dat Samsung feesten en launches altijd goed geregeld zijn – gratis eten en leuke goodies bijvoorbeeld – heb ik besloten om naar het evenement toe te gaan en eens te kijken wat er zoal te zien was. Uitgerust met een camera ging ik ernaartoe, niet wetend wat voor prachtigs ik allemaal tegen zou gaan komen in het het World Fashion Center!

samsung1

 

Deze special is erg uitgebreid en om die reden heb ik het even wat overzichtelijker gemaakt zodat je niet de weg kwijtraakt. Je merkte waarschijnlijk al dat je wat langer nodig had om deze pagina te laden, dat komt doordat ik erg veel foto`s voor je in petto heb en ze zijn allemaal klikbaar voor een grotere versie!

Ik zal even kort en bondig uitleggen wat nou precies het Samsung City Event was en waarom het georganiseerd werd en wat er allemaal te zien was.

Het Samsung City Event was in het leven geroepen door Samsung om workshops door de hele wereld te organiseren zodat dealers van tv`s, telefoons, koelkasten, mp3-spelers en noem maar op, de gelegenheid krijgen om met de producten te spelen en informatie erover in te winnen.

Jammer genoeg gold dit echter niet voor het telecomgedeelte van de beurs, het was hier namelijk niet toegestaan om alle modellen in je hand te krijgen. Ik heb dan ook vanachter glas moeten fotograferen wat soms niet tot het gewenste resultaat heeft geleid. Wat al helemaal raar was, was dat de dag ervoor ook een dealerevent in Arnhem was waarin andere sites wel de toestellen mochten vasthouden. Samsung’s argument was dat ze bang waren voor negatieve publiciteit omdat het grootste gedeelte test- of studiemodellen waren die snel konden vastlopen. Mijn reactie daarop was dat ik hier wel degelijk rekening mee zou houden en dat ik het al super mooi vind dat ze alle studiemodellen uit de R&D-faciliteit hebben meegenomen, want welke producent doet dat tegenwoordig nog?!

Het Samsung event werd afgesloten met een diner en optredens van verschillende artiesten. Mijn indruk was over het algemeen: Wow!

Music Phones

Amper een maand geleden wisten we te berichten over nieuwe telefoons die Samsung eind dit jaar op de markt zou gaan zetten. Hieronder viel ook de SGH-F310 B&O en de SGH-F330. Deze nieuwe music-range van Samsung moet hoge ogen gaan gooien als het gaat om muziek afspelen en kwaliteit en op de beurs deden ze dat zeker!

samsung2

 

De F310 wordt de volgende samenwerking van Samsung en B&O. Dit, op zijn minst, aparte toestel zal worden gebombardeerd als high-end music phone door Samsung. De specificaties die erbij stonden waren weinigzeggend eigenlijk. Camera, geheugenkaart en schermkwaliteit. Eigenlijk stond er bij geen enkele telefoon de echte specificaties en zeker niet in detail, we moeten het dus voorlopig even hiermee doen. Op de onderstaande video van ons kun je deze nieuwe B&O, samen met nog andere modellen, even bekijken.

Verder was er ook nog de i450 die binnen Samsung-kringen bekend staat als de Impulse. Ook gaat het hier wederom om een nieuwe slider die voorzien is van een 2-megapixelcamera en UMTS/HSDPA. De prijzen die telkens gemeld worden zijn hoogstwaarschijnlijk inkoopprijzen omdat de topmodellen anders niet erg duur zouden zijn. Echter geldt dit niet voor de i450 en dit zal dan ook de verwachte prijs zijn voor de winkels.

samsung3

 

Natuurlijk was de F330 ook vertegenwoordigd, maar het is alleen jammer dat ik daar geen goede foto van kon maken. Het is wel een leuk toestel met een vernieuwend uiterlijk voor Samsung’s doen. Dit toestel wordt medio oktober in de winkels verwacht.

samsung4

 

En dan komt onze eerste echte primeur van dit event: de SGH-F110 Coach, een samenwerking tussen Samsung en het sportmerk Adidas. Het toestel is bedoeld voor de actieve sporter en heeft een programma ingebouwd waarmee waarschijnlijk de hartslag kan worden gemeten en de snelheid waarmee je rent. Er zullen vast ook nog een paar andere features ingebouwd worden maar hij ziet er alvast erg leuk uit. Hij heeft wel iets weg van de D520, maar dat is niet erg te noemen. Wat met name opvalt is het geheugen dat hij meekrijgt, zoals je op het kaartje kunt zien zal dat een kaart zijn tussen de 1 en 4gb!

samsung5 

Lady Phones

Er waren maar een paar ladyphones aanwezig op het event maar ze sprongen zeker in het oog! Ik heb niet van elk toestel afzonderlijk een foto gemaakt zoals bij de andere maar ik heb een leuk overzichtsshot gemaakt waarin je al het roze geweld kunt zien.

De meest in het oog springende was de roze versie van de i620. Dit model moet, naast de witte versie natuurlijk, het vooral goed gaan doen bij de zakelijke dames. Het toestel is verder precies hetzelfde als de witte en de zwarte. De zwarte zal overigens alleen voor Vodafone uitkomen en die stond dan ook niet op het event. Verder zijn op de onderstaande foto de U600 Pink, L600 en de Alex te zien. De Alex is een low-end ladyphone die niet veel in huis heeft qua specs maar wel nieuw is.

samsung6

 

Camera Phones

Samsung heeft met de SGH-G600 zijn 5-megapixellijn geïntroduceerd. Op de beurs stond hier een nieuwe kleur van, smooth silver. Dat is weer eens wat anders dan de standaard zwarte kleur en hij zag er wel wat beter uit naar mijn mening. Naast de G600 had Samsung boven mijn verwachting ook de G800 meegenomen, dit is natuurlijk de opvolger van de G600 en het is dan ook uniek dat we dit toestel zo mochten aanschouwen!

samsung7

 

De G800 heeft behalve een 5-megapixelcamera (met Xenonflits !) ook 3G met HSDPA aan boord, een microSD-geheugenkaartoptie voor maximaal 8GB (nieuwe SanDisk SDHC kaarten) extra geheugen en Mobile TV (DVB-H). Het toestel is wel wat dik naar mijn mening, dit is op de volgende foto’s te zien:

samsung8

 

samsung9

 

Sorry voor de slechte kwaliteit maar het glas werkte niet echt mee.

Business Phones

Dit was het leukste van de hele beurs: de Business Phones van Samsung. Alleen de i600 had ik eerder gezien en de rest was allemaal volkomen nieuw voor mij. Ik kende de modellen natuurlijk wel van internet, maar ik had ze nog nooit in het echt mogen aanschouwen en daar stonden ze opeens voor me:

samsung10

 

Het meest interessant vond ik de i560 en de i720/i760. De i560 loopt op Symbian OS en wordt geleverd met een GPS-chip. Dit is de eerste telefoon van Samsung die GPS heeft ingebouwd en dat is een veelbelovende stap dus. Verder heeft hij UMTS en HSDPA aan boord en een 3-megapixelcamera. Het toestel kan naar beneden openschuiven en moet de tegenhanger worden van de HTC TyTN 2 en andere phones. Opvallend is dat dit toestel pas sinds vorige week in het nieuws is en we je hem nu al kunnen laten zien!

samsung11

 

De i720 is eigenlijk precies hetzelfde als de i760 maar dan is deze versie bedoeld voor de EU. Het toestel heeft een toetsenbord dat opzij open schuift net zoals de TyTN serie van HTC. Verder is hij voorzien van wederom GPS en loopt hij op Windows Mobile 6. Dit toestel zal het nieuwe vlaggeschip worden van Samsung in de zakelijke divisie. Het toestel heeft verder WiFi aan boord en kan gebruik maken van een HSDPA-verbinding.

samsung12 

Verder was er ook de i550, ook wel Scotch. Deze telefoon zal worden verkocht onder het mobiele gedeelte van de zakelijke markt dat veel in de auto zit. Het toestel is wederom voorzien van een GPS-chip en loopt op Symbian OS S60 3.1. Samen met zijn 3,2-megapixelcamera en HSDPA-internetverbinding zal hij de klant zeker tevreden gaan stellen omdat het toestel alle ingrediënten in huis heeft om een topper te worden. Hij wordt medio november in de winkel verwacht.

samsung13 

Als laatste hebben we de i710 die de tegenhanger moet gaan worden van de Nokia E61i. Dit toestel wordt gekenmerkt door zijn grote en gebruiksvriendelijke toetsen en alles wordt ondersteund door Windows Mobile 2006. Verder zit er WiFi en HSDPA op en de camera is er eentje van 2 megapixels. Ik vond dit zelf de minst interessante van het hele rijtje, maar het is een aardig toestel.

samsung14

 

samsung15

 

Overige modellen

Er waren ook een heleboel andere telefoons die niet in het rijtje van hierboven thuis hoorden. Hieronder vielen de langverwachte F700 en P520. Jammer genoeg kon ik hier geen goede foto’s van krijgen omdat ze in een ronddraaiende vitrine zaten en om die reden heb ik ook nog een filmpje gemaakt zodat het een beetje duidelijk blijft allemaal:

samsung16

 

We beginnen natuurlijk met de F700. Ik heb een kwartier met de dame en heer van Samsung over dit toestel gepraat maar eigenlijk konden zij me niks vertellen dar ik niet al wist. Eigenlijk wisten ze me één ding wel te vertellen waarmee veel onzekerheid wordt weggenomen: het OS van de telefoon is dat van Samsung zelf. Dus geen Windows Mobile of Symbian, laat dat duidelijk zijn. Het gebruikte OS is het Croix OS dat ook een design-award heeft gewonnen.

De F700 is verder voorzien van een 5-megapixelcamera en heeft een uitschuifbaar toetsenbord. Het toestel ziet er erg strak en smaakvol uit, en moet haast wel lekker in de hand liggen. Eigenlijk kan ik er niet meer over melden dan dit en mijn excuses voor de brakke pics!

samsung17

 

samsung18

 

samsung19

 

De P520 van Samsung wordt in mijn ogen echt een pareltje! Het toestel zag er echt super uit in het echt en de specs waren ook erg leuk. Deze telefoon wordt in samenwerking met het modemerk Armani op de markt gebracht. Het toestel ondersteunt EDGE en is bedekt met een volledig touchscreen. Dat is uitzonderlijk voor een klein apparaat! Je kunt uiteraard het geheugen uitbreiden en WiFi is ook aanwezig. Dit toestel zal een grote hit worden in het fasionsegment van Samsung en we kunnen hem nog voor de kerst verwachten!

samsung20

 

De i450 is een beetje een apart toestel. Hij deed mij het meest denken aan de Sony Ericsson S700. Hij kan twee kanten op schuiven en wordt gebombardeerd als music phone. Echter zie ik dat nog niet zo 1-2-3 in deze telefoon, maar alla. De telefoon loopt op Symbian en heeft slechts een 2-megapixelcamera met LED-flitser in zich. Ook mag UMTS en HSDPA niet ontbreken en zal er een speciaal muziekmenu in de telefoon komen. Hij zal in december in de winkel liggen.

samsung21

 

Diner

Nadat ik me in de grote zaal had vergaapt aan alle toestellen die hierboven staan, was het natuurlijk tijd om te eten. Ik kan ik hier lang en kort over vertellen maar een filmpje vertelt 1000x meer dan woorden, dus geniet mee:

Ondertussen kregen we ook nog optredens van onder anderen Ilse de Lange en nog een paar dames die met violen in de weer gingen. Alles bij elkaar was het prima georganiseerd en Samsung heeft zich zelf wederom overtroffen!

samsung22

 

Ilse de Lange die een optreden weggeeft terwijl wij lekker zitten te eten!

samsung23

 

Zo zag de zaal eruit bij binnenkomst, petje af voor Samsung!

Conclusie

Het was echt een heel leuke avond. Alle poespas eromheen zoals het diner en de shows zijn natuurlijk erg aardig etc, maar ik kwam voor de toestellen en Samsung had ervoor gezorgd dat mijn mond openviel van al het moois dat ik daar mocht aanschouwen. Volgens mij is Samsung de eerste producent die echt bètamodellen laat zien van haar telefoons. Nokia heeft ze soms ook weleens mee maar dan moet je er echt om vragen en erop blijven hameren en Samsung heeft ze gewoon prachtig in een vitrine gepresenteerd zoals het hoort. Ik vind het wel jammer dat we niet met de toestellen mochten spelen, maar het is niet anders.

Al me al heb ik een topavond gehad

Positief aan de avond:

  • Super line-up van toestellen.
  • Elk segment prima naar voren gebracht, dus music en zakelijk etc.
  • Alles was prima verzorgd.
  • Leuke shows!

Negatief aan de avond:

  • We mochten niet met de toestellen spelen, groot minpunt!
  • Weinig informatie over de nieuwe toestellen, specs, levertijd etc.
  • Geen keynote van Samsung, dus info over bedrijf en toekomstplannen.
  • Toestellen stonden niet aan in de vitrine.
  • Geen spec boekje van de nieuwe toestellen, alleen de oude.
  • Sales babe mag meer aandacht besteden aan andere gasten ipv onze grote vriend Ben Woldring en zijn imperium

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters