Telekoopwijzer smartphones september 2014

Het is inmiddels september en dat betekent tijd voor een nieuwe telekoopwijzer. Ook deze maand zullen we de beste deals op de smartphonemarkt voor je behandelen in verschillende categorieën.

Telekoopwijzer intro 

De telekoopwijzer is een koopgids met informatie over de huidige telecommarkt. Deze koopwijzer verschijnt maandelijks en laat zien welke toestellen wij de beste vinden in de drie verschillende categorieën. Daarnaast hebben we een lijstje met een aantal goede deals voor toestellen met een abonnement en kijken we alvast vooruit op wat er komen gaat in de markt in de pre-ordercategorie. De koopwijzer is bedoeld om de keuze voor een telefoon te vergemakkelijken, als aanvulling op onze reviews, hands-ons en video’s.

Om het allemaal lekker overzichtelijk te houden, hebben we de koopwijzer opgedeeld in drie categorieën: compacte smartphones, smartphones en phablets. Dat wil zeggen: toestellen met een schermdiagonaal van 4,3 inch of kleiner, toestellen met een schermdiagonaal tussen de 4,4 en 5,4 inch en toestellen met een schermdiagonaal van 5,5 inch of groter. In alle categorieën worden in verschillende prijssegmenten kooptips gegeven, gesorteerd van laag naar hoog. Zo kun je dus aan de hand van het gewenste schermformaat en je budget eenvoudig bekijken welke telefoon voor jou het beste is. Alle toestellen in deze koopwijzer zijn goede deals in onze ogen, een beste toestel uitroepen is vanwege de uiteenlopende voorkeuren per persoon erg lastig en doen we dan ook niet.

Verder bespreken we toestellen die je met een zogenaamd ‘budget abonnement’ kunt kopen, waaronder we een abonnement van maximaal €25 inclusief internet verstaan. Tot slot is er de pre-ordercategorie waarin toestellen terecht komen die nog niet op de markt zijn, maar inmiddels wel aangekondigd zijn. Tablets nemen we niet mee in deze koopwijzer, die kun je vinden in de telekoopwijzer tablets.

Zoals jullie van ons gewend zijn zullen we al onze keuzes onderbouwen en waar mogelijk ook links geven naar onze review of hands-on van het betreffende toestel. Om het lekker overzichtelijk te maken komt elke categorie op een aparte pagina terecht en zullen in de loop van de tijd onder iedere categorie de bijbehorende filmpjes worden geplaatst. Kooplinks zijn te vinden bij elk toestel, zodat je een toestel makkelijk ook daadwerkelijk kunt kopen. Kortom, genoeg te lezen. Enjoy!

Compacte smartphones

De categorie van de compacte smartphones is er voor iedereen die wel een smartphone wil, maar niet met een gigantisch scherm in zijn broekzak wil lopen. We hebben deze categorie gedefinieerd tot een schermformaat van 4,3 inch. Toestellen met dat schermformaat zijn nog goed draagbaar en er is voorlopig voldoende aanbod in dit segment.

Er is deze maand één belangrijk nieuw toestel in deze categorie verschenen, namelijk de onderstaande Nokia Lumia 530. Verder moet vooral opgemerkt dat er een grote vernieuwing van de markt voor de deur staat en dat toestellen als de Xperia Z1 Compact en iPhone 5s binnenkort vervangen zullen worden. We verwachten dus grote veranderingen in deze categorie volgende maand en mocht je nog even kunnen wachten met het kopen van een nieuw toestel dan is dat wellicht de moeite waard.

Nokia Lumia 530

Nokia Lumia 530 koopwijzer

De Nokia Lumia 530 komt de oude Lumia 520 vervangen op de markt. De smartphone kost een tientje meer en is dan ook meer een update dan echt een opvolger voor de Lumia 520. Die Lumia 520 was echter nog een uitstekende deal en dat is deze Lumia 530 ook weer. Met een iets modernere chipset, een wat verfijnder ontwerp en Windows Phone 8.1 voorgeïnstalleerd is de 530 weer lekker up-to-date en ook meteen de goedkoopste smartphone die wij je aanraden. Voor zo’n €100 krijg je een toestel met een 4-inch scherm, een 5-megapixelcamera en een quadcore Snapdragon 200-processor. Vanwege het vrij lichte Windows Phone werkt de telefoon soepel en heb je met deze Lumia 530 vooral een betrouwbare, eenvoudige smartphone. Een aanrader voor iedereen die wel een slimme telefoon wil, maar niet teveel wil betalen en ook niet teveel toeters en bellen hoeft dus. Overigens bestaat er voor de liefhebber ook een dualsim-versie van deze Nokia.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Motorola Moto E

Motorola Moto E koopwijzer

Motorola heeft de afgelopen tijd de Nederlandse markt opnieuw aangeboord en richt zich vooral op goede goedkope smartphones. Misschien wel het meest geslaagde toestel dat daarbij hoort is de Motorola Moto E. De dualcore 1,2GHz-processor, 5-megapixelcamera en 4,3″ qHD-scherm klinken misschien niet erg spannend, maar ondanks dat presteert de Moto E zeker niet verkeerd. Voor de prijs van zo’n €110 is het erg netjes. De Motorola Moto E biedt daarnaast een pure Android-ervaring en zal ook geüpdatet worden naar Android L, vooral dat laatste is voor een goedkope smartphone vrij uniek. De Motorola Moto E is kortom het beste Androidtoestel wat je kunt kopen met en budget van rond de €120 en ontving dan ook niet voor niets de volle vijf sterren in onze review.

Voor meer informatie over de Moto E kun je terecht in onze review van het apparaat.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

BlackBerry Z10

BlackBerry Z10 koopwijzer

De BlackBerry Z10 is het voormalige topmodel van BlackBerry, dat inmiddels voor een erg lage prijs van zo’n €200 over de toonbank gaat. Gezien zijn voormalige high-endstatus heeft BlackBerry erg veel aandacht aan het toestel besteed en is hij goed in elkaar gezet. Ook qua specificaties heeft het toestel heel wat te bieden voor zijn prijs. De dualcore Krait-processor zorgt voor een soepele werking en het scherm is erg mooi. Ook de camera is voor deze prijs niet verkeerd en over het design van het toestel zijn we te spreken. Het besturingssysteem van deze smartphone is BlackBerry 10, wat twee kanten heeft. Aan de ene kant is het goed beveiligd en heeft het een prettige interface, aan de andere kant kent het ten opzichte van Android wel zijn beperkingen. Het ecosysteem is uiteraard nog niet zo ver als dat van Android, hoewel de mogelijkheid om Android-apps te draaien een hoop goed maakt. Houdt er daarbij echter wel rekening mee dat niet alle apps werken: de api’s van Google’s Play Services draaien namelijk niet op de smartphone.

Voor meer informatie over de BlackBerry Z10 kun je terecht in onze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Sony Xperia V

Sony Xperia V koopwijzer

De Sony Xperia V is inmiddels al bijna twee jaar oud en dat betekent dat hij inmiddels in de herfst van zijn carrière zit. We verwachten ook niet dat hij nog lang verkrijgbaar zal zijn, maar nu hij dat nog wel is kun je er mooi je voordeel mee doen. Ondanks zijn leeftijd is de Xperia V namelijk best goed uitgerust met zijn 720p-scherm, 13-megapixelcamera en redelijk snelle dualcore Krait-processor. Om het af te maken is de smartphone waterdicht, zodat je hem zonder zorgen overal mee naartoe kunt nemen. Als leuke bonus ondersteunt de smartphone lte, hoewel je natuurlijk wel een wat duurder abonnement nodig hebt om daar gebruik van te maken. Dit alles krijg je voor zo’n €250, wat simpelweg een heel nette deal is.

Meer informatie over de Sony Xperia V kun je lezen in onze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Sony Xperia Z1 Compact

Sony Xperia Z1 Compact koopwijzer

‘Compacte’ versies van high-endsmartphones zijn al een tijdje in opkomst, maar een model dat dat concept zo goed uitbaat als de Xperia Z1 Compact van Sony is vrij uniek. De Xperia Z1 Compact is, in tegenstelling tot veel andere smartphones met een kleiner scherm, uitgerust met erg goede specificaties. Een Snapdragon 800-processor, 2GB ram, een 20-megapixelcamera en een 720p-scherm zijn allemaal van de partij. Het haalt het net niet bij de nieuwste generatie grote high-endtelefoons, maar is desondanks erg netjes. Nadelen heeft het toestel eigenlijk maar weinig, het grootste probleem waar we tijdens onze review tegenaan liepen was dat de prestaties van de camera niet altijd even goed zijn. Al met al is deze Xperia Z1 Compact wat ons betreft een erg geslaagd toestel en simpelweg het toestel dat je moet hebben als je naar een compacte maar wel goede Androidtelefoon op zoek bent. Met zijn prijs van zo’n €380 kost hij wat, maar dan heb je ook zeker wat.

Naar verwachting zal Sony over enkele dagen op de IFA de opvolger van de Xperia Z1 Compact, de Xperia Z3 Compact aankondigen. Het is dus raadzaam daar even op te wachten. Wellicht sluit het toestel functioneel beter bij je wensen aan en zo niet dan is de kans groot dat de prijs van de Z1 Compact nog wat naar beneden zal gaan binnenkort.

Meer informatie? Lees hier onze review van de Sony Xperia Z1 Compact!

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Apple iPhone 5s

Apple iPhone 5s koopwijzer

Zijn opvolger staat al in de coulissen, maar zal waarschijnlijk een stuk groter worden. Nog even los van of dat een probleem voor je is, is het handig nog even te wachten tot de iPhone 6 bekend is gemaakt. Dan kun je dan een beter gefundeerde keuze maken en als je alsnog besluit voor de 5s te gaan, is de kans groot dat de prijs flink gedaald is. Mocht je op korte termijn een compacte high-endsmartphone of een nieuwe iPhone willen, dan is de 5s nog altijd een goede keuze. De iPhone 5s heeft een razendsnelle dualcoreprocessor, die een goede werking garandeert. Daarnaast heeft hij een vingerafdrukscanner gekregen voor gebruiksvriendelijke beveiliging en is de camera erg goed. Het toestel is zoals alle recente iPhones uitgerust met een erg mooi Retina-scherm, het design is erg mooi en strak en de telefoon is met iOS 7 erg prettig in gebruik. De app-catalogus is gigantisch en de stabiliteit en gebruiksvriendelijkheid van het OS liggen wat hoger dan bij Android.

Meer informatie over de Apple iPhone 5s kun je vinden in onze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Smartphones

In de smartphonecategorie komen alle smartphones uit het drukste gedeelte van de markt: die met een schermformaat tussen de 4,4 en 5,4 inch. Alles daaronder classificeren we als compacte smartphone, terwijl alles vanaf 5,5 inch in onze ogen een phablet is. In deze categorie brengen de meeste merken hun topmodellen uit en is er veel keuze in alle prijssegmenten. Het is dan ook niet voor niets de meest populaire categorie in de smartphonemarkt.

Ook in de categorie van de gewone smartphones is deze maand weinig loos. Een oudgediende, de Optimus G, is weer beter beschikbaar geworden en nog steeds erg interessant. Verder is de lijst identiek aan vorige maand en verwachten we binnenkort de nodige nieuwe binnenkomers naar aanleiding van de IFA komende week.

Misschien zul je in de hogere regionen van deze lijst de Samsung Galaxy S5 en LG G3 missen. Deze hebben we bewust niet meegenomen omdat ze in onze ogen net wat teveel steekjes laten vallen. Dat neemt echter niet weg dat beide toestellen zeker de aankoop waard zijn.

Alcatel Pop C7

Alcatel One Touch Pop C7 koopwijzer

Goedkope smartphones met een groot scherm zijn in opkomst en schermformaten van 5″ voor minder dan €150 behoren inmiddels tot de mogelijkheden. Die combinatie kun je het beste kopen in de vorm van de Alcatel Pop C7, een toestel dat verder ook prima specificaties biedt voor zijn lage prijs. Voor zo’n €110 krijg je een telefoon met een quadcoreprocessor, 1GB ram, een 5″ wvga-scherm en een 5-megapixelcamera. Het ontwerp van de telefoon is niet bepaald creatief, maar de smartphone zit voor zijn lage prijs opvallend goed in elkaar en biedt al met al veel voor weinig. Als je een goedkope Androidsmartphone wilt en het grote scherm is geen belemmering voor je, dan is dit het toestel dat je moet hebben op het moment.

In onze review van de Pop C7 kun je meer informatie vinden over het toestel.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Nokia Lumia 630

Nokia Lumia 630 koopwijzer

De Lumia 630 wordt door Nokia als de opvolger van de razendpopulaire Lumia 520 gezien en is inmiddels voor zo’n €125 verkrijgbaar. Voor die prijs krijg je een erg complete Windows Phone met een 4,5″-display, 5-megapixelcamera, Snapdragon 400-quadcore-processor en de bekende stevige Nokia-bouw. Leuk is dat ej de achterkant van de Lumia 630 eenvoudig kunt vervangen om zo het toestel in een nieuwe kleur te hullen. Ook is de Lumia 630 een van de eerste toestellen waar Windows Phone 8.1 standaard op te vinden is. Daar komt het bekende setje Nokia-software bovenop, met bijvoorbeeld een volledige versie van Here Drive met offline navigatie over de hele wereld.

Onze review van de Lumia 630 kun je hier lezen.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Motorola Moto G 4G

Motorola Moto G koopwijzer

De Motorola Moto G is al een tijdje een van de beste kopen in het low-endsegment. Inmiddels heeft het toestel gezelschap gekregen van een 4G-versie, die zo’n 3 tientjes meer kost. Los van de toevoeging van 4G heeft deze smartphone ook als enige Moto G-variant uitbreidbaar geheugen. Om die reden vinden we de ‘gewone’ Moto G eigenlijk niet meer de moeite waard en kun je beter voor de 4G-versie gaan. Voor €200 heb je dan een uitstekende smartphone te pakken. De Moto G blinkt vooral uit met zijn 4,5 inch grote 720p-scherm, iets dat we in deze prijsklasse niet vaak tegenkomen. De processor zien we inmiddels vaker, maar de Snapdragon 400-chip is nog steeds gewoon prima. Het design van de Moto G is losjes gebaseerd op de Moto X en ziet er zeker niet verkeerd uit. Verder is het prettig dat de smartphone gebaseerd is op een schone Androidbuild en door Motorola vaak geüpdatet wordt. Als we dan toch een minpunt moeten noemen dan is het de camera: die is met zijn 5-megapixelresolutie niet echt geweldig.

Voor meer informatie kun je terecht in onze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

LG Optimus G

LG Optimus G koopwijzer

Even terug van weggeweest is de Optimus G. De smartphone was van de markt en zodoende ook uit onze koopwijzer verdwenen, maar is nu weer beter verkrijgbaar. Dat is goed nieuws, want de Optimus G biedt nog steeds veel smartphone voor vrij weinig geld. De smartphone gaat vanaf €240 over de toonbank en voor dat geld krijg je een erg complete smartphone. De Optimus G is voorzien van een inmiddels wat verouderde maar nog steeds relatief snelle Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor in de quadcorevariant en hij heeft een mooi design. De Optimus G van glas gemaakt aan zowel de voor- als achterkant en daardoor ziet hij er erg mooi uit. Verder is de Optimus G uitgerust met een erg mooi 720p HD-scherm en een dikke 13-megapixelcamera. Ook zaken als 4G en NFC zijn gewoon van de partij bij deze smartphone.

In onze review over de Optimus G kun je meer informatie over dit toestel vinden.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

LG G2

LG G2 koopwijzer

De LG G2 is het voormalige vlaggenschip van fabrikant LG en is op het moment de goedkoopste smartphone die nog een high-end-ervaring biedt. De smartphone gaat voor zo’n €320 over de toonbank en daarvoor krijg je een smartphone met een groot, goed scherm, een snelle processor en een prima camera. Huidige topmodellen zijn net wat beter, maar ook een jaar na dato kan de G2 nog prima meekomen. Ondanks zijn erg goede specificaties kent de LG G2 wel een aantal nadelen, zo waren we niet erg tevreden met de knoppen op de achterkant en had ook het materiaalgebruik beter gekund. Verder missen we een MicroSD-ingang. De positieve punten zijn echter duidelijk in de meerderheid. De smartphone heeft een goede batterij, prachtig scherm en snelle Snapdragon 800-processor. Ook de 13-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie kon ons erg bekoren en de filmfunctie van het toestel presteert eveneens prima.

Voor meer informatie over de LG G2 kun je terecht in onze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Nokia Lumia 930

Nokia Lumia 930 koopwijzer

De Lumia 930 is het vlaggenschip van Nokia en een van de eerste smartphones die ‘out of the box’ al draait op Windows Phone 8.1. Microsoft heeft haar mobiele besturingssysteem voorzien van een flinke update. Een goede zaak, aangezien de grote achterstand op Android en iOS nu wat kleiner is geworden. Deze Lumia-smartphone is weer voorzien van een erg fraai en opvallend ontwerp. Bovendien zit er ook een uitstekende PureView-camera in de Lumia 930, die foto’s schiet in 20 megapixel. Het voordeel aan Windows Phone is onder andere dat je batterij zeer lang mee gaat. Zo ook bij deze smartphone. En het handige van Lumia’s is dat Nokia altijd zeer goede software meelevert, zoals de Here-suite. Met Here Drive beschik je over het beste gratis navigatiesysteem voor smartphones. Zijn er dan ook nadelen? Jazeker: het beperkte app-aanbod van Windows Phone, maar ook het zware gewicht.

Als je meer wilt weten over de Lumia 930, kun je terecht in onze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Sony Xperia Z2

Sony Xperia Z2 koopwijzer

Sony’s Xperia Z2 is wat ons betreft het beste allround-toestel op de high-endmarkt wat ons betreft. De smartphone is functioneel gezien wat uitgebreider dan de HTC One M8, terwijl hij duidelijk hoogwaardiger overkomt dan de Galaxy S5. We gaven hem in onze review dan ook als enige van de drie vijf sterren. Qua specificaties is de Xperia Z2 top. Het scherm is een 5,2″ groot ips-paneel met full hd-resolutie. De processor is een Snapdragon 801-chip, die lekker snel is. Op de achterkant is een 20,7-megapixelcamera te vinden, met een 4K-videofunctie. De Xperia Z2 is gebouwd van glas en aluminium en komt zodoende erg luxueus over. Als kers op de taart is de Xperia Z2 waterdicht tot 1,5 meter diep. Nadeel is wel dat de smartphone redelijk fors qua formaat en gewicht is.

Opgemerkt moet worden dat Sony naar verwachting over een aantal dagen de Xperia Z3 zal aankondigen. Hoewel de verbeteringen volgens de geruchten niet heel groot lijken te worden tegenover de Z2, lijkt de Xperia Z3 zeker een beter toestel te worden. Houdt die dus zeker even in de gaten als je naar een dergelijk toestel op zoek bent.

De Xperia Z2 is voor €485 verkrijgbaar bij Gsmwinkel.com.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

HTC One M8

HTC One M8 koopwijzer

De HTC One M8 gooit het vooral op design en premium gebruikservaring om de strijd met zijn concurrentie te winnen. Het toestel ziet er dan ook prachtig uit. Hij heeft net als zijn grote concurrenten een Snapdragon 801-processor en is voorzien van een 5″ groot 1080p-scherm. Het toestel heeft net als zijn voorganger een ultrapixelcamera en is zelfs uitgerust met een tweede camera om diepte-informatie aan een foto te hangen. Ook de boomsound-speakers zijn weer aanwezig en de One M8 moet het dus goed doen op multimediavlak. Al met al dus een erg interessante smartphone, die wij zeker boven veel van zijn concurrentie zouden verkiezen als het gaat om een prettige dagelijkse gebruikservaring en alle toeters en bellen wat minder belangrijk zijn. Die keuze zal uiteraard persoonlijk zijn, maar dat maakt de One M8 niet minder het aanraden waard.

Meer informatie over de HTC One M8 vind je in onze review. Het toestel is voor €520 verkrijgbaar bij Gsmwinkel.com.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Phablets

In de phabletcategorie bespreken we de grootste categorie van de smartphonemarkt. Hoewel er geen eenduidige definitie van een phablet is, gaat het duidelijk om toestellen met een groot scherm en met een belfunctie. Wij hebben deze categorie gedefinieerd als toestellen met een schermformaat tussen de 5,5 en 6,9 inch. Alles vanaf 7 inch is een tablet en komt in onze speciale tabletkoopwijzer terug.

Ook de phabletcategorie staat voor een belangrijke vernieuwing: binnenkort wordt de Galaxy Note 4 aangekondigd. Daar zien we deze maand nog niets van terug, volgende maand zeer waarschijnlijk wel. Verder is de categorie weinig veranderd: de Acer Liquid S2 is wegens slechte verkrijgbaarheid vervangen door de Sony Xperia Z Ultra en om diezelfde reden is de Alcatel Pop C9 voor de Acer Liquid S1 in de plaats gekomen.

Alcatel Pop C9

Alcatel Pop C9 koopwijzer

De Alcatel Pop C9 is eigenlijk weinig meer dan een grote uitvoering van de Pop C7, die we in het vorige hoofdstuk al aanraadden. Het scherm is gegroeid naar 5,5 inch en de resolutie is meegegroeid naar qHD. Ook de camera heeft een upgrade gekregen: dat is nu een 8-megapixel-exemplaar. Verder is het nog steeds gewoon een solide smartphone met een aardige 1,3GHz-quadcoreprocessor, 1GB werkgeheugen en een dualsim-optie. De telefoon ziet er niet erg spannend uit, maar is wel stevig gebouwd en dat is zeker wat waard. De verouderde Androidversie, Android 4.2 Jelly Bean, is wel een nadeel. Over het geheel genomen is de Pop C9 echter nog steeds een prima apparaat en het is met zijn €170 simpelweg de goedkoopste fatsoenlijke phablet die je op het moment kunt krijgen.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Huawei Ascend G750

Huawei Ascend G750 koopwijzer

De Huawei Ascend G750 is een voordelige phablet van Huawei die een erg net setje specs biedt. Zo is het toestel een van de weinigen in Nederland met een ‘echte’ octacoreprocessor. Deze chip van MediaTek heeft acht ARM Cortex A7-kernen die simultaan kunnen werken. De Ascend G750 is de opvolger van de bijzonder populaire Ascend G700 en heeft op een aantal punten verbeteringen doorgemaakt. Behalve de achtkernige processor is het scherm gegroeid naar 5,5″ en is de camera nu voorzien van een 13-megapixelresolutie. Voor zo’n €240 biedt de smartphone een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding en daarmee is het een aanrader voor iedereen die een wat kleinere phablet voor niet al te veel geld zoekt.

In dit artikel kun je onze ervaringen met de Huawei Ascend G750 lezen.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Sony Xperia Z Ultra

Sony Xperia Z Ultra koopwijzer

De Xperia Z Ultra is zelfs in phablet-land een nogal opvallende verschijning. Het toestel heeft een gigantisch display met een diagonaal van 6,44 inch en heeft daar nog eens fikse randen omheen gekregen. De Z Ultra is dus een erg groot toestel, waar je maar net van moet houden. Als dat formaat geen probleem is, dan krijg je wel een erg krachtig toestel terug voor niet zo heel veel geld. De Z Ultra heeft een Snapdragon 800-processor en 2GB werkgeheugen, wat voor nog geen driehonderd euro in geen enkele andere phablet te vinden is voorlopig. Verder is het gewoon een erg goede smartphone die waterdicht is, een strak design heeft, een mooi scherm heeft dat met pennen en potloden te beschrijven is en een 8-megapixelcamera heeft die helaas een LED-flitser moet missen.

Voor meer informatie over de Xperia Z Ultra kun je in onze review terecht.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Samsung Galaxy Note 3

Samsung Galaxy Note 3 koopwijzer

Zijn opvolger wordt over twee dagen bekend gemaakt, maar nog steeds is de Note 3 wat ons betreft de beste phablet op het moment. Dat is een knappe prestatie van Samsung. De smartphone heeft een 5,7″ full hd-amoledscherm, een dikke Qualcomm Snapdragon 800-processor en maar liefst 3GB ram. De camera heeft een resolutie van 13 megapixel en kan 4K-video’s opnemen. Natuurlijk is de Note 3 voorzien van de S Pen die karakteristiek is voor de Note-serie en is de functionaliteit daarvan opnieuw uitgebreid. Voor een ieder die op zoek is naar een goede phablet, is deze Note 3 nog even de beste keuze. Daarbij moet dus wel gezegd worden dat de Note 4 komende woensdag 3 september aangekondigd zal worden. Het is dus de moeite waard om even een aantal dagen op dat nieuwe toestel te wachten.

Meer informatie over het toestel kun je vinden in onze review.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Nokia Lumia 1520

Nokia Lumia 1520 koopwijzer

Voor iedereen die wel een phablet wil, maar om de een of andere reden de Note 3 niet ziet zitten, is er de Nokia Lumia 1520. Deze Windows Phone biedt prima specificaties, erg uitgebreide software en een flink 6-inch scherm. Het toestel is natuurlijk weer gebouwd van een stevige polycarbonaat unibody zoals we van Nokia gewend zijn en heeft een aantal nuttige apps van Nokia standaard geïnstalleerd staan. De smartphone is uitgerust met een Snapdragon 800-processor, 2GB werkgeheugen, een full hd-display en een 20-megapixelcamera. Vooral dat laatste is een groot voordeel, want zoals we gewend zijn bij Nokia zet ook deze camera prima resultaten neer. Verder heeft het toestel prima Office-integratie, handige gratis offline Here Drive-navigatie en de eenvoudige interface van Windows Phone. Dat platform brengt echter meteen ook wat nadelen met zich mee: de Lumia 1520 heeft wat minder apps tot zijn beschikking dan veel Androidconcurrenten.

Meer informatie over de Lumia 1520 kun je vinden in onze uitgebreide review over de smartphone. De telefoon is voor €466 verkrijgbaar bij Trendycomputers.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Budget-abonnementen

Voor iedereen die een abonnement met internet erbij wil, kan het erg voordelig zijn om geen sim-only te nemen maar zijn toestel erbij te kopen. Voor een sim-only met internet ben je namelijk al snel 10 tot 15 euro kwijt en voor een tientje meer heb je een prima toestel erbij. Die toestellen bespreken we in deze categorie, uiteraard in combinatie met een abonnement. Het gaat dan om abonnementen tot 25 euro met een toestel erbij dat gratis is of maximaal vijftig euro kost.

In deze categorie zijn we noodgedwongen opzoek gegaan naar nieuwe deals: veel van de oude toppers zijn inmiddels niet meer verkrijgbaar. Zo is de prijs van de Sony Xperia Z in combinatie met een abonnement flink gestegen en is ook de Nokia Lumia 925 niet meer zo voordelig te krijgen als eerst. Daarvoor in de plaats hebben we twee andere mooie deals gevonden, waaronder een erg goedkope aanbieding met de BlackBerry Z10. Goed nieuws komt van het front van LG: de prijs van de G2 met een abonnement is opnieuw flink gezakt.

BlackBerry Z10

BlackBerry Z10 koopwijzer

Wie echt spotgoedkoop wil bellen, niet al teveel verbruikt en wel een nieuwe telefoon nodig heeft, moet bij de BlackBerry Z10 zijn. Voor slechts €11 per maand krijg je bij hollandsnieuwe 275 minuten, sms’jes of mb en krijg je de Z10 er gratis bij. De BlackBerry Z10 is het voormalige topmodel van BlackBerry, dat nog steeds heel wat te bieden heeft. De dualcore Krait-processor zorgt voor een soepele werking en het scherm is erg mooi. Ook de camera is voor deze prijs niet verkeerd en over het design van het toestel zijn we te spreken. Het besturingssysteem van deze smartphone is BlackBerry 10, wat twee kanten heeft. Aan de ene kant is het goed beveiligd en heeft het een prettige interface, aan de andere kant kent het wel zijn beperkingen.

Het abonnement in kwestie kun je bestellen bij Belsimpel. BlackBerry heeft de afgelopen tijd regelmatig cashback-acties gehad. De laatste is op 31 augustus afgelopen, maar de kans is zeker aanwezig dat de fabrikant voor september een nieuwe actie heeft.

Voor meer informatie over de BlackBerry Z10 kun je terecht in onze review van het apparaat.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

LG G2

LG G2 koopwijzer

Als je echt een goede smartphone wilt bij een goedkoop abonnement, dan moet je bij de LG G2 zijn. De smartphone loopt qua specificaties maar net achter tegenover de huidige topmodellen en kreeg in onze review zelfs vijf sterren. Het toestel heeft een 13-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie, een Snapdragon 800-processor en een 5,2 inch groot full hd-scherm. Daarbij komt een ontwerp met ontzettend dunne randen rond het scherm, waardoor het toestel toch redelijk compact is.

Dit alles kun je op de kop tikken voor €22,50 per maand. Voor het toestel zelf betaal je niets en krijg je zelfs tot 30 september een cashback van €50. Het genoemde abonnement is van Ben en combineert 100 minuten of sms’jes met 1GB data. Je kunt hem hier bestellen. Eventueel is het toestel ook tegen een kleine bijbetaling beschikbaar bij een Tele2-abonnement van €20 per maand via de linkjes hieronder. Nadeel daarbij is dat je maar 500MB data krijgt.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

HTC One M7

HTC One M7 koopwijzer

Technisch iets minder dan de LG G2, maar qua gebruikservaring net wat beter is de HTC One M7. Een groot voordeel van het toestel is de prachtige aluminium unibody en ook de interface van HTC is erg prettig. De One M7 is uitgerust met een Snapdragon 600-chip die ook anno 2014 nog lekker snel is. Daarnaast heeft het toestel een prachtig 4,7-inch full hd-scherm en prima speakers die boven en onder het scherm te vinden zijn. Een duidelijk nadeel van de smartphone is de camera: die is met zijn 4-megapixelresolutie ondanks de grote sensor en optische beeldstabilisatie niet echt top.

De HTC One M7 kost los nog zo’n €370, maar is in conbinatie met een abonnement erg voordelig verkrijgbaar. Bij een Tele2-abonnement met 200 minuten of sms’jes en 1000MB data voor €22 euro per maand betaal je slechts €19 bij. Deze deal is hier verkrijgbaar.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Pre-order

In de pre-ordercategorie bespreken we toestellen die wel aangekondigd zijn door hun fabrikant, maar nog niet in de winkels liggen. We bieden dus een kijkje in de toekomstige smartphonemarkt, met toestellen die de moeite waard zijn om in de gaten te houden.

Aangezien de IFA voor de deur staat, zullen er de komende tijd veel interessante smartphones aangekondigd gaan worden. Echter zijn die op het moment van publicatie nog niet bekend gemaakt, dus vind je in deze categorie uitsluitend toestellen die al voor de beurs zijn aangekondigd terug.

HTC Desire 510

HTC Desire 510 koopwijzer

Op het eerste gezicht is de HTC Desire 510 een niet bijzonder interessant toestel dat balanceert op de rand van het midden- en low-end-segment. Het toestel heeft een 4,7-inch wvga-scherm, een 5-megapixelcamera en een 1,2GHz-quadcoreprocessor. Wie iets dieper ingaat op de specificaties ziet echter dat er iets speciaals aan de hand is met die processor. Het gaat hier om een Snapdragon 410-chip en dat is de eerste keer dat we een 64-bit architectuur toegepast zien worden in een Androidtelefoon. Hoeveel dat daadwerkelijk gaat uitmaken is overigens de vraag, maar alleen om achter dat antwoord te komen is de Desire 510 al het in de gaten houden waard. Het zou namelijk zomaar kunnen dat die chip lekker rap blijkt te zijn. In dat geval krijg je voor €200 een snelle telefoon met de prettige software van HTC en een leuk ontwerp, en dat zou een mooie deal zijn. Als kers op de taart krijg je er ook nog lte-ondersteuning bij.

LG G3 S

LG G3 S koopwijzer

Hij is al bijna verkrijgbaar, maar kan nog net mee met deze pre-ordercategorie: de LG G3 S. Deze compacte versie van de G3 brengt het mooie ontwerp van LG’s topmodel naar een wat kleinere body. De smartphone heeft een 5-inch scherm, maar is dankzij zijn kleine bezels relatief compact gebleven. Voor een prijs van zo’n €300 krijg je een 720p-display, Snapdragon 400-processor, 8-megapixelcamera en tevens de nodige functies van de grote G3. Laser autofocus en de back-buttons bijvoorbeeld. De batterijcapaciteit van 2540mAh belooft wat goeds in combinatie met de specificaties die het toestel heeft. Op softwarevlak biedt de G3 S de gestroomlijnde interface van de G3, wat ook een voordeel is. Al met al ziet de G3 S er dus uit als een interessante midrangetelefoon die wij graag eens van dichtbij bekijken.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Samsung Galaxy Alpha

Samsung Galaxy Alpha koopwijzer

De Samsung Galaxy Alpha markeert een belangrijke stap voor Samsung. Het is namelijk de eerste Samsungtelefoon sinds tijden die gebruik maakt van een deels metalen body. We hebben de smartphone nog niet ontmoet en kunnen dus nog niet zeggen of dat een grote verbetering is, maar als we onze buitenlandse collega’s mogen geloven is dat zeker het geval. Iets anders dat deze Galaxy Alpha interessant maakt, is dat het een van de weinige kleine krachtige smartphones is. Het toestel heeft een schermdoorsnede van ‘maar’ 4,7 inch en is voorzien van een krachtige Exynos 5 Octa-processor. Ook de andere specificaties zijn niet mis: de telefoon heeft een 12-megapixelcamera, vingerafdrukscanner, 2GB werkgeheugen en ondersteuning voor iedere netwerktechnologie die je kunt bedenken. Het enige dat ons een beetje tegenvalt, is de schermresolutie van 720×1280 pixels. HTC liet met de One M7 zien dat dat toch echt beter kan op dit formaat. Desondanks is de Galaxy Alpha er zeker een om in de gaten te houden. Het toestel zal waarschijnlijk half september de markt bereiken.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Tot slot

Deze koopwijzer is tot stand gekomen aan de hand van onze ideeën over de huidige smartphonemarkt. Hoewel we ons uiterste best doen om deze zo objectief mogelijk te houden, wordt deze lijst ook in zekere mate beïnvloed door de voorkeuren van onze redactie. Mocht je opmerkingen hebben over onze keuzes, dan horen wij dat graag in de reacties onder dit artikel. Ook suggesties voor de volgende versie van deze koopwijzer kun je daar kwijt.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters