TeleWeek 21: Nieuws over de Samsung Galaxy Note 5!

Tijd voor een lekker lang Pinksterweekend! Uiteraard beginnen wij ‘m met de TeleWeek, numero 21 alweer. In deze week bespreken we Samsung, Lenovo, Motorola, LG, HTC en T-Mobile.

Verkoop van de HTC One M9 valt tegen

TeleWeek 21

HTC lanceerde op het MWC de One M9, zijn nieuwe vlaggenschip. In essentie is dit gewoon een One M8 met actuelere hardware waar HTC 100 euro extra voor rekent. Na de release waren de beoordelingen niet lovend. Het ontwerp was niet vernieuwend, de camera en het scherm niet zo goed en de smartphone levert je brandwonden op als je veel van ‘m verlangt.

Het is daarom niet zo gek dat de verkoop van de HTC One M9 dus een beetje tegenvalt. Bij HTC reageren ze daar nu op. Niet mondeling, maar door 30 procent minder onderdelen voor de smartphone te bestellen. Pijnlijk. Nu nog de prijs omlaag gooien en misschien wordt het dan wél wat met de smartphone. Want een telefoon die van ons een 6 krijgt die nu duurder is dan de Galaxy S6? Dat kan toch niet?

Lenovo de mondiale nummer drie achter Samsung en Apple

Motorola Moto E 2015 design

Dan een fabrikant die zijn zaakjes wel op orde lijkt te hebben: Lenovo. De Chinese fabrikant nam vorig jaar Motorola over van Google en dat blijkt een goede stap te zijn. Mede dankzij het aandeel van Motorola, bezet Lenovo nu namelijk wereldwijd de derde plaats achter Samsung en Apple. Het heeft concurrenten als Huawei en LG ingehaald.

LG doet het overigens ook goed, door Xiaomi in te halen. Vooral in Noord-Amerika gaan de Zuid-Koreanen lekker. Dit komt omdat LG een aantal betaalbare 4G-smartphones heeft gemaakt en die vinden gretig aftrek. De G Flex 2 is daarnaast ook al een keer of 750 duizend over de toonbank gegaan. En dan moet de verkoop van de G4 nog starten…

Samsung werkt aan twee nieuwe high-enders

Samsung Galaxy Note Edge hands-on

Samsung presenteert op de IFA-beurs in Berlijn in september naast de Galaxy Note 5 waarschijnlijk nóg een high end-smartphone. Hoewel deze smartphone een Edge-display krijgt, wijkt hij qua specificaties af van de Galaxy Note 5. De eerste specificaties van deze twee smartphones verschenen eerder deze week.

De Galaxy Note 5 krijgt waarschijnlijk een 2K of 4K scherm. In de telefoon komt de nieuwste Exynos 7422-chipset te zitten en waarschijnlijk heeft de smartphone 3GB ram. De ander smartphone is wordt in de wandelgangen de Project Zero 2 genoemd. Waarschijnlijk krijgt deze smartphone een 5,4 of 5,5 inch scherm met randen die, net als bij de S6 Edge, schuin aflopen.

In september weten we zeker of Samsung inderdaad met twee high-enders op de proppen komt.

Het snelste 4G krijg je bij T-Mobile

T-Mobile verhoogt de snelheid van haar 4G-internet

4G-internet kun je in Nederland krijgen bij Vodafone, KPN, T-Mobile en ook een beetje bij Tele2. Maar welk netwerk is nu het beste? Absoluut gezien zijn KPN en Vodafone het beste, omdat die landelijke dekking hebben. Deze netwerken zijn alleen niet het snelste. Nee, dat is het netwerk van T-Mobile. Dit netwerk is nog niet landelijk gedekt, maar dat is eind oktober wel het geval.

T-Mobile heeft alvast het snelste 4G-netwerk, met een downloadsnelheid van gemiddeld zo’n 37 megabit per seconde en een uploadsnelheid van ongeveer 17 megabit per seconde. Vodafone en KPN zijn een heel stukje langzamer, blijkt uit ongeveer 80 duizend OOKLA-tests.

Vanaf 30 mei is de G4 in Nederland te koop

LG G4 design

Vanaf volgende week kun je in Nederland de G4 kopen, het nieuwe vlaggenschip van LG. 30 mei om precies te zijn. Maar vanaf morgen kun je ‘m ook bij T-Mobile bestellen, en je krijgt dan een fotoboek cadeau met allerlei tips over wat je met de camera van de G4 kunt. Zo lang de voorraad strekt natuurlijk.

De G4 heeft een adviesprijs van 649 euro en kreeg van ons 9 sterren. De smartphone heeft onder andere een quad HD-display en een Snapdragon 808-processor. Hoewel hij niet supersnel is in gebruik, vonden we ‘m toch heel fijn. Bovendien is het scherm heel mooi en werkt de camera goed.

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters