TeleWeek 18: De week van LG's nieuwe vlaggenschip, de G4

In deze TeleWeek besteden we aandacht aan onder andere de G4, de nieuwe toptelefoon van LG. Zo waren we dinsdag en woensdag in Londen voor de lancering van deze smartphone. Daarnaast deden we onderzoek naar misschien wel dé vraag voor iemand die twijfelt welk type abonnement hij moet nemen. Snel verder lezen, dus!

Alle geruchten over de LG G4 zijn waar

TeleWeek 18: LG, Microsoft, Simyo, Google

Van de leren achterkant tot de processor: alles lag al op straat over de LG G4. De verrassing was er dinsdag dus wel van af toen LG zijn nieuwe vlaggenschip aankondigde. Inderdaad een 5,5 inch QHD-display, inderdaad de Snapdragon 808-chipset, inderdaad een versie met leren achterkant en inderdaad een 16-megapixelcamera.

Net als vorig jaar lekte er weer het nodige uit over de toptelefoon van LG. Het enige dat we nog niet wisten over de G4 was zijn prijs en beschikbaarheid. Nou: vanaf eind deze maand kun je hem kopen. De G4 is bovendien een stuk duurder dan zijn voorganger. Waar je voor de G3 vlak na de lancering 549 euro neerlegde, kost de G4 minimaal 100 euro meer. Minimaal, want de leren variant is 150 euro duurder.

En da’s best jammer, want een van de grote voordelen van de G3 was zijn scherpe prijs. Al bleek vandaag dat de winstmarge die LG heeft op zijn smartphones met 2 procent minimaal is. Dus ergens snappen we het ook wel weer dat LG de toestelprijs heeft verhoogd. Onze eerste indruk van de LG G4 is trouwens redelijk positief.

Sim Only en zelf je smartphone kopen is the way to go

Simyo is online de populairste Sim Only-provider, daarna volgen T-Mobile en Vodafone

Samen met Sim Only-provider Simyo deden we onderzoek naar het verschil in abonnementsprijzen tussen verschillende providers. Hiervoor selecteerden we de Samsung Galaxy S5 en Huawei Ascend P7. Onze bevindingen publiceerden we eerder vandaag.

Moraal van het verhaal: het loont om zelf je telefoon te kopen en daarbij een Sim Only-abonnement af te sluiten. Ja, dit kost iets meer moeite, maar in geval van de P7 bespaar je per jaar dik 100 euro en in het geval van de S5 hou je aan het einde van de rit ongeveer 60 euro over. Niet verkeerd natuurlijk, al moet je wel voldoende geld op je bankrekening hebben om in een keer de volle mep voor een smartphone te betalen.

Goh: verkoop van Google Nexus 6 en Nexus 9 valt tegen

Google Nexus 6 by Motorola design

Een paar jaar lang leverde Google met zijn Nexus-apparaten prima materiaal af met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. En toen waren daar eind vorig jaar de Nexus 6 en Nexus 9, die hartstikke duur waren. Ophef! De Google-liefhebbers zijn hier niet van gediend. Dat zie je terug in de verkoopcijfers van de Nexus 6 en Nexus 9.

“Onze omzet groeide de afgelopen jaren steeds met 23% per jaar, tot een totale omzet van 1,8 miljard dollar. Maar de afgelopen kwartalen daalde het met twee procent. Van jaar op jaar is het lang niet zo goed als tijdens de verkoop van de Nexus 7”, vertelde Patrick Pichette, maandag. En laat Google nou net de Nexus 7, een tablet, uit de Play Store te hebben gehaald.

iOS- en Android-apps makkelijker geschikt voor Windows 10

Microsoft Windows 10 Lumia 635

Deze week organiseerde Microsoft zijn Build-conferentie. Hierin lichtte de fabrikant zijn plannen toe van Windows 10 en werd bekend dat de smartphonevariant van het besturingssysteem niet in de zomer, maar pas daarna wordt uitgerold. Jammer natuurlijk, maar aangezien Windows niet zo’n grootmarktaandeel heeft is het nou ook weer niet een grote ramp.

De plannen van Windows 10 zijn in grote lijnen bekend. Het besturingssysteem komt naar de computer, maar ook naar de tablet, smartphone en Xbox. Gaaf natuurlijk. Apps moeten het op alle platforms doen, wat een bekend probleem van Windows Phone deels moet oplossen: het gebrekkige app-aanbod.

Microsoft komt met nog een plan om dit probleem weg te nemen. Voor ontwikkelaars moet het een kwestie van een druk op de knop worden om iOS- en Android-apps geschikt te maken voor Windows 10. In theorie klinkt het leuk, maar eerst zien en dan geloven. Microsoft denkt dat het heel goed gaat werken, maar of dat echt zo is… Na de zomer!

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters