TeleWeek 31: Nieuwe toptelefoons in aantocht!

Daar zijn we weerrr! De TeleWeek is weer terug nadat ‘ie lekker even met vakantie was. Deze week bespreken we Nokia Here, de Snapdragon 820, de Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge Plus en de Motorola Moto X! Alvast een fijn weekend. Gedraag je, hè!

BMW, Daimler en Audi gaan Nokia Here kopen voor 2,5 miljard euro

TeleWeek 31: Nieuwe toptelefoons in aantocht! badge teleweek

Nokia heeft een koper gevonden voor zijn kaartendienst, Here. Een aantal Duitse autofabrikanten hebben 2,5 miljard euro over voor Here. Iets minder dan Nokia hoopte, dat zelf ruim 8 miljard euro voor de dienst betaalde. Audi, Daimler en BMW, de kopers van de app, nodigen nu andere automerken uit ook te investeren in Here.

Waarom? Dan hoeven autofabrikanten over tien jaar niet een fortuin te betalen voor HD-wegenkaarten van bijvoorbeeld Google. Deze zijn tegen die tijd nodig voor zelfrijdende auto’s. Alleen dan kunnen auto’s op grote schaal veilig zelfstandig rijden. Het is onbekend wat er precies met de app voor Android, iOS en Windows Phone gaat gebeuren.

Wordt de Snapdragon 820 net zo’n fiasco als de 810?

'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar' despite issues qualcomm will ship the snapdragon 810 to xiaomi and lg on time

O, o. De Snapdragon 820 van Qualcomm zou met dezelfde problemen kampen als de geplaagde Snapdragon 810. Je weet wel: die chipset die ervoor zorgt dat je bij wijze van spreken brandwonden overhoudt aan het gebruik van een HTC One M9 of Sony Xperia Z3+. Qualcomm zegt al tijden te werken aan goede oplossingen, maar dit probleem blijkt toch hardnekkiger te zijn.

Zo hardnekkig zelfs dat Qualcomms volgende topchipset, de Snapdragon 820, soortgelijke problemen zou hebben. Deze chipset gaat eigen kernen van Qualcomm gebruiken en is daarmee dus wel echt een fundamenteel andere chipset dan de 810. De oververhittingsproblemen zouden minder moeten worden doordat Qualcomm de kloksnelheid omlaag zou bijstellen. Eigenlijk kan de 820 3GHz klokken, maar dat zou straks maar maximaal 2,2GHz zijn.

De Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge Plus komen eraan!

Foto van onaangekondigde Samsung Galaxy S6 Edge Plus naast Note 4 samsung galaxy s6 edge plus 3

Bereid je maar voor op de komst van twee toptelefoons van Samsung. De kans is namelijk zeer groot dat de fabrikant ergens in augustus de Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge Plus presenteert. En inmiddels is over deze smartphones al het nodige bekend.

Zo werd dinsdag nog maar eens bevestigd dat de S6 Edge Plus een quad HD-scherm krijgt. Verder krijgt deze smartphone de Exynos 7420-chipset, een 64 bit-processor die met acht kernen geklokt is op 2,1GHz. De smartphone heeft daarnaast 3GB werkgeheugen. De Galaxy Note 5 krijgt waarschijnlijk 4GB werkgeheugen en ook een QHD-scherm. Deze smartphone krijgt de Exynos 7422-processor.

Komst Moto X en Moto G volgende week waarschijnlijk een feit

Moto X Motorola

De kans is groot dat Motorola volgende week de derde generaties Moto G en Moto X gaat aankondigen. Over de nieuwe Moto G verscheen al regelmatig informatie en beeldmateriaal, maar rondom de Moto X bleef het lang stil. Tot donderdag, toen er plotseling foto’s verschenen van de toptelefoon van Motorola. Over de specificaties is ondertussen nog niet heel veel bekend.

Zo is het onduidelijk hoe groot het scherm wordt, maar waarschijnlijk krijgt deze een formaat van 5,7 inch en een quad HD-resolutie van 2560×1440 pixels. Niet slecht. Zeker niet. Meer informatie is helaas onduidelijk. Zo weten we nog niet wat voor camera de telefoon bijvoorbeeld krijgt en of Lenovo, eigenaar van Motorola, het aandurft om de Snapdragon 810 te gebruiken.

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters