Telekoopwijzer juli

Het is tijd voor de tweemaandelijkse, vernieuwde telekoopwijzer van All About Phones. In deze koopwijzer proberen we je advies te geven voor een nieuwe smartphone of tablet in een aantal categorieën.

Telekoopwijzer intro

 

De telekoopwijzer is een koopgids met informatie over de huidige telecommarkt. Deze koopwijzer verschijnt één keer per twee maanden en laat zien welke toestellen wij de beste vinden in de drie verschillende prijssegmenten. Daarnaast zullen we per besturingssysteem het beste toestel en het toestel met de beste prijs/kwaliteitverhouding aangeven. Ook tablets komen terug in de koopwijzer, in een eigen categorie. De koopwijzer is bedoeld om de keuze voor een telefoon of tablet te vergemakkelijken, als aanvulling op onze reviews en ervaringen. In aanvulling op deze geschreven versie, is er tevens een versie in videovorm.

Om het allemaal lekker overzichtelijk te houden, hebben we de koopwijzer opgedeeld in drie categorieën: low-end, midrange en high-end. Dat wil zeggen: toestellen onder de €200, toestellen tussen de €200 en €350 en toestellen duurder dan €350. Zo kun je dus makkelijk zoeken in de prijscategorie waar je een toestel in wilt uitzoeken. Het onderscheid in functies is daarmee verdwenen, omdat we toch steeds meer zien dat men all-in-one-smartphones uitbrengt die minder uitgesproken op één functie zijn gericht. Daarnaast zullen we je nog vertellen wat in onze ogen de beste smartphone voor elk platform is, waarbij we niet kijken naar de prijs van dat toestel. En ook is er een hoofdstuk waarin per platform het toestel voorbij komt dat je de beste ervaring biedt voor het minste geld. Om het af te ronden is er de tabletcategorie, die we in ieder geval voorlopig nog niet zullen opsplitsen.

Nieuw deze maand is de categorie pre-order. Daarin zullen we de drie interessantste toestellen die nog niet in de winkels liggen maar al wel aangekondigd zijn uitlichten.

Zoals jullie van ons gewend zijn zullen we lintjes uitdelen aan de winnaars van iedere categorie en zullen we al onze keuzes onderbouwen en waar mogelijk ook links geven naar onze review van het betreffende toestel. Om het lekker overzichtelijk te maken komt elke categorie op een aparte pagina terecht en zullen in de loop van de tijd onder iedere categorie de bijbehorende filmpjes worden geplaatst. Kooplinks zijn te vinden bij elk toestel, zodat je een toestel makkelijk ook daadwerkelijk kunt kopen. Kortom, genoeg te lezen. Enjoy!

Low-end

In de low-end categorie vallen toestellen die minder dan tweehonderd euro kosten. Dat kunnen zowel oudgedienden zijn die nu voor een zacht prijsje verkrijgbaar zijn, als toestellen die ook daadwerkelijk in deze categorie uitgebracht zijn. Het gaat hier niet perse om smartphones, maar aangezien die voor iedereen die ten minste €100 over hebben voor een telefoon wel meestal de beste deal zijn, zal dat in de praktijk vaak zo zijn. Over het algemeen kijken we voor de selectie van smartphones in deze categorie naar de losse prijs, maar vaak zal het ook om telefoons gaan die in een prepaidpakket verkrijgbaar zijn.

Op de derde plaats: HTC Explorer

HTC Explorer

De HTC Explorer ziet er op het eerste gezicht niet uit als een speciale smartphone voor het goedkopere marktsegment. Maar niets is minder waar: de Explorer is een van de goedkopere telefoons met de ARMv7-processorarchitectuur. Dat maakt hem niet alleen sneller, maar zorgt er ook voor dat de Explorer meer apps ondersteunt dan zijn gemiddelde soortgenoot. En verder is de Explorer met Android 2,3, HTC Sense, een 3,2″ HVGA-scherm en het gebruikelijke pakket aan connectiviteitsopties ook zeker geen slecht apparaat voor zijn prijs. Ingehaald door wat nieuwe toestellen en daarom niet meer op een eerste plaats, maar nog steeds een prima deal.

Op de tweede plaats: Nokia Lumia 610

Nokia Lumia 610

Nokia heeft met de Lumia 610 de eerste echt toegankelijke Windows Phone op de markt gezet. Het toestel is in een prepaidpakket te verkrijgen en op die manier is een lage prijs gegarandeerd, iets dat Microsoft in de hand heeft gewerkt door de minimumspecificaties van Windows Phone 7 te verlagen. Daar heeft Nokia gretig gebruik van gemaakt, en de specs zijn met een 800MHz-processor en 256MB aan RAM niet al te best, maar de standaardtaken doet de Lumia 610 zonder problemen. Overigens wordt het toestel als je er veel apps op wilt draaien wel een stukje trager. Het scherm heeft wel een relatief hoge WVGA-resolutie, maar is kwalitatief gezien wat minder. Hetzelfde geldt voor de 5-megapixelcamera. Maar voor de standaard gebruiker blijft deze Lumia 610 een erg leuk toestel voor niet te veel geld.

Meer over de Nokia Lumia 610 kun je lezen in onze hands-on, een review van het toestel zijn we inmiddels me bezig.

Op de eerste plaats: Sony Ericsson Xperia ray

Sony Ericsson Xperia ray telekoopwijzer lowend

Sony Ericsson pakt het met de Xperia ray net een beetje anders aan dan met de gemiddelde smartphone. Waar de trend tegenwoordig is om een zo groot mogelijk scherm in een telefoon te proppen en alleen relatief simpele smartphones met een klein schermpje uit te rusten, heeft Sony Ericsson de Xperia ray uitgerust met een relatief klein 3,3″-scherm en prima specificaties. Zo heeft het toestel een erg goede 8-megapixelcamera, een kwalitatief goed scherm en een processor met een kloksnelheid van 1GHz. En ook het design is bij deze smartphone dik in orde. En dus heb je voor €200, of zelfs €190 in een prepaidpakket, een erg goede smartphone, mits je niet perse een gigantisch scherm hoeft te hebben. De prijs ligt inmiddels zo laag dat de Xperia ray de midrangecategorie achter zich laat en gaat voor een eerste plek in de low-endcategorie.

Meer over de Xperia ray kun je vinden in onze review van de telefoon.

Midrange

Midrange toestellen zijn eigenlijk de optimale smartphones voor iedereen die iets meer te besteden hebben. Deze toestellen, in de prijscategorie tussen de €200 en €350, zijn qua gebruikservaring vaak bijna gelijk aan de high-end-smartphones, maar bieden net wat minder luxe en snelheid. Dat neemt echter niet weg dat je zo goed als alles kunt doen met de gemiddelde midrangetelefoon. Ook komen in deze categorie vaak oude vlaggenschepen die inmiddels in prijs gedaald zijn en zo een erg goede deal vormen.

Op de derde plaats: Prada Phone by LG 3.0

Prada Phone by LG 3.0

De Prada Phone is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je een solide midrangetelefoon wilt hebben, en de verbinding met het modemerk maakt deze telefoon ook zeker ontoegankelijk voor een aantal mensen. Als dat niet zo was geweest, dan was het toestel misschien nog wel hoger geëindigd in onze koopwijzer. Want stiekem is de Prada Phone een ontzettend goed model dat nog niet zo lang geleden nog als high-end geclassificeerd werd en nu voor een lage prijs verkrijgbaar is. Een prima 8-megapixelcamera, een snelle dualcoreprocessor, een prachtig helder scherm en, voor sommigen, een mooi design zijn de grote pluspunten van dit toestel. Alleen de software rammelt nog een beetje, zoals we dat helaas van LG kennen. Maar toch, voor €300 ga je niet veel beters krijgen.

Meer informatie over de Prada Phone by LG 3.0 kun je vinden in onze review.

Op de tweede plaats: Samsung Galaxy Ace 2

Samsung Galaxy Ace 2

Samsung heeft tijdens het ontwerpen van de Galaxy Ace 2 helaas niet enorm veel inspiratie gehad. Maar dat is ook wel meteen een van de weinige nadelen van de telefoon. Waar de eerste Ace nog bijzonder slecht was met zijn prijs-kwaliteitverhouding toen hij uitkwam, doet deze opvolger het prima. Voor zo’n €250 krijg je een dualcoreprocessor, een scherm dat gewoon een prima WVGA-resolutie heeft en voor de rest een heel complete featureset. Met Android 2.3 en Samsung’s TouchWiz-interface is het toestel ook prima voorzien en echte nadelen zijn er gewoon niet te bespeuren bij deze Ace 2. Alleen mist het toestel gewoon een wow-factor, maar daar is de prijs dan ook naar.

Meer informatie over de Ace 2 kun je vinden in onze eerste ervaringen met het toestel.

Op de eerste plaats: Sony Xperia U

Sony Xperia U telekoopwijzer midrange

Sony heeft met de Xperia U de ondergrens van zijn eerste telefoonserie afgebakend, en meteen een mooie statement gemaakt met de prijs. Dit toestel is momenteel misschien wel de goedkoopste dualcore-telefoon, terwijl hij op twee andere belangrijke vlakken niets inlevert. Het design van het toestel komt zo over uit de high-endtelefoons van Sony, met zelfs een leuke extra. En ook het WVGA-reality display is niet de minste. Er zijn twee punten die deze Xperia U ontnemen de perfecte budget-telefoon te zijn, namelijk het feit dat er 8GB geheugen in zit dat je niet kunt uitbreiden, en het relatief kleine 3,5″-scherm. Maar ook met die nadelen, heb je voor €240 een erg goede telefoon die zijn eerste plek meer dan verdient heeft.

Onze eerste ervaringen met de Xperia U kun je hier vinden.

High-end

In de high-endcategorie valt alles boven de €350: alleen de crème de la crème van de smartphonemarkt komt hier terecht. Het gaat dan ook niet om toestellen met een goede prijs-kwaliteitsverhouding, maar om telefoons die zo veel mogelijk proberen te bieden aan de veeleisende gebruiker. Overigens wordt er met het kiezen van de lijst zeker wel rekening gehouden met die prijs-kwaliteitsverhouding. De telefoons in deze categorie komen dan ook niet noodzakelijk overeen met de toestellen die we als beste smartphone van een platform kiezen.

Op de derde plaats: Galaxy Nexus

Galaxy Nexus

Google heeft met de Galaxy Nexus een prima toestel op de markt gezet dat afgelopen november hoge ogen gooide. Nu de nieuwe generatie smartphones aangekondigd is, kunnen we zeggen dat het toestel nog steeds goed mee kan met de concurrentie. Het scherm is met zijn 720p-resolutie erg goed te noemen en komt overeen met het scherm in de Samsung Galaxy S III. Maar nog belangrijker is dat de Galaxy Nexus voor relatief weinig geld een erg goede Android Ice Cream Sandwich ervaring biedt. Waar oudere Nexustelefoons nog last hadden van een wat mindere interface dan de concurrentie, is dat bij de Galaxy Nexus eerder andersom. Want de nieuwe Androidinterface is gewoon erg goed en wordt helaas door veel fabrikanten gemaskeerd. Maar bij de Nexus heb je daar uiteraard geen last van, samen met het feit dat het toestel alle updates als eerste zal krijgen. De ondermaatse camera is jammer, maar dat kan de Galaxy Nexus niet wegkrijgen uit onze koopwijzer.

Een review van de Galaxy Nexus kun je hier vinden.

Op de tweede plaats: Sony Xperia P

Sony Xperia P

De Xperia P is een soort uitgebalanceerde versie van het huidige vlaggenschip van Sony, de Xperia S. Het toestel heeft een camera met een lagere resolutie, een wat kleiner scherm met een lagere resolutie en een op papier wat tragere processor. Maar in de praktijk doet hij op geen van die vlakken echt onder voor de Xperia S. Alleen de 16GB niet uitbreidbaar geheugen die de Xperia P heeft kan wellicht een beetje karig zijn voor sommige gebruikers. De bouwkwaliteit van het toestel is superieur aan alles wat Sony de afgelopen tijd gebouwd heeft op smartphonegebied, met een solide aluminium unibody en een mooi design. Kortom: een toppertje. Wat ons betreft overtroeft de Xperia P, net als de hieronder vermelde HTC One S trouwens, de huidige ‘superphones’ zelfs vanwege de vele malen betere prijs-kwaliteitverhouding en het minimale verlies aan functionaliteit.

Meer informatie over het toestel kun je vinden in onze review.

Op de eerste plaats: HTC One S

HTC One S telekoopwijzer

De HTC One S is bijna net zo goed als de One X qua prestaties en scherm, maar heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van het paradepaardje van HTC. Niet op de laatste plaats is dat de prijs, als je een One S wilt kopen dan hoef je een euro of vijftig minder neer te tellen dan voor de One X. Maar ook de aluminium unibody en vooral het formaat zijn ook significante voordelen van de One S. Het toestel voelt door zijn unibody erg goed aan, iets dat versterkt wordt door het speciale productieproces dat de One S ondergaan heeft. En ook het formaat is prettig. Waar de meeste high-endtelefoons richting de 4,7” gaan met hun schermen, blijft de One S hangen op een ‘bescheiden’ 4,3” waardoor hij een stukje handzamer is dan bijvoorbeeld zijn grote broer de One X. Samen met het feit dat de One S met zijn Snapdragon S4-chip net zo snel is als de huidige quadcoretelefoons, zorgt dat ervoor dat hij op een verdiende eerste plaats uitkomt in onze koopwijzer.

Onze review van de HTC One S vind je hier.

Beste smartphones

In deze categorie kiezen we de beste smartphones van de drie grootste platforms: Android, Windows Phone en iOS. Daarin speelt prijs geen rol en het kan dan ook zijn dat de toestellen in deze categorie qua prijs-kwaliteitsverhouding juist heel slecht zijn. Maar als je écht alles uit je telefoon wilt halen en daar alles voor over hebt, dan is dit de plek waar je moet zijn.

Android: HTC One X

HTC One X telekoopwijzer

Waar de HTC One S nog won in onze high-endcategorie waar de prijs wel telt, is de One X toch wel de beste Androidtelefoon op dit moment. Zijn prachtige grote scherm, quadcoreprocessor en 32GB geheugen maken hem toch net een stukje beter dan de One S, hoewel de One S vanwege zijn formaat wellicht voor velen toch een betere keuze is. Kortom, de verschillen zijn klein maar de absolute winnaar van de Androidmarkt op dit moment blijft toch de HTC One X. Hoe lang dat nog zal duren, is met de komst van de Samsung Galaxy S III en een aantal andere sterke smartphones overigens nog maar de vraag.

Meer informatie over de One X vind je in onze uitgebreide review.

Windows Phone: Nokia Lumia 900

Nokia Lumia 900 telekoopwijzer beste windows phone

Nu Nokia het leeuwendeel van de Windows Phoneverkopen en ook -releases voor zijn rekening neemt, is het bijna in de lijn der verwachtingen komen liggen dat het vlaggenschip van Nokia ook automatisch de beste Windows Phone is. Natuurlijk is dat niet per se waar, maar in dit geval zeker wel. De Nokia Lumia 900 wint vooral op zijn design van de meeste Windows Phones. Alleen zijn kleinere broertje, de Lumia 800, is beter ontworpen. Maar die heeft een kleiner en slechter scherm, kleinere accu, geen front facing camera en minder goede netwerkondersteuning. Dat maakt de Lumia 900 dus duidelijk een betere telefoon. Jammer is dat het toestel geen update naar Windows Phone 8 gaat krijgen, maar dat geldt voor alle Windows Phones op het moment. Dat kunnen we de Lumia 900 dus niet kwalijk nemen.

Meer informatie over de Lumia 900 is te vinden in onze review.

iOS: Apple iPhone 4S

Apple iPhone 4S telekoopwijzer

Wat de beste telefoon op het iOS-platform is moge natuurlijk duidelijk zijn. Voor de volledigheid staat deze categorie in onze vernieuwde telekoopwijzer, maar eigenlijk geeft Apple natuurlijk zelf al aan wat de beste telefoon is op hun platform. Op dit moment is dat de iPhone 4S. Heel veel beter dan de iPhone 4 is het toestel niet, maar de sterkere processor en betere camera geven hem toch zeker genoeg extra om zijn oudere broer te overwinnen.

Mocht je meer willen weten over de iPhone 4S, dan kun je terecht bij onze review van het toestel die je hier kunt vinden.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Heb je niet zo veel geld, maar wil je wel een optimale smartphone-ervaring? Dan moet je hier zijn. In deze categorie kiezen we toestellen die een bijna perfecte platformbelevenis bieden, maar zo min mogelijk kosten. Dat doen we voor de besturingssystemen Android, Windows Phone en iOS. Vaak zullen hier toestellen terugkomen die je ook in de categorie midrange kunt vinden.

Android: Samsung Galaxy Ace 2

Samsung Galaxy Ace 2 telekoopwijzer android prijskwaliteit

Samsung heeft tijdens het ontwerpen van de Galaxy Ace 2 helaas niet enorm veel inspiratie gehad. Maar dat is ook wel meteen een van de weinige nadelen van de telefoon. Waar de eerste Ace nog bijzonder slecht was met zijn prijs-kwaliteitverhouding toen hij uitkwam, doet deze opvolger het prima. Voor zo’n €250 krijg je een dualcoreprocessor, een scherm dat gewoon een prima WVGA-resolutie heeft en voor de rest een heel complete featureset. Met een goed paar specs, Android 2.3 en Samsung’s TouchWiz-interface biedt de Ace 2 een solide Androidervaring en dat is toch waar het om gaat in deze categorie.

Meer informatie over de Ace 2 kun je vinden in onze eerste ervaringen met het toestel.

Windows Phone: LG Optimus 7

LG Optimus 7 telekoopwijzer prijskwaliteit windows phone

Een anderhalf jaar oude telefoon is misschien niet wat je het eerste verwacht in een koopwijzer. Maar de LG Optimus 7 is dankzij de strenge eisen aan Windows Phones helemaal nog niet zo ver achter op de huidige Windows Phones, terwijl de prijs wel een stuk lager is. Het toestel heeft gewoon een Mango-update achter de rug en kost nog maar €180. Dat is minder dan de losprijs van een Nokia Lumia 610, maar stiekem biedt de telefoon zelfs een betere ervaring van Windows Phone, en zit hij ook nog eens in een betere behuizing. Alleen de extra Nokiasoftware moet je missen met deze Optimus 7.

Onze review van de Optimus 7 is hier na te lezen.

iOS: Apple iPhone 4

Apple iPhone 4 telekoopwijzer

Al een tijdje heeft Apple de strategie ook de oudere iPhones nog even in leven te houden terwijl de nieuwe modellen al op de markt zijn. Dat heeft geresulteert in het feit dat je nu voor wat minder dan de hoofdprijs ook een prima iOS-toestel kunt krijgen. De iPhone 4 loopt namelijk maar op een beperkt aantal vlakken achter op zijn vervanger, maar kost een stuk minder. Als je niet perse een topcamera en een snellere processor wilt en er ook niet veel voor voelt om tegen je telefoon te praten, kun je met de iPhone 4 een flink bedrag uitsparen. En dan heb je toch een prima iPhone te pakken.

Meer over de iPhone 4 is te vinden in onze review over het toestel.

Tablets

In deze categorie gaan we op zoek naar de beste tablets. Dat kunnen zowel high-end-tablets zijn die eruit springen om hun snelheid, scherm, design of functies als midrange-apparaten die juist een erg goede prijs-kwaliteitsverhouding hebben. Hierbij worden in principe alle besturingssystemen en prijsklassen in overweging genomen.

Op de derde plaats: Asus Transformer Prime

Asus Transformer Prime

Bij de Androidtablets is de beste fabrikant er eentje die in de wereld van Androidtelefoons niet meer voor elkaar krijgt dan een beetje aanmodderen. Asus heeft met zijn Transformer Prime ongetwijfeld de beste Androidtablet van het moment op de markt staan. Een prachtscherm, een quadcoreprocessor en een toetsenborddock dat de functionaliteit van de tablet uitbreidt naar die van een laptop maakt dit apparaat tot de beste Androidtablet die we momenteel op de markt kunnen vinden. Daar betaal je wel voor, maar dan heb je ook wat.

Een review van deze tablet zullen we niet maken, maar als je er meer over wilt weten kun je wel terecht bij onze eerste ervaringen van de Transformer Prime.

Op de tweede plaats: Asus Transformer Pad TF300

Asus Transformer Pad TF300

Voor wie de Transformer Prime een slagje te duur is heeft Asus nog niet zo lang geleden de Transformer Pad TF300 op de markt gezet. Een tablet die net als zijn grotere broer een quadcoreprocessor bezit en in combinatie met een toetsenborddock getransformeert kan worden tot een heuse Androidnetbook. Maar dan met een wat minder scherm, een design dat wat achterloopt op dat van de Transformer Prime en een wat hoger gewicht. Maar verder ontloopt de TF300 zijn grotere broer eigenlijk maar weinig.

Het sterke punt van deze tablet is dan ook dat de prijs opvallend laag ligt voor een tablet met een quadcoreprocessor die verder eigenlijk ook niets mist qua functies. Dat het hier gaat om een heuse ‘trasformer’ met toetsenborddock, is dan natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Op de eerste plaats: De nieuwe Apple iPad

De nieuwe Apple iPad telekoopwijzer

De onbetwiste koning van de tablets blijft voorlopig nog even de iPad van Apple. Zeker nu die met versie 3, ofwel ‘the new iPad’, weer wat beter geworden is. Het scherm van deze tablet is fenomenaal en de prestaties hebben we niets op aan te merken. Maar het grote voordeel van de iPad blijft natuurlijk dat hij niet alleen stabiel is en een simpele interface heeft, maar ook een gigantische hoeveelheid aan applicaties tot zijn beschikking heeft. En dat is iets dat bij Android nog steeds niet helemaal in orde is. En dat terwijl de prijs, in tegenstelling tot bij de iPhone, niet eens zo veel hoger ligt dan van een Androidtablet met vergelijkbare specs. Een verdiende winnaar dus.

Voor onze review van de nieuwe iPad kun je hier terecht.

Pre-order

In deze categorie kun je de drie interessantste telefoons die nog de winkels moeten bereiken vinden. Het enige criterium daarvoor is dat de toestellen al aangekondigd moeten zijn en dus nog niet beschikbaar. Verder kan het alles zijn, zowel goedkope als dure telefoons en zowel telefoons die over een paar weken in de winkels komen als telefoons die nog een half jaar op zich laten wachten.

Op de derde plaats: Acer Liquid Glow

Acer Liquid Glow

Acer probeert met de Liquid Glow de Android Ice Cream Sandwich-ervaring betaalbaar te maken. Het toestel doet met een WVGA-scherm en een 1GHz-processor weinig onder voor andere telefoons in het prijssegment waar hij in zal vallen. De telefoon zal onder de €200 uitkomen met zijn prijs als hij deze zomer de winkels bereikt, en biedt daarvoor een helemaal kale Android 4.0-interface. En die kunnen we nog altijd erg waarderen. Zeker als een provider dit toestel in zijn prepaidsegment gaat opnemen, wat overigens maar de vraag is, wordt de Liquid Glow een erg interessant model van Acer. Zeker eentje om in de gaten te houden, dus.

Op de tweede plaats: Huawei Ascend D Quad

Huawei Ascend D Quad

Nu alle bekende fabrikanten hun quadcore-kruit voorlopig verschoten hebben, is Huawei aan de beurt. De relatief onbekende toestelfabrikant heeft besloten zelf een quadcoreprocessor in elkaar te zetten voor de Ascend D Quad. Die heeft wat productieprobleempjes en vertraagt het toestel momenteel dus wat, maar daar wordt de telefoon niet minder interessant van. Als Huawei een goede prijs weet neer te zetten kan de concurrentiestrijd met de gevestigde orde nog wel eens interessant worden. Voor hetzelfde geld horen we helemaal niets meer van de Ascend D Quad, dat is nog even afwachten. Maar in ieder geval is het toestel een erg interessante om nog niet uit het oog te verliezen.

Meer info over de Ascend D Quad kun je vinden in onze hands-on met het toestel.

Op de eerste plaats: Asus PadFone

Asus PadFone telekoopwijzer preorder

De PadFone is een gewaagd concept waar Asus al heel lang mee aan het teasen is. Tijdens het Mobile World Congress hebben we de hybride eindelijk mogen proberen en op het eerste gezicht waren we zeker enthousiast. Inmiddels had de PadFone overigens al op de markt moeten staan, dus over de release en toekomstige verkrijgbaarheid van de telefoon zijn we een beetje huiverig. Hoe dan ook is de telefoon zelf al zeker de moeite waard met zijn Qualcomm Snapdragon S4-chip, qHD Super amoled-scherm en allerminst slechte design. De mogelijkheid om hem in een tablet te schuiven en zo op de bank makkelijker te gebruiken, en om die tablet vervolgens in een heuse netbook om te toveren maakt het allemaal nog interessanter. Om nog maar niet te spreken van de James Bond-achtige styluspen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om dit toestel wat uitgebreider te gaan proberen.

Tot slot

Hieronder vind je nog een keer van elke categorie welke telefoon als winnaar uit de bus is gekomen.

Low-end Sony Ericsson Xperia ray
Midrange Sony Xperia U
High-end HTC One S
Tablets De nieuwe Apple iPad
Pre-order Asus PadFone

Deze koopwijzer is tot stand gekomen aan de hand van onze ideeën over de huidige smartphonemarkt. Natuurlijk zijn die niet perfect en, hoewel zo objectief mogelijk, tot op zekere hoogte subjectief. Mocht je aanmerkingen hebben over onze keuzes, dan horen wij dat graag in de reacties onder dit artikel. Ook suggesties voor de volgende versie van deze koopwijzer kun je daar kwijt.

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters