TeleWeek 16: Overdrijft Huawei niet een beetje met de P8max?

Deze week waren wij in Londen voor de lancering van de Huawei P8 én de P8 Lite. Dachten we. Toen bleek dat niet de P8 Lite werd gepresenteerd, maar de P8max. Dit is een phablet met een scherm van 6,8 inch. Vanaf mei is hij in Nederland te koop voor 550 euro. Leuk natuurlijk, maar laten we eerlijk wezen: overdrijft Huawei niet een beetje met deze smartphone? Tijd om ‘m te bespreken in deze TeleWeek. Nummer 16 alweer van dit seizoen!

De week van Huawei

TeleWeek 16

Woensdag presenteerde Huawei dus in Londen de P8 en de P8max. Geen P8 lite dus, al publiceerde de Duitse afdeling van Huawei wel al gegevens over deze smartphone, die binnenkort waarschijnlijk gewoon te koop zal zijn voor 250 euro. Vraag is alleen waarom Richard Yu, die het mondiale journaille weer vermaakte met zijn Chinglish-taaltje, ‘m dus niet aankondigde.

Wij weten het niet, maar in plaats daarvan is er dus de P8max. Deze smartphone beschikt over een scherm met een formaat van 6,8 inch. Het scherm heeft een full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. In de smartphone zit een Kirin 935-processor, die met acht kernen een maximale kloksnelheid heeft van 2,2 GHz. Daarnaast zit er 3GB ram in de smartphone.

Toegegeven: de P8max ziet er mooi uit. Hij is maar 6,8 millimeter dun en bestaat volledig uit metaal. Hartstikke mooi, maar 6,8 inch: kom op zeg! Zie dat maar eens in je broekzak te proppen. Mooi is de P8max dus, maar functioneel absoluut niet. Vanaf mei is de phablet dus te koop. Ga jij ‘m kopen? Of is dit ook voor de grootste phabletfans te gek?

Gelukkig is de P8 ‘gewoon’ een mooi vlaggenschip zonder bizarre dingen

Eerste ervaring met de Huawei P8: nóg dunner en sneller img 3254

We vergeten ‘m bijna, maar in Londen werd de P8 natuurlijk aangekondigd als belangrijkste nieuwe smartphone van Huawei. Compleet van metaal en maar 6,4 millimeter dun. Zeker nice! Bovendien voelt de smartphone heel stevig aan, wat natuurlijk ook een knappe prestatie is van Huawei.

De P8 heeft een scherm met een formaat van 5,2 inch en een full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. Geen quad HD dus, voor Huawei. Voorlopig lijkt er daar ook geen verandering in te komen. Niets mis mee, wat ons betreft. Alleen marketing-technisch kan het een lastig verhaal worden. De P8 heeft volgens ons op het eerste gezicht gewoon een mooi scherm.

Bovendien lijkt hij ook redelijk vlot te werken, dankzij de Kirin 930-chipset die 2GHz klokt en over acht kernen beschikt. De camera’s lijken ook prima te zijn. Deze maken foto’s in 13 en 8 megapixel. Huawei lijkt al met al een mooi vlaggenschip te hebben geproduceerd. Wij gaan ‘m vanaf dit weekend in ieder geval reviewen, dus hou de komende tijd All About Phones in de gaten! Je kunt de P8 vanaf half mei kopen voor ongeveer 500 euro.

Snelheid wifi in de trein wordt eindelijk verhoogd!

T-Mobile verhoogt de snelheid van haar 4G-internet

Misschien is het wel de grootste leugen ooit. Je zit in de trein, maakt verbinding met de wifi-verbinding aan boord en krijgt vervolgens de melding ‘verbinding is goed’. Vervolgens surf je naar All About Phones en duurt het 10 minuten voordat onze site geladen is. Natuurlijk ligt dat niet aan ons, maar aan de verbinding, die gebaseerd is op 3G-internet van T-Mobile.

Dit internet stelt eerlijk gezegd, niet heel veel voor. Maar gelukkig komt daar verandering in. Treinen krijgen namelijk een wifi-verbinding die 4G-internet van T-Mobile aanbiedt! Dat werd tijd. Enige nadeel is dat dit internet nog niet landelijk is gedekt. Zeker buiten de Randstad. Dan valt de verbinding terug op het trage 3G-internet. Eind dit jaar moet T-Mobile een landelijk gedekt 4G-netwerk hebben, dat bovendien gemiddeld een hogere snelheid heeft dan het netwerk van KPN en Vodafone!

Verrassend: goedkoopste Apple Watch verreweg het populairst

Apple publiceert dertigtal Apple Watch-apps van ontwikkelaars imgres

Er zijn grofweg drie varianten van de Apple Watch: de Apple Watch Sport, de Apple Watch en de Apple Watch Edition. De Watch Sport kost minimaal 399 euro, de Apple Watch minimaal 649 euro en de Apple Watch Edition die verkrijgbaar is vanaf een schamele 11 duizend euro. Mag jij raden welke het populairst is.

Inderdaad: de Watch Sport Edition natuurlijk. Al vinden wij dat die voor een smartwatch al heel veel geld kost. Smartwatches kunnen nog niet zo veel, bieden ook niet echt een meerwaarde en zijn vooral nog te dik. En om daar dan 400 euro voor neer te leggen: wij raden aan om nog even te wachten tot je een smartwatch koop, zodat die drie punten die we net aankaartten zijn aangepakt.

Hoewel de Apple Watch niet in Nederland te koop is, heeft Apple toch moeite te voldoen aan de vraag. De fabrikant kan tussen de 2 en 3 miljoen exemplaren produceren, vanwege wat productieproblemen rondom trilplaten en het scherm. Het kan dus nog wel even duren voor dat het horloge ook in Nederland te koop is.

Samsung lost batterijproblemen Galaxy S6 met update op

Samsung Galaxy S6 Edge review front

Nieuws waar we blij van worden: de batterijduur van de Galaxy S6 en Galaxy S6 is verbeterd na het doorvoeren van een update! Het gaat hier om een update voor Samsung Push Update, dat in het notificatiecentrum werkt. Deze zou niet optimaal werken, omdat hij ook blijft werken als de smartphone vergrendeld is.

‘Hence’ de korte accuduur. Ergernisje onder de pers, maar nu dus opgelost. Goed gedaan Samsung: snel gehandeld zodat de consument er nauwelijks iets van zal merken. Daarvoor geven wij een pluim. De Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge zijn topapparaten, maar die matige batterij vonden wij wel een dingetje. Dat lijkt nu te zijn opgelost. Prettig weekend!

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters