TeleWeek 34: Honor, Huawei en de brutale actie van Samsung

Samsung en Apple: het zullen nooit de beste vrienden worden. Zeker niet na de brutale campagne die Samsung sinds deze week is begonnen in de Verenigde Staten. Je leest het in deze TeleWeek, maar we beginnen met een nieuwe smartphone van Honor.

Smartphone met draaibare camera aangekondigd

TeleWeek 34

Nieuw is het niet, maar bijzonder blijft het wel. De Honor 7i werd vrijdag aangekondigd en heeft een camera die je kunt omdraaien. Hierdoor schiet je zowel aan de voor- als achterkant dus foto’s in 13 megapixel. Verder heeft de telefoon best indrukwekkende specificaties. Het full HD-scherm is 5,2 inch groot en opmerkelijk genoeg gebruikt de Honor geen Kirin-chipset van Huawei. Momenteel is het nog onbekend of de telefoon naar Nederland komt.

Deze week was er sowieso veel nieuws over Huawei dan wel Honor. Zo kwam er wat informatie naar buiten over de Kirin 940- en Kirin 950-chipsets van Huawei, waren er foto’s verschenen van een toekomstige Mate-smartphone van Huawei en opent de fabrikant waarschijnlijk zijn eigen Vmall-webshop in Europa waar je straks exclusief Honor-smartphones kunt krijgen.

Samsung start met brutale actie

Samsung Galaxy Note 5 persfoto

Dit gaat Apple niet leuk vinden. In de Verenigde Staten start Apple met een actie waarin bezitters van een iPhone voor 1 euro een maand lang de Galaxy S6 Edge, S6 Edge+ of Note 5 kunnen uitproberen. No strings attached. Vind de Amerikaan ‘m niets? Dan hoeft hij de telefoon alleen maar terug te sturen. Extra lokkertje is de meegeleverde simkaart die Samsung in de telefoon heeft gestopt.

Alles om zoveel mogelijk mensen over te halen een Samsung-telefoon te nemen en niet een iPhone. Dit zet vast kwaad bloed bij Apple, al zullen de twee natuurlijk nooit beste vrienden worden. Wij zijn nu vooral benieuwd of Samsung ook in Nederland met zo’n actie komt.

Project Ara loopt vertraging op

Google Project Ara

Slecht nieuws voor de modulaire smartphone Google. Project Ara heeft namelijk vertraging opgelopen. Problemen met de magneetjes die de telefoon bij elkaar moeten houden, liggen hieraan ten grondslag. Google gaat nu zoeken naar andere manieren om modules in de smartphone vast te zetten. De telefoon met magneetjes sloeg namelijk niet voor de crashtest.

Naast Phonebloks is ook Google bezig met de ontwikkeling van een modulaire smartphone. Dit is een interessant en duurzaam initiatief. Het is de bedoeling dat, als een onderdeel van je smartphone stuk is, je niet de hele smartphone weggooit, maar alleen het onderdeel hoeft te vervangen. Neem bijvoorbeeld de camera, die stuk gegaan. Deze kun je dan vervangen. Je kunt ‘m ook vervangen als je een betere camera wilt, om maar een voorbeeld te geven.

Hate it or love it: de BlackBerry Venice

BlackBerry Venice

BlackBerry kondigt binnenkort waarschijnlijk wederom een opvallende telefoon aan. Deze heet de Venice, is de eerste smartphone van de fabrikant die op Android draait én heeft een toetsenbord die je in de telefoon kunt klappen. Wij vinden het te gek, al snappen we het ook als mensen het helemaal niets vinden.

Afgelopen week verscheen er beeldmateriaal van deze telefoon, dat je hier kunt bekijken. Later dit jaar komt de telefoon in de Verenigde Staten op de markt. Het doel van de smartphone is duidelijk. Hiermee wil BlackBerry namelijk aantonen dat zijn beveiligingssystemen ook goed werken op een Android-toestel. Iets waar potentiële opdrachtgevers nu nog over twijfelen. BlackBerry heeft ondertussen die opdrachtgevers hard nodig om wat broodnodige muntjes in het laatje te brengen.

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters