TeleWeek week 3: Samsung druk in de weer met Tizen, Windows en BlackBerry

Ja, dit was misschien wel de week van Samsung. Met releases van de Galaxy A3 en A5 in Nederland, waar we het verder niet over hebben, het overnamebod op BlackBerry dat later weer werd ontkent en het gerucht dat Samsung weer Windows-smartphones gaat maken. Daarnaast is de eerste Tizen-telefoon van Samsung eindelijk te koop.

Samsung heeft een volle agenda

TeleWeek week 3: Samsung druk in de weer met Tizen, Windows en BlackBerry badge teleweek

Samsung lijkt BlackBerry te willen overnemen. Daar heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant ongeveer 7,5 miljard dollar voor nodig. Dit berichtte Reuters eerder deze week. Een dag later werd het nieuws alweer door Samsung en BlackBerry ontkend. Er zouden geen gesprekken hebben plaats gevonden, maar ook het bedrag van 7,5 miljard dollar zou te laag zijn.

Dan maar Windows Phones maken, moeten ze bij Samsung gedacht hebben. Dat willen ze namelijk weer gaan doen. Als Windows 10 uit is, wat binnenkort gebeurt. Opmerkelijk, want het maken van Windows Phones is niet echt rendabel. Misschien heeft het te maken met de miljard dollar die Samsung nog aan Microsoft moet betalen.

Daarnaast is het nu eindelijk zo ver: de Tizen-smartphone van Samsung! Vanaf deze week is de Z1 te koop in India. Voor een prikkie, maar dan heb je ook niet zoveel. Specs zijn niet zo denderend, maar het begin is nu eindelijk gemaakt. Na al die uitstellingen is dat toch een prestatie van formaat!

Een klein applaus voor T-Mobile

T-Mobile verhoogt de snelheid van haar 4G-internet

Gevalletje: dat werd tijd. Maar toch fijn dat het nu is gebeurd. Bij T-Mobile kun je voortaan in het buitenland twee uur binnen je bundel bellen. Dit kost je dus geen extra geld. Ook kost het je geen geld als je gebeld wordt. Helemaal mooi. Eigenlijk gek dat dat anno 2015 nog niet gemeengoed is, maar het begin is dankzij T-Mobile nu dus gemaakt.

De Europese Unie blijft er ondertussen aan werken dat internetten in het buitenland je in de toekomst geen extra geld kost. Daarvoor betaal je bij T-Mobile nog wel extra geld. Het is waarschijnlijk maar een kwestie van tijd voordat je ook eindelijk in het buitenland binnen je internetbundel mobiel kunt internetten. Wanneer, dat is de vraag. De EU maakt zich er in ieder geval hard voor.

Facebook loopt blauwtje bij Xiaomi

Xiaomi presenteert Mi Note Pro met 4GB ram en QHD-display  pro3

Xiaomi is de rijzende ster in smartphoneland. In 2011 de eerste smartphone op de markt en in 2015 45 miljard dollar waard. Ja, dan doe je het goed. Niet zo gek dus dat de investeerders staan te trappelen om een graantje mee te pikken van Xiaomi’s succes. Waaronder Facebook! Vorig jaar spraken Mark Zuckerberg en Lei Jun met elkaar.

Zonder succes, helaas voor beide partijen. Hoewel er voldoende redenen voor zowel Xiaomi als Facebook is om te gaan samenwerken, of om te investeren, is het nooit tot serieuze gesprekken gekomen. Dit komt omdat Xiaomi de Chinese overheid te vriend wil houden. Facebook is in China namelijk verboden.

Ook de relatie met Google zou op het spel staan als Xiaomi ging samenwerken met Facebook. Die relaties met Google en de Chinese overheid wordt toch belangijker geacht dan een investering en samenwerking met Facebook. Het had zo mooi kunnen zijn, maar helaas pindakaas.

Is het einde nabij voor Sony Mobile?

Sony Xperia Z3 Tablet Compact review img 0850 2

Au, au, au. Wat gaat het toch slecht bij Sony’s smartphone-afdeling. Sony maakt prima telefoons, maar op de een of andere manier zijn de verliezen die de afdeling draait astronomisch te noemen. Zo groot zelfs, dat heel Sony verlies draait. Niet zo gek dus dat Sony dit jaar minder smartphones op de markt gaat brengen. Maar de vraag is hoelang Sony nog smartphones blijft maken.

Want het bedrijf overweegt om de mobiele tak af te stoten en te verkopen. Of, zoals dat heet, ‘een aliantie aan te gaan of een joint venture’. Het begin van het einde, zo lijkt het. Tenzij de Xperia Z4 de smartphone van het jaar wordt, natuurlijk. Moet dat ding er gewoon mooi uitzien, want die Sony’s werken allemaal al prima.

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Microsoft Phone

Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile lees verder

Windows 10 Creators update

Deze Windows Phones krijgen de Windows 10 Creators update lees verder

Microsoft Surface Phone

Iedereen online: Android voor het eerst populairder dan Windows lees verder

Pokémon Go

Geld blijft rollen: Pokémon Go verbreekt record lees verder

Super Mario Run Demo

Nintendo introduceert Super Mario Run event: Gold Goombas lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters