TeleWeek 10: Het Mobile World Congress 2015 in Barcelona

Dit weekend waren we van zondag tot en met woensdag in Barcelona voor het Mobile World Congress. Daar werden onder andere de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge aangekondigd, maar ook de HTC One M9 en de Sony Xperia Z4 Tablet. Genoeg stof voor een TeleWeek, dus. Ga er maar lekker voor zitten!

Samsung verwacht veel van de Galaxy S6

TeleWeek 10: Het Mobile World Congress 2015 in Barcelona badge teleweek

Hoppa. Een nieuw ‘premium’ design doet wonderen bij Samsung. De Zuid-Koreaanse fabrikant blaakt na de tegenvallende Galaxy S5 weer van het zelfvertrouwen. Diens opvolgers, de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge, moeten namelijk voor een recordverkoop gaan zorgen voor Samsung. Van deze smartphones moeten er meer worden verkocht dan van de Galaxy S4, dat na een half jaar 40 miljoen keer verkocht was.

Andy Tu, de topman van Samsung in Taiwan, deed die gewaagde voorspelling. Hij heeft er alle vertrouwen in omdat Samsung volgens hem goed heeft geluisterd naar de kritiek van het publiek en de pers. Ondertussen hebben wij iets van ‘eerst zien, dan geloven’. Records zijn er om gebroken te worden, maar makkelijk wordt het denken wij niet voor Samsung.

Sony doet een beetje moeilijk met de Xperia Z4 Tablet

Eerste ervaring met de Sony Xperia Z4 Tablet 861

Sony levert met de Xperia Z4 Tablet een uitstekende tablet af. Ook dit apparaat werd op het Mobile World Congress gelanceerd. Overigens schitterde de Xperia Z4-smartphone door afwezigheid, wat wij natuurlijk wel betreuren. De prijs van de Xperia Z4 is overigens een forse: 749 euro in Nederland voor de lte-versie. Dat is nogal wat.

Dat het goedkoper kan, blijkt wel in Duitsland en Frankrijk. Hier wordt de tablet voor 100 euro minder op de markt gebracht. Bovendien is de wifi-versie over de grens 200 euro goedkoper. Waarom!? In Nederland krijg je er gelijk een toetsenbord bij. Maar als je die niet wilt, moet je dus toch die 100 euro’s extra betalen. Tenzij je in de auto stapt, even gaat racen over de Autobahn en met gierende banden weer met de Xperia Z4 Tablet op zak naar Nederland rijdt.

HTC komt met de One M9 en ‘revived’ de One M8

HTC One M9 hands-on

HTC kondigde zoals verwacht in Barcelona op zondag de One M9 aan en jongens toch: wat waren we verrast. Maar niet heus. Alles over de telefoon lag al op straat en dus was de verrassing er voor iedereen wel af. De specificaties bleken te kloppen: 5 inch full HD, Snapdragon 810-processor, 3GB ram en 32GB opslagcapaciteit.

Neemt niet weg dat de One M9 er mooi uitziet, maar toch vinden we ‘m op het eerste gezicht minder mooi dan de One M8. Goed nieuws, eigenlijk, want HTC heeft ook een nieuwe variant van de One M8 aangekondigd. Deze heeft alleen een andere processor, namelijk de Snapdragon 615 van Qualcomm. Dit is een 64 bit-chipset. Verder heeft de One M8 nog steeds die gekke dubbele camera die een mislukking was, maar als de telefoon scherp geprijsd op de markt komt is het een interessante optie.

Microsoft wacht met komst nieuw vlaggenschip

Microsoft Windows 10 Lumia 635

Microsoft had op het MWC een prachtige stand waar wij met veel plezier een paar dagen hebben vertoefd. De Amerikaanse fabrikant kondigde op maandagochtend de Lumia 640 en Lumia 640 XL aan. Op zich best leuke toestellen, maar het zijn geen vlaggenschepen. En die blijven over het algemeen toch het meest interessant. Het duurt ook nog wel even tot Microsoft een nieuwe toptelefoon presenteert.

Waarschijnlijk sowieso nog een half jaar. Microsoft wil namelijk eerst Windows 10 helemaal af hebben en daarna met een nieuw vlaggenschip komen. Best jammer, maar op zich ook wel begrijpelijk. Eerst maar eens zorgen dat het besturingssysteem klopt, want daar schort het bij Windows Phone vooralsnog wel aan. Met Windows 10 kan dat misschien veranderen. De demoversie in Barcelona zag er in ieder geval indrukwekkend uit!

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters