Telekoopwijzer juli 2013

Het is tijd voor de tweemaandelijkse telekoopwijzer van All About Phones. In deze koopwijzer proberen we je advies te geven voor een nieuwe smartphone of tablet in een aantal categorieën.

Telekoopwijzer intro 

De telekoopwijzer is een koopgids met informatie over de huidige telecommarkt. Deze koopwijzer verschijnt één keer per twee maanden en laat zien welke toestellen wij de beste vinden in de drie verschillende prijssegmenten. Daarnaast zullen we per besturingssysteem het beste toestel en het toestel met de beste prijs/kwaliteitverhouding aangeven en kijken we even vooruit naar wat er op de markt gaat komen. Ook tablets komen terug in de koopwijzer, in een eigen categorie. De koopwijzer is bedoeld om de keuze voor een telefoon of tablet te vergemakkelijken, als aanvulling op onze reviews en ervaringen.

Om het allemaal lekker overzichtelijk te houden, hebben we de koopwijzer opgedeeld in drie categorieën: low-end, midrange en high-end. Dat wil zeggen: toestellen onder de €200, toestellen tussen de €200 en €400 en toestellen duurder dan €400. Zo kun je dus makkelijk zoeken in de prijscategorie waar je een toestel in wilt uitzoeken. Daarnaast zullen we je nog vertellen wat in onze ogen de beste smartphone voor elk platform is, waarbij we niet kijken naar de prijs van dat toestel. En ook is er een hoofdstuk waarin per platform het toestel voorbij komt dat je de beste ervaring biedt voor het minste geld. In de categorie pre-order behandelen we toestellen die nog niet op de markt zijn, maar wel het bekijken waard. Om het af te ronden is er de tabletcategorie, die we in ieder geval voorlopig nog niet zullen opsplitsen.

Zoals jullie van ons gewend zijn zullen we lintjes uitdelen aan de winnaars van iedere categorie en zullen we al onze keuzes onderbouwen en waar mogelijk ook links geven naar onze review van het betreffende toestel. Om het lekker overzichtelijk te maken komt elke categorie op een aparte pagina terecht en zullen in de loop van de tijd onder iedere categorie de bijbehorende filmpjes worden geplaatst. Kooplinks zijn te vinden bij elk toestel, zodat je een toestel makkelijk ook daadwerkelijk kunt kopen. Kortom, genoeg te lezen. Enjoy!

Low-end

In de low-end categorie vallen toestellen die minder dan tweehonderd euro kosten. Dat kunnen zowel oudgedienden zijn die nu voor een zacht prijsje verkrijgbaar zijn, als toestellen die ook daadwerkelijk in deze categorie uitgebracht zijn. Het gaat hier niet perse om smartphones, maar in de praktijk is dat gezien de lage prijs van smartphones tegenwoordig wel zo. Over het algemeen kijken we voor de selectie van smartphones in deze categorie naar de losse prijs, maar vaak zal het ook om telefoons gaan die in een prepaidpakket verkrijgbaar zijn.

Op de derde plaats: Sony Xperia tipo

Sony Xperia tipo

De Sony Xperia tipo biedt alle bekende Androidfuncties, maar dan voor weinig geld. Het toestel kost zo’n €100 en daarvoor krijg je een smartphone met Wi-Fi, GPS, 3G en Bluetooth. Daarnaast heb je natuurlijk toegang tot de Play Store, waar je onder andere WhatsApp en Instagram kunt downloaden. Waarom dan de Xperia tipo, is natuurlijk de vraag. Ten eerste heeft deze smartphone een 3,2″ HVGA-scherm, waarmee je meer applicaties kunt installeren dan met de QVGA-schermen van veel concurrenten in deze prijsklasse. Ook de 800MHz ARM Cortex A5-chip is beter dan wat veel alternatieve toestellen hebben, hoewel dat verschil steeds minder wordt. Los van dat alles ziet de tipo er leuk uit en is hij gewoon goedkoop.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de tweede plaats: Samsung Galaxy Ace 2

Samsung Galaxy Ace 2

Bij Androidtelefoons lag er rond de €200 een grens tussen toestellen met gewoon veel functies, en toestellen die ook nog een goede gebruikservaring bieden. Met de Ace 2 zoekt Samsung die grens op en verlaagt hem. Het toestel is voor zo’n €160 verkrijgbaar en biedt een dualcoreprocessor, een scherm dat gewoon een prima WVGA-resolutie heeft en voor de rest een heel complete featureset. Met Android 2.3, een update naar Android 4.1 en Samsung’s TouchWiz-interface is het toestel ook prima voorzien en echte nadelen zijn er gewoon niet te bespeuren bij deze Ace 2. Het grootste minpunt is het design, dat is ronduit saai.

Meer informatie over de Ace 2 kun je vinden in onze review van het toestel.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de eerste plaats: Nokia Lumia 520

Nokia Lumia 520 koopwijzer lowend

Nokia’s Lumia 520 is de eerste low-end-telefoon ooit die met een score van 5 sterren door onze review heen is gekomen. Een eerste plaats in onze telekoopwijzer lijkt dan bijna niet meer dan logisch. Die verdient het toestel ook zeker, aangezien hij in onze ogen in dit segment gewoon de beste gebruikservaring biedt. Waar goedkope Androidtelefoons nog weleens haperen en traag worden, heeft dit toestel daar dankzij zijn Windows Phone-besturingssysteem helemaal geen last van. Het toestel is uitgerust met een snelle dualcore Qualcomm Snapdragon S4 Plus-processor en 512MB RAM-geheugen. Verder heeft hij een 5-megapixelcamera die best goede plaatjes aflevert en heeft het toestel een mooi design met verwisselbare covers. Het 4″ WVGA-scherm klinkt op papier beter dan het is, maar dat het lekker groot is valt weinig op af te dingen.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Midrange

Midrange toestellen zijn eigenlijk de optimale smartphones voor iedereen die iets meer te besteden hebben. Deze toestellen, in de prijscategorie tussen de 200 en 400 euro, zijn qua gebruikservaring vaak bijna gelijk aan de high-end-smartphones, maar bieden net wat minder luxe en snelheid. Dat neemt echter niet weg dat je zo goed als alles kunt doen met de gemiddelde midrangetelefoon. Ook komen in deze categorie vaak oude vlaggenschepen die inmiddels in prijs gedaald zijn en zo een erg goede deal vormen.

Op de derde plaats: Sony Xperia T

Sony Xperia T

De Sony Xperia T is het vlaggenschip van Sony van het afgelopen jaar en inmiddels sterk in prijs gezakt. Dat is misschien niet zo’n goed teken voor de verkopen van het toestel, maar wel goed voor jou. De Xperia T is nu namelijk gewoon een ontzettend goede deal die nauwelijks geëvenaard is. De LG Optimus 4X HD komt in de buurt, maar verliest wat ons betreft op zijn slechtere camera. De Xperia T is snel met zijn 1,5GHz Qualcomm Snapdragon S4 Plus-processor, heeft een groot en mooi 4,55″ 720p HD-scherm en een aardig ontwerp. De smartphone is wel een beetje lomp, maar met zijn arc in de achterkant ligt hij lekker in de hand en is hij erg herkenbaar. De camera van de Xperia T mag er met zijn dertien megapixels ook zijn en het totaalplaatje is al met al vrij indrukwekkend voor een prijs van €300.

Meer informatie over de Xperia T kun je vinden in onze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de tweede plaats: Sony Xperia P

Sony Xperia P

Als je op zoek bent naar een telefoon voor weinig geld die toch erg goede specificaties én een prachtig design biedt, dan moet je bij de Sony Xperia P zijn. Inmiddels een beetje op leeftijd, maar nog steeds zeker niet slecht. Het toestel kost nog maar ongeveer €220 maar is toch uitgerust met een redelijke dualcoreprocessor, een mooie 8-megapixelcamera en een kwalitatief goed en extreem helder scherm. En dat alles zit verpakt in een prachtige aluminium unibody, die nog wel het meest gekenmerkt wordt door zijn doorzichtige rij knoppen onder het scherm. De nadelen? Het toestel heeft maar 16GB geheugen dat niet uitbreidbaar is, is uitgerust met een redelijk slechte accu en het scherm verkleurt zodra hij te helder wordt. Maar ondanks dat is de Xperia P een waar pareltje voor een erg schappelijke prijs.

Meer informatie over het toestel kun je vinden in onze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de eerste plaats: LG Optimus G

LG Optimus G koopwijzer midrange

De LG Optimus G is misschien niet het eerste toestel waar je aan denkt bij een midrangetelefoon. Toch is de prijs van dit vlaggenschip van LG inmiddels gezakt onder de €400 en valt hij dus binnen onze midrangecategorie. Daarmee is de Optimus G schappelijk geprijsd en toch heel geavanceerd. Zo is de Optimus G voorzien van een snelle Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor in de quadcorevariant en heeft hij een mooi design. Net als de Nexus 4 is de Optimus G van glas gemaakt aan zowel de voor- als achterkant en daardoor ziet hij er erg mooi uit. Verder is de Optimus G uitgerust met een erg mooi 720p HD-scherm en een dikke 13-megapixelcamera.

In onze review over de Optimus G kun je meer informatie over dit toestel vinden.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

High-end

In de high-endcategorie valt alles boven de 400 euro: alleen de crème de la crème van de smartphonemarkt komt hier terecht. Het gaat dan ook niet om toestellen met een goede prijs-kwaliteitsverhouding, maar om telefoons die zo veel mogelijk proberen te bieden aan de veeleisende gebruiker. Overigens wordt er met het kiezen van de lijst zeker wel rekening gehouden met die prijs-kwaliteitsverhouding. De telefoons in deze categorie komen dan ook niet noodzakelijk overeen met de toestellen die we als beste smartphone van een platform kiezen.

Op de derde plaats: Sony Xperia Z

Sony Xperia Z

De Sony Xperia Z doet helemaal mee in de strijd om de beste smartphone begin 2013. Het toestel is goed gespecificeerd. Hij heeft bijvoorbeeld een Full HD-scherm met een diameter van 5″, een flinke 13-megapixelcamera en een snelle processor. Daarnaast is hij erg strak ontworpen en als mooie bonus volledig waterdicht. Dat laatste lijkt zijn grootste troef te zijn in de strijd met de Galaxy S4 van Samsung en de HTC One, waar hij het van verliest met een slechter scherm en een iets tragere processor. Maar dat slechtere scherm en die tragere chip zijn dus zeker niet het hele verhaal: de Xperia Z heeft ook zo zijn eigen voordelen. Naast zijn strakke waterdichte design is hij voorzien van mooie cleane software met wat handige snufjes van Sony zelf. En dat alles voor bijna €100 minder dan zijn concurrenten.

Voor meer informatie over de Xperia Z kun je terecht bij onze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de tweede plaats: Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4

De Galaxy S-lijn van Samsung wordt al jaren beschouwd als misschien wel de beste lijn aan Android-telefoons en de Galaxy S4 moet die reputatie hooghouden. Een andere reputatie die Samsung heeft opgebouwd, is die van een fabrikant die al zijn toestellen van ‘goedkoop’ plastic maakt. En dat is meteen de grootste manco van deze S4: ondanks zijn hoge prijs voelt de telefoon gewoon niet luxueus aan. Maar verder is er weinig mis met het toestel. De software heeft schijnbaar oneindig veel mogelijkheden, de camera is voorzien van een erg goede 13-megapixelsensor en de hardware is prima. Met zijn Qualcomm Snapdragon 600-processor geklokt op 1,9GHz en zijn 2GB aan RAM-geheugen is de S4 een van de krachtigste smartphones van dit moment. Ook het scherm is indrukwekkend: ondanks dat de S4 niet veel groter is dan zijn voorganger de Galaxy S III heeft Samsung er een 5′”-scherm in weten te proppen. Dit Super Amoled-paneel met Full HD-resolutie ziet er buitengewoon goed uit.

Onze volledige review over de Samsung Galaxy S4 kun je hier lezen.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de eerste plaats: HTC One

HTC One koopwijzer highend

HTC heeft met de One een juweeltje van een smartphone op de markt gezet. Het ontwerp van de One is erg indrukwekkend en zorgt ervoor dat het toestel het wint van de Galaxy S4. Maar de One heeft ook de technische achtergrond om zijn concurrent bij te blijven. Het scherm van de One is prachtig met zijn Full HD-resolutie en 4,7″ diameter. De prestaties zijn erg goed: de One beschikt over een Qualcomm Snapdragon 600-series quadcoreprocessor geklokt op 1,7GHz gekoppeld met 2GB aan RAM. En ook de ingebouwde speakers, die aan de voorkant gepositioneerd zijn, hebben heel wat in hun mars. Alleen de UltraPixel-camera viel ons een beetje tegen, maar is voor de gemiddelde smartphongebruiker nog steeds ruim voldoende.

Onze review van de HTC One kun je hier vinden.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Beste smartphones

In deze categorie kiezen we de beste smartphones van de drie grootste platforms: Android, Windows Phone en iOS. Daarin speelt prijs geen rol en het kan dan ook zijn dat de toestellen in deze categorie qua prijs-kwaliteitsverhouding juist heel slecht zijn. Maar als je écht alles uit je telefoon wilt halen en daar alles voor over hebt, dan is dit de plek waar je moet zijn.

Android: HTC One

HTC One koopwijzer beste smartphone

HTC heeft met de One een juweeltje van een smartphone op de markt gezet. Het ontwerp van de One is erg indrukwekkend en zorgt ervoor dat het toestel het wint van de Galaxy S4. Maar de One heeft ook de technische achtergrond om zijn concurrent bij te blijven. Het scherm van de One is prachtig met zijn Full HD-resolutie en 4,7″ diameter. De prestaties zijn erg goed: de One beschikt over een Qualcomm Snapdragon 600-series quadcoreprocessor geklokt op 1,7GHz gekoppeld met 2GB aan RAM. En ook de ingebouwde speakers, die aan de voorkant gepositioneerd zijn, hebben heel wat in hun mars. Alleen de UltraPixel-camera viel ons een beetje tegen, maar is voor de gemiddelde smartphongebruiker nog steeds ruim voldoende.

Onze review van de HTC One kun je hier vinden.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Windows Phone: Nokia Lumia 920

Nokia Lumia 920 koopwijzer beste windows phone

Nokia is dé flagship Windows Phone-fabrikant en logischerwijs zou je denken dat men ook de beste toestellen maakt. Dat is natuurlijk niet per definitie het geval, maar met de Nokia Lumia 920 blijven de Finnen de concurrentie wel voor met een flink aantal features. De Lumia 920 wint het van zijn rivalen de Samsung Ativ S en HTC 8X met een betere camera die prachtige low-light-foto’s maakt, een wat beter scherm dat ook met handschoenen aan te bedienen en de mogelijkheid draadloos te laden. En ook de software die Nokia toegevoegd heeft is niet verkeerd. De Lumia 920 is wel wat lomper en zwaarder, maar dat weegt wat ons betreft niet op tegen de voordelen. En daarmee is de Lumia 920 dus de beste Windows Phone op het moment als je het ons vraagt.

Onze review van de Lumia 920 kun je hier vinden.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

iOS: Apple iPhone 5

Apple iPhone 5 koopwijzer beste iOS

Dat de iPhone 5 van Apple de beste iOS-telefoon is moge duidelijk zijn. Het is de nieuwste iPhone en daarmee is eigenlijk alles al gezegd. Hij staat hier dus ook vooral voor de volledigheid. De iPhone 5 heeft een groter scherm dan de andere iPhones en draait op een razendsnelle processor die bijna alle andere telefoons achter zich laat in de benchmarks. Door de hogere resolutie is het grotere scherm niet minder scherp geworden en daarmee is het nog altijd een van de scherpste en mooiste schermen in de smartphonemarkt. Kortom: de iPhone 5 heeft genoeg in zijn mars om met recht de beste iPhone tot nu toe te zijn.

Meer over de iPhone 5 lees je in onze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Heb je niet zo veel geld, maar wil je wel een optimale smartphone-ervaring? Dan moet je hier zijn. In deze categorie kiezen we toestellen die een bijna perfecte platformbelevenis bieden, maar zo min mogelijk kosten. Dat doen we voor de besturingssystemen Android, Windows Phone en iOS. Vaak zullen hier toestellen terugkomen die je ook in de categorie midrange kunt vinden.

Android: Samsung Galaxy Ace 2

Samsung Galaxy Ace 2 koopwijzer prijskwaliteit

Samsung heeft tijdens het ontwerpen van de Galaxy Ace 2 helaas niet enorm veel inspiratie gehad. Maar dat is ook wel meteen een van de weinige nadelen van de telefoon. Waar de eerste Ace nog bijzonder slecht was met zijn prijs-kwaliteitverhouding toen hij uitkwam, doet deze opvolger het prima. Voor zo’n €160 krijg je een dualcoreprocessor, een scherm dat gewoon een prima WVGA-resolutie heeft en voor de rest een heel complete featureset. Met een goed paar specs, Android 2.3 met update naar 4.1 en Samsung’s TouchWiz-interface biedt de Ace 2 een solide Androidervaring en dat is toch waar het om gaat in deze categorie.

Meer informatie over de Ace 2 kun je vinden in onze review van het toestel.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Windows Phone: Nokia Lumia 520

Nokia Lumia 520 koopwijzer prijskwaliteit

De Nokia Lumia 520 biedt een leuk design en prima features voor een schappelijke prijs. De telefoon draait op het Windows Phone 8-besturingssysteem en is uitgerust met een bijbehorend kleurrijk design. Verwisselbare covers zorgen ervoor dat je je toestel altijd in een nieuw jasje kunt steken en de dualcore Krait-processor zorgt ervoor dat de Lumia 520 lekker snel en soepel draait. De 8GB geheugen is precies genoeg om Windows Phone 8 goed draaiende te houden, iets dat concurrenten van HTC en Huawei met hun 4GB niet goed lukt. Verder is de telefoon voorzien van een 5-megapixelcamera, WVGA-scherm met 4″ diameter en 512MB RAM. En voor zo’n €170 is dat iets dat lastig te evenaren is. Vandaar ook dat de Nokia Lumia 520 de volle vijf sterren scoorde in onze review en nu ook als Windows Phone met beste prijs-kwaliteitverhouding uit de bus komt.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

iOS: Apple iPhone 5

Apple iPhone 5 koopwijzer prijskwaliteit ios

Dat de iPhone 5 van Apple de beste iOS-telefoon is moge duidelijk zijn. Maar ook op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding doet de iPhone 5 het wat ons betreft beter dan zijn oudere broertjes. Hij is maar zo’n 100 euro duurder dan de iPhone 4S en heeft wel een aantal voordelen. De iPhone 5 heeft een groter scherm dan de 4S en draait op een razendsnelle processor die bijna alle andere telefoons achter zich laat in de benchmarks. Door de hogere resolutie is het grotere scherm niet minder scherp geworden en daarmee is het nog altijd een van de scherpste en mooiste schermen in de smartphonemarkt. Kortom: de iPhone 5 heeft genoeg in zijn mars om met recht de beste iPhone tot nu toe te zijn, maar ook om zijn oudere broertje te verslaan met prijs-kwaliteitverhouding.

Meer over de iPhone 5 lees je in onze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Tablets

In deze categorie gaan we op zoek naar de beste tablets. Dat kunnen zowel high-end-tablets zijn die eruit springen om hun snelheid, scherm, design of functies als midrange-apparaten die juist een erg goede prijs-kwaliteitsverhouding hebben. Hierbij worden in principe alle besturingssystemen en prijsklassen in overweging genomen.

Op de derde plaats: Google Nexus 7

Google Nexus 7

De Google Nexus 7 is de eerste tablet van Google en tevens een erg bijzondere. Ten eerste omdat het een van de eerste echt aantrekkelijke 7″-tablets is, maar ook omdat het verreweg het goedkoopste Nexus-apparaat is. Voor ruim €200 krijg je een volledig uitgeruste tablet met een best mooi scherm, een Tegra 3-processor en de complete Google-ervaring. Een groot nadeel van de tablet is dat hij beperkt intern geheugen heeft en dat de diensten die er zijn om dat te ondervangen alleen in Amerika werken. Maar aan 16GB kun met een beetje zuinig gebruik wel genoeg hebben en voor de prijs is de ervaring die deze tablet biedt simpelweg ongeëvenaard.

Onze review van de tablet kun je hier lezen.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de tweede plaats: Apple iPad 4

Apple iPad 4

De Apple iPad 4 heeft lange tijd op nummer één gestaan maar is daar nu verstoten. Niet dat hij slechter is geworden, maar wel eindelijk voorbijgestreefd in onze ogen. Desondanks blijft iOS voor ons wel een beter tablet OS dan Android en is de iPad 4 daar nog altijd een erg goede tablet voor. Het scherm van deze tablet is fenomenaal en de prestaties hebben we niets op aan te merken. Andere voordelen komen met iOS mee, namelijk dat hij niet alleen stabiel is en een simpele interface heeft, maar ook een gigantische hoeveelheid aan applicaties tot zijn beschikking heeft. En dat is iets dat bij Android nog steeds niet helemaal in orde is.

Onze videoreview van de tablet kun je hier bekijken.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de eerste plaats: Sony Xperia Tablet Z

Sony Xperia Tablet Z koopwijzer tablets

De Sony Xperia Tablet Z is een erg goede tablet van binnen, maar een nog veel betere tablet van buiten. Deze Sony Xperia Tablet Z is namelijk ondanks zijn 10″-formaat ontzettend licht en handzaam. En dat is iets dat de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat ontzettend ten goede komt. Net als het feit dat hij waterdicht is, trouwens. Want dat betekent dat je de Xperia Tablet Z bijvoorbeeld ook tijdens het koken, in bad of op het strand kunt gebruiken. Verder heeft de Xperia Tablet Z een goed setje specs. Zo is hij gebaseerd op de Qualcomm Snapdragon S4 Pro-chip, heeft hij een 8-megapixelcamera en is hij uitgerust met Android Jelly Bean. Het scherm heeft een Full HD-resolutie en opvallend genoeg betere kleuren en kijkhoeken dan de smartphones van Sony.

We zijn nog met een review bezig, maar onze eerste ervaringen met de Xperia Tablet Z kun je alvast hier lezen.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Pre-order

In deze categorie kun je de drie interessantste telefoons die nog de winkels moeten bereiken vinden. Het enige criterium daarvoor is dat de toestellen al aangekondigd moeten zijn en dus nog niet beschikbaar. Verder kan het alles zijn, zowel goedkope als dure telefoons en zowel telefoons die over een paar weken in de winkels komen als telefoons die nog een half jaar op zich laten wachten.

Op de derde plaats: Samsung Galaxy S4 zoom

Samsung Galaxy S4 Zoom

De Samsung Galaxy S4 zoom is een beetje een raar toestel. Het is alsof Samsung een midrange digitale camera gepakt heeft en er een Galaxy S4 mini achterop geplakt heeft. De telefoon is daarmee opgebouwd volgens een volledig nieuw concept. De achterkant is een camera pur sang, de voorkant is een gewone Android-smartphone. We zien het nog niet gebeuren dat we ermee lopen als ons dagelijkse telefoon, maar juist daarom is de Galaxy S4 Zoom zo interessant. Het toestel is een proefballonnetje van een leuk nieuw concept en we zijn heel benieuwd hoe dat gaat uitpakken op de markt. Qua specs is de S4 zoom overigens weinig spannend los van de camera: hij heeft een 4,3″ qHD-scherm, een 1,5GHz dualcoreprocessor en 1,5GB aan RAM-geheugen. De camera heeft een 16-megapixelsensor en 10x optische zoom.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de tweede plaats: Samsung Galaxy Ace 3

Samsung Galaxy Ace 3

De Samsung Galaxy Ace 2 was een sterk qua prijs-kwaliteitverhouding. Zijn voorganger overigens niet, maar dat is een ander verhaal. Gezien de geschiedenis van de Ace 2, die zelfs twee keer in deze lijst terugkomt, hebben we goede hoop dat ook de Ace 3 een erg goede deal zal worden na verloop van tijd. De Galaxy Ace 3 heeft nu een adviesprijs van €300 en is daarmee aan de prijzige kant. Maar dat is ook de adviesprijs waar de Galaxy Ace 2 begon en die kost nu nog maar €160. Als de prijs van de Galaxy Ace 3 naar een euro of 220 zakt wordt het erg interessant, want voor die prijs krijg je dan een toestel met een snelle dualcoreprocessor, LTE, een 4″ WVGA-scherm en een 5-megapixelcamera. Wij hebben er in ieder geval vertrouwen in, vandaar deze tweede plaats.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de eerste plaats: Sony Xperia Z Ultra

Sony Xperia Z Ultra koopwijzer preorder

Sony gaat met de Xperia Z Ultra all-in op grote schermen. Het toestel verhoudt zich tot de Xperia Z als de Note-serie van Samsung tot de Galaxy S-serie, maar dan wel met een volledige inch er bovenop. Ander interessant punt: de Xperia Z Ultra is de krachtigste smartphone die op dit moment aangekondigd is en de eerste smartphone die met zijn processor over de 2GHz aan kloksnelheid heen gaat. Twee punten die de Xperia Z Ultra uitermate interessant maken. En verder is het gewoon een erg goede smartphone die waterdicht is, een strak design heeft, een scherm heeft dat met pennen en potloden te beschrijven is en een 8-megapixelcamera heeft die helaas een LED-flitser moet missen.

Wij kunnen alvast niet wachten om hem te reviewen. Tot die tijd kun je hier onze preview lezen.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Tot slot

Hieronder vind je nog een keer van elke categorie welke telefoon als winnaar uit de bus is gekomen.

Categorie Winnaars maand juli 2013
Low-end Nokia Lumia 520
Midrange LG Optimus G
High-end HTC One
Tablets Sony Xperia Tablet Z
Pre-order Sony Xperia Z Ultra

Deze koopwijzer is tot stand gekomen aan de hand van onze ideeën over de huidige smartphonemarkt. Natuurlijk zijn die niet perfect en, hoewel zo objectief mogelijk, tot op zekere hoogte subjectief. Mocht je aanmerkingen hebben over onze keuzes, dan horen wij dat graag in de reacties onder dit artikel. Ook suggesties voor de volgende versie van deze koopwijzer kun je daar kwijt.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters