Telecomwebsites slaan handen ineen voor de Telecom Awards

Dit jaar organiseren de zes grootste telecomwebsites voor het eerst de Telecom Awards. Deze onafhankelijke awards worden enkel en alleen door een vakjury toegewezen.

De Telecom Awards worden georganiseerd door All About Phones, AndroidWorld, GSM Helpdesk Nederland, Hardware Info, Mobile Cowboys en PortableGear, stuk voor stuk vooraanstaande publicaties in de Nederlandse tech- en telecommarkt. Eind november zullen de Nederlandse Telecom Awards voor het eerst uitgereikt gaan worden voor de beste smartphones van 2014. Hierbij zullen in de drie belangrijkste prijssegmenten in totaal zes awards toegekend worden. In elk van deze drie segmenten, te weten smartphones tot 200 euro, tussen de 200 en 400 euro en duurder dan 400 euro, wordt een Telecom Award uitgereikt voor de beste smartphone in het betreffende segment, alsmede een award voor de smartphone met de beste prijs-, kwaliteitverhouding.

Transparant en onafhankelijk
De zes initiatiefnemers van de Telecom Awards hebben zich gecommitteerd aan een manifest dat de transparantie- en onafhankelijkheid van de Telecom Awards waarborgt. Dit manifest schrijft voor dat het proces van de totstandkoming van de Telecom Awards volledig transparant en inzichtelijk moet zijn. Daarnaast waarborgt de opzet van de Telecom Awards dat geen van de deelnemende partijen voordeel kan hebben bij eventuele beïnvloeding van de uitslag, wat de onpartijdige beoordeling garandeert.

Om de onpartijdigheid van de Telecom Awards extra te onderstrepen hebben alle smartphone fabrikanten die in Nederland actief zijn de mogelijkheid gekregen om in ieder segment hun beste smartphone af te vaardigen. De geselecteerde toestellen worden door de redacties van de deelnemende sites beoordeeld op onder andere design, beeldscherm, camera en functionaliteit. Daarnaast worden alle toestellen in het testlab van Hardware.Info onderworpen aan een serie technische tests en benchmarks. Op basis van deze beoordelingen en tests worden de uiteindelijke winnaars van de Telecom Awards bepaald.

Op maandag 24 november zal de organisatie van de Telecom Awards bekend maken welke smartphones in iedere categorie genomineerd zijn en meedingen naar één van de zes Telecom Awards die dit jaar uitgereikt gaan worden. Eind november zullen de uitslagen van de beoordelingen, testen en benchmarks bekend worden en zullen de Telecom Awards voor de eerste keer uitgereikt gaan worden.

Telecom Awards 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. androidfreak -

  een goed idee! gaan jullie dan ook een top 3 of 5 maken welke telefoon je het beste in de segment kunt kopen? of lees ik iets over het hoofd?

 2. zwerver -

  Uhh, ik mis een aantal grote namen hier in de tech-markt? Ja ze zijn zijdelings bezig met mobiel en niet dedicated, maar dat is hardware.info ook niet? Dus waarom zijn T.net en bijvoorbeeld NU weggelaten uit dit initiatief? Ze hebben toch een aardige exposure kracht?

  1. Danijel -

   Exposure is niet ons uitgangspunt. Ons uitgangspunt is in eerste instantie een eerlijke en transparante award opzetten. Eentje waar de consument het gevoel heeft dat hij er daadwerkelijk iets aan heeft omdat de vakjury op basis van haar professionele ervaring een cijfer afgeeft. Daarnaast hebben we andere media niet uitgekozen omdat ze soms andere belangen hebben dan wij. Eerst maar eens kijken wat de consument van onze awards vindt, voordat we andere partijen gaan aanhaken.

   1. zwerver -

    Ok, fair enough. Ik snap je punt en inderdaad, laten we eerst maar eens kijken hoe en wat. Zag trouwens dat er al een hele discussie op twitter liep, nadat ik hier de vraag stelde; sorry voor de dubbelop.

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Google Location History Android

Android verzamelt veel meer informatie over je dan je denkt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters