TeleWeek 9: De Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge laten zich al zien

Weekend! Nog twee nachtjes slapen en Samsung presenteert de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge en HTC onthult de One M9. In deze week werd alles over deze smartphones eigenlijk nagenoeg al bekend. Je leest in deze TeleWeek hoe de smartphones eruit zien en wat de specificaties zijn, maar er gebeurden natuurlijk ook nog andere dingen.

De Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge laten zich zien

TeleWeek 9: De Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge laten zich al zien badge teleweek

We beginnen met Samsung, nog altijd de grootste smartphonefabrikant ter wereld. Voor het bedrijf staat er met de Galaxy S6 behoorlijk wat op het spel. De Galaxy S5 verkocht niet zo goed als gehoopt en als dit ook het geval is met de Galaxy S6, kunnen we wel stellen dat Samsungs hoogtijdagen definitief verleden tijd zijn. Al ziet de Galaxy S6 er gelikt uit.

Zo heeft hij een metalen frame en beschikt hij over uitstekende specificaties. Het scherm is waarschijnlijk 5,1 inch groot en krijgt een QHD-resolutie van 2560×1440 pixels. De pixeldichtheid ligt hiermee rond de 600 ppi, wat abnormaal veel is en bovendien ook een beetje onzinnig: het menselijk oog ziet het verschil met een lagere pixeldichtheid toch waarschijnlijk niet.

In de telefoon plaatst Samsung zijn eigen Exynos 7 Octa 14nm-processor. Deze chipset heeft acht kernen met een maximale kloksnelheid van 2,1 GHz. In de smartphone komt 3GB ram en er komen varianten uit met 32GB, 64GB en 128GB opslaggeheugen. Foto’s maakt de Galaxy S6 in 20 en 5 megapixel. De Galaxy S6 Edge krijgt waarschijnlijk soortgelijke specificaties.

De specs waren al een poosje bekend, maar nu weten we ook hoe de telefoons eruit komen te zien. En dat ziet er toch best aardig uit. Zondag zijn we van de partij bij de Samsung-presentatie en we zullen dan natuurlijk zo snel mogelijk met een hands-on komen, zowel in beeld als geschrift. Hou onze site dus in de gaten! We schreven al een mooi blog over de komst van vlaggenschepen naar het MWC.

TeleWeek 9: De Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge laten zich al zien galaxys6edge 

Weinig verrassingen meer als HTC de One M9 presenteert

Duitse webwinkel lekt voortijdig de HTC One M9  htconem9b

Zondag staat ook in het teken van de presentatie van de One M9, het nieuwe vlaggenschip van HTC. Ook over deze telefoon is al het nodige bekend, zoals de specificaties en het uiterlijk van de telefoon. Er lekte zelfs al een setje promovideo’s uit die je hieronder kunt vinden. Het design is weinig verrassend: de telefoon lijkt op de One M7 en One M8. Erg vinden wij dit niet, aangezien dit twee hele mooie telefoons zijn. Verrassend is het dus niet en misschien moet HTC voor een volgend vlaggenschip weer eens wat nieuws verzinnen.

Dan de specificaties, waarop het eerste gezicht weinig mis mee lijkt te zijn. De telefoon krijgt een scherm met een formaat van 5 inch, waardoor hij geen groteske vormen aanneemt. De resolutie is full HD, wat voor een vlaggenschip niet meer de trend is en misschien marketingtechnisch niet heel gunstig is. Ons maakt het niet zoveel uit. Full HD, 1080×1920 pixels, is een prima resolutie en vergt bovendien minder energie dan een QHD-display.

In de smartphone komt de Snapdragon 810-processor te zitten, die acht kernen heeft en over een maximale kloksnelheid beschikt van 2 GHZ. Waarschijnlijk stopt HTC 3GB werkgeheugen in de smartphone en een opslagcapaciteit van 32GB. Dit zal uitbreidbaar zijn. Prima gedaan. Foto’s maakt de HTC als het goed is in 20 en 4 megapixel. Uiteraard komen we zondag ook voor deze telefoon zo snel mogelijk met een hands-on op YouTube en onze website!

Sony zit ook niet stil

Sony Xperia E4g vanaf april te koop voor 129 euro screen shot 2015 02 24 at 112957

Hoewel Sony waarschijnlijk op het Mobile World Congress niet de Xperia Z4 aankondigt, gaat de fabrikant waarschijnlijk wel wat andere dingen doen. Wat te denken van de Xperia Z4 Tablet, die het bedrijf per ongeluk kortstondig online zette? Die zou zomaar komende week gepresenteerd kunnen worden. 2 maart, om precies te zijn.

Op die dag is Sony van plan namelijk het een en ander te doen. Waarschijnlijk wordt in ieder geval een tablet gepresenteerd, gezien de foto bij de teaser, maar de komst van de Sony Xperia M4 Aqua ligt ook in de lijn er verwachting. Dit is een midrange smartphone die waterdicht is en op Android 5.0 Lollipop gaat draaien, zo gaat het gerucht. In Barcelona kunnen we waarschijnlijk wel spelen met de Xperia E4g, de goedkope telefoon die eerder deze week al werd aangekondigd.

De Apple Watch komt er eindelijk aan!

Apple adverteert met Apple Watch in de Vogue 232

We besluiten deze week met de Apple Watch, de eerste smartwatch van Apple. Deze werd tegelijkertijd met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus aangekondigd, maar daarna werd het stil rondom het horloge. Behalve dan hier en daar wat geruchten over de matige batterij van de wearable. Deze week kwam er weer nieuws over de Apple Watch.

En dat is dat Apple op 9 maart een persconferentie in het kader van de smartwatch organiseert. Aankondigen hoeft dus niet meer, maar we willen natuurlijk dan wel graag weten wanneer we in Nederland het horloge kunnen kopen. Waarschijnlijk maakt Apple bekend wanneer het horloge in ieder geval in de Verenigde Staten te koop zal zijn, en wanneer een wereldwijde release is. Laat maar komen!

Apple is in ieder geval al begonnen met de reclamecampagne voor de Apple Watch. In het modeblad Vogue plaatste de fabrikant een paginalange advertentie van het nieuwe horloge.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters