TeleWeek 11: Maakt de Galaxy S6 de hoge verwachtingen waar?

Samsung blaakt met de Galaxy S6 van het zelfvertrouwen. We beginnen deze TeleWeek, nummertje elf alweer van dit jaar, daarom ook met de Zuid-Koreaanse fabrikant. Want deze week ging het weer een aantal keer over de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge.

De voorverkoop van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge draait op volle toeren

TeleWeek 11: Maakt de Galaxy S6 de hoge verwachtingen waar? badge teleweek

Dikke kans dat de Galaxy S6 beter verkocht gaat worden dan zijn voorganger, de Galaxy S5. Niet dat dit zo moeilijk is trouwens, want de S5 was nou niet bepaald een unaniem belachelijk groot succes. Toch fronsten wij even onze wenkbrauwen toen Samsung uitsprak dat de Galaxy S6 de verkooprecords van de Galaxy S4 moet gaan verbreken.

Nu heeft het er echter alle schijn van dat dit Samsung wel eens kan gaan lukken. In de preorder zijn er namelijk al ruim 20 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge verkocht. Daarnaast kwam er vrijdag nog een duidelijke indicatie. In Zwitserland is het aantal voorbestellingen van de Galaxy S6 na een week al vier keer zoveel als de Galaxy S5 na eenzelfde periode vorig jaar.

Dat belooft dus wat, als de telefoon op 10 april in Europa in de verkoop gaat. Een mooi financieel vooruitzicht voor Samsung, dat vorig jaar een alles behalve sterk jaar had. De Galaxy S6 kost immers minimaal 699 euro, terwijl je voor de Galaxy S6 Edge minimaal 749 euro gaat kosten. Tel uit je winst… Sowieso was het al een goed weekje voor Samsung, want DisplayMate vindt het scherm van de S6-toestellen fantastisch.

Damn you, Apple!

'Chinees topmodel gaat Apple Watch promoten' instagramliuwen

Vol verwachting draaiden wij op de redactie maandag een avonddienst. Waarom? Apple belegde een persevenement waarin het meer informatie bekendmaakte over de Apple Watch. Deze smartwatch werd al tegelijkertijd met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus aangekondigd, maar daarna werd het stil rondom Apple’s Watch.

Nu kwam Tim Cook, de grote baas, eindelijk met meer informatie over de smartwatch. Er werd meer bekend over de mogelijkheden van het horloge. Zo kun je een heleboel dingen doen die je op je smartphone ook kunt, maar dan op een scherm dat vijf keer zo klein is. Ook kwam er meer informatie over de beschikbaarheid van de Apple Watch, en da’s toch even balen.

Want wij willen natuurlijk wel dolgraag met het apparaat spelen. De Apple Watch komt voorlopig alleen niet naar Nederland. Balen natuurlijk, terwijl men in onder andere Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland wel met de Apple Watch aan de gang gaat. Wanneer de Apple Watch naar Nederland komt? No clue, helaas. Damn you, Apple!

De geruchtenmolen van de G4 heeft zijn draai gevonden

LG G4 smartphone

Vorig jaar wisten we alles al over de G3 terwijl de smartphone nog gepresenteerd moest worden. Eenzelfde scenario lijkt zich met de LG G4 te herhalen. Inmiddels zijn er al een heleboel foto’s van het nieuwe vlaggenschip van LG uitgelekt en krijgen we ook een steeds beter beeld van wat de specificaties zijn. Daarnaast krijgt de G4 een broertje.

Dit is de LG G4 Note, die in de tweede helft van dit jaar op de markt moet komen. Daarover weten we minder, behalve dan dat het een phablet is. De gewone G4 krijgt waarschijnlijk een gebogen scherm met een formaat van 5,5 inch. Deze display krijgt waarschijnlijk een 3K-resolutie, van misschien wel 1800×3200 pixels. Nog een stuk scherper dus dan het QHD-display in de G3. De pixeldichtheid zou op 600 ppi komen te liggen.

Redelijk bizar dus. Verder zou de LG G4 waarschijnlijk de Snapdragon 810-processor van Qualcomm krijgen en foto’s schieten in 16-megapixel. Kortom: een bruut beest, dat waarschijnlijk volgende maand al wordt gepresenteerd. Eind april moet ‘ie in Nederland te koop zijn, wisten wij eerder deze week daarnaast te berichten. Laat maar komen!

Rust zacht, Nexus 5

Google Nexus 5 van LG img 1293

Het is nu wel officieel: de LG Google Nexus 5 gaat uitsterven. Nadat de productie van de smartphone eind vorig jaar al werd stopgezet, heeft Google de smartphone nu ook uit zijn webwinkel geschrapt. Wel is de Nexus 5 nog verkrijgbaar via andere webwinkels, maar de voorraad is nu dus beperkt. Er komt niets meer bij.

Jammer, want nu is de enige Nexus-smartphone die je via Google kunt krijgen namelijk de Motorola Nexus 6. En laat je voor deze smartphone nou net de hoofdprijs te moeten betalen. Bovendien is de Nexus 6 echt ontzettend huge, wat voor het gebruiksgemak nou niet echt bevorderlijk is. Wij zien eigenlijk liever de Nexus 5, die een stuk compacter is, maar ook veel betaalbaarder.

Maar helaas: de Nexus 5 houdt op te bestaan en zal straks een beschermde smartphonesoort zijn. Rust alvast maar zacht, mooie Nexus 5…

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters