TeleWeek 23: Samsung werkt aan mooie dingen

Deze week werd bekend dat Samsung werkt aan een aantal interessante smartphones. In deze TeleWeek blikken we daar op terug, maar er zijn natuurlijk ook genoeg andere dingen gebeurd deze week. Ga er daarom maar even goed voor zitten, want de eerste TeleWeek van juni is een feit!

Samsung komt met een plusvariant van de Galaxy S6 Edge

TeleWeek 23

Deze week schreven we twee keer over een grotere variant van de Galaxy S6 Edge. Hier schijnt Samsung namelijk druk aan te werken. Voor zover we weten komt er alleen een plusvariant van de Galaxy S6 Edge, en niet van de gewone Galaxy S6. Deze phablet gaat opvallend genoeg waarschijnlijk alsnog de Samsung Galaxy S6 Plus heten.

Deze smartphone wordt ontwikkeld onder codenaam Project Zero 2. Eigenlijk moest ‘ie tegelijkertijd met de Galaxy Note 5 worden aangekondigd, op de IFA-beurs aankomende september. Nu lijkt het zo te zijn dat de Galaxy S6 Plus al binnen een paar weken wordt aangekondigd.

Hij is met een scherm van 5,5 inch iets groter, maar verder verschilt alleen de processor van de gewone Galaxy S6 Edge. Samsung zou namelijk voor de Snapdragon 808-chipset kiezen, die minder krachtig is dan de eigen Exynos 7 Octa-processor die in de Galaxy S6 Edge ziet. De smartphone krijgt waarschijnlijk wel dezelfde camera’s en schermresolutie.

Ook kwamen er foto’s naar buiten van de smartphone, die qua uiterlijk niet of nauwelijks verschilt van de gewone S6 Edge.

Een smartphone met een dubbel scherm: binnenkort wellicht werkelijkheid

Sharp buigbaarscherm

Gaan we gelijk maar door met de volgende Samsung-newsflash. Maandag lekte er namelijk informatie uit over een innovatieve smartphone waar Samsung aan zou werken. Deze telefoon wordt ontwikkeld onder codenaam Project Valley. Of de smartphone ooit geproduceerd gaat worden, weten we niet. Het enige dat nu bekend is, is dat de ontwikkeling van de smartphone zich in een heel pril stadium begeeft.

Met andere woorden: bij elke tegenslag kan het project worden afgeblazen. Maar wat houdt het project in? Nou, ga maar even zitten. Samsung ontwikkelt namelijk een smartphone met een dubbelzijdig scherm. Hoe we dat voor ons moeten zien: geen idee. Het enige dat wij weten is dat we vooral hopen dat Samsung dit project doorzet.

Verbruik mobiel internet groeit bijna exponentieel

Wereldwijd inmiddels 100 miljoen LTE-klanten 282593 verizon 4g lte logo

Meer, meer, meer! De Nederlandse consument verbruikt steeds meer data. In het afgelopen jaar is het dataverbruik zelfs bijna verdubbeld, schreven we dinsdag. Verbruikten we met z’n allen in het vierde kwartaal van 2013 nog maar een ‘schamele’ 10,3 petabyte, in dezelfde periode in 2014 was dat 19,6 miljoen petabyte. Een flinke stijging.

Wel zou de toename van het datagebruik afvlakken. Het dataverbruik zou vooral zijn toegenomen vanwege het feit dat meer mensen 4G-internet hebben, maar het ook kunnen gebruiken omdat hun smartphone 4G-internet ondersteunt. Grote verrassing van het bericht: het aantal verstuurde sms’jes is met 14 procent gedaald. Die daling zagen we niet aankomen…

Orange mikt zijn pijlen op KPN

Gervais Pellissier Orange

Nog niet zo lang geleden liet KPN weten wel weten in de toekomst eventueel oren te hebben naar een ‘samenwerking’ met Belgacom, om zo een vuist te bieden tegen de giganten in de mondiale telecomindustrie. Maar of het zover gaat komen? Het lijkt er namelijk op dat het Franse Orange zijn pijlen gaat richten op KPN. “Het is een interessante overnamekandidaat”, vertelde topman Gervails Pellissier woensdag.

“Spelers die vandaag de dag alleen één enkele markt bedienen of bijna alleen een enkele markt, zullen waarschijnlijk opgekocht worden door bedrijven die groter zijn”, aldus de Europese topman van Orange. Hiermee bedoelt hij indirect eigenlijk ook KPN. We gaan het beleven…

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters