TeleWeek 15: Verkoop gestart van Galaxy S6!

Tijd voor een nieuwe TeleWeek, op deze prachtige rokjesdag! Bij ons geen stoute plaatjes, maar keiharde info over het belangrijkste nieuws van de telecomwereld de afgelopen week. We behandelen onder andere de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge, die vanaf vandaag in Nederland te koop zijn.

Krasjes op de Samsung Galaxy S6 (Edge)?

TeleWeek 15

Vandaag is de verkoop van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge in Nederland gestart. Voor de lieve som van 699 euro is de S6 voor jou. Leg je 150 euro extra neer, dan krijg je een S6 waarvan het scherm over de zijkanten van de telefoon heen valt. Met, als het goed is, bij een gloednieuw exemplaar ook krasjes op de Galaxy S6 Edge.

Dit bleek zaterdag, toen bleek dat meerder mensen melding maakten van krasjes op hun Galaxy S6 Edge. Best kwalijk natuurlijk, en het is onbekend welk probleem hier precies aan ten grondslag ligt. Dit zullen de loyale klanten van Samsung niet leuk vinden.. Voor ons is ons kantoor inmiddels een snoepwinkel, want na de Galaxy S6 Edge hebben we nu ook de Galaxy S6 binnengekregen. Een review volgt snel!

De Sony Xperia Z4 is zo goed als af

Sony Xperia Z4

We hadden het er deze week maar druk mee: alle foto’s die uitlekten van de Xperia Z4. Dit is het nieuwe vlaggenschip van Sony. Op het MWC presenteerde de Japanse fabrikant al de tabletvariant van de Xperia Z4. Nu lijkt de komst van het vlaggenschip van de Sony-smartphones ook aanstaande te zijn. Want alles kwam binnen: van foto’s van een werkende Xperia Z4 tot persrenders aan toe.

Leuk natuurlijk, maar heel interessant ziet de telefoon er op het eerste gezicht niet uit. Qua uiterlijk lijkt hij namelijk weinig af te wijken van de vorige Xperia Z-telefoons. Mooi, maar niet vernieuwend. Qua specificaties lijkt Sony te gaan kiezen voor de Snapdragon 810-processor (in tegenstelling tot LG, dat voor de G4 waarschijnlijk de Snapdragon 808-chipset neemt).

De Xperia Z4 heeft waarschijnlijk 3GB ram en een full HD-display. Foto’s zou hij opnieuw schieten in 20,7 megapixel, net als zijn voorgangers. Het is nu alleen nog de vraag wanneer Sony de Xperia Z4 aankondigt. Binnen een maandje misschien?

Komt Google met een mondiaal eigen mobiel netwerk?

TeleWeek 15: Verkoop gestart van Galaxy S6! Google

Kijk: dit is nieuws waar wij blij van worden. Google ontwikkelt mogelijk in samenwerking met Hutchison Whampoa uit Hongkong een mobiel netwerk dat uiteindelijk wereldwijd bereikbaar moet zijn. Overal kun je dan voor hetzelfde tarief internetten en bellen. Geen gezeur dus meer met extra roamingkosten, wat natuurlijk hopeloos achterhaald is, belachelijk en alleen nog bestaat omdat overheden hun vingers er niet aan willen branden (of misschien hebben de providers hun lobby gewoon goed op orde).

Want zeg zelf: in het buitenland extra betalen voor data, hoe ouderwets is dat? Wij zijn er wel een beetje klaar mee, dus omarmen Google’s initiatief van harte. Hutchison Whampoa is niet zomaar een bedrijf, trouwens. Het is eigenaar van providers zoals Three in Groot-Brittannië en bijvoorbeeld Zweden, Oostenrijk en Italië, maar ook in landen als Indonesië en Vietnam. Geen kleine speler, dus. Kom maar op met dat netwerk!

Binnen een minuut je batterij opladen: wordt het dan toch werkelijkheid?

Nokia Lumia 710 batterij

Kijk! Dinsdag kwam er nóg een nieuwtje waar we heel vrolijk van worden. Knappe kopppen van de gerenommeerde Stanford-universiteit in de Verenigde Staten hebben namelijk een batterij ontwikkeld die in een minuut opgeladen kan worden. Dit is een aluminium-batterij en geen lithium ion-batterij, zoals we die nu in smartphones zien.

Aluminium is goedkoper, duurbaarder en veiliger dan lithium. Eigenlijk op alle fronten is de innovatieve batterij beter. Zo kan hij 7000 keer worden herladen zonder dat hij aan capaciteit inboet. Dit in tegenstelling tot lithium, dat na 1000 ladingen aan kracht inboet. Bovendien kunnen aluminium batterijen beter buigen, wat het interessant maakt voor buigbare smartphones.

De techniek voor de aluminium batterij is nog niet klaar voor massaproductie, dus het is nog onbekend wanneer er smartphones op de markt komen met batterijen van aluminium. Van ons mag die dag snel komen. Nooit meer zeuren over de slechte batterij: dat zien wij wel zitten!

Nog een paar nachtjes slapen voor de release van de Huawei P8

Huawei P8

Woensdag presenteert Huawei in Londen de P8, zijn nieuwe vlaggenschip. Ondertussen heeft het er alle schijn van dat Huawei een klein broertje van de P8 dan ook aankondigt. Het gaat hier om de P8 Lite. Deze zou iets minder werkgeheugen krijgen en misschien een iets minder goed scherm. Ondertussen verschijnt er steeds meer materiaal over de P8.

Zo is de telefoon werkend te zien op foto’s en zijn er persafbeeldingen verschenen. De P8 krijgt waarschijnlijk een scherm met een formaat van 5,2 inch en een full HD-resoluite van 1080×1920 pixels. In de smartphone zit waarschijnlijk een Kirin 930-processor en 3GB aan werkgeheugen. Foto’s schiet de P8 als het goed is in 13 megapixel.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters