Telekoopwijzer tablets lente 2015

Het weer begint weer mooi te worden, de vogeltjes beginnen weer te fluiten en rokjesdag is in aantocht. Kortom: het is lente! Tijd voor een nieuwe tabletkoopwijzer. In deze koopwijzer lees je de beste tablets die deze maand op de markt zijn.

Telekoopwijzer intro 

De telekoopwijzer is een koopgids met informatie over de huidige telecommarkt. De tabletversie van deze telekoopwijzer verschijnt één keer per seizoen en laat zien wat wij de beste tablets vinden in de drie verschillende categorieën. De koopwijzer is bedoeld om de keuze voor een tablet te vergemakkelijken, als aanvulling op onze reviews, hands-ons en video’s.

Deze tabletkoopwijzer kent een drietal hoofdcategorieën: kleine tablets, midsize tablets en grote tablets. Dat wil zeggen: tablets met een schermdiagonaal tussen de 7 en 7,6 inch, tablets met een schermdiagonaal tussen de 7,7 en 9,3 inch en tablets met een schermdiagonaal van 9,4 inch of groter. In alle categorieën worden in verschillende prijssegmenten kooptips gegeven, gesorteerd van laag naar hoog. In de basis wordt er geen onderscheid gemaakt tussen 4G- en wifiversies, maar natuurlijk zullen we vermelden of een tablet al dan niet over mobiele netwerkverbindingen beschikt. Alle toestellen in deze koopwijzer zijn goede deals in onze ogen, een beste toestel uitroepen is vanwege de uiteenlopende voorkeuren per persoon erg lastig en doen we dan ook niet.

Als aanvulling op de ‘gewone’ categorieën is er de pre-ordercategorie waarin tablets terecht komen die nog niet op de markt zijn, maar inmiddels wel aangekondigd zijn. Die categorie heeft deze editie een aantal interessante nieuwe binnenkomers vanwege het Mobile World Congress dat net afgelopen is. Smartphones nemen we niet mee in deze koopwijzer, daarvoor kun je terecht in onze maandelijkse telekoopwijzer smartphones.

Zoals jullie van ons gewend zijn zullen we al onze keuzes onderbouwen en waar mogelijk ook links geven naar onze review of hands-on van het betreffende toestel. Om het lekker overzichtelijk te maken komt elke categorie op een aparte pagina terecht. Kortom, genoeg te lezen. Enjoy!

Kleine tablets

In de categorie van kleine tablets behandelen we tablets met een schermformaat tussen de 7″ en 7,6″. In de praktijk zijn dat bijna altijd 7,0″-apparaten, die natuurlijk vooral uitblinken in hun portabiliteit. Deze categorie lijkt zich steeds meer richting te smartphonemarkt te bewegen en sommige tablets hebben dan ook een belfunctie. Maar er zijn natuurlijk ook nog reguliere 4G-, 3G- en wifi-only-tablets.

Naast de verschuiving richting de telefoonmarkt, die de afgelopen maand kracht bij werd gezet door de aankondiging van de Huawei MediaPad X2 als ‘phablet’, valt ook op dat de 7-inch tabletmarkt steeds meer begint te krimpen. In deze editie van de koopwijzer komt dat er concreet op neer dat er de afgelopen drie maanden geen nieuwe apparaten in het lijstje zijn verschenen.

Acer Iconia One 7

Acer Iconia One 7 koopwijzer

De Acer Iconia One 7, ook bekend als Iconia B1-730 HD, is wat ons betreft de goedkoopste tablet die nog de aankoop waard is. Het apparaat heeft een 7-inch scherm met een resolutie van 800×1280 pixels, wat ons betreft inmiddels wel een beetje de ondergrens op de markt. De pixeldichtheid is met 216ppi niet briljant, maar wel ruim voldoende. Verder is de tablet uitgerust met een vrij snelle dualcore Intel-processor geklokt op 1,6GHz en heeft hij 1GB werkgeheugen en 8GB intern geheugen. Dat laatste kun je met een geheugenkaartje uitbreiden. De 2-megapixelcamera wordt aangevuld door een eenvoudige vga-camera aan de voorkant, zodat je in ieder geval met het apparaat kunt skypen. Alles bij elkaar is de Iconia One 7 geen erg briljante tablet, maar wel goed genoeg en dat is voor een prijs van €85 al erg netjes.

Asus Memo Pad 7 ME176CX

Asus Memo Pad 7 ME176CX koopwijzer

De Asus Memo Pad 7 ME176CX, die verwarrend genoeg bijna dezelfde naam heeft als de volgende tablet in deze lijst, heeft eigenlijk één groot voordeel tegenover de Acer Iconia One 7. Hij heeft namelijk geen dualcoreprocessor, maar is voorzien van vier rekenkernen. Dat zijn nog steeds relatief snelle Intel-kernen, nu geklokt op 1,3GHz. Ook de camera van de Memo Pad 7 is voor dit geld erg netjes met zijn 5-megapixelresolutie. Los van die twee zaken is het een vrij doorsnee tablet in de low-endmarkt. Hij heeft een wat saaie plastic behuizing, is voorzien van een 7 inch groot WXGA-scherm en heeft 1GB werkgeheugen. Het interne geheugen bedraagt 16GB en is uitbreidbaar met een micro sd-kaartje, waardoor je aan opslagruimte niet snel tekort zult komen.

Iedereen die een goedkope tablet wil om alleen wat filmpjes te kijken, soms een document te lezen en een beetje te browsen kan bij de Iconia One 7 terecht. Maar als je iets meer wilt dan dat dan zouden we je toch adviseren deze Memo Pad 7 te kopen voor zo’n €30 meer. Daarvoor kun je onder andere terecht bij Bol.com, waar de tablet €129 moet opbrengen.

Asus Memo Pad 7 ME572C

Asus Memo Pad ME572C koopwijzer

De beste 7-incher op het moment is de Asus Memo Pad 7 ME572C, als je het ons vraagt. Deze Memo Pad 7 is net wat hoogwaardiger dan de vorige en dat merk je eigenlijk in alles. Het scherm heeft een hogere 1920×1200-resolutie meegekregen, de processor is een iets snellere quadcore Intel-chip geklokt op 1,9GHz en het werkgeheugen is verdubbeld naar 2GB. De Memo Pad 7 ME572C is daarnaast uitzonderlijk goed gebouwd voor een goedkope tablet. Het apparaat heeft een Lumia-achtige body die er leuk uitziet en stevig aanvoelt. Het interne geheugen bedraagt 16GB, de camera heeft een 5-megapixelresolutie en er is ook een 2-megapixel frontcamera aanwezig. De tablet draait op Android KitKat en er gaan geruchten over een update naar Lollipop.

De Asus Memo Pad 7 ME572C kost ruim €190 en is voor dat bedrag onder andere verkrijgbaar bij Redcoon.

Midsize tablets

De midsize tablets houden een midden tussen portabiliteit en functionaliteit. Door hun schermformaat van 7,7″ tot 9,3″ zijn ze nog goed geschikt om overal mee naartoe te nemen, maar ze bieden dankzij hun grotere scherm wel net wat extra mogelijkheden tegenover hun kleine broertjes.

Hoewel er geen interessante nieuwe tablets gelanceerd zijn in deze categorie, is er wel het een en ander verschoven vanwege prijsveranderingen. De belangrijkste verandering is misschien wel het verdwijnen van de Samsung Galaxy Tab Pro 8.4, die nauwelijks meer verkrijgbaar is en die daardoor in prijs gestegen is. Dat bood de Galaxy Tab S 8.4 de mogelijkheid om de lijst binnen te komen: die is iets beter en de meerprijs is nu niet zo heel hoog meer. Een andere interessante binnenkomer is de LG G Pad 8.3. Inmiddels al vrij oud, maar door zijn wat gezakte prijs momenteel wel erg interessant.

Acer Iconia One 8

Acer Iconia One 8 koopwijzer

De Acer Iconia One 8, verkrijgbaar voor zo’n €130, is op het moment de goedkoopste midsize-tablet die het aanraden waard is. Het apparaat, ook bekend als B1-810, blinkt vooral uit tegenover de nog goedkopere alternatieven door zijn processor. Die is met zijn vier op 1,3GHz geklokte Intel-kernen relatief snel, waardoor de gebruikservaring van deze tablet een stuk beter is dan die van veel andere goedkope tablets. Het 8-inch scherm met een resolutie van 1280×800 pixels is helaas een TFT-paneel, wat zorgt voor matige kijkhoeken. Maar voor de lage prijs moest natuurlijk ergens op bezuinigd worden. De Iconia One 8 is verder namelijk aardig uitgerust. Hij heeft twee camera’s, 1GB werkgeheugen en 16GB opslagcapaciteit, de accu meet 4420mAh en de tablet beschikt over Android 4.4 KitKat.

De Iconia One 8 is onder andere bij Pixmania voor krap €130 verkrijgbaar.

LG G Pad 8.3

LG G Pad 8.3 koopwijzer

In onze review waren we lovend over de LG G Pad 8.3 en dat is niet zonder reden. Hoewel de tablet inmiddels wat ouder is, is het nog steeds een behoorlijk goede tablet. De G Pad heeft een mooie aluminium body en is erg licht en handzaam. Het gebruikte 8,3″-scherm is een kwalitatief goed IPS-paneel en heeft een redelijk hoge resolutie van 1200×1920 pixels. Verder heeft de tablet een snelle Snapdragon 600-processor, 2GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte. Die 16GB kun je uitbreiden met een micro sd-kaartje en de tablet heeft een 5-megapixelcamera. Een mooi totaalplaatje dus al met al. Zijn scherpe prijs van €200 zorgt ervoor dat het inmiddels een erg goede deal is.

Om de G Pad 8.3 voor zo’n lage prijs te krijgen moet je wel bij onze zuiderburen shoppen, maar die leveren gewoon in Nederland dus dat lijkt ons geen probleem. De tablet is verkrijgbaar bij Excellent.be

Apple iPad mini 2

Apple iPad mini 2 koopwijzer

Nu de Apple iPad mini 3 op de markt is, is de iPad mini 2 een stuk goedkoper geworden. Daarmee is het meteen de meest verstandige compacte iPad om te kopen, want de iPad mini 3 kost bijna €100 meer en biedt als enige voordeel zijn vingerafdrukscanner. Los daarvan zijn de twee hardwarematig exact hetzelfde. Gelukkig heeft ook de iPad mini 2 nog steeds erg goede specificaties. Zo heeft het scherm een resolutie van 1536×2048 pixels en is de tablet voorzien van een snelle Apple A7-chip. Deze processor is uitgerust met ‘maar’ twee kernen, maar dat zijn wel razendsnelle 64bit-kernen waardoor de chip toch erg snel en soepel werkt. Qua camera heeft Apple de iPad mini 2 voorzien van een 5-megapixelcamera en de tablet heeft aan de voorkant nog eens een 1,2-megapixelcamera. De tablet is in vele varianten verkrijgbaar, met of zonder mobiel internet en variërend van 16GB tot 128GB. Een nadeel is wel dat je het geheugen niet middels een micro sd-kaart kunt uitbreiden en dat je een forse meerprijs betaalt voor de versies met meer geheugen.

De iPad mini 2 is het goedkoopst verkrijgbaar bij MediaMarkt, waar je hem voor €270 kunt komen ophalen. Je kunt onze review van het apparaat hier checken.

Samsung Galaxy Tab S 8.4

Samsung Galaxy Tab S 8.4 koopwijzer

De Samsung Galaxy Tab S 8.4 is Samsung’s toptablet in de compacte klasse en verbetert de Tab Pro 8.4 op twee belangrijke vlakken. Een is het werkgeheugen dat nu 3GB bedraagt en de andere is het scherm. Dat is een 2560×1600 pixels tellend amoled-scherm en is erg indrukwekkend. De tablet is slechts 6,6 millimeter dik en weegt 294 gram, ook een voordeel tegenover de meeste andere tablets. De Tab S 8.4 heeft verder aardige specificaties, met onder de motorkap een Exynos 5 Octa-processor van Samsung zelf. De tablet heeft een 8-megapixelcamera en 16GB interne opslag. Leuk zijn de speciale covers met drie verschillende standen die je met heuse drukknopjes kunt vastmaken aan de tablet.

De Galaxy Tab S 8.4 is vanaf €314,95 verkrijgbaar bij MidiMedia. Voor meer informatie over de tablet kun je in onze hands-on terecht.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Sony Xperia Z3 Tablet Compact koopwijzer

De Xperia Z3 Tablet Compact van Sony is de eerste compacte tablet van de fabrikant. Het apparaat is zoals we van Sony gewend zijn erg dun en licht. De body heeft een diepte van slechts 6,4 millimeter en weegt 270 gram. Twee indrukwekkende getallen die het gebruik van de tablet een stuk prettiger maken. Natuurlijk is het apparaat ook weer waterdicht, waardoor je hem eenvoudig in bad of in de keuken kunt gebruiken. De Xperia Z3 Tablet Compact heeft een mooi setje specs. Een Snapdragon 801-processor, 3GB werkgeheugen, 16GB of 32GB opslag en een 8-megapixelcamera zijn allemaal aanwezig. Het scherm is 8 inch groot en heeft een resolutie die misschien een beetje tegenvalt: 1920×1200 pixels. De tablet is beschikbaar in een wifi- en 4G-versie. Die laatste kan ook bellen en kost ongeveer €70 meer.

De tablet is vanaf €370 verkrijgbaar bij Belsimpel.nl. Voor meer informatie over het apparaat kun je in onze review terecht.

Google Nexus 9

Google Nexus 9 koopwijzer

De Google Nexus 9 is de eerste midsize-tablet die onder het Nexus-programma gemaakt wordt en met zijn formaat van 8,9 inch ook meteen erg bijzonder. Hij heeft een beeldverhouding van 4:3 in tegenstelling tot het voor Androidtablets gebruikelijke 16:9, waardoor hij bij uitstek geschikt is voor het lezen en schrijven van documenten. Omdat het een Nexus is zul je de komende tijd verzekerd zijn van snelle Androidupdates. De Nexus 9 is als eerste tablet voorzien van een 64bit nVidia Tegra K1-processor, die voor snelle prestaties zorgt. De chip is gekoppeld aan 2GB werkgeheugen. Het scherm van de Nexus 9 is dus 8,9 inch groot en heeft een hoge resolutie van 2048×1536 pixels. De Nexus 9 is voorzien van een 8-megapixelcamera aan de achterkant en een 1,6-megapixelcamera aan de voorkant. De tablet is solide gebouwd en wordt gemaakt door HTC. Nadeel van het apparaat is dat het geheugen niet uitbreidbaar is en dat de basisversie maar 16GB opslagruimte bevat. Voor 32GB moet je nog eens €90 extra uittrekken. Er bestaat ook een 4G-variant van de tablet, die is ongeveer €150 duurder.

Je kunt de Nexus 9 voor €379,- bij Google zelf kopen.

Grote tablets

De categorie van grote tablets begint bij 9,4″ en loopt in principe door tot het einde van de tabletmarkt. In de praktijk zullen de grootste tablets die we aanraden niet groter zijn dan 10,1″, hoewel uitschieters natuurlijk mogelijk zijn. Dit zijn tablets die beter geschikt zijn voor thuis op de bank of in een studie- of werkomgeving, maar minder makkelijk mee te nemen zijn.

In deze categorie zijn een aantal nieuwe tablets binnengekomen, wat vooral te maken heeft met prijsverschuivingen. De meest opvallende is de Kobo Arc 10 HD, die met zijn €210 erg goedkoop is voor wat hij te bieden heeft.

Kobo Arc 10 HD

Kobo Arc 10 HD koopwijzer

De Arc 10 HD van e-readerfabrikant Kobo is een vrij apart apparaat, maar biedt wel heel veel waar voor zijn geld. De tablet is vooral gericht op het consumeren van content, waaronder natuurlijk de ebooks van Kobo. Dat resulteert in het ontbreken van een camera aan de achterkant, wat wij zelf trouwens geen groot gemis vinden. Aan de voorkant zit wel een 1,3-megapixelcamera, dus Skypen met het apparaat is geen probleem. Er zijn nog twee negatieve puntjes aan deze tablet: hij is vrij fors met een dikte van 9,9 millimeter en een gewicht van 627 gram en hij draait nog op het erg verouderde Android 4.2 Jelly Bean. Als je die puntjes door de vingers kunt zien krijg je wel een tablet met een 10,1 inch groot scherm met 2560×1600-resolutie, een vrij snelle nVidia Tegra 4-processor en 2GB werkgeheugen. Voor een prijs van €210 is dat meer dan prima en dat betekent dat deze Kobo Arc 10 HD een erg goede deal is. De tablet bestaat overigens alleen in een wifi-versie.

De Kobo Arc 10 HD is voor €209 verkrijgbaar bij Afuture.

Asus Transformer Pad TF303CL

Asus Transformer Pad TF303CL koopwijzer

De Transformer Pad TF303CL vervangt in deze editie de Transformer Pad TF303K en dat heeft een heel simpele reden. De CL-variant kost €20 meer en voor dat geld krijg je 4G-ondersteuning en een snellere Intel Atom z3745-processor. Hoewel deze TF303CL een Transformer is, hebben we hem op het plaatje hiernaast expres zonder toetsenbord afgebeeld. Het toetsenbord-dock voor de tablet is namelijk niet goed in Nederland verkrijgbaar.

Ook zonder toetsenbord is de TF303CL gelukkig een prima tablet. De eerder genoemde Intel Atom z3745-chip heeft vier kernen geklokt op 1,33GHz en is gebaseerd op de 64bit Silvermont-architectuur. Dat maakt het een behoorlijk snelle chip voor een tablet in deze klasse. Het 10,1-inch scherm heeft een resolutie van 1920×1200 pixels en is een IPS-paneel. De Transformer Pad TF303CL heeft een 5-megapixelcamera aan de voorkant en een 1,2-megapixelcamera aan de achterkant, is voorzien van 2GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte en draait op Android 4.4 KitKat.

Je kunt deze tablet voor zo’n €280 kopen bij 4Launch.

Apple iPad Air

Apple iPad Air koopwijzer

De iPad Air is inmiddels opgevolgd door de Apple iPad Air 2, maar geldt nog steeds als een van de beste tablets op de markt. Het grote voordeel van de tablet is natuurlijk dat hij een stuk goedkoper is. Met zijn €350 kost hij zo’n €100 minder dan de iPad Air 2. Als je een 4G-versie wilt betaal je zo’n €100 extra.

Als het gaat om tablet OS’en blijft iOS nog altijd het besturingssysteem dat onze voorkeur geniet gezien het feit dat het wat volwassener is en meer echte tablet apps heeft. Het verschil wordt steeds kleiner, maar de iPad Air blijft een erg goede deal. Zo is de iPad Air bijvoorbeeld erg licht en dun, wat voor grote 10″-tablets een groot voordeel is in onze ogen. Het grote 9,7-inch retina-scherm ziet er erg mooi uit en de razendsnelle A7-processor die deze iPad Air meegekregen heeft zorgt ervoor dat hij op het gebied van prestaties helemaal prima is. Ook de 5-megapixelcamera is voor een tablet helemaal niet verkeerd.

Voor meer informatie over de iPad Air kun je terecht in onze uitgebreide review. De iPad Air kun je voor €350 kopen bij onder andere MyCom.

Samsung Galaxy Tab S 10.5

Samsung Galaxy Tab S 10.5 koopwijzer

De Galaxy Tab S 10.5 is Samsung’s tabletvlaggenschip. Hij is natuurlijk voorzien van nette specs, maar moet het vooral hebben van zijn scherm en design. Het 2560×1600 pixels tellende amoled-scherm is erg indrukwekkend en de tablet is slechts 6,6 millimeter dik. Ook de bezels zijn vrij klein, waardoor de tablet ondanks zijn 10,5-inch scherm niet veel groter is dan de meeste 10.1-inch tablets. De Tab S 10.5 heeft en Samsung Exynos 5 Octa-processor, 8-megapixelcamera en 3GB werkgeheugen. Ook leuk zijn de speciale covers met drie verschillende standen die je met heuse drukknopjes kunt vastmaken aan de tablet. In onze review riepen we het apparaat al uit tot de beste grote Androidtablet op het moment, en die positie heeft de tablet nog steeds.

Meer informatie over de Galaxy Tab S 10.5 kun je lezen in onze review. De tablet is vanaf zo’n €400 verkrijgbaar, onder andere bij CD-Romland. Wil je 4G, dan ben je ongeveer €100 extra kwijt.

Apple iPad Air 2

Apple iPad Air 2 koopwijzer

De iPad Air 2 is wat ons betreft de beste tablet van het moment, vooral vanwege het iets betere app-aanbod vergeleken met Android-apparaten. De tablet is verder met 6,1 millimeter ontzettend dun en ook het gewicht van 437 gram is indrukwekkend. De iPad Air 2 heeft een Apple A8X-processor, die over drie 64bit-kernen beschikt. Daarnaast is ook de inmiddels bekende TouchID-sensor op deze tablet aanwezig, zodat veilig ontgrendelen erg makkelijk wordt. De camera heeft een resolutie van 8 megapixel en is voor tabletbegrippen erg goed en ook het 9,7-inch retina-scherm is een van de besten die je kunt krijgen in de tabletmarkt. Nadeel blijft, zoals bij alle Apple-apparaten, het niet uitbreidbare geheugen in combinatie met de flinke meerprijs die je voor extra opslag betaalt.

In onze review van de iPad Air 2 kun je meer lezen over de tablet. De tablet is verkrijgbaar vanaf zo’n €430 bij Companic. Uiteraard bestaat er ook een 4G-versie, daar betaal je zo’n €70 extra voor.

Pre-order

In de pre-ordercategorie bespreken we tablets die wel aangekondigd zijn door hun fabrikant, maar nog niet in de winkels liggen. We bieden dus een kijkje in de toekomstige tabletmarkt, met toestellen die de moeite waard zijn om in de gaten te houden. Overigens komen in deze categorie allerlei opvallende apparaten terecht en hoeft het niet per se zo te zijn dat een hier genoemd toestel ook daadwerkelijk de aankoop waard zal worden.

Het Mobile World Congress vond begin deze maand plaats en dat betekent traditiegetrouw tijd voor wat nieuwe tablets. Hoewel de oogst niet bijzonder groot was dit jaar, hebben we met de Huawei MediaPad X2 en Sony Xperia Z4 Tablet toch twee leuke nieuwkomers voor je gevonden. De Nokia N1 staat opnieuw in de lijst, maar nu wel met de garantie dat hij in ieder geval naar Europa komt.

Nokia N1

Nokia N1 koopwijzer

De Nokia N1 werd aangekondigd als het eerste apparaat van Nokia los van Microsoft en is alleen daarom al interessant. De specificaties liegen er niet om en het design is erg mooi, hoewel het ons verdacht bekend voorkomt. De N1 heeft een 7,9 inch groot scherm met een resolutie van 2048×1536 pixels en heeft een aluminium unibody. Dat zou zomaar een omschrijving van de Apple iPad mini 3 kunnen zijn en je hebt dan ook het logo nodig om de twee uit elkaar te houden. Of je moet hem aanzetten, want intern is de N1 duidelijk anders. Hij draait op een 64bit quadcore-CPU van Intel, geklokt op 2,3GHz en gekoppeld aan 2GB werkgeheugen. Het besturingssysteem is, jawel, Android 5.0 en Nokia heeft zijn eigen Z-launcher meegeleverd op de tablet.

Nokia liet op het Mobile World Congress aan ons weten dat de N1 later dit jaar in Europa geleverd gaat worden. Of het apparaat ook naar Nederland komt is helaas nog steeds niet bekend, maar de kans is in ieder geval groter geworden. In onze hands-on van de N1 kun je meer lezen over het apparaat.

Huawei MediaPad X2

Huawei MediaPad X2 koopwijzer

De Huawei MediaPad X2 lijkt net een grote Ascend Mate 7 en eigenlijk is het dat ook. Je kunt met deze 7-inch tablet bellen en Huawei gaat zelfs zo ver dat ze hem voorstelden als phablet in Barcelona. Naast het grotere scherm heeft de MediaPad X2 gelukkig toch nog wel wat aanpassingen tegenover de Mate 7. Zo is hij voorzien van de nieuwe Kirin 930-processor die waarschijnlijk ook in de P8 terecht zal komen en is hij uitgerust met Android Lollipop. Daarmee is het het eerste apparaat van Huawei met die Androidversie en geeft hij ook een indruk van hoe Lollipop er op andere Huawei’s uit zal zien. De MediaPad X2 heeft net als de Mate 7 een mooie aluminium body en komt in het wit en goud, waarbij die gouden versie 32GB opslag en 3GB werkgeheugen heeft in plaats van 16GB en 2GB in de witte versie.

Het is helaas nog niet duidelijk of de MediaPad X2 naar Nederland zal komen.

Sony Xperia Z4 Tablet

Sony Xperia Z4 Tablet koopwijzer

De enige tablet in het lijstje die wel zeker in Nederland uitgebracht zal worden is de Xperia Z4 Tablet van Sony. De nieuwe toptablet van de Japanse elektronicagigant is voorzien van goede specificaties en is dunner en lichter dan ooit. De Z4 Tablet heeft een Snapdragon 810-processor, 3GB werkgeheugen en een schermesolutie van 2560×1600 pixels. Dat is allemaal door Sony in een 6,1 millimeter dunne behuizing die zo’n 390 gram weegt en ook nog eens waterdicht is geplaatst, een prestatie op zich. Extra leuk is dat alle klepjes verdwenen zijn, de ingebouwde usb-poort is nu gewoon waterbestendig. Sony zet zijn Xperia Z4 Tablet vooral neer als een zakelijk apparaat en zal zodoende standaard een toetsenborddock meeleveren in Nederland.

In onze hands-on kun je meer over de Z4 Tablet lezen.

Tot slot

Deze koopwijzer is tot stand gekomen aan de hand van onze ideeën over de huidige tabletmarkt. Hoewel we ons uiterste best doen om deze zo objectief mogelijk te houden, wordt deze lijst ook in zekere mate beïnvloed door de voorkeuren van onze redactie. Mocht je opmerkingen hebben over onze keuzes, dan horen wij dat graag in de reacties onder dit artikel. Ook suggesties voor de volgende versie van deze koopwijzer kun je daar kwijt.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters