Telekoopwijzer maart 2013

Het is tijd voor de tweemaandelijkse telekoopwijzer van All About Phones. In deze koopwijzer proberen we je advies te geven voor een nieuwe smartphone of tablet in een aantal categorieën.

Telekoopwijzer intro 

De telekoopwijzer is een koopgids met informatie over de huidige telecommarkt. Deze koopwijzer verschijnt één keer per twee maanden en laat zien welke toestellen wij de beste vinden in de drie verschillende prijssegmenten. Daarnaast zullen we per besturingssysteem het beste toestel en het toestel met de beste prijs/kwaliteitverhouding aangeven en kijken we even vooruit naar wat er op de markt gaat komen. Ook tablets komen terug in de koopwijzer, in een eigen categorie. De koopwijzer is bedoeld om de keuze voor een telefoon of tablet te vergemakkelijken, als aanvulling op onze reviews en ervaringen.

Om het allemaal lekker overzichtelijk te houden, hebben we de koopwijzer opgedeeld in drie categorieën: low-end, midrange en high-end. Dat wil zeggen: toestellen onder de €200, toestellen tussen de €200 en €400 en toestellen duurder dan €400. Zo kun je dus makkelijk zoeken in de prijscategorie waar je een toestel in wilt uitzoeken. Daarnaast zullen we je nog vertellen wat in onze ogen de beste smartphone voor elk platform is, waarbij we niet kijken naar de prijs van dat toestel. En ook is er een hoofdstuk waarin per platform het toestel voorbij komt dat je de beste ervaring biedt voor het minste geld. In de categorie pre-order behandelen we toestellen die nog niet op de markt zijn, maar wel het bekijken waard. Om het af te ronden is er de tabletcategorie, die we in ieder geval voorlopig nog niet zullen opsplitsen.

Zoals jullie van ons gewend zijn zullen we lintjes uitdelen aan de winnaars van iedere categorie en zullen we al onze keuzes onderbouwen en waar mogelijk ook links geven naar onze review van het betreffende toestel. Om het lekker overzichtelijk te maken komt elke categorie op een aparte pagina terecht en zullen in de loop van de tijd onder iedere categorie de bijbehorende filmpjes worden geplaatst. Kooplinks zijn te vinden bij elk toestel, zodat je een toestel makkelijk ook daadwerkelijk kunt kopen. Kortom, genoeg te lezen. Enjoy!

Low-end

In de low-end categorie vallen toestellen die minder dan tweehonderd euro kosten. Dat kunnen zowel oudgedienden zijn die nu voor een zacht prijsje verkrijgbaar zijn, als toestellen die ook daadwerkelijk in deze categorie uitgebracht zijn. Het gaat hier niet perse om smartphones, maar in de praktijk is dat gezien de lage prijs van smartphones tegenwoordig wel zo. Over het algemeen kijken we voor de selectie van smartphones in deze categorie naar de losse prijs, maar vaak zal het ook om telefoons gaan die in een prepaidpakket verkrijgbaar zijn.

Op de derde plaats: Sony Xperia U

Sony Xperia U

Sony heeft met de Xperia U de ondergrens van zijn eerste telefoonserie afgebakend, en meteen een mooie statement gemaakt met de prijs. Dit toestel is een van de goedkopere dualcoretoestellen, maar levert toch maar weinig in. Het design van het toestel komt zo over uit de high-endtelefoons van Sony, met zelfs een leuke extra. En ook het WVGA-reality display is niet de minste. Er zijn twee punten die deze Xperia U ontnemen de perfecte budget-telefoon te zijn, namelijk het feit dat er 8GB geheugen in zit dat je niet kunt uitbreiden, en het relatief kleine 3,5″-scherm. Maar ook met die nadelen, heb je voor €170 een erg goede telefoon die zijn plaatsje in onze koopwijzer zeker verdiend heeft.

Onze eerste ervaringen met de Xperia U kun je hier vinden.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de tweede plaats: LG Optimus L3

LG Optimus L3

LG heeft met zijn Optimus L3 een van de goedkoopste Androidsmartphones van het moment op de markt staan. En daarbij is het toestel ook nog redelijk stijlvol te noemen, iets dat we in dit segment maar weinig zien. Je kunt de Optimus L3 al voor een euro of 80 krijgen en daarvan geeft LG je op het moment zelfs nog €20 terug. Voor die prijs krijg je niet de beste specificaties, maar wel een complete Android-smartphone. Dat wil zeggen dat je er bijvoorbeeld mee kunt navigeren, mee op Wi-Fi kunt en een flink aantal van de Play Store-applicaties op kunt installeren. Het 3,2″ HVGA-scherm is best aardig en zorgt ervoor dat je alle bekende applicaties kunt installeren. De Optimus L3 heeft wel één groot nadeel: het geheugen om applicaties op te installeren is vrij beperkt.

In onze review kun je meer informatie over dit toestel vinden.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de eerste plaats: Samsung Galaxy Ace 2

Samsung Galaxy Ace 2 koopwijzer lowend

Bij Androidtelefoons ligt er rond de €200 een grens tussen toestellen met gewoon veel functies, en toestellen die ook nog een goede gebruikservaring bieden. Met de Ace 2 zoekt Samsung die grens op. Het toestel is voor iets minder dan €200 verkrijgbaar en biedt een dualcoreprocessor, een scherm dat gewoon een prima WVGA-resolutie heeft en voor de rest een heel complete featureset. Met Android 2.3, een update naar Android 4.1 en Samsung’s TouchWiz-interface is het toestel ook prima voorzien en echte nadelen zijn er gewoon niet te bespeuren bij deze Ace 2. Het grootste minpunt is het design, dat is ronduit saai.

Meer informatie over de Ace 2 kun je vinden in onze review van het toestel.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Midrange

Midrange toestellen zijn eigenlijk de optimale smartphones voor iedereen die iets meer te besteden hebben. Deze toestellen, in de prijscategorie tussen de 200 en 400 euro, zijn qua gebruikservaring vaak bijna gelijk aan de high-end-smartphones, maar bieden net wat minder luxe en snelheid. Dat neemt echter niet weg dat je zo goed als alles kunt doen met de gemiddelde midrangetelefoon. Ook komen in deze categorie vaak oude vlaggenschepen die inmiddels in prijs gedaald zijn en zo een erg goede deal vormen.

Op de derde plaats: Nokia Lumia 620

Nokia Lumia 620

De Nokia Lumia 620 biedt een leuk design en prima features voor een schappelijke prijs. De telefoon draait op het Windows Phone 8-besturingssysteem en is uitgerust met een bijbehorend kleurrijk design. Verwisselbare covers zorgen ervoor dat je je toestel altijd in een nieuw jasje kunt steken en de dualcore Krait-processor zorgt ervoor dat de Lumia 620 lekker snel en soepel draait. De telefoon heeft maar 8GB aan opslagruimte, maar die is wel uit te breiden met een geheugenkaartje. Verder is de telefoon voorzien van een 5-megapixelcamera, WVGA-scherm met 3,8″ diameter en 512MB RAM. Een prima deal dus voor de krap €250 die je voor deze Nokia betaalt.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de tweede plaats: LG Optimus 4X HD

LG Optimus 4X HD

De Optimus 4X HD van LG schopte het een half jaar geleden nog tot een hoge notering in de high-endcategorie van onze koopwijzer. Inmiddels is de prijs gezakt naar €350 en daarmee is het toestel in de midrangecategorie beland. LG was met de Optimus 4X HD de derde grote speler op de markt met een quadcore-smartphone. En dat doet het toestel eigenlijk verrassend goed. Het is vooral de naam die de Optimus 4X HD tegen heeft. Want hoewel LG nog steeds geen goede naam heeft in de smartphonemarkt, is de Optimus 4X HD qua processorkracht erg goed, is het scherm prachtig en is de bouw eigenlijk niet slecht. Ook de interface die LG over het toestel heeft gelegd wist ons tijdens onze review te bekoren. Alleen de camera van de 4X HD is niet geweldig. Maar voor zijn lage prijs op het moment is de 4X HD nog steeds een koopje.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de eerste plaats: Sony Xperia P

Sony Xperia P koopwijzer midrange

De Sony Xperia P begon als net-niet-highendtelefoon, maar is inmiddels een erg solide midrangemodel. Het toestel kost nog maar iets minder dan €250 en voor die prijs krijg je een heleboel features en een setje goede prestaties. Het toestel is bijvoorbeeld uitgerust met een redelijke dualcoreprocessor, een mooie 8-megapixelcamera en een kwalitatief goed en extreem helder scherm. En dat alles zit verpakt in een prachtige aluminium unibody, die nog wel het meest gekenmerkt wordt door zijn doorzichtige rij knoppen onder het scherm. De nadelen? Het toestel heeft maar 16GB geheugen dat niet uitbreidbaar is, is uitgerust met een redelijk slechte accu en het scherm verkleurt zodra hij te helder wordt. Maar ondanks dat is de Xperia P een waar pareltje voor een erg schappelijke prijs.

Meer informatie over het toestel kun je vinden in onze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

High-end

In de high-endcategorie valt alles boven de 400 euro: alleen de crème de la crème van de smartphonemarkt komt hier terecht. Het gaat dan ook niet om toestellen met een goede prijs-kwaliteitsverhouding, maar om telefoons die zo veel mogelijk proberen te bieden aan de veeleisende gebruiker. Overigens wordt er met het kiezen van de lijst zeker wel rekening gehouden met die prijs-kwaliteitsverhouding. De telefoons in deze categorie komen dan ook niet noodzakelijk overeen met de toestellen die we als beste smartphone van een platform kiezen.

Op de derde plaats: Samsung Galaxy Note II

Samsung Galaxy Note II

De Galaxy Note II blijft een vreemde eend in de bijt met zijn grote scherm en pennetje. Maar het toestel heeft wel een setje specificaties waar je u tegen zegt en is daarmee totdat de markt overspoelt wordt met nieuwe high-end-toestellen een van de betere smartphones. Het toestel heeft een snelle quadcoreprocessor, een prachtig 720p-scherm en een prima camera. Alleen de bouw van dit toestel valt vies tegen, ondanks dat de Note II wel mooi en stevig is. Hij voelt echter aan als een goedkoop stukje speelgoed. Verder is het bij dit toestel wel belangrijk je te realiseren dat hij te groot zal zijn voor veel broekzakken en ook niet goed met een hand te bedienen is.

Onze review van de Galaxy Note II kun je hier vinden.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de tweede plaats: Sony Xperia Z

Sony Xperia Z

Sony gooide begin dit jaar op de Consumer Electronics Show hoge ogen met de Xperia Z. Deze Xperia Z is in Nederland het eerste toestel met een Full HD-scherm, heeft een flinke 13-megapixelcamera en een snelle processor. Daarnaast is hij erg strak ontworpen en als mooie bonus volledig waterdicht. Sony heeft met deze Xperia Z een mooie voorsprong opgebouwd: hij komt een halve maand eerder uit dan zijn eerste echte concurrent, de HTC One. Ook de Galaxy S IV van Samsung is het toestel voor. En daarmee kan hij nog net mee met deze editie van onze koopwijzer. En wel met stip als beste smartphone. Waarom staat hij dan niet op de eerste plaats? De prijs is daar simpelweg nog te hoog voor. Het toestel kost ongeveer €620 op het moment van schrijven en is daarmee een volle €200 duurder dan de high-endmodellen van vorig jaar.

Op het moment van schrijven hebben we al een Xperia Z binnen voor een review, die komt er dus binnenkort aan. Tot die tijd moet je het even doen met onze hands-on.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de eerste plaats: HTC One X

HTC One X koopwijzer highend

De HTC One X was misschien wel de beste smartphone van vorig jaar. Inmiddels is hij dat al lang niet meer, maar de prijs/kwaliteitverhouding van dit toestel is ongeëvenaard in dit segment. De One X kost met zijn €420 zo’n honderd tot tweehonderd euro minder dan de nieuwe high-endmodellen. En aangezien de One X nog steeds een toppertje is, is dat een prima deal. Het prachtige grote scherm van de One X, de quadcoreprocessor en het interne geheugen van 32GB leggen een prima basis en het prachtige design maakt dat helemaal af. Alleen de 8-megapixelcamera van het toestel wist geen indruk op ons te maken. Maar ondanks dat een verdiende eerste plek.

Meer informatie over de One X vind je in onze uitgebreide review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Beste smartphones

In deze categorie kiezen we de beste smartphones van de drie grootste platforms: Android, Windows Phone en iOS. Daarin speelt prijs geen rol en het kan dan ook zijn dat de toestellen in deze categorie qua prijs-kwaliteitsverhouding juist heel slecht zijn. Maar als je écht alles uit je telefoon wilt halen en daar alles voor over hebt, dan is dit de plek waar je moet zijn.

Android: Sony Xperia Z

Sony Xperia Z koopwijzer beste Android

Sony gooide begin dit jaar op de Consumer Electronics Show hoge ogen met de Xperia Z. Deze Xperia Z is in Nederland het eerste toestel met een Full HD-scherm, heeft een flinke 13-megapixelcamera en een snelle processor. Daarnaast is hij erg strak ontworpen en als mooie bonus volledig waterdicht. Sony heeft met deze Xperia Z een mooie voorsprong opgebouwd: hij komt een halve maand eerder uit dan zijn eerste echte concurrent, de HTC One. Ook de Galaxy S IV van Samsung is het toestel voor. En daarmee kan hij nog net mee met deze editie van onze koopwijzer. En wel met stip als beste smartphone.

Op het moment van schrijven hebben we al een Xperia Z binnen voor een review, die komt er dus binnenkort aan. Tot die tijd moet je het even doen met onze hands-on.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Windows Phone: Nokia Lumia 920

Nokia Lumia 920 koopwijzer beste windows phone

Nokia is dé flagship Windows Phone-fabrikant en logischerwijs zou je denken dat men ook de beste toestellen maakt. Dat is natuurlijk niet per definitie het geval, maar met de Nokia Lumia 920 blijven de Finnen de concurrentie wel voor met een flink aantal features. De Lumia 920 wint het van zijn rivalen de Samsung Ativ S en HTC 8X met een betere camera die prachtige low-light-foto’s maakt, een wat beter scherm dat ook met handschoenen aan te bedienen en de mogelijkheid draadloos te laden. En ook de software die Nokia toegevoegd heeft is niet verkeerd. De Lumia 920 is wel wat lomper en zwaarder, maar dat weegt wat ons betreft niet op tegen de voordelen. En daarmee is de Lumia 920 dus de beste Windows Phone op het moment als je het ons vraagt.

Onze review van de Lumia 920 staat inmiddels online en kun je hier vinden.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

iOS: Apple iPhone 5

Apple iPhone 5 koopwijzer beste iOS

Dat de iPhone 5 van Apple de beste iOS-telefoon is moge duidelijk zijn. Het is de nieuwste iPhone en daarmee is eigenlijk alles al gezegd. Hij staat hier dus ook vooral voor de volledigheid. De iPhone 5 heeft een groter scherm dan de andere iPhones en draait op een razendsnelle processor die bijna alle andere telefoons achter zich laat in de benchmarks. Door de hogere resolutie is het grotere scherm niet minder scherp geworden en daarmee is het nog altijd een van de scherpste en mooiste schermen in de smartphonemarkt. Kortom: de iPhone 5 heeft genoeg in zijn mars om met recht de beste iPhone tot nu toe te zijn.

Meer over de iPhone 5 lees je in onze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Heb je niet zo veel geld, maar wil je wel een optimale smartphone-ervaring? Dan moet je hier zijn. In deze categorie kiezen we toestellen die een bijna perfecte platformbelevenis bieden, maar zo min mogelijk kosten. Dat doen we voor de besturingssystemen Android, Windows Phone en iOS. Vaak zullen hier toestellen terugkomen die je ook in de categorie midrange kunt vinden.

Android: Samsung Galaxy Ace 2

Samsung Galaxy Ace 2 koopwijzer prijskwaliteit

Samsung heeft tijdens het ontwerpen van de Galaxy Ace 2 helaas niet enorm veel inspiratie gehad. Maar dat is ook wel meteen een van de weinige nadelen van de telefoon. Waar de eerste Ace nog bijzonder slecht was met zijn prijs-kwaliteitverhouding toen hij uitkwam, doet deze opvolger het prima. Voor zo’n €190 krijg je een dualcoreprocessor, een scherm dat gewoon een prima WVGA-resolutie heeft en voor de rest een heel complete featureset. Met een goed paar specs, Android 2.3 met update naar 4.1 en Samsung’s TouchWiz-interface biedt de Ace 2 een solide Androidervaring en dat is toch waar het om gaat in deze categorie.

Meer informatie over de Ace 2 kun je vinden in onze review van het toestel.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Windows Phone: Nokia Lumia 620

Nokia Lumia 620 koopwijzer prijskwaliteit

De Nokia Lumia 620 biedt een leuk design en prima features voor een schappelijke prijs. De telefoon draait op het Windows Phone 8-besturingssysteem en is uitgerust met een bijbehorend kleurrijk design. Verwisselbare covers zorgen ervoor dat je je toestel altijd in een nieuw jasje kunt steken en de dualcore Krait-processor zorgt ervoor dat de Lumia 620 lekker snel en soepel draait. De telefoon heeft maar 8GB aan opslagruimte, maar die is wel uit te breiden met een geheugenkaartje. Verder is de telefoon voorzien van een 5-megapixelcamera, WVGA-scherm met 3,8″ diameter en 512MB RAM. Een prima deal dus voor de krap €250 die je voor deze Nokia betaalt, en ook meteen de beste Windows Phone-ervaring voor weinig geld.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

iOS: Apple iPhone 5

Apple iPhone 5 koopwijzer prijskwaliteit ios

Dat de iPhone 5 van Apple de beste iOS-telefoon is moge duidelijk zijn. Maar ook op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding doet de iPhone 5 het wat ons betreft beter dan zijn oudere broertjes. Hij is maar zo’n 100 euro duurder dan de iPhone 4S en heeft wel een aantal voordelen. De iPhone 5 heeft een groter scherm dan de 4S en draait op een razendsnelle processor die bijna alle andere telefoons achter zich laat in de benchmarks. Door de hogere resolutie is het grotere scherm niet minder scherp geworden en daarmee is het nog altijd een van de scherpste en mooiste schermen in de smartphonemarkt. Kortom: de iPhone 5 heeft genoeg in zijn mars om met recht de beste iPhone tot nu toe te zijn, maar ook om zijn oudere broertje te verslaan met prijs-kwaliteitverhouding.

Meer over de iPhone 5 lees je in onze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Tablets

In deze categorie gaan we op zoek naar de beste tablets. Dat kunnen zowel high-end-tablets zijn die eruit springen om hun snelheid, scherm, design of functies als midrange-apparaten die juist een erg goede prijs-kwaliteitsverhouding hebben. Hierbij worden in principe alle besturingssystemen en prijsklassen in overweging genomen.

Op de derde plaats: Sony Xperia Tablet S

Sony Xperia Tablet S

De Xperia Tablet S van Sony kenmerkt zich vooral door zijn ontzettend mooie design. Het apparaat is net als zijn voorganger geïnspireerd op een boek met een omgevouwen bladzijde, maar dan wel veel beter uitgewerkt. De aluminium bouw maakt de Tablet S tot een sexy en tevens stevige tablet, die ook nog eens spatwaterbestendig is. Verder doet de Tegra 3-processor met zijn vier kernen prima werkt binnenin de tablet. Het scherm heeft helaas geen 1080p-resolutie, maar is toch best aardig en tot slot heeft Sony een aantal leuke aanpassingen in de software gemaakt. En ook de prijs van deze tablet is erg netjes.

Onze review van de Xperia Tablet S kun je hier lezen.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de tweede plaats: Google Nexus 7

Google Nexus 7

De Google Nexus 7 is de eerste tablet van Google en tevens een erg bijzondere. Ten eerste omdat het een van de eerste echt aantrekkelijke 7″-tablets is, maar ook omdat het verreweg het goedkoopste Nexus-apparaat is. Voor €200 krijg je een volledig uitgeruste tablet met een best mooi scherm, een Tegra 3-processor en de complete Google-ervaring. Een groot nadeel van de tablet is dat hij beperkt intern geheugen heeft en dat de diensten die er zijn om dat te ondervangen alleen in Amerika werken. Maar aan 16GB kun met een beetje zuinig gebruik wel genoeg hebben en voor de prijs is de ervaring die deze tablet biedt simpelweg ongeëvenaard.

Onze review van de tablet kun je hier lezen.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de eerste plaats: Apple iPad 4

Apple iPad 4 koopwijzer tablets

De onbetwiste koning van de tablets blijft voorlopig nog even de iPad van Apple. Het scherm van deze tablet is fenomenaal en de prestaties hebben we niets op aan te merken. Maar het grote voordeel van de iPad blijft natuurlijk dat hij niet alleen stabiel is en een simpele interface heeft, maar ook een gigantische hoeveelheid aan applicaties tot zijn beschikking heeft. En dat is iets dat bij Android nog steeds niet helemaal in orde is. En dat terwijl de prijs, in tegenstelling tot bij de iPhone, niet eens zo veel hoger ligt dan van een Androidtablet met vergelijkbare specs. Een verdiende winnaar dus. Zeker nu hij met zijn A6X-processor nog een stukje sneller is geworden.

Onze videoreview van de tablet kun je hier bekijken.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Pre-order

In deze categorie kun je de drie interessantste telefoons die nog de winkels moeten bereiken vinden. Het enige criterium daarvoor is dat de toestellen al aangekondigd moeten zijn en dus nog niet beschikbaar. Verder kan het alles zijn, zowel goedkope als dure telefoons en zowel telefoons die over een paar weken in de winkels komen als telefoons die nog een half jaar op zich laten wachten.

Op de derde plaats: Nokia Lumia 720

Nokia Lumia 720

Nokia maakte op het Mobile World Congress als duurste toestel de Nokia Lumia 720 bekend, een midrangetoestel dus. Dat lijkt niet heel spannend, maar stiekem is deze Lumia 720 best een indrukwekkend apparaatje. Het toestel kost als hij over een tijdje in de winkels ligt zo’n €300 en daarvoor krijg je een opvallend goede camera, alle Nokiasoftware die we gewend zijn, een leuk design en een goede bouw. En met Windows Phone in combinatie met een snelle dualcore Krait-chip zorgt ervoor dat deze telefoon lekker snel werkt en ook nog eens stabiel is.

Als je meer wilt weten over de Nokia Lumia 720 kun je terecht bij onze hands-on.

Op de tweede plaats: Sony Xperia Tablet Z

Sony Xperia Tablet Z

Een film kijken op een groot scherm in bad, zonder dat je hoeft op te letten met water. Of een recept opzoeken tijdens het koken om daarna je vieze tablet gewoon mee te nemen met de afwas. Zomaar een greep uit de mogelijkheden die deze waterdichte Xperia Tablet Z van Sony biedt. Maar ook los van het feit dat de Xperia Tablet Z waterdicht is, is hij indrukwekkend. Zo heeft hij een Full HD-scherm, een snelle quadcoreprocessor en een 8-megapixelcamera. Daarnaast is het apparaatje opvallend licht en handzaam en is het de dunste tablet die in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Een apparaat om naar uit te kijken dus.

Meer over de Tablet Z lees je in onze hands-on.

Op de eerste plaats: HTC One

HTC One koopwijzer preorder

HTC’s One moet het dit jaar gaan opnemen tegen met name het aankomende vlaggenschip van Samsung. De HTC One is als nieuwe paradepaardje van HTC uitgerust met een Full HD-scherm, aluminium unibody zonder plastic kapjes en een camera met zogenaamde ultrapixels. Verder is de One voorzien van een snelle Qualcomm Snapdragon 600-chip en een hoop nieuwe handige software van HTC. Het toestel komt op 15 maart al in de winkels terecht, en dat belooft een datum om naar uit te kijken te worden voor alle smartphoneliefhebbers.

Als je niet kunt wachten en nu alvast meer wilt weten over de HTC One, lees dan onze eerste ervaringen met het toestel.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Tot slot

Hieronder vind je nog een keer van elke categorie welke telefoon als winnaar uit de bus is gekomen.

Categorie Winnaars maand maart 2013
Low-end Samsung Galaxy Ace 2
Midrange Sony Xperia P
High-end HTC One X
Tablets Apple iPad 4
Pre-order HTC One

Deze koopwijzer is tot stand gekomen aan de hand van onze ideeën over de huidige smartphonemarkt. Natuurlijk zijn die niet perfect en, hoewel zo objectief mogelijk, tot op zekere hoogte subjectief. Mocht je aanmerkingen hebben over onze keuzes, dan horen wij dat graag in de reacties onder dit artikel. Ook suggesties voor de volgende versie van deze koopwijzer kun je daar kwijt.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters