TeleWeek 24: Grote verrassingen bij iOS 9 blijven uit

Het Worldwide Developers Congress vond deze week plaats en dus durven wij wel te stellen dat week 24 de week van Apple was. De fabrikant kondigde iOS 9 aan en natuurlijk komt het nieuwe besturingssysteem in deze TeleWeek aan bod. Fijn weekend!

iOS 9 biedt niet heel veel nieuws onder de zon

TeleWeek 24

iOS 7 betekende in 2013 de grote visuele verandering en iOS 8 stond vorig jaar in het teken van veel meer mogelijkheden voor ontwikkelaars. Het is daarom niet zo vreemd dat iOS 9 niet heel veel vernieuwingen met zich mee brengt: eerst dit maar eens consolideren, moeten zij bij Apple hebben gedacht. Ja, er komen wat nieuwe functies, zoals Proactive (een concurrent voor Google Now) en Apple News, maar dar is het dan ook wel zo’n beetje mee gezegd.

Erg? Nee. iOS 7 en 8 waren vernieuwingen, maar waren niet de meest stabiele besturingssystemen. Apple gaat daar waarschijnlijk met iOS 9 aan werken. Bovendien kwam er veel kritiek op de omvang van iOS 8. Er waren mensen die het besturingssysteem vanwege ruimtegebrek op hun smartphone niet konden installeren.

Daar hoef je je met iOS 9 geen zorgen om te maken. Waar de vorige update nog een omvang had van 4,6GB, is de update naar iOS9 maar 1,8GB groot. Zo kan Apple de komst van een smartphone met minimaal 32GB weer even uitstellen…

ING komt deze zomer met mobiel betalen via de smartphone

Mobiel Betalen ING

Sta op, pak even je momentje en geef ING een applausje. Dat heeft de bank in onze ogen wel verdiend. ING troeft namelijk Apple Pay en Android Pay af met mobiel betalen in Nederland. Deze zomer is het al zover! Ben je klant bij de ING en heb je een smartphone met NFC-chip die draait op Android 4.4 of hoger? Dan kun jij straks mobiel betalen met je ING-rekening.

Te gek natuurlijk. Wij kunnen niet wachten. Het was natuurlijk ook onvermijdelijk, aangezien je al met je pinpas bijveel betaalpunten contactloos kunt betalen. Diezelfde techniek wordt nu getransfereerd naar je smartphone. Het is een kwestie van je smartphone tegen het pinapparaat houden en je kunt je boodschappen betalen. Heel nice. Laat maar komen die zomer!

Asus loert op overname van HTC

Cher Wang CEO HTC

HTC, o, HTC. Het gaat niet zo goed daar. De One M9 verkoopt slecht en de fabrikant heeft zelfs al zijn excuses aangeboden voor de smartphone. Ondertussen is de koers van het HTC-aandeel sinds de lancering van het vlaggenschip gehalveerd en de koers staat nu op het laagste punt sinds 2005. Een mooi moment voor een andere fabrikant om de boel over te nemen.

Asus lijkt hier wel oren naar te hebben. “Onze topman, Johnny Sikh, heeft het er intern over gehad”, vertelt de Chief Financial Officer, David Chang vrijdag aan Reuters.. “Toch is de kans dat het daadwerkelijk tot een overname komt klein. Asus heeft als bedrijf altijd geloofd in groei vanuit het bedrijf zelf.”

Ondertussen kunnen ze bij HTC nog even hun borst natmaken, want er is een miljoenenverlies op komst bij de fabrikant, terwijl er het afgelopen jaar toch elk kwartaal telkens een kleine winst werd geboekt.

BlackBerry gooit het roer misschien helemaal om

Foto's van drie nieuwe, strakke BlackBerry-modellen gelekt gsmarena 002

BlackBerry komt later dit jaar met een nieuwe versie van zijn vlaggenschip, de Passport. Deze smartphone werd eind vorig jaar gepresenteerd. De nieuwe versie, de Oslo, is vooral een uiterlijke wijziging van deze smartphone. Zo krijgt de telefoon een metallic kleur en een andere achterkant, maar voor de rest verandert er niets. Jammer!

Maar misschien ook niet zo vreemd, omdat het erop lijkt dat BlackBerry het in de toekomst helemaal anders gaat aanpakken. Dit houdt concreet in dat het bedrijf zich meer en meer zal focussen op de ontwikkeling van software waarmee overheden en bedrijven de smartphones van hun werknemers kunnen ‘managen’. Hiervoor is er al een systeem: BES12.

Dit werkt al prima op BlackBerry-smartphones, maar er bestaat scepsis of de fabrikant het ook op andere besturingssystemen kan laten werken. BlackBerry zou daarom voor het eerst een Android-telefoon ontwikkelen. Met fysiek toetsenbord, dat wel. Wij zijn benieuwd waar toe de fabrikant in staat is en of de telefoon weet op te vallen tussen alle andere talloze Android-apparaten.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters