TeleWeek 12: Samsung gaat eigen verwachtingen waarmaken

Samsung heeft niets te veel gezegd, er is beeld van de Xperia Z4, onrust bij HTC en een interessante start-up. Deze TeleWeek staat bol van de interessante informatie van de afgelopen week over de telecomwereld. Ga er dus maar goed voor zitten en lees snel verder. Goed weekend alvast!

Samsung lijkt grote woorden waar te gaan maken

TeleWeek 12: badge teleweek

Oké: wij zijn eerlijk. Toen Samsung liet weten dat het rekent op een recordverkoop van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge, waren wij een beetje sceptisch. De 40 miljoen verkochte Galaxy S4’s overtreffen, na zo’n teleurstellend jaar als 2014? Wij dachten dat Samsung daarmee op teveel hoopte.

Het heeft er echter alle schijn van dat we het helemaal mis hadden. Signalen waren er al, dat de vraag naar de Galaxy S6 groot is. Hierdoor moest de productie van de smartphone al worden opgeschroefd. Vandaag werd nog maar eens bevestigd dat Samsung gelijk lijkt te hebben, en wij niet.

Volgens DRAMeXchange gaat Samsung dit jaar namelijk 55 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge verkopen. En daarmee dus het record van de Galaxy S4 uit 2013 verpulveren. Het zelfvertrouwen van Samsung was dus alles behalve misplaatst.

De Sony Xperia Z4 geeft zich bloot

De Sony Xperia Z4

En opeens lagen de persrenders van de Sony Xperia Z4 op straat! Dit is het nieuwe vlaggenschip van Sony en na deze smartphone brengt de Japanse fabrikant een jaar lang geen nieuw vlaggenschip uit. Waarschijnlijk om eens goed na te denken over een nieuw ontwerp, want wij zitten nou niet echt met open mond en ingehouden adem te kijken naar deze Z4-renders.

De telefoon lijkt grotendeels ‘gewoon’ op de Xperia Z3, net zoals dat de Xperia Z3 op de Xperia Z2 leek en de Xperia Z2… Nou ja: enzovoorts. Neemt niet weg dat de Xperia Z4 een lelijke telefoon is, maar het begint onderhand wel een beetje saai te worden, eerlijk gezegd.

Het is nog onbekend wanneer Sony de Xperia Z4 precies aankondigt. Hoewel er dus wat persrenders op straat liggen, houdt Sony de specificaties goed binnenshuis. Waarvoor kudo’s. Het is daarom speculeren geblazen. Waarschijnlijk krijgt de telefoon de Snapdragon 810-processor en een full HD-scherm. Al twijfelt Sony of het niet een quad HD-display in de smartphone moet stoppen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Het is hommeles bij HTC

Cher Wang CEO HTC

Er lijkt vaak wat aan de hand te zijn bij HTC. Dan loopt de marketing van een telefoon, zoals de One M7, niet helemaal lekker en dan zijn aandeelhouders weer boos omdat HTC geen kansen heeft gegrepen in opkomende markten, zoals China. Ook met de One M9 werd er lekker geblunderd, namelijk door de telefoon aan TheVerge te geven terwijl bepaalde software nog helemaal niet goed was geoptimaliseerd. Waarop TheVerge de telefoon affakkelde.

Toen vervolgens nog bleek dat de One M9 nog eens flink oververhitte, waren de rapen blijkbaar helemaal gaar. De CEO van HTC is namelijk de wacht aangezegd. Peter Chou mag zich voortaan weer gaan bezighouden op de ontwikkeling van toekomstige producten, terwijl Cher Wang zijn plaats inneemt. Kan zij het tij keren?

De Neptune Suite doet het compleet anders dan wie dan ook

In de Neptune Suite bestuurt de smartwatch je tablet en smartphone n1

De grote fabrikanten zijn het over één ding wel eens: in de toekomst is de smartphone de afstandsbediening in je huis. Het is het belangrijkste elektronische apparaat dat je hebt. Dat vindt Apple, dat vindt Samsung en dat denken nog ontelbare andere smartphonefabrikanten. De start-up Neptune is het hier niet mee eens. Wat nou smartphone! Smartwatch zul je bedoelen!

De Neptune Suite bestaat uit zes apparaten, die naadloos met elkaar moeten samenwerken. Hierin is niet de smartphone de spil, maar de smartwatch van Neptune. Dit is overigens meer een polsband dan een horloge om te zien. Deze Neptune Hub moet alles aansturen. Hij draait op Android 5.0 Lollipop en ondersteunt 4G-internet.

Maar belangrijker nog: hij heeft WiGig, de nieuwe variant van wifi. Deze wifivariant reikt veel minder ver dan het wifi dat we nu kennen, maar is wel veel sneller. Hierdoor kun je draadloos naadloos beelden projecteren op andere apparaten. Dat lijkt Neptune met de Suite te willen doen. Met je polsband kun je dus beeld op de smartphone projecteren waarmee je vervolgens een mailtje kijkt en een seconde daarna kun je een video op je tablet bekijken. Zonder dat die tablet of smartphone zelf de handeling uitvoert. Dit doet de polsband.

Kosten? Valt mee. Voor 599 dollar kun je de complete Suite binnenkort waarschijnlijk kopen. Gaaf!

Windows 10 komt bijna naar je toe

Microsoft Windows 10 Lumia 635

Het lange wachten is bijna voorbij. Nog een paar maandjes, en dan rolt Microsoft zijn nieuwe besturingssysteem Windows 10 uit. Inmiddels komt er steeds meer informatie naar buiten over Windows 10. Zo gaan Windows 10-smartphones USB C gebruiken, dat een stuk veelzijdiger is dan de micro USB die nu veelal gebruikt wordt.

Daarnaast nog een fijn dingetje: Microsoft wil zijn smartphone sneller gaan updaten. Nu duurt dit vaak nog een eeuwigheid, maar Windows 10-apparaten moeten binnen zes weken zijn geüpdatet naar de nieuwe Windows 10-versie. Netjes! Al zijn we benieuwd of dit in de praktijk ook mogelijk is.

O ja, nog één laatste ding: Windows 10 moet ook minder ruimte in beslag nemen, wat natuurlijk ook wel relaxed is. Dit komt omdat Microsoft met nieuwe compressiemethoden komt. Laat maar snel komen, dat Windows 10, want wij zijn wel heel benieuwd hoe dit besturingssysteem op alle platformen écht gaat werken. Hoe het bijvoorbeeld met de synchronisatie van het platform zit en of het app-aanbod gaat verbeteren.

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Microsoft Phone

Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile lees verder

Windows 10 Creators update

Deze Windows Phones krijgen de Windows 10 Creators update lees verder

Microsoft Surface Phone

Iedereen online: Android voor het eerst populairder dan Windows lees verder

Pokémon Go

Geld blijft rollen: Pokémon Go verbreekt record lees verder

Super Mario Run Demo

Nintendo introduceert Super Mario Run event: Gold Goombas lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters