Telekoopwijzer september

Het is tijd voor de tweemaandelijkse telekoopwijzer van All About Phones. In deze koopwijzer proberen we je advies te geven voor een nieuwe smartphone of tablet in een aantal categorieën.

Telekoopwijzer intro

 

De telekoopwijzer is een koopgids met informatie over de huidige telecommarkt. Deze koopwijzer verschijnt één keer per twee maanden en laat zien welke toestellen wij de beste vinden in de drie verschillende prijssegmenten. Daarnaast zullen we per besturingssysteem het beste toestel en het toestel met de beste prijs/kwaliteitverhouding aangeven en kijken we even vooruit naar wat er op de markt gaat komen. Ook tablets komen terug in de koopwijzer, in een eigen categorie. De koopwijzer is bedoeld om de keuze voor een telefoon of tablet te vergemakkelijken, als aanvulling op onze reviews en ervaringen.

Om het allemaal lekker overzichtelijk te houden, hebben we de koopwijzer opgedeeld in drie categorieën: low-end, midrange en high-end. Dat wil zeggen: toestellen onder de €200, toestellen tussen de €200 en €400 en toestellen duurder dan €400. Zo kun je dus makkelijk zoeken in de prijscategorie waar je een toestel in wilt uitzoeken. Daarnaast zullen we je nog vertellen wat in onze ogen de beste smartphone voor elk platform is, waarbij we niet kijken naar de prijs van dat toestel. En ook is er een hoofdstuk waarin per platform het toestel voorbij komt dat je de beste ervaring biedt voor het minste geld. In de categorie pre-order behandelen we toestellen die nog niet op de markt zijn, maar wel het bekijken waard. Om het af te ronden is er de tabletcategorie, die we in ieder geval voorlopig nog niet zullen opsplitsen.

Zoals jullie van ons gewend zijn zullen we lintjes uitdelen aan de winnaars van iedere categorie en zullen we al onze keuzes onderbouwen en waar mogelijk ook links geven naar onze review van het betreffende toestel. Om het lekker overzichtelijk te maken komt elke categorie op een aparte pagina terecht en zullen in de loop van de tijd onder iedere categorie de bijbehorende filmpjes worden geplaatst. Kooplinks zijn te vinden bij elk toestel, zodat je een toestel makkelijk ook daadwerkelijk kunt kopen. Kortom, genoeg te lezen. Enjoy!

Low-end

In de low-end categorie vallen toestellen die minder dan tweehonderd euro kosten. Dat kunnen zowel oudgedienden zijn die nu voor een zacht prijsje verkrijgbaar zijn, als toestellen die ook daadwerkelijk in deze categorie uitgebracht zijn. Het gaat hier niet perse om smartphones, maar in de praktijk is dat gezien de lage prijs van smartphones tegenwoordig wel zo. Over het algemeen kijken we voor de selectie van smartphones in deze categorie naar de losse prijs, maar vaak zal het ook om telefoons gaan die in een prepaidpakket verkrijgbaar zijn.

Op de derde plaats: Nokia Lumia 610

Nokia Lumia 610

Nokia heeft met de Lumia 610 de eerste echt toegankelijke Windows Phone op de markt gezet. Het toestel is in een prepaidpakket te verkrijgen en op die manier is een lage prijs gegarandeerd, iets dat Microsoft in de hand heeft gewerkt door de minimumspecificaties van Windows Phone 7 te verlagen. Daar heeft Nokia gretig gebruik van gemaakt, en de specs zijn met een 800MHz-processor en 256MB aan RAM niet al te best, maar de standaardtaken doet de Lumia 610 zonder problemen. Overigens wordt het toestel als je er veel apps op wilt draaien wel een stukje trager. Het scherm heeft wel een relatief hoge WVGA-resolutie, maar is kwalitatief gezien wat minder. Hetzelfde geldt voor de 5-megapixelcamera. Maar voor de standaard gebruiker blijft deze Lumia 610 een erg leuk toestel voor niet te veel geld.

Meer over de Nokia Lumia 610 kun je lezen in onze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de tweede plaats: Vodafone Smart II

Vodafone Smart II

Vodafone heeft met de Smart II één van de goedkoopste smartphones op de markt gezet. Het toestel is voor €70 in een prepaidpakket verkrijgbaar en voor dat geld krijg je eigenlijk heel veel terug. Het toestel heeft niet de beste specificaties, maar is wel een volledige en complete Android-smartphone. Dat wil zeggen dat je er bijvoorbeeld mee kunt navigeren, mee op Wi-Fi kunt en een flink aantal van de Play Store-applicaties op kunt installeren. Het 3,2″ HVGA-scherm is best aardig en zorgt ervoor dat je alle bekende applicaties kunt installeren. Vooral op snelheid lever je het nodige in, maar voor €70 mag dat ook wel. Deze Smart II is dus veel voor weinig.

Op de eerste plaats: Sony Ericsson Xperia ray

Sony Ericsson Xperia ray telekoopwijzer lowend

Sony Ericsson pakt het met de Xperia ray net een beetje anders aan dan met de gemiddelde smartphone. Waar de trend tegenwoordig is om een zo groot mogelijk scherm in een telefoon te proppen en alleen relatief simpele smartphones met een klein schermpje uit te rusten, heeft Sony Ericsson de Xperia ray uitgerust met een relatief klein 3,3″-scherm en redelijk goede specificaties. Zo heeft het toestel een erg goede 8-megapixelcamera, een kwalitatief goed scherm en een processor met een kloksnelheid van 1GHz. En ook het design is bij deze smartphone dik in orde. En dus heb je voor €190 een erg goede smartphone, mits je niet perse een gigantisch scherm hoeft te hebben. In de midrange-categorie gooide de Xperia ray een aantal maanden geleden al hoge ogen, inmiddels verdient hij met zijn lagere prijs een eerste plaats in de low-end-categorie.

Meer over de Xperia ray kun je vinden in onze review van de telefoon.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Midrange

Midrange toestellen zijn eigenlijk de optimale smartphones voor iedereen die iets meer te besteden hebben. Deze toestellen, in de prijscategorie tussen de 200 en 400 euro, zijn qua gebruikservaring vaak bijna gelijk aan de high-end-smartphones, maar bieden net wat minder luxe en snelheid. Dat neemt echter niet weg dat je zo goed als alles kunt doen met de gemiddelde midrangetelefoon. Ook komen in deze categorie vaak oude vlaggenschepen die inmiddels in prijs gedaald zijn en zo een erg goede deal vormen.

Op de derde plaats: Samsung Galaxy Ace 2

Samsung Galaxy Ace 2

Samsung heeft tijdens het ontwerpen van de Galaxy Ace 2 helaas niet enorm veel inspiratie gehad. Maar dat is ook wel meteen een van de weinige nadelen van de telefoon. Waar de eerste Ace nog bijzonder slecht was met zijn prijs-kwaliteitverhouding toen hij uitkwam, doet deze opvolger het prima. Voor zo’n €220 krijg je een dualcoreprocessor, een scherm dat gewoon een prima WVGA-resolutie heeft en voor de rest een heel complete featureset. Met Android 2.3 en Samsung’s TouchWiz-interface is het toestel ook prima voorzien en echte nadelen zijn er gewoon niet te bespeuren bij deze Ace 2. Alleen mist het toestel gewoon een wow-factor, maar daar is de prijs dan ook naar.

Meer informatie over de Ace 2 kun je vinden in onze eerste ervaringen met het toestel.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de tweede plaats: Sony Xperia P

Sony Xperia P

De Xperia P is een soort uitgebalanceerde versie van het huidige vlaggenschip van Sony, de Xperia S. Het toestel heeft een camera met een lagere resolutie, een wat kleiner scherm met een lagere resolutie en een op papier wat tragere processor. Maar in de praktijk doet hij op geen van die vlakken echt onder voor de Xperia S. Alleen de 16GB niet uitbreidbaar geheugen die de Xperia P heeft kan wellicht een beetje karig zijn voor sommige gebruikers. De bouwkwaliteit van het toestel is superieur aan alles wat Sony de afgelopen tijd gebouwd heeft op smartphonegebied, met een solide aluminium unibody en een mooi design. Kortom: een toppertje. Zeker nu de prijs naar rond de €330 gezakt is en het toestel zodoende in onze midrange-categorie valt.

Meer informatie over het toestel kun je vinden in onze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de eerste plaats: Galaxy Nexus

Galaxy Nexus telekoopwijzer

Google heeft met de Galaxy Nexus een prima toestel op de markt gezet dat afgelopen november hoge ogen gooide. Inmiddels is het toestel misschien niet meer onderdeel van de top van de markt, maar nu de prijs flink lager ligt is het toestel in de midrange-categorie zeker erg interessant. En dat het een Nexus is, betekent dat hij de eerste Android-updates krijgt en inmiddels met Android Jelly Bean uitgerust is. Ook het prachtige 4,7″ 720p scherm is een groot voordeel van deze telefoon. En tegenover zijn prijsgenoten is zelfs de inmiddels wat achterhaalde processor van de Nexus nog een redelijk snelle chip.

Een review van de Galaxy Nexus kun je hier vinden.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

High-end

In de high-endcategorie valt alles boven de 400 euro: alleen de crème de la crème van de smartphonemarkt komt hier terecht. Het gaat dan ook niet om toestellen met een goede prijs-kwaliteitsverhouding, maar om telefoons die zo veel mogelijk proberen te bieden aan de veeleisende gebruiker. Overigens wordt er met het kiezen van de lijst zeker wel rekening gehouden met die prijs-kwaliteitsverhouding. De telefoons in deze categorie komen dan ook niet noodzakelijk overeen met de toestellen die we als beste smartphone van een platform kiezen.

Op de derde plaats: HTC One X

HTC One X

De HTC One X is wat ons betreft de beste smartphone van dit moment, maar heeft wel zijn prijs als nadeel. De telefoon is een euro of honderd duurder dan bijvoorbeeld de Optimus 4X HD van LG en HTC’s eigen One S. En dat terwijl die toestellen niet veel onderdoen voor de One X. Het prachtige grote scherm van de One X, de quadcoreprocessor en het interne geheugen van 32GB maken hem toch net een stukje beter dan de One S, hoewel de One S vanwege zijn formaat wellicht voor velen toch een betere keuze is. Kortom, de verschillen zijn klein maar de winnaar van de high-end-categorie op dit moment blijft toch de HTC One S.

Meer informatie over de One X vind je in onze uitgebreide review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de tweede plaats: LG Optimus 4X HD

LG Optimus 4X HD

LG is met de Optimus 4X HD de derde grote speler op de markt met een quadcore-smartphone. En dat doet het toestel eigenlijk verrassend goed. Het is vooral de naam die de Optimus 4X HD tegen heeft. Want hoewel LG nog steeds geen goede naam heeft in de smartphonemarkt, is de Optimus 4X HD qua processorkracht erg goed, is het scherm prachtig en is de bouw eigenlijk niet slecht. Ook de interface die LG over het toestel heeft gelegd wist ons tijdens onze review te bekoren. Alleen de camera van de 4X HD valt tegen. Dat heeft er, in combinatie met het slechte trackrecord van LG als het gaat om Androidupdates, voor gezorgd dat dit toestel het niet tot de eerste plaats heeft weten te schoppen in onze koopwijzer.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Op de eerste plaats: HTC One S

HTC One S telekoopwijzer

De HTC One S is bijna net zo goed als de One X qua prestaties en scherm, maar heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van het paradepaardje van HTC. Niet op de laatste plaats is dat de prijs, als je een One S wilt kopen dan hoef je een euro of tachtig minder neer te tellen dan voor de One X. Maar ook de aluminium unibody en vooral het formaat zijn ook significante voordelen van de One S. Het toestel voelt door zijn unibody erg goed aan, iets dat versterkt wordt door het speciale productieproces dat de One S ondergaan heeft. En ook het formaat is prettig. Waar de meeste high-endtelefoons richting de 4,7” gaan met hun schermen, blijft de One S hangen op een ‘bescheiden’ 4,3” waardoor hij een stukje handzamer is dan bijvoorbeeld zijn grote broer de One X. Samen met het feit dat de One S met zijn Snapdragon S4-chip net zo snel is als de huidige quadcoretelefoons, zorgt dat ervoor dat hij op een verdiende eerste plaats uitkomt in onze koopwijzer.

Onze review van de HTC One S vind je hier.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Beste smartphones

In deze categorie kiezen we de beste smartphones van de drie grootste platforms: Android, Windows Phone en iOS. Daarin speelt prijs geen rol en het kan dan ook zijn dat de toestellen in deze categorie qua prijs-kwaliteitsverhouding juist heel slecht zijn. Maar als je écht alles uit je telefoon wilt halen en daar alles voor over hebt, dan is dit de plek waar je moet zijn.

Android: HTC One X

HTC One X telekoopwijzer

Waar de HTC One S nog won in onze high-endcategorie waar de prijs wel telt, is de One X toch wel de beste Androidtelefoon op dit moment. Zijn prachtige grote scherm, quadcoreprocessor en 32GB geheugen maken hem toch net een stukje beter dan de One S, hoewel de One S vanwege zijn formaat wellicht voor velen toch een betere keuze is. Kortom, de verschillen zijn klein maar de absolute winnaar van de Androidmarkt op dit moment blijft toch de HTC One X. Hoe lang dat nog zal duren, is met de komst van een aantal sterke smartphones overigens nog maar de vraag.

Meer informatie over de One X vind je in onze uitgebreide review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Windows Phone: Nokia Lumia 900

Nokia Lumia 900 telekoopwijzer beste windows phone

Nu Nokia het leeuwendeel van de Windows Phoneverkopen en ook -releases voor zijn rekening neemt, is het bijna in de lijn der verwachtingen komen liggen dat het vlaggenschip van Nokia ook automatisch de beste Windows Phone is. Natuurlijk is dat niet per se waar, maar in dit geval zeker wel. De Nokia Lumia 900 wint vooral op zijn design van de meeste Windows Phones. Alleen zijn kleinere broertje, de Lumia 800, is beter ontworpen. Maar die heeft een kleiner en slechter scherm, kleinere accu, geen front facing camera en minder goede netwerkondersteuning. Dat maakt de Lumia 900 dus duidelijk een betere telefoon. Jammer is dat het toestel geen update naar Windows Phone 8 gaat krijgen, maar dat geldt voor alle Windows Phones op het moment. Dat kunnen we de Lumia 900 dus niet kwalijk nemen.

Meer informatie over de Lumia 900 is te vinden in onze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

iOS: Apple iPhone 4S

Apple iPhone 4S telekoopwijzer

Wat de beste telefoon op het iOS-platform is moge natuurlijk duidelijk zijn. Voor de volledigheid staat deze categorie in onze telekoopwijzer, maar eigenlijk geeft Apple natuurlijk zelf al aan wat de beste telefoon is op hun platform. Op dit moment is dat de iPhone 4S. Heel veel beter dan de iPhone 4 is het toestel niet, maar de sterkere processor en betere camera geven hem toch zeker genoeg extra om zijn oudere broer te overwinnen. Overigens is het bijna tijd voor de iPhone 5, dus volgende keer vind je dit toestel hier waarschijnlijk niet meer terug.

Mocht je meer willen weten over de iPhone 4S, dan kun je terecht bij onze review van het toestel die je hier kunt vinden.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Heb je niet zo veel geld, maar wil je wel een optimale smartphone-ervaring? Dan moet je hier zijn. In deze categorie kiezen we toestellen die een bijna perfecte platformbelevenis bieden, maar zo min mogelijk kosten. Dat doen we voor de besturingssystemen Android, Windows Phone en iOS. Vaak zullen hier toestellen terugkomen die je ook in de categorie midrange kunt vinden.

Android: Samsung Galaxy Ace 2

Samsung Galaxy Ace 2 telekoopwijzer android prijskwaliteit

Samsung heeft tijdens het ontwerpen van de Galaxy Ace 2 helaas niet enorm veel inspiratie gehad. Maar dat is ook wel meteen een van de weinige nadelen van de telefoon. Waar de eerste Ace nog bijzonder slecht was met zijn prijs-kwaliteitverhouding toen hij uitkwam, doet deze opvolger het prima. Voor zo’n €250 krijg je een dualcoreprocessor, een scherm dat gewoon een prima WVGA-resolutie heeft en voor de rest een heel complete featureset. Met een goed paar specs, Android 2.3 en Samsung’s TouchWiz-interface biedt de Ace 2 een solide Androidervaring en dat is toch waar het om gaat in deze categorie.

Meer informatie over de Ace 2 kun je vinden in onze eerste ervaringen met het toestel. Een review zijn we inmiddels mee bezig, trouwens.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Windows Phone: Nokia Lumia 710

Nokia Lumia 710 telekoopwijzer

Na een klein uitstapje naar de inmiddels slecht verkrijgbare LG Optimus 7, is de Nokia Lumia 710 weer terug op deze plaats nu ook zijn prijs wat gezakt is. Als je het hebt over een goede platformervaring voor weinig geld, dan is de Lumia 710 van Nokia een toestel dat er alles aan doet om dat te bereiken. Het toestel is volledig uitgerust met alle speciale Windows Phonesoftware van Nokia en doet eigenlijk maar weinig onder voor de Lumia 800. De processor is nog steeds goed, het scherm is ook prima te doen en de interface van Windows Phone blijft hetzelfde. Alleen de camera, het design en de hoeveelheid meegeleverd geheugen zetten deze Lumia 710 onder de verschillende Windows Phonevlaggenschepen. Dat is echter iets dat je ook zeker in de prijs van het toestel terug kan vinden. Al met al heb je dus voor zo’n €200 een prima Windows Phone die je de hele platformervaring biedt.

Dat laatste bleek ook uit onze review, die je hier kunt vinden.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

iOS: Apple iPhone 4

Apple iPhone 4 telekoopwijzer

Al een tijdje heeft Apple de strategie ook de oudere iPhones nog even in leven te houden terwijl de nieuwe modellen al op de markt zijn. Dat heeft geresulteert in het feit dat je nu voor wat minder dan de hoofdprijs ook een prima iOS-toestel kunt krijgen. De iPhone 4 loopt namelijk maar op een beperkt aantal vlakken achter op zijn vervanger, maar kost een stuk minder. Als je niet perse een topcamera en een snellere processor wilt en er ook niet veel voor voelt om tegen je telefoon te praten, kun je met de iPhone 4 een flink bedrag uitsparen. En dan heb je toch een prima iPhone te pakken.

Meer over de iPhone 4 is te vinden in onze review over het toestel.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Tablets

In deze categorie gaan we op zoek naar de beste tablets. Dat kunnen zowel high-end-tablets zijn die eruit springen om hun snelheid, scherm, design of functies als midrange-apparaten die juist een erg goede prijs-kwaliteitsverhouding hebben. Hierbij worden in principe alle besturingssystemen en prijsklassen in overweging genomen.

Op de derde plaats: Asus Transformer Pad TF300

Asus Transformer Pad TF300

Voor wie de Transformer Prime een slagje te duur is heeft Asus nog niet zo lang geleden de Transformer Pad TF300 op de markt gezet. Een tablet die net als zijn grotere broer een quadcoreprocessor bezit en in combinatie met een toetsenborddock getransformeert kan worden tot een heuse Androidnetbook. Maar dan met een wat minder scherm, een design dat wat achterloopt op dat van de Transformer Prime en een wat hoger gewicht. Maar verder ontloopt de TF300 zijn grotere broer eigenlijk maar weinig.

Het sterke punt van deze tablet is dan ook dat de prijs opvallend laag ligt voor een tablet met een quadcoreprocessor die verder eigenlijk ook niets mist qua functies. Dat het hier gaat om een heuse ‘trasformer’ met toetsenborddock, is dan natuurlijk altijd mooi meegenomen.

       

           

           

       

Dynabyte.nl Los toestel: €399,-
Dixons.nl Los toestel: €399,-
Wehkamp.nl Tablet met dock: €474,-

Op de tweede plaats: Google Nexus 7

Google Nexus 7

Het introductieapparaat van Android Jelly Bean is sinds een aantal dagen verkrijgbaar en is een erg bijzonder apparaat om een aantal redenen. Ten eerste omdat het een van de eerste echt aantrekkelijke 7″-tablets is, maar ook omdat het verreweg het goedkoopste Nexus-apparaat is. Voor €250 krijg je een volledig uitgeruste tablet met een best mooi scherm, een Tegra 3-processor en de complete Google-ervaring. Een groot nadeel van de tablet is dat hij beperkt intern geheugen heeft en dat de diensten die er zijn om dat te ondervangen alleen in Amerika werken. Maar aan 16GB kun met een beetje zuinig gebruik wel genoeg hebben en voor €250 is de ervaring van deze tablet simpelweg ongeëvenaard.

Onze eerste ervaringen met de tablet kun je hier lezen.

Op de eerste plaats: De nieuwe Apple iPad

De nieuwe Apple iPad telekoopwijzer

De onbetwiste koning van de tablets blijft voorlopig nog even de iPad van Apple. Het scherm van deze tablet is fenomenaal en de prestaties hebben we niets op aan te merken. Maar het grote voordeel van de iPad blijft natuurlijk dat hij niet alleen stabiel is en een simpele interface heeft, maar ook een gigantische hoeveelheid aan applicaties tot zijn beschikking heeft. En dat is iets dat bij Android nog steeds niet helemaal in orde is. En dat terwijl de prijs, in tegenstelling tot bij de iPhone, niet eens zo veel hoger ligt dan van een Androidtablet met vergelijkbare specs. Een verdiende winnaar dus.

Voor onze review van de nieuwe iPad kun je hier terecht.

       

           

           

       

Studentmobiel.nl Los toestel: €464,-
Belsimpel.nl Los toestel: €478,-
2Call.nl Vanaf €0,- Los toestel: €485,-

Pre-order

In deze categorie kun je de drie interessantste telefoons die nog de winkels moeten bereiken vinden. Het enige criterium daarvoor is dat de toestellen al aangekondigd moeten zijn en dus nog niet beschikbaar. Verder kan het alles zijn, zowel goedkope als dure telefoons en zowel telefoons die over een paar weken in de winkels komen als telefoons die nog een half jaar op zich laten wachten.

Op de derde plaats: Huawei Ascend D Quad

Huawei Ascend D Quad

Nu alle bekende fabrikanten hun quadcore-toestellen al op de markt hebben, is Huawei aan de beurt. De relatief onbekende toestelfabrikant heeft besloten zelf een quadcoreprocessor in elkaar te zetten voor de Ascend D Quad. Die heeft wat productieprobleempjes en vertraagt het toestel momenteel dus wat, maar daar wordt de telefoon niet minder interessant van. Als Huawei een goede prijs weet neer te zetten kan de concurrentiestrijd met de gevestigde orde nog wel eens interessant worden. Voor hetzelfde geld horen we helemaal niets meer van de Ascend D Quad, dat is nog even afwachten. Maar in ieder geval is het toestel een erg interessante om nog niet uit het oog te verliezen.

Meer info over de Ascend D Quad kun je vinden in onze hands-on met het toestel.

Op de tweede plaats: Samsung Galaxy Note II

Samsung Galaxy Note II

Samsung kondigde tijdens de IFA-beurs hun tweede Note-telefoon aan in de vorm van de Galaxy Note II. Het toestel lijkt erg op de Galaxy S III, maar dan een stuk groter en met pennetje. Dat betekent dat het apparaat indrukwekkende specs heeft, waaronder een quadcore Exynos-processor en een 720p Super amoled HD-scherm. En natuurlijk het bekende S-pennetje dat in deze telefoon aardig verbeterd is. Er zijn legio mogelijkheden toegevoegd met de pen. En hoewel die er lang niet allemaal handig uitzien, zijn er toch zeker een aantal veelbelovende bij. We zijn dan ook heel benieuwd naar het uiteindelijke toestel als hij op de markt komt.

Onze hands-on met de Galaxy Note II kun je hier lezen.

Op de eerste plaats: LG Optimus G

LG Optimus G koopwijzer

Opvallende afwezige op de IFA was de LG Optimus G. Hoewel LG het toestel vlak voor de beurs had aangekondigd, was hij nergens te bekennen in Berlijn. Dat maakt het toestel echter niet interessant. Deze Optimus G is namelijk de eerste telefoon met en quadcore Qualcomm Krait CPU. Gezien de dualcorevariant daarvan toestellen als de Galaxy S III en HTC One X al weet te benaderen of zelfs overtreffen, zijn we erg benieuwd wat de quadcoreversie gaat doen. Verder zit er in deze Optimus G naar verluidt een erg goede batterij en een nieuw, verbeterd, 720p-scherm. Het grootste struikelblok voor de Optimus G lijkt de fabrikant te worden: LG staat niet bekend om zijn snelle updates en goede software. Maar desondanks zijn we erg benieuwd naar de telefoon en verdient hij derhalve een eerste plaats in onze pre-order-categorie.

Tot slot

Hieronder vind je nog een keer van elke categorie welke telefoon als winnaar uit de bus is gekomen.

Categorie Winnaars september 2012
Low-end Sony Ericsson Xperia ray
Midrange Galaxy Nexus
High-end HTC One S
Tablets De nieuwe Apple iPad
Pre-order LG Optimus G

Deze koopwijzer is tot stand gekomen aan de hand van onze ideeën over de huidige smartphonemarkt. Natuurlijk zijn die niet perfect en, hoewel zo objectief mogelijk, tot op zekere hoogte subjectief. Mocht je aanmerkingen hebben over onze keuzes, dan horen wij dat graag in de reacties onder dit artikel. Ook suggesties voor de volgende versie van deze koopwijzer kun je daar kwijt.

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters