Telekoopwijzer tablets zomer 2014

Het is weer tijd voor een nieuwe tablet-Telekoopwijzer van All About Phones. In deze koopwijzer, die ieder seizoen uitkomt, geven we je kooptips voor tablets in een aantal categorieën.

Telekoopwijzer intro 

De telekoopwijzer is een koopgids met informatie over de huidige telecommarkt. De tabletversie van deze telekoopwijzer verschijnt één keer per seizoen en laat zien wat wij de beste tablets vinden in de drie verschillende categorieën. Daarnaast hebben we de pre-ordercategorie, waarin we vooruit blikken naar wat op de markt gaat komen. De koopwijzer is bedoeld om de keuze voor een tablet te vergemakkelijken, als aanvulling op onze reviews, hands-ons en video’s.

Om het allemaal lekker overzichtelijk te houden, hebben we de koopwijzer opgedeeld in drie categorieën: kleine tablets, midsize tablets en grote tablets. Dat wil zeggen: tablets met een schermdiagonaal tussen de 7 en 7,6 inch, tablets met een schermdiagonaal tussen de 7,7 en 9,3 inch en tablets met een schermdiagonaal van 9,4 inch of groter. In alle categorieën worden in verschillende prijssegmenten kooptips gegeven, gesorteerd van laag naar hoog. Zo kun je dus aan de hand van het gewenste schermformaat en je budget eenvoudig bekijken welke tablet voor jou het beste is. Alle toestellen in deze koopwijzer zijn goede deals in onze ogen, een beste toestel uitroepen is vanwege de uiteenlopende voorkeuren per persoon erg lastig en doen we dan ook niet.

Als aanvulling op de ‘gewone’ categorieën is er de pre-ordercategorie waarin tablets terecht komen die nog niet op de markt zijn, maar inmiddels wel aangekondigd zijn. Smartphones nemen we niet mee in deze koopwijzer, daarvoor kun je terecht in onze maandelijkse telekoopwijzer smartphones.

Zoals jullie van ons gewend zijn zullen we al onze keuzes onderbouwen en waar mogelijk ook links geven naar onze review of hands-on van het betreffende toestel. Om het lekker overzichtelijk te maken komt elke categorie op een aparte pagina terecht en zullen in de loop van de tijd onder iedere categorie de bijbehorende filmpjes worden geplaatst. Kortom, genoeg te lezen. Enjoy!

Kleine tablets

In de categorie van kleine tablets behandelen we tablets met een schermformaat tussen de 7″ en 7,6″. In de praktijk zijn dat bijna altijd 7,0″-apparaten, die natuurlijk vooral uitblinken in hun portabiliteit. Sommige tablets in deze categorie hebben een belfunctie, maar er zijn ook veel reguliere 4G-, 3G- en wifi-only-tablets.

Acer Iconia B1-720

Acer Iconia B1-720 koopwijzer

De Acer Iconia B1-720 is een vrij eenvoudige tablet die voor een bodemprijsje verkrijgbaar is. De tablet is voldoende om een beetje mee te browsen en sporadisch een filmpje op te kijken of spelletje op te spelen. En aangezien dat toch voor velen het belangrijkste is aan een tablet, biedt Acer met de Iconia B1-720 een leuke instapper. De tablet is voorzien van een 7″-display met 1024×600-resolutie, heeft een 1,3GHz-dualcoreprocessor en bied een nette gigabyte aan werkgeheugen. Het interne geheugen bedraagt 16GB en de tablet is voorzien van een accu met een capaciteit van 2955mAh. Hij heeft een frontcamera met VGA-resolutie en geen camera aan de achterkant. De Iconia B1-720 draait op Android 4.2 Jelly Bean zonder al te veel aanpassingen aan de interface.

Voor meer informatie over de tablet kun je in onze hands-on video terecht. De tablet is vanaf €99 verkrijgbaar bij Bol.com.

Asus MeMO Pad HD 7

Asus MeMO Pad HD 7 koopwijzer

Voor iets meer geld kun je de Asus MeMO Pad HD 7 kopen. Voor ongeveer €130 krijg je dan een tablet die vooral een beter scherm heeft dan de bovengenoemde Acer. Het scherm heeft een resolutie van 1280×800 pixels en dat is op een formaat van 7″ voldoende voor een nette en redelijk scherpe weergave. Daarnaast gaat het om een ips-display dat kleuren goed weergeeft. De MeMO Pad HD7 is verder voorzien van een 5-megapixelcamera achter en een 1,2-megapixelcamera voor. De processor is een quadcorechip met een kloksnelheid van 1,2GHz en de tablet heeft 1GB werkgeheugen. De accucapaciteit komt uit op een ruime 3950mAh en de tablet draait op Android 4.2 Jelly Bean.

Je kunt de Asus MeMO Pad HD 7 kopen voor €129 bij onder andere NoRRoD.nl.

Samsung Galaxy Tab 4 7.0

Samsung Galaxy Tab 4 7.0 koopwijzer

De Galaxy Tab 4 7.0 biedt hardwarematig niet echt voordelen tegenover de eerder genoemde Asustablet. Echter komt het apparaat wel van een in de smartphone- en tabletmarkt erg ervaren fabrikant en dat is voor sommigen een prettig idee. Verder is de software erg uitgebreid en lekker modern. De tablet heeft Android 4.4 KitKat onder de motorkap en is voorzien van Samsung’s bekende TouchWiz-interface. Die kun je mooi vinden of niet, maar in ieder geval is hij functioneel super uitgebreid. De tablet heeft verder een 7″-scherm met 1280×800-resolutie, 3-megapixelcamera achter en 1,3-megapixelcamera voor. De processor is een quadcorechip met een kloksnelheid van 1,2GHz en de tablet heeft 1,5GB werkgeheugen.

De Samsung Galaxy Tab 4 7.0 is vanaf ongeveer €200 verkrijgbaar. Voor dat bedrag kun je hem onder andere bij de MediaMarkt kopen.

Google Nexus 7 2013 editie

Google Nexus 7 2013 koopwijzer

De Nexus 7 2013 editie draait alweer even mee als kleine tablettopper van Google. Naast het feit dat het apparaat een Nexus-ervaring biedt is hij ook lekker goedkoop . Zodoende is de Nexus 7 voor iedereen die op zoek is naar een wat kleinere tablet in onze ogen de beste keuze. De tablet is uitgerust met een snelle S4 Pro-processor van Qualcomm en heeft een Full HD-scherm meegekregen. Verder heeft de Nexus 7 een 5-megapixelcamera, een nette bouw en omdat het een Nexus-product is natuurlijk altijd de nieuwste Androidversie. Het grootste nadeel is een bekende bij Nexus-producten: het geheugen is niet uitbreidbaar. Dat heeft ermee te maken dat Google zijn cloud-diensten wil promoten, maar daar kunnen we in Nederland nog altijd niet volledig gebruik van maken.

De Nexus 7 2013 editie is verkrijgbaar in de Google Play Store.

Midsize tablets

De midsize tablets houden een midden tussen portabiliteit en functionaliteit. Door hun schermformaat van 7,7″ tot 9,3″ zijn ze nog goed geschikt om overal mee naartoe te nemen, maar ze bieden dankzij hun grotere scherm wel net wat extra mogelijkheden tegenover hun kleine broertjes.

Alcatel Pop 8

Alcatel Pop 8 koopwijzer

De Pop-lijn van Alcatel is in de vorm van de Pop C7 een veel geziene gast in onze smartphone-koopwijzer. Nu is de lijn ook tot de tabletversie van de lijst doorgedrongen. De Alcatel Pop 8 is een van de goedkoopste 8″-tablets en in ieder geval wat ons betreft de goedkoopste die een aanrader is. Ondanks zijn lage prijs van €130 is hij voorzien van een 8″ ips-display met een resolutie van 1280×800 pixels en heeft hij een 1,3GHz-quadcoreprocessor. De tablet heeft 1GB werkgeheugen en dat is ruim voldoende als je niet al te veel wilt multitasken. Met een accucapaciteit van 4100mAh houdt de tablet het wel even vol en kun je dus lekker lang blijven browsen of filmpjes kijken. De Pop 8 is verder voorzien van een vga-camera aan de voorkant en een 2-megapixelcamera aan de achterkant. Een mooi setje specificaties voor niet al te veel geld dus.

De Alcatel One Touch Pop 8 is voor €129 verkrijgbaar bij Bol.com.

Acer Iconia A1-830

Acer Iconia A1-830 koopwijzer

De Acer Iconia A1-830 blinkt vooral uit in zijn ontwerp. De tablet is duidelijk gebaseerd op de iPad mini en hoewel dat niet bepaald origineel is, is het wel uniek in zo’n goedkope tablet. De aluminium body ziet er mooi uit en voelt prettig aan. Ook de prestaties van de tablet, die een 1,6GHz-dualcoreprocessor van Intel heeft, zijn best goed te noemen. De tablet heeft een 7,9″ ips-scherm met 768×1024 pixels, wat wel een beetje weinig is voor een tablet van €150. Dat is echter een van de weinige nadelen van het apparaat voor deze prijs. De interface is gebaseerd op Android 4.2 Jelly Bean en weinig aangepast, waardoor hij lekker clean is.

In onze volledige review kun je meer over de tablet lezen. De tablet is verkrijgbaar voor €149 bij de MediaMarkt.

LG G Pad 8.3

LG G Pad 8.3 koopwijzer

In onze review waren we lovend over de LG G Pad 8.3 en dat is niet zonder reden. Het apparaat is met zijn prijs van zo’n €260 betaalbaar en toch erg geavanceerd. De G Pad heeft een mooie aluminium body en is erg licht en handzaam. Het gebruikte 8,3″-scherm is een kwalitatief goed IPS-paneel en heeft een redelijk hoge resolutie van 1200×1920 pixels. Verder heeft de tablet een snelle Snapdragon 600-processor, 2GB werkgeheugen en 16GB opslagruimte. Die 16GB kun je uitbreiden met een micro sd-kaartje en de tablet heeft een 5-megapixelcamera. De software is door LG zelf aangepast en is misschien niet de mooiste software in een tablet, maar wel redelijk functioneel. Een mooi totaalplaatje dus al met al en door zijn scherpe prijs zeker een aanrader.

De tablet is op het moment het goedkoopst verkrijgbaar bij topprice24.nl.

Samsung Galaxy Tab Pro 8.4

Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 koopwijzer

Als je het hebt over de beste specificaties in een midsize-tablet, dan kom je bij deze Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 uit. De tablet is voorzien van zo ongeveer de beste specs die je je momenteel in een tablet kunt wensen en biedt een nieuwe ‘Magazine UX’ die vooral actualiteiten makkelijk moet ontsluiten. De keuze in het topsegment van de tablets is er vooral een tussen Android en iOS. Als je voor iOS kiest kom je bij de iPad mini 2 uit, op Androidgebied is deze tablet van Samsung de way to go. Het apparaat heeft een Snapdragon 800-processor, een 8-megapixelcamera en een indrukwekkend 8,4″-scherm met een resolutie van 1600×2560 pixels. Er is 2GB werkgeheugen aanwezig, de tablet is voorzien van 16GB of 32GB opslagruimte en ook uitbreidbaar met een geheugenkaart. Simpel gezegd zit alles wat je je op een tablet kunt wensen in deze Tab Pro van Samsung en dat is een indrukwekkende prestatie.

De Galaxy Tab Pro 8.4 is voor €299 verkrijgbaar bij de MediaMarkt. Voor meer info over het apparaat kun je terecht bij onze hands-on van het Galaxy Tab Pro-trio.

Apple iPad mini 2

Apple iPad mini 2 koopwijzer

De Apple iPad mini 2, ook wel bekend als Apple iPad mini met Retina scherm, is eigenlijk een exacte kopie van de iPad Air maar dan kleiner. De tablet is met zijn 7,9″-scherm een typische midsize-tablet, maar dan wel met heel erg goede specificaties. Zo heeft het scherm een resolutie van 1536×2048 pixels en is de tablet voorzien van een snelle Apple A7-chip. Deze processor is uitgerust met ‘maar’ twee kernen, maar dat zijn wel razendsnelle 64bit-kernen waardoor de chip toch erg snel en soepel werkt. Qua camera heeft Apple de iPad mini 2 voorzien van een 5-megapixelcamera en de tablet heeft aan de voorkant nog eens een 1,2-megapixelcamera. De tablet is in vele varianten verkrijgbaar, met of zonder mobiel internet en variërend van 16GB tot 128GB. Een nadeel is wel dat je het geheugen niet middels een micro sd-kaart kunt uitbreiden en dat je een forse meerprijs betaalt voor de versies met meer geheugen. De goedkoopste versie, de wifi-versie met 16GB opslagruimte, kost zo’n €360. De prijs loopt op tot zo’n €750 voor een 128GB-versie met lte-ondersteuning.

De iPad mini 2 in zijn goedkoopste versie is het goedkoopst verkrijgbaar bij de MediaMarkt. Je kunt onze review van het apparaat hier checken.

Grote tablets

De categorie van grote tablets begint bij 9,4″ en loopt in principe door tot het einde van de tabletmarkt. In de praktijk zullen de grootste tablets die we aanraden niet groter zijn dan 10,1″, hoewel uitschieters natuurlijk mogelijk zijn. Dit zijn tablets die meer voor thuis op de bank of in een studie- of werkomgeving zijn, maar door hun formaat minder geschikt on-the-go.

Lenovo IdeaTab S6000

Lenovo IdeaTab S6000 koopwijzer

De Lenovo IdeaTab S6000 is een tablet van Lenovo die voor een 10″-apparaat buitengewoon goedkoop is. Je betaalt slechts €170 voor het apparaat en daarvoor krijg je een vrij volwaardige tablet. Een 1,2GHz-quadcoreprocessor en 1GB werkgeheugen zijn aanwezig om het apparaat in het dagelijks gebruik voldoende snel te laten draaien. De tablet heeft een ips-display met een resolutie van 1280×800 pixels. Dat is niet bijzonder veel voor een 10″-apparaat, maar het display heeft verder wel een aardig goede beeldkwaliteit. De tablet is voorzien van een 5-megapixelcamera aan de achterkant en een vga-exemplaar aan de voorkant. Wel moet gezegd worden dat Lenovo een vrij aparte interface over de Android 4.2-installatie van de tablet heeft geplaatst waar we niet zo blij mee zijn. Maar desondanks is deze IdeaTab S6000 wel de tablet die je moet hebben als je een goedkope 10-inch-tablet wilt.

De Lenovo IdeaTab S6000 is goedkoop verkrijgbaar bij BCC.

Asus MeMO Pad FHD 10

Asus MeMO Pad FHD 10 koopwijzer

Voor iedereen die graag wel een hoge schermresolutie wil is er de Asus MeMO Pad FHD 10. Deze tablet heeft een schermresolutie van 1920×1200 pixels, ruim voldoende voor een mooie scherpe weergave. De tablet is verder redelijk uitgebreid, met bijvoorbeeld een dualcore Intel Atom-processor geklokt op 1,6GHz en 2GB werkgeheugen. De tablet is verkrijgbaar in een aantal kleuren, waaronder het opvallende roze voor de liefhebber. Asus heeft de interface redelijk clean gehouden en de tablet draait op Android 4.2. Hij heeft een 5-megapixelcamera aan de achterkant en een 1,2-megapixelcamera aan de voorkant. De tablet is met 580 gram niet de lichtste, maar er moeten uiteraard wat concessies gedaan worden voor een goedkope tablet. Het apparaat is met €275 namelijk erg schappelijk geprijsd.

De Asus MeMO Pad FHD 10 is vreemd genoeg het goedkoopst in het roze. Voor €275 kun je hem in een roze 16GB-versie krijgen bij NextDeal. Wil je een wat soberder kleurtje dan kun je bij AmeComputers terecht voor een witte 32GB-versie voor €300.

Asus Transformer Book T100

Asus Transformer Book T100 koopwijzer

Hij valt eigenlijk al bijna niet meer onder de gewone tablets, maar hij is wel zo leuk dat we hem je niet willen onthouden. De Asus Transformer Book T100 is een hybride tussen een netbook en een tablet en draait dus op Windows. Het gaat om de volledige versie van Windows 8.1 en daarmee kun je programma’s als Microsoft Office en zelfs Photoshop dus prima draaien. Als je het scherm uit zijn dock trekt houd je een Windowstablet over die je kunt gebruiken om onderweg lekker te browsen of een filmpje te pakken. De tablet is voorzien van een quadcore Intel Atom-processor geklokt op 1,3GHz en heeft 2GB werkgeheugen. Het scherm heeft een diagonaal van 10.1 inch en een resolutie van 1366×768 pixels. Groot nadeel voor het tabletgebruik is wel dat de Transformer Book T100 door zijn toegevoegde functionaliteit een beetje aan de lompe en zware kant is.

De Tansformer Book T100 kost zo’n €330 en is verkrijgbaar bij de MediaMarkt.

Apple iPad Air

Apple iPad Air koopwijzer

Als het gaat om tablet OS’en blijft iOS nog altijd het besturingssysteem dat onze voorkeur geniet gezien het feit dat het wat volwassener is en meer echte tablet apps heeft. Het verschil wordt steeds kleiner, maar de iPad Air blijft een erg goede deal. Zo is de iPad Air bijvoorbeeld erg licht en dun, wat voor grote 10″-tablets een groot voordeel is in onze ogen. Het scherm is weliswaar niet verbeterd ten opzichte van de vorige iPad, maar nog steeds verbluffend. En de razendsnelle A7-processor die deze iPad Air meegekregen heeft zorgt ervoor dat hij op het gebied van prestaties weer aan de top van de tabletmarkt staat. Ook de 5-megapixelcamera is voor een tablet helemaal niet verkeerd.

Voor meer informatie over de iPad Air kun je terecht in onze uitgebreide review. De iPad Air kun je voor €420 kopen bij topprice24.nl.

Samsung Galaxy Note 10.1 2014 editie

Samsung Galaxy Note 10.1 2014 editie koopwijzer

De Samsung Galaxy Note 10.1 2014 editie is de kleinste actuele Note-tablet, die als klein broertje van de Note Pro 12.2 fungeert. De Note 10.1 biedt ongeveer dezelfde specs maar is handzamer en goedkoper, waardoor het wat ons betreft de aanrader van de twee is. De Note 10.1 2014 editie is voorzien van de beste specificaties die een tablet op dit moment kan hebben, die overigens hetzelfde zijn als de Note 3-telefoon van Samsung. Daarnaast is de tablet uiteraard voorzien van de S Pen die zeker op dit grote scherm het nodige toevoegt qua productiviteit van de tablet. Ook het nieuwe design van de Note 10.1 is netjes, met een nep lederen achterkant die prettig aanvoelt en een vrij compacte en lichte behuizing. Een ander speerpunt van de tablet is het scherm, die met zijn wqxga-resolutie erg scherp is en ook verder goed beeld weergeeft. Dat maakt de Galaxy Note 10.1 2014 editie tot een van de beste Android-tablets op het moment.

Voor meer informatie over de tablet kun je in onze review terecht. De tablet is het goedkoopst verkrijgbaar voor ongeveer €440 bij Wehkamp. Als je hem voor 30 juni koopt krijg je ook nog eens €100 terug van Samsung.

Sony Xperia Z2 Tablet

Sony Xperia Tablet Z2 koopwijzer

De nieuwste tablet in deze lijst en daarmee ook de duurste is de Sony Xperia Z2 Tablet. Dit is, zoals de naam doet vermoeden, de tabletversie van Sony’s vlaggenschip op smartphonegebied. De Z2 Tablet heeft een net setje specificaties met 3GB werkgeheugen, een Snapdragon 801-processor en een 8,1-megapixelcamera. Nadeeltje is het scherm dat met zijn full hd-resolutie niet een van de scherpere displays voor een grote tablet is, maar nog steeds wel een goede weergave kent. De Xperia Z2 Tablet is verder waterdicht waardoor je hem bijvoorbeeld in bad kunt gebruiken om een film te kijken. Ook het formaat van de tablet is indrukwekkend: de tablet is slechts 6,4 millimeter dik en met 439 gram ook lekker licht.

Meer informatie over de tablet kun je vinden in onze hands-on en de tablet voor zo’n €485 aanschaffen kan bij Conrad.

Pre-order

In de pre-ordercategorie bespreken we tablets die wel aangekondigd zijn door hun fabrikant, maar nog niet in de winkels liggen. We bieden dus een kijkje in de toekomstige tabletmarkt, met toestellen die de moeite waard zijn om in de gaten te houden. Overigens komen in deze categorie allerlei opvallende apparaten terecht en hoeft het niet per se zo te zijn dat een hier genoemd toestel ook daadwerkelijk de aankoop waard zal worden.

Huawei MediaPad X1 7.0

Huawei MediaPad X1 7.0 koopwijzer

Huawei zet binnenkort als het goed is in de vorm van de MediaPad X1 7.0 een vrij apart apparaat op de markt. De tablet had al uit moeten zijn en we weten niet precies wanneer hij komt. Desondanks is hij wel erg interessant. Huawei zelf noemt het een phablet met oog op de belfunctie die het apparaat heeft. Wij vinden het gewoon een tablet, maar zijn wel benieuwd hoe Huawei het apparaat in de markt gaat zetten. De specificaties hebben in ieder geval een streepje voor tegenover de meeste 7″-tablets. De MediaPad X1 7.0 heeft een schermresolutie van 1200×1920 pixels en de tablet is voorzien van 2GB werkgeheugen. De processor is een 1,6GHz-quadcorechip maar is wel voorzien van wat oudere processorkernen. Het ontwerp is voorzien van kleine schermranden en een mooie aluminium achterkant. De tablet heeft daarnaast een 13-megapixelcamera en frontcamera met 5-megapixelreslutie, wat voor een tablet indrukwekkend is.

In onze hands-on van de MediaPad X1 kun je meer lezen over de tablet.

Samsung Galaxy Tab S 8.4

Samsung Galaxy Tab S 8.4 koopwijzer

De Samsung Galaxy Tab S-lijn wordt Samsung’s nieuwe toplijn op tabletgebied. De tablets zijn natuurlijk voorzien van de laatste specs, maar moeten het vooral hebben van hun scherm en design. Het 2560×1600 pixels tellende amoled-scherm is erg indrukwekkend en de tablets zijn slechts 6,6 millimeter dik. Vooral interessant vinden we de 8.4-versie, die in onze ogen een beter formaat heeft. Overigens zijn ook de bezels lekker klein zodat de tablet erg handzaam is. De Tab S 8.4 heeft en Snapdragon 800-processor, 8-megapixelcamera en 3GB werkgeheugen. Ook leuk zijn de speciale covers met drie verschillende standen die je met heuse drukknopjes kunt vastmaken aan de tablet.

De Galaxy Tab S 8.4 en 10.5 zijn beiden vanaf 4 juli verkrijgbaar in Nederland. Voor meer informatie over de tablets kun je in onze hands-on terecht.

Microsoft Surface Pro 3

Microsoft Surface Pro 3 koopwijzer

De Microsoft Surface Pro 3 is alweer de derde in de lijn van tablet-laptop-hybrides van Microsoft en moet nu echt in staat zijn om je laptop te vervangen. Dat is in ieder geval de insteek die Microsoft heeft met de tablet. De Surface Pro is voorzien van een nieuwe kickstand zodat je hem eenvoudig neer kunt zetten en heeft een toetsenbordcover die je vast kunt klikken middels magneten zodat het geheel steviger wordt. De tablet is voorzien van Intel Core i3, i5 en i7 processoren zodat je, mits je genoeg geld uittrekt, een erg krachtig apparaat in handen hebt. De tablet draait op de volledige versie van Windows 8.1 en kan dus moeiteloos met programma’s als photoshop en office overweg. Uitbreiden kan eenvoudig met USB-apparaten en je kunt via de hdmi-aansluiting een externe monitor aan de Surface Pro 3 hangen.

Tot slot

Deze koopwijzer is tot stand gekomen aan de hand van onze ideeën over de huidige tabletmarkt. Hoewel we ons uiterste best doen om deze zo objectief mogelijk te houden, wordt deze lijst ook in zekere mate beïnvloed door de voorkeuren van onze redactie. Mocht je opmerkingen hebben over onze keuzes, dan horen wij dat graag in de reacties onder dit artikel. Ook suggesties voor de volgende versie van deze koopwijzer kun je daar kwijt.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters