TeleWeek 14: Apple en Samsung sluiten verstandshuwelijk

Alle paaseieren voor dit weekend al goed verstopt? Mooi. Dan kun je namelijk in alle rust deze TeleWeek lezen. Deze week besteden we aandacht aan onder andere LG, Apple en Samsung. Veel leesplezier en alvast prettige paasdagen toegewenst!

Samsung en Apple gaan weer samenwerken

TeleWeek 14: Apple en Samsung sluiten verstandshuwelijk

Samsung maakte vroeger altijd de processors voor de iPhone. Tot het ruzie kreeg met Apple. Nu lijkt er weer een vrede te zijn gesloten tussen de bedrijven. Al kunnen we het beter een verstandshuwelijk noemen. Samsung maakt als enige ter wereld smartphoneprocessors die zijn gebakken op 14 nanometer, waardoor dit de zuinigste chipsets zijn die je nu kunt krijgen. Apple heeft op zijn beurt voor de iPhone enorm veel processors nodig.

En dus hebben de twee aartsrivalen heel veel aan elkaar. Niet zo gek dus dat de twee bedrijven de handen ineen slaan. Samsung gaat waarschijnlijk de A9-processor voor de iPhone 6S maken. Hier zijn Samsung en Apple allebei bij gebaat. De iPhone 6S kunnen we ondertussen in het najaar verwachten, waarschijnlijk samen met de iPhone 6C en de iPhone 6S Plus.

Verrassing: de LG G4 krijgt een quad HD-scherm

LG G4 smartphone

Bij LG zijn ze niet zo goed in het bewaren van geheimen. Vorig jaar wisten we alles al over de G3, voordat hij was aangekondigd. Datzelfde scenario lijkt zich nu te voltrekken met het nieuwe vlaggenschip, de G4. Deze smartphone wordt op 28 april in Londen gepresenteerd, maar er zijn al foto’s uitgelekt. Net als de belangrijkste specificaties.

LG helpt ons hier een handje bij. Vandaag bevestigde het bedrijf namelijk dat de telefoon een scherm met een formaat van 5,5 inch en een quad HD-resolutie van 1440×2560 pixels krijgt. Net als de G3 dus. Maar dan niet helemaal. Het nieuwe scherm is namelijk sterk verbeterd, meent LG.

Volgens het bedrijf kunnen mensen met de G4 een telefoon verwachten waarvan de kleurengamma beter is, net als de helderheid en het contrast. Dikke prima. We gaan het op 28 april zien hoe LG het gedaan heeft met de G4.

Vraag naar grotere smartphones groeit in Nederland

Huawei Ascend Mate 7 koopwijzer

4,4 inch. Dat is gemiddeld het meest gewenste formaat van een smartphonescherm in Nederland. Vorig jaar was dat nog 4,3 inch. Nederlanders willen dus steeds vaker een grotere smartphone. Fabrikanten voorzien ruim in de behoefte, aangezien 40 procent van de smartphones die in 2014 in Nederland werd verkocht een display van 5 inch of meer had.

Vraag is natuurlijk of fabrikanten voorzien in de behoefte, of de behoefte creëren, maar dat is voer voor een andere discussie. Steeds meer mensen nemen in ieder geval ook de koelkasten die een display van 6 inch hebben, al is die groei maar mondjesmaat.

Nederlanders zijn op tabletgebied trouwens lekker koppig. Waar wereldwijd de vraag naar tablets afneemt, groeit het aantal tablets in Nederland ongestoord door. Vooral onder senioren. Een op de vijf huishoudens heeft zelfs twee of meer tablets in huis.

HTC start met verkoop van dure One M9

HTC One M9 design

749 euro. Dat betaal je voor de HTC One M9, die sinds dinsdag in Nederland te koop is. Dat is 100 euro meer dan de HTC One M8 vorig jaar, terwijl de telefoon qua design wel iets is veranderd, maar nauwelijks wat. Ook is de telefoon er niet echt mooier op geworden, vanwege die gekke randen aan de zijkant.

Bovendien heeft de telefoon nog al wat problemen en is hij niet zozeer beter. Getuige ook onze review. We wensen HTC daarom ook sterkte. 749 euro, dat is nogal wat. Meer geld dan de Samsung Galaxy S6 bijvoorbeeld, of de iPhone 6. Terwijl dat toch de toppers in het high end-segment lijken te zijn. Maar we gaan het zien en gunnen HTC het beste.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters