TeleWeek 26: de Apple Watch is te koop in Nederland

Het lange wachten voor de Apple Watch is voorbij. In deze TeleWeek besteden we aandacht aan dit heuglijke nieuws. Verder bespreken we ook de Galaxy S6, virtuele providers, de OnePlus 2 en een mogelijk nieuw uiterlijk voor de iPhone. Prettig weekend!

Apple Watch nu dan eindelijk in Nederland te koop

TeleWeek 26

Apple-fanboys, het is eindelijk zo ver: de Apple Watch is nu in Nederland te koop! Officieel vanaf 17 juli, maar Belsimpel heeft ‘m al op voorraad. Hiervoor moet je wel diep in de buidel tasten, want hij kost 499 euro. Ter vergelijking: deze zelfde goedkoopste variant van het horloge kost in Duitsland 399 euro. Apple rekent straks zelf 419 euro voor deze Watch Sport Edition met een scherm van 38 millimeter.

De roestvrijstalen variant van de Apple Watch zal straks verkrijgbaar zijn vanaf 669 euro. Heb je interesse in de aller duurste Apple Watch? De 18 karaats goud-uitgave van de Watch Edition kost 18.400 euro. Woon je op de grens bij Duitsland? Dan kan het geen kwaad om de Apple Watch over de grens te kopen, aangezien hij daar dus goedkoper is.

De Apple Watch is ook te koop in onder andere Groot-Brittannië en Frankrijk. Het is nog onbekend wanneer België aan de beurt is, al ligt het voor de hand dat je ‘m daar dit jaar ook kunt kopen. Een exacte datum is alleen nog niet bekend.

Samsung verpatst dit jaar 45 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 en S6 Edge

Samsung Galaxy S6 Edge koopwijzer

Afgelopen zondag hadden we in de TeleWiki nogal wat te mopperen op de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. De toptelefoons van Samsung kampen met een ram-probleem, waardoor applicaties op de achtergrond blijven draaien en je telefoon langzamer wordt. Hiervoor is nog altijd geen passende oplossing bedacht door Samsung.

Verder vinden we het hele mooie en goede telefoons. De consument denkt daar ook over, want de Galaxy S6 en S6 Edge vinden gretig aftrek. Analisten verwachten dat er dit jaar 45 miljoen exemplaren van worden verkocht. Niet slecht, al hoopte Samsung stiekem op iets meer: 50 miljoen. De verhouding tussen het aantal verkochte gewone Galaxy S6’s en S6 Edge’s is niet duidelijk, maar duidelijk is dus wel dat de smartphones als warme broodjes over de toonbank vliegen. Ondertussen zou de Galaxy S7 eerder dan verwacht worden uitgebracht.

Save the date: OnePlus kondigt 2 op 27 juli aan

OnePlus 2 aankondiging

Vrijdag werd bekend dat de OnePlus 2 op 27 juli wordt aangekondigd. Nog een maandje wachten dus. OnePlus presenteert de nieuwe ‘flagship killer’ op bijzondere wijze. Je kunt de presentatie namelijk live via internet in 360 graden volgen. Hierdoor kun je de presentatie met een virtual reality-bril volgen en het gevoel krijgen alsof je er écht bij bent.

Leuk, kun je denken, maar wat heb je eraan als je geen virtual reality-bril hebt? Je bent niet de enige. OnePlus heeft daar iets stoers op bedacht. De fabrikant gaat namelijk zelf kartonnen virtual reality-brillen verkopen. Nou ja, verkopen… Je hoeft alleen de verzendkosten te betalen. “We weten dat we hier geld mee gaan verliezen”, schrijft OnePlus.

Hulde hiervoor. Dit zijn mooie acties. Wanneer de OnePlus 2 in de verkoop gaat, is nog onbekend. Enkele specificaties weten we wel al. Zo krijgt de smartphone een Snapdragon 810-chipset en een USB C-ingang. Is het al 27 juli?

Apple lijkt af te willen van fysieke homeknop

'Apple wil van fysieke homeknop af op de iPhone' apple iphone 6 review

De kans lijkt steeds groter te worden dat Apple afscheid neemt van zijn karakteristieke fysieke homeknop voor de iPhone en iPad. De fabrikant zou werken aan techniek waarin de vingerafdruksensor in het scherm wordt verwerkt. De fysieke homeknop zou hierdoor in feite overbodig worden.

Dat zien wij wel zitten. Mede door de homeknop zijn iPhones gezien hun schermformaat redelijk aan de grote kant. Daar kwam de fabrikant altijd wel mee weg, omdat iPhones nooit zo groot waren. En hoewel de iPhone 6 ook qua formaat er nog wel mee doorkan, is de iPhone 6 Plus eigenlijk te groot.

Het is nog onbekend wanneer Apple de techniek in zijn smartphones gaat implementeren. Waarschijnlijk krijgen de iPhone 6S en 6S Plus ‘gewoon’ nog de huidige button. We zijn echter benieuwd hoe de iPhone 7 er straks uit gaat zien!

Steeds meer Nederlanders sluiten abonnement af bij virtuele provider

Simyo sim only simkaart

De drie grote Nederlandse providers met een eigen mobiele netwerk, KPN, Vodafone en T-Mobile, krijgen steeds meer concurrentie van virtuele providers die een van de drie netwerken gebruiken. 41 procent van de abonnementen wordt inmiddels afgesloten bij een virtuele provider. Waarschijnlijk is de groeiende populariteit van virtuele providers, zoals Telfort, Hollandsnieuwe en Simyo, te danken aan het feit dat Nederlanders steeds meer op de centjes letten.

44% van de Nederlandse consumenten vindt het maandelijks tarief doorslaggevend in hun keuze. Op het gebied van sim only-abonnementen zijn virtuele providers nu groter dan KPN, Vodafone en T-Mobile bij elkaar. De verhouding is 59 om 41 procent, blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters