TeleWeek week 2: De gebogen schermen van LG en Samsung

Nog de beste wensen! Nu het 9 januari is, is het de hoogste tijd voor de eerste TeleWeek van dit jaar. Een nieuw jaar, maar gewoon dezelfde opzet. We pikken een paar opvallende nieuwtjes van de week er nog even uit en trappen de eerste TeleWeek van dit jaar af met nieuws over gebogen schermen.

Galaxy S6 Edge en LG’s gebogen display

TeleWeek week 1: De gebogen schermen van LG en Samsung badge teleweek

De Zuid-Koreanen hebben er zin in dit jaar. Zowel LG als Samsung is druk bezig met gebogen schermen. Ze kiezen allebei alleen voor een andere aanpak. Samsung werkt aan schermen die over de rand van het toestel heenvalt, terwijl LG buigbare schermen maakt. Ondertussen heeft LG inmiddels ook een scherm getoond die ook over de rand van een toestel heenvalt.

Het was sowieso het weekje wel voor LG, want het kondigde ook de opvolger van de G Flex aan. Deze buigbare telefoon was niet zo mooi. Een beetje uit de kluiten gewassen zelfs, met zijn matige HD-scherm van 6 inch. De LG G Flex 2 ziet er stukken beter uit. Deze smartphone heeft een 5,5 inch-scherm met een full HD-resolutie. Misschien nog wel gaver is het feit dat dit de eerste telefoon is met de Snapdragon 810-processor, een octacorechipset van Qualcomm die maximaal 2 GHz klokt.

Over Samsungs Galaxy S6 kwam tot slot ook wat informatie naar buiten. Samsung wil, net als bij de Note 4, van de Galaxy S6 ook een variant op de markt brengen met een scherm die over de rand van het toestel heenvalt. De Galaxy S6 Edge komt echter wel in beperkte oplage op de markt.

Asus brengt smartphone met grof geschut uit

Asus brengt smartphone met 4GB werkgeheugen uit asus zenfone 2

Laten we eerlijk wezen. Asus is niet het eerste merk waaraan je denkt als je over innovatieve, baanbrekende of gewoonweg toffe smartphones discussieert. Daar kan nu verandering in zijn gekomen. De Taiwanese fabrikant kondigde op de CES-beurs in Las Vegas afgelopen week namelijk de eerste smartphone ooit aan die 4GB ram heeft. De Zenfone 2, waarvan ook een versie komt met ‘maar’ 2GB ram.

Die versie boeit ons niet zo, da’s immers een telefoon van dertien in een dozijn. De 4GB-variant heeft de Intel Atom Z3560-processor, die een kloksnelheid heeft van 2,3 GHz. Dit wordt dus ondersteunt door een ‘whopping’ 4GB ram. Er zijn versies met 16, 32 en 64GB opslaggeheugen. De telefoon heeft een full HD-scherm, draait op Android 5.0 Lollipop en heeft een goede maincamera.

Zo schiet de achterkantcamera foto’s in 13 megapixel. Deze camera heeft optische beeldstabilisatie en drie keer optische zoom. De batterij heeft met 3000 mAh lekker wat inhoud. Hartstikke gaaf natuurlijk, maar het is nog wel onbekend wanneer ‘ie in de verkoop gaat. En voor hoeveel. De 2GB-versie kost 199 dollar, dus dat belooft wat.

De smartwatch van Audi

TeleWeek week 1: audi

Op de CES-beurs in Las Vegas was ook Audi aanwezig. Een van de topmannen toonde daar een smartwatch die er bijzonder mooi uitzag. Rond, met meerdere fysieke knoppen en een opvallend besturingssysteem. Achteraf blijkt dat deze smartwatch gemaakt is door LG en niet draait op Android Wear. Nee, de horloge draait op webOS, LG’s eigen besturingssysteem, dat nu vooral door smart TV’s wordt gebruikt.

Onze aandacht is daarmee gewekt. Zeker ook omdat de userinterface er mooi uitziet. Bovendien zijn de mogelijkheden op het eerste gezicht groter dan bij Android Wear. Zo riep de Audi-topman doodleuk een zelfrijdende auto naar het podium met een druk op zijn LG-smartwatch. Wij kunnen niet wachten tot we meer te weten komen over deze horloge.

Alcatel weer een stapje dichterbij wereldheerschappij

Qualcomm koopt patenten Palm en iPaq op van HP hpding

Jaja, we grapten er wel een keer over, maar Alcatel is het menens. TCL, het bedrijf erachter, wil de grootste smartphonefabrikant ter wereld worden. Vaak hoor je lange tijd niets van TCL, maar in het nieuwe jaar heeft het bedrijf het flink op de heupen. Zo zijn Alcatel-apparaten in steeds meer landen via het internet te koop. Modelletje Xiaomi/Honor, dus, die daar ook succes mee hebben. Nederland volgt als het goed is later dit jaar.

Bovendien gaat Alcatel/TCL het merk Palm reanimeren, bekend van de PDA’s en Palm Pixi-smartphone. Het moet een innovatief merk worden. We zijn geïnteresseerd in de merknaam omdat wij denken dat het waarde heeft”, aldus de topman van TCL, George Guo. “Het was ooit een sterke merknaam en Palm heeft wereldwijd nog veel fans. Ook bij TCL.”

“Palm was een pionier en dat willen we zo houden. We willen mensen aantrekken die ideeën hebben hoe het merk op een goede manier weer gebruikt kan worden.”

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters