Telekoopwijzer november

Het is tijd voor de tweemaandelijkse telekoopwijzer van All About Phones. In deze koopwijzer proberen we je advies te geven voor een nieuwe smartphone of tablet in een aantal categorieën.

Telekoopwijzer intro

 

De telekoopwijzer is een koopgids met informatie over de huidige telecommarkt. Deze koopwijzer verschijnt één keer per twee maanden en laat zien welke toestellen wij de beste vinden in de drie verschillende prijssegmenten. Daarnaast zullen we per besturingssysteem het beste toestel en het toestel met de beste prijs/kwaliteitverhouding aangeven en kijken we even vooruit naar wat er op de markt gaat komen. Ook tablets komen terug in de koopwijzer, in een eigen categorie. De koopwijzer is bedoeld om de keuze voor een telefoon of tablet te vergemakkelijken, als aanvulling op onze reviews en ervaringen.

Om het allemaal lekker overzichtelijk te houden, hebben we de koopwijzer opgedeeld in drie categorieën: low-end, midrange en high-end. Dat wil zeggen: toestellen onder de €200, toestellen tussen de €200 en €400 en toestellen duurder dan €400. Zo kun je dus makkelijk zoeken in de prijscategorie waar je een toestel in wilt uitzoeken. Daarnaast zullen we je nog vertellen wat in onze ogen de beste smartphone voor elk platform is, waarbij we niet kijken naar de prijs van dat toestel. En ook is er een hoofdstuk waarin per platform het toestel voorbij komt dat je de beste ervaring biedt voor het minste geld. In de categorie pre-order behandelen we toestellen die nog niet op de markt zijn, maar wel het bekijken waard. Om het af te ronden is er de tabletcategorie, die we in ieder geval voorlopig nog niet zullen opsplitsen.

Zoals jullie van ons gewend zijn zullen we lintjes uitdelen aan de winnaars van iedere categorie en zullen we al onze keuzes onderbouwen en waar mogelijk ook links geven naar onze review van het betreffende toestel. Om het lekker overzichtelijk te maken komt elke categorie op een aparte pagina terecht en zullen in de loop van de tijd onder iedere categorie de bijbehorende filmpjes worden geplaatst. Kooplinks zijn te vinden bij elk toestel, zodat je een toestel makkelijk ook daadwerkelijk kunt kopen. Kortom, genoeg te lezen. Enjoy!

Low-end

In de low-end categorie vallen toestellen die minder dan tweehonderd euro kosten. Dat kunnen zowel oudgedienden zijn die nu voor een zacht prijsje verkrijgbaar zijn, als toestellen die ook daadwerkelijk in deze categorie uitgebracht zijn. Het gaat hier niet perse om smartphones, maar in de praktijk is dat gezien de lage prijs van smartphones tegenwoordig wel zo. Over het algemeen kijken we voor de selectie van smartphones in deze categorie naar de losse prijs, maar vaak zal het ook om telefoons gaan die in een prepaidpakket verkrijgbaar zijn.

Op de derde plaats: Sony Xperia U

Sony Xperia U

Sony heeft met de Xperia U de ondergrens van zijn eerste telefoonserie afgebakend, en meteen een mooie statement gemaakt met de prijs. Dit toestel is momenteel misschien wel de goedkoopste dualcore-telefoon, terwijl hij op twee andere belangrijke vlakken niets inlevert. Het design van het toestel komt zo over uit de high-endtelefoons van Sony, met zelfs een leuke extra. En ook het WVGA-reality display is niet de minste. Er zijn twee punten die deze Xperia U ontnemen de perfecte budget-telefoon te zijn, namelijk het feit dat er 8GB geheugen in zit dat je niet kunt uitbreiden, en het relatief kleine 3,5″-scherm. Maar ook met die nadelen, heb je voor €180 een erg goede telefoon die zijn plaatsje in onze koopwijzer zeker verdiend heeft.

Onze eerste ervaringen met de Xperia U kun je hier vinden.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de tweede plaats: Vodafone Smart II

Vodafone Smart II

Vodafone heeft met de Smart II één van de goedkoopste smartphones op de markt gezet. Het toestel is voor €70 in een prepaidpakket verkrijgbaar en voor dat geld krijg je eigenlijk heel veel terug. Het toestel heeft niet de beste specificaties, maar is wel een volledige en complete Android-smartphone. Dat wil zeggen dat je er bijvoorbeeld mee kunt navigeren, mee op Wi-Fi kunt en een flink aantal van de Play Store-applicaties op kunt installeren. Het 3,2″ HVGA-scherm is best aardig en zorgt ervoor dat je alle bekende applicaties kunt installeren. Vooral op snelheid lever je het nodige in, maar voor €70 mag dat ook wel. Deze Smart II is dus veel voor weinig.

Meer informatie over de Smart II kun je vinden in onze videoreview van het apparaat.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de eerste plaats: Sony Ericsson Xperia ray

Sony Ericsson Xperia ray telekoopwijzer lowend

De Xperia ray van het voormalige Sony Ericsson is inmiddels al zo ver in zijn leven dat hij steeds slechter verkrijgbaar wordt, maar nog steeds is deze smartphone een erg goede deal. Waar de trend is om goedkopere toestellen koste wat het kost met een groot scherm uit te rusten, heeft Sony Ericsson de Xperia ray uitgerust met een relatief klein 3,3″-scherm. Het voordeel daarvan is dat de rest van de specs relatief goed zijn. Zo heeft het toestel een erg goede 8-megapixelcamera, een kwalitatief goed scherm en een goede processor met een kloksnelheid van 1GHz. En ook het design is bij deze smartphone dik in orde. En dus heb je voor €190 een erg goede smartphone, mits je niet perse een gigantisch scherm hoeft te hebben. In de midrange-categorie gooide de Xperia ray in het begin van zijn levenscyclus hoge ogen, inmiddels verdient hij met zijn lagere prijs een eerste plaats in de low-end-categorie.

Meer over de Xperia ray kun je vinden in onze review van de telefoon.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Midrange

Midrange toestellen zijn eigenlijk de optimale smartphones voor iedereen die iets meer te besteden hebben. Deze toestellen, in de prijscategorie tussen de 200 en 350 euro, zijn qua gebruikservaring vaak bijna gelijk aan de high-end-smartphones, maar bieden net wat minder luxe en snelheid. Dat neemt echter niet weg dat je zo goed als alles kunt doen met de gemiddelde midrangetelefoon. Ook komen in deze categorie vaak oude vlaggenschepen die inmiddels in prijs gedaald zijn en zo een erg goede deal vormen.

Op de derde plaats: HTC Windows Phone 8S

HTC Windows Phone 8S

De Windows Phone 8S van HTC staat op de lijst om tot goedkoopste Windows Phone 8-telefoon de komende tijd te worden. Dat is sowieso al leuk voor iedereen die het platform wil proberen. Maar los daarvan biedt de 8S een gaaf design en erg leuke specs voor nog geen €300. Zo is het een van de goedkoopste telefoons met een Krait-processor erin. En, ook niet onbelangrijk, het is een van de weinige Windows Phones die een MicoSD-kaartje slikt. Aan geheugen zul je dus geen gebrek hebben bij dit toestel.

We kunnen niet wachten tot de 8S bij ons binnenkomt om te reviewen, maar tot die tijd moet je het even doen met onze eerste ervaringen met het toestel.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de tweede plaats: Acer CloudMobile

Acer CloudMobile

Toen we nog dachten dat de Acer CloudMobile ongeveer €400 zou gaan kosten was het al een interessant toestel. Een leuk verfrissend design, een snelle chip gebaseerd op de bekende Krait-CPU en een superscherp 4,3″ 720p-scherm. Allemaal specificaties die an sich niet zo spannend meer zijn tegenwoordig, maar toch zeker wel goed. Uiteindelijk kwam de CloudMobile voor maar zo’n €300 in de winkels, en daarmee is het direct een topper geworden in zijn segment. Zo goed zelfs, dat al verschillende mensen zich afvroegen of er geen addertjes onder het gras zaten. Maar, met uitzondering van wisselende berichten over de gesprekskwaliteit, zijn we die nog niet tegengekomen. Wellicht dat we in onze aanstaande review nog wat gaan ontdekken, maar voorlopig gaan we er vanuit dat dit toestel verdiend op de tweede plek hoort in onze midrangecategorie.

Zolang we nog aan onze review aan het werken zijn, kun je voor meer informatie over de CloudMobile terecht in onze hands-on met het toestel.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de eerste plaats: Panasonic Eluga

Panasonic Eluga telekoopwijzer midrange

Hoewel de Acer CloudMobile al een onwaarschijnlijk goede deal was, is er een toestel dat wint van deze Acer. Dit toestel, de Panasonic Eluga, komt eveneens van een fabrikant die vooral buiten de telecommarkt bekend is. En heel lang zal hij wellicht niet meer verkrijgbaar zijn: Panasonic heeft volgens de geruchten besloten zich terug te trekken van de Europese telecommarkt. Maar zolang dat nog niet het geval is kun je nog even mooi profiteren van de aanwezigheid van dit merk. Voor zo’n €220 krijg je met de Eluga specificaties die vorig jaar nog tot de absolute top van de markt zouden horen. Deze Eluga heeft ongeveer dezelfde specificaties als de Motorola Razr, maar dan voor veel minder geld. Een dualcoreprocessor, qHD-scherm en ontzettend plat design zijn allen van de partij. En de Eluga is nog eens waterdicht ook. Een verdiende eerste plaats dus.

Voor meer informatie over de Eluga kun je terecht bij onze hands-on die we tijdens het Mobile World Congress maakten.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

High-end

In de high-endcategorie valt alles boven de 350 euro: alleen de crème de la crème van de smartphonemarkt komt hier terecht. Het gaat dan ook niet om toestellen met een goede prijs-kwaliteitsverhouding, maar om telefoons die zo veel mogelijk proberen te bieden aan de veeleisende gebruiker. Overigens wordt er met het kiezen van de lijst zeker wel rekening gehouden met die prijs-kwaliteitsverhouding. De telefoons in deze categorie komen dan ook niet noodzakelijk overeen met de toestellen die we als beste smartphone van een platform kiezen.

Op de derde plaats: Apple iPhone 5

Apple iPhone 5

De iPhone 5 zal voor niemand onopgemerkt gebleven zijn. Nou zijn de iPhones niet heel vaak terug te vinden in onze koopwijzer vanwege hun slechte prijs/kwaliteitverhouding, maar met zijn nieuwe up-to-date specificaties en grotere scherm is de iPhone 5 toch doorgedrongen tot de lijst. Hij is nog steeds aan de prijzige kant, waardoor hij niet hoger dan de derde plaats komt. Maar het is op veel vlakken wel een toestel dat zich met gemak kan meten met andere highend-telefoons, en heel veel duurder is hij gelukkig niet op het moment.

Meer informatie over de iPhone 5 kun je vinden in onze review van het toestel.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de tweede plaats: Samsung Galaxy Note II

Samsung Galaxy Note II

De Galaxy Note II blijft een vreemde eend in de bijt met zijn grote scherm en pennetje. Maar het toestel heeft wel een setje specificaties waar je u tegen zegt en is daarmee misschien wel de beste smartphone van dit moment. Het toestel heeft een razendsnelle quadcoreprocessor, een prachtig 720p-scherm en een prima camera. Alleen de bouw van dit toestel valt vies tegen, ondanks dat de Note II wel mooi en stevig is. Het toestel voelt alleen niet premium aan. Verder is het bij dit toestel wel belangrijk je te realiseren dat hij te groot zal zijn voor veel broekzakken en ook niet goed met een hand te bedienen is.

Onze review van de Galaxy Note II kun je hier vinden.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de eerste plaats: HTC One X

HTC One X koopwijzer

De HTC One X is wat ons een van de beste smartphones op dit moment, en met de steeds zakkende prijzen van de telefoon is hij inmiddels ook nog eens goed op het gebied van prijs/kwaliteitverhouding. De One X+, de grote broer van dit toestel, is natuurlijk nog beter, maar die is op dit moment te duur om op deze plek in onze koopwijzer terecht te komen. Het prachtige grote scherm van de One X, de quadcoreprocessor en het interne geheugen van 32GB maken hem tot de beste telefoons op de markt, met ook nog eens een heel mooi design. En met de prijs van €450 op het moment is ook dat geen probleem meer. Een verdiende eerste plek dus.

Meer informatie over de One X vind je in onze uitgebreide review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Beste smartphones

In deze categorie kiezen we de beste smartphones van de drie grootste platforms: Android, Windows Phone en iOS. Daarin speelt prijs geen rol en het kan dan ook zijn dat de toestellen in deze categorie qua prijs-kwaliteitsverhouding juist heel slecht zijn. Maar als je écht alles uit je telefoon wilt halen en daar alles voor over hebt, dan is dit de plek waar je moet zijn.

Android: HTC One X+

HTC One X+ koopwijzer beste android

De HTC One X+ is wat ons betreft de beste smartphone van dit moment. Hij verbetert op een aantal puntjes net zijn voorganger, de HTC One X. Alleen daarmee kost hij wel ruim honderd euro meer. Daarvoor krijg je een goede headset, 64GB geheugen en een wat snellere processor. En ook de rode accenten in het design zijn leuk. Verder is het een smartphone met een prachtig scherm, een heel snelle processor en een prima interface, met ook nog eens een heel mooi design. En vooral dat design en scherm zetten hem voor ons boven de Galaxy S III en Galaxy Note II van Samsung. Maar dat is ook vooral gebaseerd op persoonlijke voorkeuren, en het zou zomaar kunnen dat een van die toestellen voor jou persoonlijk beter is.

Met een review van de HTC One X+ zijn we op het moment nog bezig, onze eerste ervaringen kun je hier lezen.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Windows Phone: HTC 8X

HTC 8X koopwijzer beste windows

De HTC 8X, of officieel de Windows Phone 8X by HTC, is wat ons betreft de beste Windows Phone omdat het toestel prima specs combineert met een uitstekend design. De Lumia 920 van Nokia is misschien op sommige gebieden, zoals met zijn beeldstabilisatie en draadloze laadmogelijkheden, beter, maar de 8X is een goed gebalanceerd toestel. Het design is werkelijk prachtig, de telefoon voelt vrij dun aan en het scherm is erg mooi. De camera doet ook zijn ding en de Windows Phone-interface gaat naadloos over in het design van dit toestel. Een erg geslaagde Windows Phone van HTC dus.

Onze review van deze Windows Phone kun je hier vinden.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

iOS: Apple iPhone 5

Apple iPhone 5 koopwijzer beste ios

Dat de iPhone 5 van Apple de beste iOS-telefoon is moge duidelijk zijn. Het is de nieuwste iPhone en daarmee is eigenlijk alles al gezegd. Hij staat hier dus ook vooral voor de volledigheid. De iPhone 5 heeft een groter scherm dan de andere iPhones en draait op een razendsnelle processor die bijna alle andere telefoons achter zich laat in de benchmarks. Door de hogere resolutie is het grotere scherm niet minder scherp geworden en daarmee is het nog altijd een van de scherpste en mooiste schermen in de smartphonemarkt. Kortom: de iPhone 5 heeft genoeg in zijn mars om met recht de beste iPhone tot nu toe te zijn.

Meer over de iPhone 5 lees je in onze review

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Heb je niet zo veel geld, maar wil je wel een optimale smartphone-ervaring? Dan moet je hier zijn. In deze categorie kiezen we toestellen die een bijna perfecte platformbelevenis bieden, maar zo min mogelijk kosten. Dat doen we voor de besturingssystemen Android, Windows Phone en iOS. Vaak zullen hier toestellen terugkomen die je ook in de categorie midrange kunt vinden.

Android: Panasonic Eluga

Panasonic Eluga koopwijzer prijswkaliteit android

Voor zo’n €220 krijg je met de Panasonic Eluga specificaties die vorig jaar nog tot de absolute top van de markt zouden horen. Deze Eluga heeft ongeveer dezelfde specificaties als de Motorola Razr, maar dan voor veel minder geld. Een dualcoreprocessor, qHD-scherm en ontzettend plat design zijn allen van de partij. En de Eluga is nog eens waterdicht ook. En daar kan momenteel geen enkele Androidtelefoon van 220 euro tengenop. Sterker nog: de goedkoopste Androidtoestellen die in de buurt van deze specs komen kosten nog ruim €300 op dit moment. En die zijn dan niet eens waterdicht. Het moge dus duidelijk zijn dat de Eluga binnen het Androidspectrum de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft.

Voor meer informatie over de Eluga kun je terecht bij onze hands-on die we tijdens het Mobile World Congress maakten.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Windows Phone: HTC 8S

HTC 8S koopwijzer prijskwaliteit windows

De Windows Phone 8S van HTC staat op de lijst om tot goedkoopste Windows Phone 8-telefoon de komende tijd te worden. Dat is sowieso al leuk voor iedereen die het platform wil proberen. Maar los daarvan biedt de 8S een gaaf design en erg leuke specs voor nog geen €300. Zo is het een van de goedkoopste telefoons met een Krait-processor erin. En, ook niet onbelangrijk, het is een van de weinige Windows Phones die een MicoSD-kaartje slikt. Aan geheugen zul je dus geen gebrek hebben bij dit toestel.

We kunnen niet wachten tot de 8S bij ons binnenkomt om te reviewen, maar tot die tijd moet je het even doen met onze eerste ervaringen met het toestel.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

iOS: Apple iPhone 4S

iPhone 4S koopwijzer prijskwaliteit ios

Nu de iPhone 5 in de winkels ligt is de iPhone 4S redelijk in prijs gedaald. Voor €560 is het nog steeds geen goedkope telefoon, maar het verschil van 60 euro met een iPhone 4 met evenveel geheugen is hij zeker waard. En aangezien de goedkoopste iPhone 4 met 8GB nogal weinig geheugen heeft, is dat niet bepaald een aanrader. Dat betekent dat de iPhone 4S met zijn dualcoreprocessor, 8-megapixelcamera en Siri de beste iPhone is als het gaat om prijs-kwaliteitverhouding. Overigens zit de iPhone 5 er niet veel vanaf: die kost ruim €100 meer maar biedt daarvoor wel een stuk snellere processor en een groter scherm. Het zou dus zomaar kunnen dat de iPhone 5 over twee maanden op deze plek staat als de prijs nog wat zakt.

Meer info over de iPhone 4S kun je in onze review vinden.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Tablets

In deze categorie gaan we op zoek naar de beste tablets. Dat kunnen zowel high-end-tablets zijn die eruit springen om hun snelheid, scherm, design of functies als midrange-apparaten die juist een erg goede prijs-kwaliteitsverhouding hebben. Hierbij worden in principe alle besturingssystemen en prijsklassen in overweging genomen.

Op de derde plaats: Sony Xperia Tablet S

Sony Xperia Tablet S

De Xperia Tablet S van Sony kenmerkt zich vooral door zijn ontzettend mooie design. Het apparaat is net als zijn voorganger geïnspireerd op een boek met een omgevouwen bladzijde, maar dan wel veel beter uitgewerkt. De aluminium bouw maakt de Tablet S tot een sexy en tevens stevige tablet, die ook nog eens spatwaterbestendig is. Verder doet de Tegra 3-processor met zijn vier kernen prima werkt binnenin de tablet. Het scherm heeft helaas geen 1080p-resolutie, maar is toch best aardig en tot slot heeft Sony een aantal leuke aanpassingen in de software gemaakt.

Onze review van de Xperia Tablet S kun je hier lezen.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de tweede plaats: Google Nexus 7

Google Nexus 7

De Google Nexus 7 is de eerste tablet van Google en tevens een erg bijzondere. Ten eerste omdat het een van de eerste echt aantrekkelijke 7″-tablets is, maar ook omdat het verreweg het goedkoopste Nexus-apparaat is. Voor €250 krijg je een volledig uitgeruste tablet met een best mooi scherm, een Tegra 3-processor en de complete Google-ervaring. Een groot nadeel van de tablet is dat hij beperkt intern geheugen heeft en dat de diensten die er zijn om dat te ondervangen alleen in Amerika werken. Maar aan 16GB kun met een beetje zuinig gebruik wel genoeg hebben en voor €250 is de ervaring van deze tablet simpelweg ongeëvenaard.

Onze review van de tablet kun je hier lezen.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de eerste plaats: Apple iPad 4

Apple iPad 4 telekoopwijzer

De onbetwiste koning van de tablets blijft voorlopig nog even de iPad van Apple. Het scherm van deze tablet is fenomenaal en de prestaties hebben we niets op aan te merken. Maar het grote voordeel van de iPad blijft natuurlijk dat hij niet alleen stabiel is en een simpele interface heeft, maar ook een gigantische hoeveelheid aan applicaties tot zijn beschikking heeft. En dat is iets dat bij Android nog steeds niet helemaal in orde is. En dat terwijl de prijs, in tegenstelling tot bij de iPhone, niet eens zo veel hoger ligt dan van een Androidtablet met vergelijkbare specs. Een verdiende winnaar dus. Zeker nu hij met zijn A6X-processor nog een stukje sneller is geworden.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Pre-order

In deze categorie kun je de drie interessantste telefoons die nog de winkels moeten bereiken vinden. Het enige criterium daarvoor is dat de toestellen al aangekondigd moeten zijn en dus nog niet beschikbaar. Verder kan het alles zijn, zowel goedkope als dure telefoons en zowel telefoons die over een paar weken in de winkels komen als telefoons die nog een half jaar op zich laten wachten.

Op de derde plaats: Huawei Ascend D1 Quad

Huawei Ascend D1 Quad

Nu alle bekende fabrikanten hun quadcore-toestellen al op de markt hebben, is Huawei aan de beurt. De relatief onbekende toestelfabrikant heeft besloten zelf een quadcoreprocessor in elkaar te zetten voor de Ascend D1 Quad. Die heeft wat productieprobleempjes en vertraagt het toestel momenteel dus wat, maar daar wordt de telefoon niet minder interessant van. Als Huawei een goede prijs weet neer te zetten kan de concurrentiestrijd met de gevestigde orde nog wel eens interessant worden. Voor hetzelfde geld horen we helemaal niets meer van de Ascend D1 Quad, dat is nog even afwachten. Maar in ieder geval is het toestel een erg interessante om nog niet uit het oog te verliezen.

Meer info over de Ascend D1 Quad kun je vinden in onze hands-on met het toestel.

Op de tweede plaats: Asus PadPhone 2

Asus PadPhone 2

De Asus PadPhone was begin dit jaar een uitermate interessant concept. In veel markten is het apparaat op de markt gekomen en door velen bejubeld. Alleen er waren nog wel flinke problemen met het apparaat, bijvoorbeeld dat de tablet erg lomp was. In Nederland hebben we niets van deze problemen of de PadPhone gezien. Met versie twee moet daar verandering in komen. Wanneer we de PadPhone 2 kunnen verwachten is nog niet bekend, maar het belooft in ieder geval een interessant toestel te worden. Niet in de laatste plaats omdat hij op de quadcoreversie van Qualcomm’s Snapdragon S4-processor draait. En natuurlijk omdat het concept nog steeds heel gaaf is, en nu niet meer gepaard gaat met een veel te lompe tablet.

Op de eerste plaats: LG Optimus G

LG Optimus G koopwijzer

De LG Optimus G is een beetje geheimzinnig. Het toestel werd voor de IFA-beurs aangekondigd, maar was daar niet aanwezig. Inmiddels ligt hij in sommige landen op de markt, maar in Nederland is er geen spoor van te bekennen. En dat maakt deze smartphone misschien alleen nog maar interessanter. Deze Optimus G is namelijk de eerste telefoon met en quadcore Qualcomm Krait CPU. Gezien de dualcorevariant daarvan toestellen als de Galaxy S III en HTC One X al weet te benaderen of zelfs overtreffen, zijn we erg benieuwd wat de quadcoreversie gaat doen. Verder zit er in deze Optimus G naar verluidt een erg goede batterij en een nieuw, verbeterd, 720p-scherm. Het grootste struikelblok voor de Optimus G lijkt de fabrikant te worden: LG staat niet bekend om zijn snelle updates en goede software. Maar desondanks zijn we erg benieuwd naar de telefoon en verdient hij derhalve een eerste plaats in onze pre-order-categorie.

Tot slot

Hieronder vind je nog een keer van elke categorie welke telefoon als winnaar uit de bus is gekomen.

Categorie Winnaars maand november
Low-end Sony Ericsson Xperia ray
Midrange Panasonic Eluga
High-end HTC One X
Tablets Apple iPad 4
Pre-order LG Optimus G

Deze koopwijzer is tot stand gekomen aan de hand van onze ideeën over de huidige smartphonemarkt. Natuurlijk zijn die niet perfect en, hoewel zo objectief mogelijk, tot op zekere hoogte subjectief. Mocht je aanmerkingen hebben over onze keuzes, dan horen wij dat graag in de reacties onder dit artikel. Ook suggesties voor de volgende versie van deze koopwijzer kun je daar kwijt.

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters