TeleWeek 32: OnePlus 2, Galaxy Note 5 en twee Moto X's

Met de release van de OnePlus 2, uitgelekte foto’s van de Samsung Galaxy Note 5 en de aankondiging van twee Moto X-smartphones vonden wij dit wel een lekker weekje. Hoog tijd dus om in vogelvlucht de afgelopen week met je door te nemen!

Eindelijk is ‘ie er: de OnePlus 2

TeleWeek 32: badge teleweek

Dinsdagnacht kondigde OnePlus de langverwachte opvolger van de One aan: de OnePlus 2. Deze smartphone moet dit jaar de ‘flagship killer’ van het bedrijf worden. Opnieuw is hij scherp geprijsd en opnieuw heeft hij goede specificaties. De OnePlus 2 zal vanaf augustus verkrijgbaar zijn vanaf 339 euro en er komen twee varianten van de telefoon.

Eentje heeft 3GB ram en 16GB opslaggeheugen en de ander heeft 4GB ram en 64GB opslagcapaciteit. Beide varianten krijgen een full HD-display met een formaat van 5,5 inch. In de telefoon zit de Snapdragon 810-processor. Foto’s maakt hij in 13 en 5 megapixel. De batterij heeft met 3300 mAh lekker wat inhoud.

Helaas werkt OnePlus wel weer met een uitnodigingssysteem. Even wachten dus: zeker als je ziet dat er al een miljoen mensen in de wachtrij staan om straks de OnePlus 2 te mogen kopen. Het is soms een gekke wereld. Wij kunnen ondertussen ook niet wachten om met de OnePlus 2 aan de gang te gaan. Hij draait op Android 5.1 Lollipop met daar overheen OxygenOS. Verder heeft de telefoon een vingerafdruksensor en een USB C-ingang. Is het al augustus?

De Samsung Galaxy Note 5 komt eraan!

Render van Samsung Galaxy Note 5 uitgelekt galaxynote5 top 689x420

Ook deze week verscheen er weer veel informatie over de Samsung Galaxy Note 5. Bekend was al dat Samsung deze phablet op 13 augustus in New York gaat aankondigen, tegelijkertijd met de Galaxy S6 Edge Plus. Nu zijn er meerdere foto’s van de smartphone verschenen. Ook is er informatie naar buiten gekomen over de hardware van de telefoon.

En deze specs zijn niet mals. We hebben het bijvoorbeeld over een 5,7-inch scherm met quad HD-resolutie. In de telefoon zit een snelle Exynos 7422-chipset en maar liefst 4GB ram. Net als de OnePlus 2 krijgt deze telefoon een USB C-ingang. Foto’s maakt de telefoon in 16 megapixel, wat natuurlijk ook niet verkeerd is.

Niet één maar twee nieuwe Moto X-smartphones aangekondigd

Motorola kondigt Moto X Style en Moto X Play aan motox12

Motorola brengt in augustus en september twee nieuwe Moto X-smartphones uit. Dat vinden wij helemaal te gek. Over de eerste twee Moto X’s waren we erg te spreken, dus kijken we uit naar de komst van de Moto X Play en Moto X Style. Deze telefoons zijn scherp geprijsd en bieden goede specificaties. Tussen de twee telefoons zitten wel de nodige verschillen.

Eerst de goedkoopste van de twee, de Motorola Moto X Play. Deze kost straks in Nederland 339 euro. Voor dit geld krijg je een telefoon die een full HD-display van 5,5 inch heeft. In de telefoon zit een Snapdragon 615-processor die geklokt is op maximaal 1,7GHz. De telefoon heeft 2GB werkgeheugen en uitbreidbaar opslaggeheugen. Foto’s maakt hij in 21 en 5 megapixel. Iets dat ons het meest in het oog springt is de grote batterij, die een inhoud heeft van 3630 mAh.

Dan de Motorola Moto X Style. Deze smartphone gaat 499 euro kosten. Deze telefoon krijgt een quad HD-display met een formaat van 5,7 inch. In de telefoon zit een Snapdragon 808-chipset, die bijvoorbeeld ook door LG wordt gebruikt in de G4. De Moto X Style krijgt 3GB ram en heeft dezelfde camera’s als de X Play. Helaas is de batterij met 3000 mAh wel een stukje kleiner van inhoud.

Winstmarge van LG kan beter

LG G Pro 3 specificaties gelekt; telefoon komt eind dit jaar lg logo
LG logo

Het kopje dat je hierboven ziet is misschien het understatement van deze week. Woensdag maakte LG namelijk zijn kwartaalcijfers bekend. Daarin werd onder andere de winstmarge duidelijk die LG heeft op zijn smartphones. In het afgelopen kwartaal verkocht het bedrijf 8,1 miljoen smartphones. Op zich niet zo heel matig, maar de winst is heel laag.

Er wordt wel winst geboekt, maar veel is dat niet: 172 duizend dollar. Reken je dat om naar verkochte smartphones, dan is duidelijk dat LG per verkochte smartphone een winst kan bijschrijven van maar liefst 1,1 cent. Niets dus, eigenlijk. Dit zit ‘m waarschijnlijk in het marketingbudget in de Verenigde Staten om de G4 onder de aandacht te brengen. Feit is dat het komend kwartaal de vraag is of LG’s smartphone-afdeling wederom winst boekt.

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters