TeleWeek 33: De nieuwe telefoons van OnePlus en Sony

Ontwikkelingen rondom Nokia Here, de Sony Xperia Z5 en een nieuwe telefoon van OnePlus. En klopt het dat Apple een virtuele provider wilt worden? In deze Teleweek passeren al deze onderwerpen de revue. Veel leesplezier en een fijn weekend toegewenst!

OnePlus komt nog dit jaar met nieuwe smartphone

TeleWeek 33

We beginnen deze TeleWeek met OnePlus. Want terwijl de eerste fans in de rij staan om de OnePlus 2 even te mogen aanraken (ja, aanraken en niet kopen), is er alweer een volgend toestel van de prijsvechter op komst. Dat liet oprichter Carl Pei maandag weten. Toch een lekker begin van de week, vind je niet?

Het is de derde smartphone van het merk en OnePlus wil ‘m voor kerstmis hebben aangekondigd. Informatie over de telefoon ontbreekt nog, maar we weten waarschijnlijk al een ding zeker: goede prijs-kwaliteitverhouding!

Verder liet Pei ook weten dat OnePlus geen NFC in de 2 stopte omdat toch niemand dat gebruikt. “Het wordt overschat. Niet heel veel mensen gebruiken NFC. Pas over twaalf tot achttien maanden, maar dan hebben mensen toch alweer een andere smartphone”, aldus Pei.

Duitse autofabrikanten slaan met aankoop Here belangrijke slag

Nokia voegt 18 landen toe aan Here Drive screenshot-2

Daimler, BMW en Audi hebben de overname van Here Maps van Nokia afgerond. De drie Duitse autofabrikanten tellen 2,8 miljard euro neer voor de kaartendienst, dat zetelt in Berlijn. Hiermee slaan de fabrikanten een belangrijke slag. Was Here in handen van Apple, Google of Uber gevallen, dan hadden de fabrikanten geen controle meer op de controle van toekomstige systemen in hun auto’s.

Here is gekocht met het oog op zelfrijdende auto’s. Dit bedrijf heeft de expertise in huis om zeer gedetailleerde wegenkaarten te maken, zogenaamde HD-kaarten. Deze kloppen tot op de centimeter, wat essentieel is voor de goede werking van zelfrijdende auto’s op grote schaal.

Sony zit niet stil

Sony Xperia M5

Na een nogal treurig 2014 en matige eerste helft van 2015 zit Sony niet bij de pakken neer. De Japanse fabrikant kondigde eerder deze week twee smartphones die op het eerste gezicht heel interessant zijn. De Sony Xperia C5 Ultra en de Xperia M5 hebben mooie specificaties en lijken een goede prijs-kwaliteitverhouding te gaan krijgen.

De Xperia M5 heeft een 5-inch display met een full HD-resolutie. Verder heeft de telefoon een krachtige Helio 10X-processor van MediaTek die acht kernen heeft en maximaal 2GHz klokt. De smartphone heeft 3GB ram en de telefoon maakt foto’s in 21,5 megapixel. Eindelijk een nieuwe topsensor van Sony, dus.

De Xperia C5 Ultra heeft een 6-inch scherm en ook een full HD-resolutie. De smartphone heeft een MTK6752-chipset van MediaTek die met acht kernen maximaal 1,7GHz klokt. De telefoon heeft verder 2GB ram en een opslagcapaciteit van 16GB, dat uitbreidbaar is. Foto’s maakt de telefoon met beide camera’s in 13 megapixel.

Tot slot is er informatie over de Sony Xperia Z5, die op de IFA-beurs in Berlijn op 2 september wordt aangekondigd. Hierbij is All About Phones aanwezig. Deze smartphone krijgt waarschijnlijk nagenoeg dezelfde specificaties als de Xperia Z3+, met als extraatje een vingerafdruksensor in de vergrendelknop aan de zijkant van de smartphone.

Wordt Apple een virtuele provider?

De consequenties van Apple's simkaart Apple SIM
Zo kies je met Apple SIM je provider

Ze waren er als de kippen bij om het nieuws te ontkennen, maar het gerucht gaat dat Apple overweegt in Europa en de Verenigde Staten een virtuele provider te worden. Ze zouden dit anders aanpakken dan huidige virtuele providers. Deze maken namelijk gebruik van het netwerk van één provider. Apple wil alle netwerken gebruiken.

In Nederland betekent dit dat je in theorie straks bij provider Apple het netwerk gebruikt van KPN, Vodafone, Tele2 en T-Mobile. Afhankelijk van degene die op jouw locatie het snelste is, gebruik je dat netwerk. Dat wisselt weer als een ander netwerk sneller is.

De techniek hierachter zou redelijk complex liggen. Essentieel moet de ingebouwde simkaart worden, die niet aan een provider is gebonden. Of het er echt van gaat komen is de vraag, maar Apple zou het inmiddels wel aan het testen zijn. Maar het ontkent het gerucht dus ook.

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters