Telekoopwijzer smartphones augustus 2014

Augustus! Met een nieuwe maand is het uiteraard ook weer tijd voor een nieuwe Telekoopwijzer van All About Phones. Je kunt in deze maandelijkse koopwijzer informatie inwinnen voor allerlei smartphones in een aantal verschillende categorieën.

Telekoopwijzer intro 

In de maandelijkse telekoopwijzer kun je informatie inwinnen voor als je een nieuwe smartphone wil aanschaffen. Wij laten in deze telekoopwijzer zien wat in onze ogen de beste smartphones zijn in drie verschillende categorieën. Ook hebben we een lijstje met een paar goede deals voor toestellen met een abonnement. Ook blikken we vooruit op smartphones die waarschijnlijk snel in de winkel liggen, in de pre-ordercategorie. De koopwijzer is bedoeld om de keuze voor een telefoon te vergemakkelijken, als aanvulling op onze reviews, hands-ons en video’s.

Om het allemaal lekker overzichtelijk te houden, hebben we de koopwijzer opgedeeld in drie categorieën: compacte smartphones, smartphones en phablets. Dat wil zeggen: toestellen met een schermdiagonaal van 4,3 inch of kleiner, toestellen met een schermdiagonaal tussen de 4,4 en 5,4 inch en toestellen met een schermdiagonaal van 5,5 inch of groter. In alle categorieën worden in verschillende prijssegmenten kooptips gegeven, gesorteerd van laag naar hoog. Zo kun je dus aan de hand van het gewenste schermformaat en je budget eenvoudig bekijken welke telefoon voor jou het beste is. Alle toestellen in deze koopwijzer zijn goede deals in onze ogen, een beste toestel uitroepen is vanwege de uiteenlopende voorkeuren per persoon erg lastig en doen we dan ook niet.

Verder bespreken we toestellen die je met een zogenaamd ‘budget abonnement’ kunt kopen, waaronder we een abonnement van maximaal €25 inclusief internet verstaan. Tot slot is er de pre-ordercategorie waarin toestellen terecht komen die nog niet op de markt zijn, maar inmiddels wel aangekondigd zijn. Tablets nemen we niet mee in deze koopwijzer, die kun je vinden in de telekoopwijzer tablets.

Zoals jullie van ons gewend zijn zullen we al onze keuzes onderbouwen en waar mogelijk ook links geven naar onze review of hands-on van het betreffende toestel. Om het lekker overzichtelijk te maken komt elke categorie op een aparte pagina terecht en zullen in de loop van de tijd onder iedere categorie de bijbehorende filmpjes worden geplaatst. Kooplinks zijn te vinden bij elk toestel, zodat je een toestel makkelijk ook daadwerkelijk kunt kopen. Kortom, genoeg te lezen. Enjoy!

Compacte smartphones

De categorie van de compacte smartphones is er voor iedereen die wel een smartphone wil, maar niet met een gigantisch scherm in zijn broekzak wil lopen. We hebben deze categorie gedefinieerd tot een schermformaat van 4,3 inch. Toestellen met dat schermformaat zijn nog goed draagbaar en er is voorlopig voldoende aanbod in dit segment.

Nokia Lumia 520

Nokia Lunia 520 nog altijd aan top bij Windows Phones in Nederland ca6f586ljl

Nokia’s Lumia 520 is de eerste low-end-telefoon ooit die met een score van 5 sterren door onze review heen is gekomen. Waar goedkope Androidtelefoons nog weleens haperen en traag worden, heeft dit toestel daar dankzij zijn Windows Phone-besturingssysteem weinig last van. Het toestel is uitgerust met een nette dualcore Qualcomm Snapdragon S4 Plus-processor en 512MB ram-geheugen. Verder heeft hij een 5-megapixelcamera die best goede plaatjes aflevert en heeft het toestel een mooi design met verwisselbare covers. Het 4″ wvga-scherm klinkt op papier beter dan het is, maar dat moet je voor dit geld maar voor lief nemen. Het toestel kost namelijk maar €90 en bied voor die prijs gewoon heel erg veel. Als je niet per se het uitgebreide app-aanbod van Android nodig hebt dan is dit dus hét toestel om te kopen als je niet teveel geld wilt uitgeven aan een smartphone.

Je kunt hier onze review van de Lumia 520 lezen voor meer informatie.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Motorola Moto E

Motorola Moto E koopwijzer

Motorola heeft de afgelopen tijd de Nederlandse markt opnieuw aangeboord en richt zich vooral op goede goedkope smartphones. Na de Motorola Moto G is er nu de Moto E en ook dit toestel biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding. De dualcore 1,2GHz-processor, 5-megapixelcamera en 4,3″ qHD-scherm klinken misschien niet erg spannend, maar ondanks dat presteert de Moto E zeker niet verkeerd. Zeker voor de prijs van zo’n €120 is het erg netjes. De Motorola Moto E biedt daarnaast een pure Android-ervaring en zal ook geüpdatet worden naar Android L, vooral dat laatste is voor een goedkope smartphone vrij uniek. De Motorola Moto E is kortom het beste Androidtoestel wat je kunt kopen met en budget van rond de €120.

We zijn op het moment nog bezig met onze review van de Moto E, een preview kun je hier alvast bekijken.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

BlackBerry Z10

BlackBerry Z10 zwart
BlackBerry Z10

De BlackBerry Z10 is het voormalige vlaggenschip van BlackBerry, dat inmiddels voor een erg lage prijs van zo’n €200 over de toonbank gaat. Gezien zijn voormalige high-endstatus heeft BlackBerry erg veel aandacht aan het toestel besteed en is hij goed in elkaar gezet. Ook qua specificaties heeft het toestel heel wat te bieden voor zijn prijs. De dualcore Krait-processor zorgt voor een soepele werking en het scherm is erg mooi. Ook de camera is voor deze prijs niet verkeerd en over het design van het toestel zijn we te spreken. Het besturingssysteem van deze smartphone is BlackBerry 10, wat twee kanten heeft. Aan de ene kant is het goed beveiligd en heeft het een prettige interface, aan de andere kant kent het ten opzichte van Android wel zijn beperkingen. Het ecosysteem is uiteraard nog niet zo ver als dat van Android, hoewel de mogelijkheid om Android-apps te draaien een hoop goed maakt. Houdt er daarbij echter wel rekening mee dat niet alle apps werken: de api’s van Google’s Play Services draaien namelijk niet op de smartphone.

Voor meer informatie over de BlackBerry Z10 kun je terecht in onze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Sony Xperia V

Telekoopwijzer smartphones augustus 2014 xperiav

De Sony Xperia V is inmiddels al ruim een jaar oud en dat betekent dat hij inmiddels in de herfst van zijn carrière zit. We verwachten ook niet dat hij nog lang verkrijgbaar zal zijn, maar nu hij dat nog wel is kun je er mooi je voordeel mee doen. Ondanks zijn leeftijd is de Xperia V namelijk best goed uitgerust met zijn 720p-scherm, 13-megapixelcamera en redelijk snelle dualcore Krait-processor. Om het af te maken is de smartphone waterdicht, zodat je hem zonder zorgen overal mee naartoe kunt nemen. Als leuke bonus ondersteunt de smartphone lte, hoewel je natuurlijk wel een wat duurder abonnement nodig hebt om daar gebruik van te maken. Dit alles krijg je voor zo’n €230, wat simpelweg een heel nette deal is.

Meer informatie over de Sony Xperia V kun je lezen in onze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Sony Xperia Z1 Compact

Sony Xperia Z1 Compact koopwijzer

‘Compacte’ versies van high-endsmartphones zijn al een tijdje in opkomst, maar een model dat dat concept zo goed uitbaat als de Xperia Z1 Compact van Sony is vrij uniek. De Xperia Z1 Compact is, in tegenstelling tot veel andere smartphones met een kleiner scherm, uitgerust met erg goede specificaties. Een Snapdragon 800-processor, 2GB ram, een 20-megapixelcamera en een 720p-scherm zijn allemaal van de partij. Het haalt het net niet bij de nieuwste generatie grote high-endtelefoons, maar is desondanks erg netjes. Nadelen heeft het toestel eigenlijk maar weinig, het grootste probleem waar we tijdens onze review tegenaan liepen was dat de prestaties van de camera niet altijd even goed zijn. Al met al is deze Xperia Z1 Compact wat ons betreft een erg geslaagd toestel en simpelweg het toestel dat je moet hebben als je naar een compacte maar wel goede Androidtelefoon op zoek bent. Met zijn prijs van zo’n €380 kost hij wat, maar dan heb je ook zeker wat.

Meer informatie? Lees hier onze review van de Sony Xperia Z1 Compact!

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Apple iPhone 5s

Apple iPhone 5s koopwijzer

De iPhone 5s is nog even de meest recente iPhone en daarmee hét iOS toestel. Nou is dat natuurlijk geen garantie voor een plaatsje in onze koopwijzer. Sterker nog: door zijn matige prijs-kwaliteitverhouding heeft de iPhone het niet vaak in onze koopwijzer weten te schoppen. Echter is de iPhone 5s in een vrij unieke positie in de categorie van kleine smartphones: namelijk als high-endtelefoon. Net als de Xperia Z1 Compact is dit toestel ondanks zijn kleine schermformaat niet achtergesteld op het gebied van functionaliteit of kwaliteit en dat is wel zo prettig voor iedereen die geen gigantisch scherm in zijn zak wil hebben. De iPhone 5s heeft een razendsnelle dualcoreprocessor, die een goede werking garandeert. Daarnaast heeft hij een vingerafdrukscanner gekregen voor gebruiksvriendelijke beveiliging en is de camera erg goed. Daarnaast is het toestel zoals alle recente iPhones uitgerust met een erg mooi Retina-scherm, is het design erg mooi en strak en is de telefoon met iOS 7 erg prettig in gebruik. De app-catalogus is gigantisch en de stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid van het OS liggen wat hoger dan bij Android.

Meer informatie over de Apple iPhone 5s kun je vinden in onze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Smartphones

In de smartphonecategorie komen alle smartphones uit het drukste gedeelte van de markt: die met een schermformaat tussen de 4,4 en 5,4 inch. Alles daaronder classificeren we als compacte smartphone, terwijl alles vanaf 5,5 inch in onze ogen een phablet is. In deze categorie brengen de meeste merken hun topmodellen uit en is er veel keuze in alle prijssegmenten. Het is dan ook niet voor niets de meest populaire categorie in de smartphonemarkt.

Alcatel Pop C7

Alcatel One Touch Pop C7 design

Goedkope smartphones met een groot scherm zijn in opkomst en schermformaten van 5″ voor minder dan €150 behoren inmiddels tot de mogelijkheden. Die combinatie kun je het beste kopen in de vorm van de Alcatel Pop C7, een toestel dat verder ook prima specificaties biedt voor zijn lage prijs. Voor zo’n €140 krijg je een telefoon met een quadcoreprocessor, 1GB ram, een 5″ wvga-scherm en een 5-megapixelcamera. Het ontwerp van de telefoon is niet bepaald creatief, maar de smartphone zit voor zijn lage prijs opvallend goed in elkaar en biedt al met al veel voor weinig. Als je een goedkope Androidsmartphone wilt en het grote scherm is geen belemmering voor je, dan is dit het toestel dat je moet hebben op het moment.

In onze review van de Pop C7 kun je meer informatie vinden over het toestel.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Nokia Lumia 630

Nokia Lumia 630 hands-on

De Lumia 630 wordt door Nokia als de opvolger van de razendpopulaire Lumia 520 gezien en is inmiddels voor zo’n €140 verkrijgbaar. Voor die prijs krijg je een erg complete Windows Phone met een 4,5″-display, 5-megapixelcamera, Snapdragon 400-quadcore-processor en de bekende stevige Nokia-bouw. Daar komt bij dat de Lumia 630 het launch-toestel van Windows Phone 8.1 is in Nederland. Daardoor beschikt het toestel direct over de Windows Phone-update en dat is een welkome toevoeging. Daar komt het bekende setje Nokia-software bovenop, met bijvoorbeeld een volledige versie van Here Drive met offline navigatie over de hele wereld.

Onze review van de Lumia 630 kun je hier lezen.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Motorola Moto G

Telekoopwijzer smartphones augustus 2014 motog

Dat de Motorola Moto G met zijn prijs van zo’n €170 in het low-endsegment valt, is iets dat je aan het toestel zelf in ieder geval niet afziet. De specs zijn prima en de daadwerkelijke prestaties van het toestel zijn ook niet verkeerd. De Moto G blinkt vooral uit met zijn 4,5″ grote 720p-scherm, iets dat we in deze prijsklasse niet vaak tegenkomen. De processor zien we inmiddels vaker, maar de Snapdragon 400-chip is nog steeds gewoon prima. Het design van de Moto G is losjes gebaseerd op de Moto X en ziet er zeker niet verkeerd uit. De mindere punten zijn er zeker ook: de Moto G heeft een matige camera en het geheugen van 8- of 16GB is niet uitbreidbaar. Overigens is er een ook 4G-versie van de Moto G beschikbaar die wel dat uitbreidbare geheugen heeft. Die heeft een prijs van zo’n €200, iets meer dus dan de 3G-variant.

Voor meer informatie kun je terecht in onze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Huawei Ascend P6

Huawei Ascend P6 koopwijzer

De Ascend P6 zette vorig jaar fabrikant Huawei op de kaart in de Nederlandse smartphonemarkt en niet zonder reden. De P6 ziet er prachtig uit, heeft een redelijk snelle quadcoreprocessor en een mooi 720p-scherm. Dat scherm is 4,7 inch groot en daarmee is het formaat van de smartphone ook nog eens buitengewoon handig. Het feit dat deze P6 met zijn 6,18 millimeter lange tijd de dunste smartphone ter wereld was, is mooi meegenomen. Dat dunne profiel brengt helaas wel een nadeel met zich mee: de accu van de Ascend P6 valt een beetje tegen. Desondanks is het een prima smartphone. De aanschafprijs van de Ascend P6 is inmiddels flink gezakt tot zo’n €240 en dat maakt het een erg goede deal.

Voor meer informatie over de Ascend P6 kun je terecht in onze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

LG G2

LG G2 koopwijzer

“Al met al zijn we meer dan tevreden met de G2. Met zijn strakke design, mooie scherm, prima camera en snelle ingewanden is het een telefoon die zich makkelijk kan meten met de concurrentie en als we de adviesprijs van het toestel meenemen heeft de G2 simpelweg de beste prijs-kwaliteitverhouding voor een high-endtelefoon van het moment.” Niet vaak sluiten we een review zo positief af, en niet vaak geven we vijf sterren aan een telefoon. Maar deze LG G2 kreeg ze door zijn uitmuntende prestaties, goede prijs en prachtige scherm. Dat betekent natuurlijk niet dat de G2 perfect is, want perfectie bestaat in de telecomwereld nou eenmaal niet. Zo waren we niet erg tevreden met de knoppen op de achterkant en had ook het materiaalgebruik beter gekund. Verder missen we een MicroSD-ingang. Echter blijft de G2 ook ondanks die punten een uitmuntende telefoon.

Het toestel moet inmiddels zijn meerderen erkennen in de nieuwe vlaggenschepen van Sony, Samsung en HTC. Echter bespaar je wel mooi bijna €200 als je de LG G2 verkiest boven een van die toestellen en ondanks dat is de smartphone nog steeds erg goed. Als je een goede smartphone wilt voor net iets minder geld, dan is de LG G2 zeker een aanrader.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Nokia Lumia 930

Nokia Lumia 930 img 7603

De Lumia 930 is het vlaggenschip van Nokia en een van de eerste smartphones die ‘out of the box’ al draait op Windows Phone 8.1. Microsoft heeft haar mobiele besturingssysteem voorzien van een flinke update. Een goede zaak, aangezien de grote achterstand op Android en iOS nu wat kleiner is geworden. Deze Lumia-smartphone is weer voorzien van een erg fraai en opvallend ontwerp. Bovendien zit er ook een uitstekende PureView-camera in de Lumia 930, die foto’s schiet in 20 MP. Het voordeel aan Windows Phone is onder andere dat je batterij zeer lang mee gaat. Zo ook bij deze smartphone. En het handige van Lumia’s is dat Nokia altijd zeer goede software meelevert, zoals de Here-suite. Met Here Drive beschik je over het beste gratis navigatiesysteem voor smartphones. Zijn er dan ook nadelen? Jazeker: het eerder besproken Windows Phone, maar ook zijn zware gewicht.

In de review gaven we de Nokia Lumia 930 niettemin vier sterren.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

HTC One M8

HTC One M8 design

De HTC One M8 gooit het vooral op design en premium gebruikservaring om de strijd met zijn concurrentie te winnen. Het toestel ziet er dan ook prachtig uit. Hij heeft net als zijn grote concurrenten een Snapdragon 801-processor en is voorzien van een 5″ groot 1080p-scherm. Het toestel heeft net als zijn voorganger een ultrapixelcamera en is zelfs uitgerust met een tweede camera om diepte-informatie aan een foto te hangen. Ook de boomsound-speakers zijn weer aanwezig en de One M8 moet het dus goed doen op multimediavlak. Al met al dus een erg interessante smartphone, die wij zeker boven de Galaxy S5 zouden verkiezen als het gaat om een prettige dagelijkse gebruikservaring en alle toeters en bellen wat minder belangrijk zijn. Die keuze zal uiteraard persoonlijk zijn, maar dat maakt de One M8 niet minder het aanraden waard.

Meer informatie over de HTC One M8 vind je in onze review. Het toestel is voor €552 verkrijgbaar bij Telecomlink.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Sony Xperia Z2

Sony Xperia Z2 design

Sony’s Xperia Z2 is wat ons betreft het beste allround-toestel op de high-endmarkt wat ons betreft. De smartphone is functioneel gezien wat uitgebreider dan de HTC One M8, terwijl hij duidelijk hoogwaardiger overkomt dan de Galaxy S5. We gaven hem in onze review dan ook als enige van de drie vijf sterren. Qua specificaties is de Xperia Z2 top. Het scherm is een 5,2″ groot ips-paneel met full hd-resolutie. De processor is een Snapdragon 801-chip, die lekker snel is. Op de achterkant is een 20,7-megapixelcamera te vinden, met een 4K-videofunctie. De Xperia Z2 is gebouwd van glas en aluminium en komt zodoende erg luxueus over. Als kers op de taart is de Xperia Z2 waterdicht tot 1,5 meter diep. Nadeel is wel dat de smartphone redelijk fors qua formaat en gewicht is.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Phablets

In de phabletcategorie bespreken we de grootste categorie van de smartphonemarkt. Hoewel er geen eenduidige definitie van een phablet is, gaat het duidelijk om toestellen met een groot scherm en met een belfunctie. Wij hebben deze categorie gedefinieerd als toestellen met een schermformaat tussen de 5,5 en 6,9 inch. Alles vanaf 7 inch is een tablet en komt in onze speciale tabletkoopwijzer terug.

Acer Liquid S1

Acer Liquid S1 koopwijzer

Met zijn prijs van ongeveer €230 is de Acer Liquid S1 de goedkoopste echte phablet, die met zijn 5,7-inch-display een lekker groot scherm biedt. Desondanks is de Liquid S1 redelijk snel, heeft hij een mooi scherm en is de batterij van het apparaat prima. De Androidbuild is nauwelijks aangepast door Acer en dat maakt het toestel niet alleen sneller maar zorgt er ook voor dat de interface lekker clean en overzichtelijk is. De camera van de Liquid S1 wist ons niet zo te bekoren, maar dat is een kleine smet op een verder prima smartphone. Als je weinig wilt betalen voor een groot scherm in je smartphone, dan moet je deze Liquid S1 zeker eens bekijken.

Als je meer wilt weten over de Acer Liquid S1 dan kun je terecht in onze review van het toestel. De smartphone is voor 233 euro beschikbaar bij Valeda.

Huawei Ascend G750

Huawei Ascend G750 koopwijzer

De Huawei Ascend G750 is een voordelige phablet van Huawei die een erg net setje specs biedt. Zo is het toestel een van de weinigen in Nederland met een ‘echte’ octacoreprocessor. Deze chip van MediaTek heeft acht ARM Cortex A7-kernen die simultaan kunnen werken. De Ascend G750 is de opvolger van de bijzonder populaire Ascend G700 en heeft op een aantal punten verbeteringen doorgemaakt. Behalve de achtkernige processor is het scherm gegroeid naar 5,5″ en is de camera nu voorzien van een 13-megapixelresolutie. Voor €242 biedt de smartphone een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding en daarmee is het een aanrader voor iedereen die een wat kleinere phablet voor niet al te veel geld zoekt.

In dit artikel kun je onze ervaringen met de Huawei Ascend G750 lezen.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Acer Liquid S2

Acer Liquid S2 design

Lange tijd was de Acer Liquid S2 vrij slecht verkrijgbaar en werd de prijs behoorlijk hoog gehouden. Erg goed verkrijgbaar is hij nog steeds niet, maar de prijs van het toestel is inmiddels wel erg netjes. Zo’n €320 betaal je voor de smartphone. Het toestel heeft een 6″ Full HD-scherm, een Snapdragon 800-processor en kan in 4K-resolutie filmen. Daarnaast is het de eerste telefoon met een flitser die helemaal rond de camera zit. Een klein puntje is dat de software, in ieder geval ten tijde van onze review, niet helemaal stabiel was. Daarnaast zou je het formaat van de S2 iets te gortig kunnen vinden: hij heeft een 6″-scherm met randen er omheen die wel iets kleiner hadden gekund. Maar als die twee dingen geen bezwaar zijn heb je wel voor bijna €200 minder een erg goed alternatief voor bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 3.

Onze review van de Liquid S2 kun je hier raadplegen voor meer informatie. De Acer Liquid S2 kun je voor €307 kopen bij Afuture.

Samsung Galaxy Note 3

Samsung Galaxy Note 3 koopwijzer

Hoewel deze smartphone bijna een jaar oud is, neemt dat niet weg dat deze telefoon voor ongeveer 480 een goede deal is. De smartphone heeft een 5,7″ full hd-amoledscherm, een dikke Qualcomm Snapdragon 800-processor en maar liefst 3GB ram. De camera heeft een resolutie van 13 megapixel en kan 4K-video’s opnemen. Natuurlijk is de Note 3 voorzien van de S Pen die karakteristiek is voor de Note-serie en is de functionaliteit daarvan opnieuw uitgebreid. Het ontwerp van de Note 3 is geïnspireerd op een leren notitieblokje en of je het nou mooi vind of niet, het voelt in ieder geval een stuk beter dan dat van vorige Samsung-telefoons. Voor een ieder die op zoek is naar een goede phablet, is de kans groot dat deze Note 3 voorlopig de beste keuze is.

Meer informatie over het toestel kun je vinden in onze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Nokia Lumia 1520

Nokia Lumia 1520 design

De Nokia Lumia 1520 is de eerste Windows Phone-phablet en tevens de eerste Windows Phone met een quadcoreprocessor en full hd-scherm. Ondanks dat Windows Phone nog niet erg best voor phablets geoptimaliseerd is, is de 1520 wel een erg goede telefoon. Een Snapdragon 800-processor, een erg mooi 6 inch groot full hd-scherm en een prima 20-megapixelcamera, deze Lumia 1520 heeft het allemaal. Het toestel is natuurlijk weer gebouwd van een stevige polycarbonaat unibody zoals we van Nokia gewend zijn en heeft een aantal nuttige apps van Nokia standaard geïnstalleerd staan. Voor de meesten zal de Note 3 een betere keuze zijn omdat hij uitgebreider is en iets goedkoper. Maar als je waarde hecht aan een goede Office-integratie, een stevige body, een geweldige camera of de handige software die Nokia meelevert, is deze Lumia 1520 zeker ook een goede keuze.

Meer informatie over de Lumia 1520 kun je vinden in onze uitgebreide review over de smartphone. De Nokia Lumia 1520 kost op het moment zo’n €500.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Budget-abonnementen

Voor iedereen die een abonnement met internet erbij wil, kan het erg voordelig zijn om geen sim-only te nemen maar zijn toestel erbij te kopen. Voor een sim-only met internet ben je namelijk al snel 10 tot 15 euro kwijt en voor een tientje meer heb je een prima toestel erbij. Die toestellen bespreken we in deze categorie, uiteraard in combinatie met een abonnement. Het gaat dan om abonnementen tot 25 euro met een toestel erbij dat gratis is of maximaal vijftig euro kost.

Huawei Ascend P6

Huawei Ascend P6 koopwijzer

De Huawei Ascend P6 is al en tijdje een van de beter verkopende toestellen in combinatie met een goedkoop abonnement en dat heeft zeker een reden. De P6 ziet er prachtig uit, heeft een redelijk snelle quadcoreprocessor en een mooi 720p-scherm. Dat scherm is 4,7 inch groot en daarmee is het formaat van de smartphone ook nog eens buitengewoon handig. Het feit dat deze P6 met zijn 6,18 millimeter lange tijd de dunste smartphone ter wereld was helpt daar overigens ook zeker aan mee.

Het is ook meteen de goedkoopste telefoon in deze categorie, voor een bedrag van slechts €20 per maand inclusief 500MB internet en 200 minuten. Het abonnement in kwestie is van Tele2 en wordt verkocht via Belsimpel. De bundel is helaas wel exclusief sms’jes, maar gelukkig zijn er veel goedkope extra mogelijkheden. Zo kun je voor €1,25 per maand een sms-bundel aanschaffen met 250 berichtjes. Voor €2,50 per maand extra kun je nog eens 250MB data bijkopen als je wilt.

Voor meer informatie over de Ascend P6 kun je terecht in onze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Sony Xperia Z

Telekoopwijzer smartphones augustus 2014 z

De Xperia Z was al een van de betere deals van onze koopwijzer en nu is hij ook nog eens in prijs verlaagd. Dat maakt deze oude toptelefoon van Sony helemaal aantrekkelijk. Het toestel heeft een goed setje specificaties, bijvoorbeeld een Full HD-scherm met een diameter van 5″, een flinke 13-megapixelcamera en een aardig snelle Snapdragon S4 Pro-processor. Daarnaast is hij erg strak ontworpen en als mooie bonus volledig waterdicht.

Ook dit toestel koop je het goedkoopst bij Belsimpel. Voor €19 per maand krijg je 300 minuten en 500MB en wordt de Xperia Z er gratis bijgeleverd. Net als bij de andere toestellen van de aanbieder, kun je ook hier goedkoop sms’jes, minuten en MB’s bijkopen. Het gaat overigens om een Ben-abonnement.

Enige voorzichtigheid is overigens geboden als je dit toestel wilt hebben: het display van de telefoon blijkt relatief snel te barsten.Voor meer informatie over de Xperia Z kun je terecht bij onze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Nokia Lumia 925

Nokia Lumia 925 img 0486

Voor iedereen die geen Android wil of op zoek is naar een wat betere camera in een toestel met een voordelig abonnement, is de Lumia 925 van Nokia een goede keuze. De smartphone is uitgerust met een 8,7-megapixel-PureView-camera, mooi 720p-display en dualcore Snapdragon S4 Pro-processor. De smartphone ziet er verder erg goed uit met zijn aluminium randen en polycarbonaat achterkant. De Windows Phone draait nu nog op versie 8 van het besturingssysteem, maar zal deze zomer naar versie 8.1 geüpdatet worden. Dan wordt de functionaliteit van het toestel nog eens flink uitgebreid.

De beste deal die we voor deze smartphone geselecteerd hebben, is er een van Tele2. Voor €20 per maand krijg je de Lumia 925 voor niks en kun je iedere maand 200 minuten of sms’jes verstoken en 500MB data. Dat abonnement kun je hier aanschaffen.

Voor meer info over de Lumia 925 kun je in onze review terecht.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

LG G2

Telekoopwijzer smartphones augustus 2014 g2

Als je echt een goede smartphone wilt bij een goedkoop abonnement, dan moet je bij de LG G2 zijn. De smartphone loopt qua specificaties maar net achter tegenover de huidige topmodellen en kreeg in onze review zelfs vijf sterren. Het toestel heeft een 13-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie, een Snapdragon 800-processor en een 5,2 inch groot full hd-scherm. Daarbij komt een ontwerp met ontzettend dunne randen rond het scherm, waardoor het toestel toch redelijk compact is.

Dit alles kun je op de kop tikken voor €25 per maand en een eenmalige bijbetaling van €43. Het genoemde abonnement is van Tele2 en combineert 200 minuten of sms’jes met 1GB data. Je kunt hem hier bestellen.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Pre-order

In de pre-ordercategorie bespreken we toestellen die wel aangekondigd zijn door hun fabrikant, maar nog niet in de winkels liggen. We bieden dus een kijkje in de toekomstige smartphonemarkt, met toestellen die de moeite waard zijn om in de gaten te houden. Als je abonnement dus binnenkort afloopt en je alvast op zoek bent naar een toestel, kun je hier wellicht iets leuks vinden. Overigens komen in deze categorie allerlei opvallende toestellen terecht en hoeft het niet per se zo te zijn dat een hier genoemd toestel ook daadwerkelijk de aankoop waard zal worden. Daarover kunnen we simpelweg nog geen definitief oordeel vellen voordat een smartphone op de markt is.

Nokia Lumia 530

Nokia Lumia 530 koopwijzer

Afgelopen maand kondigde Microsoft de komst van de Nokia Lumia 530 aan. Deze smartphone wordt de opvolger van de zeer succesvolle en goede Lumia 520, die nog steeds in de Telekoopwijzer is opgenomen. De 520 kreeg bij ons zelfs als eerste smartphone uit het laagste segment in zijn review vijf sterren. De verwachtingen voor de Lumia 530 zijn dus hooggespannen. Dat betekent niet dat Microsoft de prijs omhoog drijft. De Lumia 530 moet minder dan honderd euro gaan kosten. Hoewel 512 MB aan ram op het oog redelijk weinig is, heeft de Lumia het voordeel dat hij op het lichte Windows Phone 8.1 draait. Uiteraard zal ook de 530 voorzien zijn van de uitgebreide Here-suite van Nokia, met onder andere het uitstekende navigatieprogramma Here Drive. Het ontwerp van de Lumia 530 oogt opnieuw net zo opvallend als menig ander Nokia-telefoontje. De Lumia 530 komt later deze maand wereldwijd op de markt.

Acer Liquid Jade

Telekoopwijzer smartphones augustus 2014 liquid

Het is nog een beetje onduidelijk wanneer de Acer Liquid Jade op de markt komt. In ieder geval dit kwartaal. Waarschijnlijk gaat de Liquid Jade Plus tussen de 200 en 250 euro kosten. Voor die prijs krijg je een 5 inch-scherm met een resolutie van 720p. Er is 1 GB voorhanden aan werkgeheugen. De processor heeft een kloksnelheid van 1,3 GHz en vier kernen. Het geheugen van 8 GB is uitbreidbaar. In de telefoon kun je twee SIM-kaarten kwijt. Het nadeel van de Acer Liquid Jade is dat ‘ie geen lte ondersteunt. Supersnel 4G-internetten is er met de Acer dus niet bij. De batterij heeft met 2100 mAh niet heel veel inhoud. De camera van 13 MP mag er wel wezen. Aan de voorkant zit ook nog een cameraatje die kiekjes maakt in 2 MP.

OnePlus One

OnePlus One design

OnePlus is een nieuwe smartphonefabrikant die met zijn One de smartphonemarkt meteen goed laat zien waar het toe in staat is. Voor €269 krijg je een smartphone die qua specificaties vergelijkbaar is met de Samsung Galaxy S5 en dat is op z’n minst indrukwekkend. De smartphone draait standaard op CyanogenMod, een populaire custom rom voor Androidsmartphones. Hij is gebaseerd op een Snapdragon 801-processor, heeft een 5,5 inch groot full hd-scherm en op de achterkant prijkt een 13-megapixelcamera. Met 3GB werkgeheugen en een 3100mAh-batterij wordt het setje specs goed afgerond.

In principe is de OnePlus One al verkrijgbaar en wij hebben hem binnen, maar de verkrijgbaarheid is zo slecht dat we hem nog even in de pre-ordercategorie laten. Om hem te bemachtigen moet je een invite hebben die je momenteel vooral via verschillende wedstrijden kunt winnen. Maar dat schiet dus niet echt op. Wanneer de OnePlus One ‘normaal’ verkrijgbaar is, is nog even de vraag.

Onze review van de OnePlus One kun je hier nalezen.

Tot slot

Deze koopwijzer is tot stand gekomen aan de hand van onze ideeën over de huidige smartphonemarkt. Hoewel we ons uiterste best doen om deze zo objectief mogelijk te houden, wordt deze lijst ook in zekere mate beïnvloed door de voorkeuren van onze redactie. Mocht je opmerkingen hebben over onze keuzes, dan horen wij dat graag in de reacties onder dit artikel. Ook suggesties voor de volgende versie van deze koopwijzer kun je daar kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

   De pop C7 is Android. Maar Google eens een beetje en volg de koopwijzer van AllAboutPhones. Als je het niet eens bent met de keuzes zul je toch zelf opzoek moeten.

  1. Quasimodo -

   Met prepaid abo vaak nog €20-€30 goedkoper dan los/unlocked. Je kunt na een jaar je toestel gratis laten unlocken en overstappen naar elke willekeurige provider.

   Ook zijn er verschillende acties waarbij je cashback krijgt.
   De Pop C7 doet momenteel €90,00 + €20,00 beltegoed + €20,00 cashback.
   Je betaalt netto dus €50,00. Het toestel los is €120,00

 1. mojami2001 -

  Ik twijfel over een paar telefoons welke zouden jullie nemen
  Xperia SP
  Xperia m2 (aqua)
  HTC Desire 610
  Moto g ( met uitbrijdbaargeheuge)

  Ik ben 13

  1. Danijel -

   We vonden de G3, net als de S5, net niet goed genoeg. Check ook onze review daarvoor. Zo valt het scherm tegen en de prestaties van het toestel.

 2. Willo19 -

  ik vind het niet kloppen dat de lumia 1520 wordt meegenomen voor € 530,–. In werkelijkheid is dit toestel al weer stukken goedkoper dan bijvoorbeeld een note 3. Ik kocht er bijvoorbeeld een maand geleden 1 voor 429 bij coolblue. Nu nog voor die prijs nog steeds bij mediamarkt. De camera in deze telefoon is uitzonderlijk goed en van al deze phablets heeft de lumia verreweg de langste stand-by tijd. En over vormgeving kun je van smaak verschillen maar daar is bij de lumia in elk geval wel zeer veel aandacht aan besteed. Het lijkt me dat dit toestel met die prijs best een paar plaatsjes mag stijgen..

  1. Danijel -

   Het toestel kost momenteel rond de 500 euro in werkelijkheid, het is aangepast in de tekst. De tekst is hierop aangepast. Check ook deze prijsvergelijker bijv voor de actuele prijs http://tweakers.net/pricewatch/348287/nokia-lumia-1520-zwart.html. Bij Coolblue kost het toestel momenteel 550 euro en is daarmee een van de duurste shops.

   We laten hem dan ook op deze positie staan omdat de Note 3 50 tot 70 euro goedkoper is dan de Lumia 1520. http://tweakers.net/product/341308/samsung-galaxy-note-3/

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Google Location History Android

Android verzamelt veel meer informatie over je dan je denkt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters