TeleWeek 25: Elop, de iPhone 6S, Honor 7 en problemen voor Samsung

In de 25e TeleWeek van dit jaar besteden we aandacht onder andere aandacht aan de nog niet uitgebrachte Honor 7 en slechte reclame voor de Samsung Galaxy S4, S5 en S6. Maar we beginnen met een wisseling van de wacht bij Microsoft.

Stephen Elop kan op zoek naar een nieuwe baan

TeleWeek 25 badge

Want Satya Nadella, de topman van Microsoft, heeft Stephen Elop de laan uitgestuurd. Elop is de voormalige CEO van Nokia en zorgde er bijna hoogstpersoonlijk voor dat Nokia in handen viel van Microsoft. Nu dat een feit is, lijkt Microsoft ‘m dus niet meer nodig te hebben. Zijn klus is geklaard, zou je haast zeggen. Bovendien slaagt Windows Phone er onder Elop maar niet in om uit te groeien tot een geduchte concurrent van Android en iOS.

“Stephen en ik zijn tot overeenstemming gekomen dat dit voor hem het juiste moment is om bij Microsoft te vertrekken”, schrijft CEO Nadella in een mail op woensdag aan zijn werknemers. De functie van Elop komt te vervallen. Opvallend is dat Microsoft de afdelingen voor het besturingssysteem en de ontwikkeling van smartphones samengaan. Terry Myerson krijgt hierover de leiding, als Executive Vice President Windows & Devices.

Paniek! De iPhone 6S wordt dikker dan zijn voorganger!

‘iPhone 6S sterker, maar ook dikker dan voorganger’ Apple

Stop de persen: de iPhone 6S wordt dikker dan de iPhone 6! 0,2 millimeter zelfs! Nou ja, of dat nou een ramp is. Woensdag schreven we een artikel over de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Die worden sterker dan hun voorgangers, maar ook iets dikker. Wat ons betreft geen ramp, want we snappen het wel dat Apple een tweede ‘bendgate’ wilt voorkomen.

Apple gebruikt voor de nieuwe smartphones een ander type aluminium dat 60 procent sterker is dan het aluminium dat in de iPhone 6 werd gebruikt. Dit zegt analist Ming-Chi Kuo, dat een patent lijkt te hebben op Apple-primeurs. Dit zou niet de reden zijn dat de iPhone 6S niet 6,9 maar 7,1 millimeter dun is. De reden zou zijn dat Apple de nieuwe iPhones voorziet van Force Touch.

Dit is een nieuw type touchscreen dat het doorheeft wanneer je zacht of hard op het scherm drukt. Dit biedt extra mogelijkheden in de user interface van iOS. Wat die precies zijn, dat is de hamvraag. We zullen daarvoor moeten wachten tot september, wanneer de iPhone 6S en iPhone 6S Plus worden aangekondigd.

De Honor 7 wordt bijna gepresenteerd

Honor 7 teaser

Maandag maakte Huawei via een teaser bekend dat de Honor 7 op 30 juni wordt aangekondigd in China. Deze smartphone zal in Europa op de markt komen als de Honor 7, zonder de naam Huawei. Wij kunnen niet wachten op dit moment, want de smartphone wordt een echte krachtpatser, als we de geruchten tenminste mogen geloven.

Neem bijvoorbeeld de processor. Dit is de Kirin 935-chipset die ook in de reusachtige Huawei P8max zit. De processor heeft acht kernen en een maximale kloksnelheid van maar liefst 2,2GHz. Bam! En wat te denken van het werkgeheugen? Een ‘massive’ 4GB! Althans, de variant met 64GB opslaggeheugen. De 16GB-variant krijgt ‘slechts’ 3GB werkgeheugen.

30 juni: save the date, met andere woorden. En gezien de teaser komt er nog een vingerafdruksensor in de Honor 7 te zitten ook.

Samsung Galaxy S4, S5 en S6 lopen ernstig beveiligingsrisico

Galaxy S4, S5 en S6 gevoelig voor toetsenbord-hack nowsecure

We besluiten deze TeleWeek met niet bepaald fijn nieuws, als je in het bezit bent tenminste van een Samsung Galaxy S4, Galaxy S5 of Galaxy S6 (Edge). Deze drie smartphones zijn gevoelig voor een toetsenbord-hack. Hiermee kunnen hackers op afstand toegang krijgen tot informatie op je smartphone en op afstand de microfoon, camera en gps activeren. Volgens Nowsecure zijn er vandaag de dag maar liefst 600 exemplaren van deze smartphones in omloop.

Het lek zit in het standaard toetsenbord. Hiermee kunnen hackers dus toegang tot je smartphone krijgen. Een oplossing? Die is er niet. Nowsecure adviseert gebruikers een andere smartphone te nemen en hun providers te bestoken met het verzoek tot updates. Samsung heeft vrijdag erkend dat er een beveiliginsprobleem is, maar ‘downplayed’ het tegelijkertijd. Binnen een paar dagen moet er een update beschikbaar zijn die het lek dicht.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters