TeleWeek 36: iPhone 6C, iPhone 6S, Nexusjes en de Honor 7

Tijd voor een TeleWeek met lekker veel nieuwe smartphones, die dan wel officieel zijn aangekondigd dan wel bijna worden gepresenteerd. Van de iPhone 6S tot de iPhone 6C en van de Honor 7 tot de Nexus 6. Ga er maar goed voor zitten!

Save the date: 9 september!

TeleWeek 36: badge teleweek

Er is al veel over gezegd en geschreven, maar nu is het definitief: Apple presenteert op 9 september de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. Over deze smartphone doen al aardig wat geruchten de ronde. Zo wordt de hoeveelheid werkgeheugen waarschijnlijk verdubbeld naar 2GB ram en maken de smartphones foto’s in 12 megapixel.

Het scherm van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus krijgen als het goed is force touch. Deze technologie voelt hoe zwaar je op het scherm drukt, wat extra mogelijkheden met zich meebrengt. Wij zijn benieuwd hoe Apple deze technologie voor de eindgebruiker zal invullen. In de smartphones zit waarschijnlijk de nieuwste processor van Apple, de A9.

Het is ondertussen nog even wachten tot Apple de iPhone 6C uitbrengt. Deze goedkopere variant zal waarschijnlijk in november worden aangekondigd. Deze smartphone wordt een stukje kleiner dan de iPhone 6S en iPhone 6S Plus: de iPhone 6C krijgt als het goed is een scherm met een formaat van 4 inch.

LG Nexus 5 2015 waarschijnlijk op 29 september aangekondigd

Huawei Nexus 6

LG en Google kondigen de nieuwe Nexus 5 waarschijnlijk aan op 29 september. De smartphone is dan ook via Google Play verkrijgbaar, al is het nu de vraag of het om een wereldwijde release gaat of een regionale. Over de Nexus 5 is al het een en ander bekend. Zo krijgt de smartphone een scherm met een formaat van 5,2 inch en een quad HD-resolutie van 2560×1440 pixels.

In de telefoon plaatsen LG en Google een Snapdragon 808-chipset. Inderdaad, dezelfde processor als die in de G4. De smartphone moet het doen met 3GB ram en een 13-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie. Aan de achterkant van de telefoon komt waarschijnlijk een vingerafdruksensor te zitten.

Het is nog onbekend of op 29 september ook de Huawei Nexus 6 wordt aangekondigd. Dit is de duurdere van de twee nieuwe Google-smartphones. Deze telefoon heeft een grote scherm van 5,7 inch met dezelfde QHD-resolutie en krijgt de Snapdragon 810-processor. Voor de rest zal deze telefoon redelijk gelijk zijn aan de Nexus 5 van LG.

BlackBerry lijkt de smaak met Android te pakken te hebben

BlackBerry met Android gelekt gsmarena 001
gsm arena

Ja, het was al bekend dat BlackBerry werkt aan zijn eerste Android-smartphone. Dit is de Venice. Een interessant apparaat, aangezien je het fysieke toetsenbord in de telefoon kunt schuiven. Wij zijn heel benieuwd of de consument zit te wachten op dit concept. Ondertussen is het nog onbekend wanneer de smartphone wordt aangekondigd.

Wel lijkt het zeker te zijn dat BlackBerry de slag met Android helemaal te pakken lijkt te hebben. De fabrikant zou namelijk ook een Android-variant van de Passport ontwikkelen. BlackBerry zou overigens de nodige bloatware met zijn Android-apparaten meeleveren, maar voordat we dit afkeuren zijn we uiteraard benieuwd of ze wel of niet een meerwaarde hebben.

Wij zijn vooral benieuwd of Android ervoor zorgt dat BlackBerry weer in de gratie valt van de consument, want dat het bedrijf in zwaar weer verkeert, is geen geheim. Dat zou ook de reden zijn om een Android-telefoon te ontwikkelen: BlackBerry wil fabrikanten zo bewijzen dat zijn beveiligingssystemen ook op Android heel goed werken.

Honor pakt uit

Honor 7 hands-on

Vanaf deze week is in Europa de Honor 7 verkrijgbaar. De nieuwe toptelefoon van Huawei’s budgetmerk kost 349 euro, maar als je ‘m koopt via vMall kun je een korting krijgen van 50 euro. vMall is Huawei’s webwinkel die nu ook in Europa zijn deuren heeft geopend. De Honor 7 was in China al aangekondigd, maar in Londen kon onze Dominick er ook al even mee spelen. Je leest hier zijn hands-on en de video zie je hier.

Verder kondigde Honor ook zijn eerste, simpele smartwatch aan. Dit horloge draait niet op Android Wear, maar moet vooral gezien worden als extra notificatiescherm en voor het monitoren van je gezondheid. Het horloge krijgt, zoals we van Honor gewend zijn, een mooi prijskaartje: 79 euro.

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

WANT is op zoek naar een nieuwe redactiestagiaire! lees verder

Telekoopwijzer september staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juli staat klaar lees verder

telekoopwijzer

Telekoopwijzer juni staat klaar lees verder

Telekoopwijzer mei staat klaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters