TeleWeek 17: Vraagtekens rondom de Sony Xperia Z4

Wij vonden het maar een vreemd weekje. Vooral dankzij Sony, die aan het begin van de week de Xperia Z4 aankondigde. Waarschijnlijk krijgen we deze smartphone nooit te zien, aangezien hij alleen in Japan verkocht gaat worden. Lees er meer over in deze TeleWeek. Nummertje 17 alweer!

Sony kondigt Xperia Z4 aan in Japan

TeleWeek 17

Hij was al een paar keer uitgelekt en eigenlijk wisten we alles al over hem, maar toch waren we verrast toen Sony zijn nieuwe vlaggenschip aankondigde, de Xperia Z4. Dit gebeurde maandagochtend vroeg. Opeens. Met alleen een bericht op de Japanse site van Sony. Wat is er met die launches gebeurt die de fabrikant normaal in petto had?

Niet dat dit een grote ramp is, want zo ontzettend interessant is de Xperia Z4 niet. Aan de foto’s en specificaties te zien gaat het om een minimale upgrade ten opzichte van de Xperia Z3. De verschillen zijn zelfs zo minimaal, dat er al druk wordt gespeculeerd over de Xperia Z5. De échte opvolger van de Xperia Z3 wordt volgende maand gepresenteerd, en deze telefoon zal wél buiten Japan te koop zijn. En wellicht wordt de Xperia Z5 op de IFA-beurs in Berlijn gepresenteerd. Anyway: veel onduidelijkheid rondom wat Sony nu allemaal aan het doen is. Weten ze zelf nog wel waar ze mee bezig zijn?

Eindelijk: Android Wear wordt relevanter

LG G Watch R Android Wear

Toen Google vorig jaar met een speciaal besturingssysteem voor draagbare apparaten kwam, waren wij best enthousiast. Tot bleek dat je met Android Wear in principe eigenlijk geen moer kan. Tenzij je met spraakopdracht ‘call home’ op je smartwatch inderdaad zoekresultaten wilt zien van de opdracht ‘call home’ in de zoekmachine van Google.

Met Android Wear kan je dus niet zo veel. Daar komt hopelijk vrij snel verandering in. Met het vernieuwde Android Wear moet het mogelijk worden om eenvoudiger apps te openen, om je smartwatch met wifi te verbinden en om te reageren op WhatsAppjes door middel van het tekenen van een Emoji. Laat maar snel komen, dan gaan wij weer een smartwatch dragen!

Samsung kiest het hazenpad in Japan

Galaxy S6 Docomo

Samsung is een wereldwijd succes. Behalve in Japan. Daar heeft de mondiale marktleider op het gebied van smartphones het marktaandeel van een LG of een Huawei. Om de een of andere reden willen de Japanners niet aan de Samsung. Daar heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant nu wat op bedacht. Schrappen die naam!

Ja, je leest het goed: de naam Samsung verdwijnt waarschijnlijk uit Japan. Als de Galaxy S6 een voorproefje geeft, tenminste. Deze smartphone komt in Japan op de markt als een Galaxy-smartphone, en niet als een Samsung-smartphone. Nergens op de telefoon is de naam van Samsung te vinden. De fabrikant hoopt zo zijn verkoopcijfers in Japan op te schroeven.

Tele2’s 4G-netwerk begint vorm te krijgen

Tele2 4G dekking

Ten slotte: nieuws om blij van te worden als je klant bent bij Tele2. Het 4G-netwerk van de provider wordt namelijk op steeds meer plaatsen beschikbaar. Landelijke dekking heeft Tele2 nog niet, maar de kaart wordt steeds gevulder. Dit komt omdat het bedrijf dinsdag een boel antennes aan heeft gezet. Hierdoor woont of werkt 70 procent van de Nederlandse bevolking vanaf eind april binnen bereik van Tele2’s 4G-netwerk.

Heel veel Tele2’ers gebruiken het 4G-netwerk nog niet: ongeveer 25 duizend, om precies te zijn. Dit komt omdat Tele2 het netwerk voorzichtig uitrolt. Eerst bestaande klanten, later pas de nieuwe klandizie. Maar het begin is nu definitief gemaakt. En weer een provider in Nederland met 4G, dat juichen wij natuurlijk alleen maar toe!

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters